Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, techient said:

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Πολύ καλό και οικονομικό βγάζει πολύ συχνά το lidl, νομίζω το έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Έχε το στα υπόψιν σου...

Επεξ/σία από skskre
  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jaguar13 είπε

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Γενικα ρε συ το ειπα, αλλα γιατι οχι! Μιας και δεν αναβω καφετιερα να αναβω ψησταρια! :P 

  • Haha 1
Δημοσ.

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, benrgv είπε

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

εβαλες πολυ λαδι

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, benrgv said:

Και σε αυτή την περίπτωση τώρα τι κάνουμε ;;

γενικά οτι θελει seasoning η λογική του πόσο λάδι θα βάλεις μπερδεύει.  αυτο που με βοήθησε να καταλάβω ποσο λάδι θέλει είναι το εξής: σκέψου ότι σου έπεσε λάδι σε μια επιφάνεια και το μαζεύεις με χαρτί. ενω μάζεψες όσο μαζέυει ένα χαρτί δεν μένει κάτι λίγο πίσω που δεν φαίνεται με το μάτι αλλά κάνει την επιφάνεια να γλιστράει; ε τόσο λάδι θέλει.  στην ψησταριά θα στρώσει οπώς είπε το παιδί απο πάνω αλλα σε ενα τηγάνι το πολύ λαδι μπορει να εμποδίσει το τηγάνι στη σωστή λειτουργία του και αργότερα θα "φυγει" το seasoning. 

Δημοσ.

Mε τα ψεκαστηρια λαδιου απο το temu, απλα ψεκαζω  τη σχαρα ειτε με ελαιολαδο, ειτε ηλιελαιο και ειμαι ετοιμος. Ουτε σκουπισματα ουτε τπτ. Πεφτει τοσο-οσο, παει παντου, και εχω τελειωσει σε 5 δευτερολεπτα.

  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως πέρα από το πλήθος των σχετικών πληροφοριών στο ίντερνετ και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές έμπειρων χρηστών, το εγχειρίδιο οδηγιών αποτελεί το "ευαγγέλιο". Συγκεκριμένα για τις Rogue αναφέρει με σαφήνεια το πώς ακριβώς θα πρέπει οι σχάρες να πλυθούν πριν την πρώτη χρήση και για τη διαδικασία του seasoning στη συνέχεια. Αν αυτά τηρηθούν δεν χρειάζεται κανένας περαιτέρω προβληματισμός.

@SagoniasSlutRos Το ψεκαστήρι λαδιού του temu είναι πράγματι φοβερό 👍

 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, est είπε

το εγχειρίδιο οδηγιών αποτελεί το "ευαγγέλιο"

Συνηθως το ανοιγουμε πρωτη φορα οταν εχει γινει ηδη η βλακεια :P παντου, οχι μονο στις ψησταριες!

  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Με το ψεκαστήρι όμως δεν πέφτει λάδι και πάνω στους ανακλαστήρες/flavorized bars και γενικά μέσα στον κάδο?

ναι φευγει, αλλα συνολικα ειναι λιγοτερο απο μια κουταλια της σουπας για να ψεκασεις ολη τη σχαρα, οποτε σιγα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλτε λινκ για το ψεκαστηρι παλικάρια να σωθούμε και εμείς.  Ένα που είχα πάρει δεν το πέταγε "νέφος ".. γραμμή το ψεκαζε και δεν έκανε δουλειά 

Επεξ/σία από Tsino
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...