Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, techient είπε

Και για να είμαστε και εντός θέματος, μετά το sous vide, πετάμε τα κρέατα στην ψησταριά

Μα γι αυτο το συζητάμε! Χωρις ψησταρια/τηγανι κλπ θα φας βραστο κρεας.

 

19 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ψιλοαπαράδεκτοι

Αν οντως ισχυει τοτε ειναι οντως τραγικο. Μπορει να μην ειναι απαραιτητο, αλλα ειναι τραγικο να το βαζεις σαν λειτουργια και να το βγαζεις μετα. Για να μην σχολιασω το οτι ειναι επι πληρωμη πλεον η εφαρμογη 10ευρω το χρονο.

Κραταω μια ελπιδα οτι στο τσατ μου ελεγε βλακειες ο υπαλληλος, γιατι λενε οτι καταργουν το μοντελο που βγηκε πριν 10 χρονια, ενω το 2.0 βγηκε το 2020 νομιζω.

  • Like 1
  • Απαντ. 21,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2311

  • ilpapacha

    2062

  • sndev

    1106

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω.

Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό?

Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. 

Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη.

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω.

Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό?

Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. 

Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη.

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

Δημοσ.
8 minutes ago, jaguar13 said:

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

Σε ευχαριστώ.

Πάντως κοίταξα 1-2 συνταγές από το site τους, και ακόμα και στο κοτόπουλο έλεγαν να το περάσεις είτε από τηγάνι είτε από γκριλ στο τέλος μερικά λεπτά,. Συγκεκριμένα λέει: "Let it continue to cook until the skin is deep brown and very crisp."

Δημοσ.

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

Δημοσ.

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, techient said:

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Πολύ καλό και οικονομικό βγάζει πολύ συχνά το lidl, νομίζω το έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Έχε το στα υπόψιν σου...

Επεξ/σία από skskre
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jaguar13 είπε

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Γενικα ρε συ το ειπα, αλλα γιατι οχι! Μιας και δεν αναβω καφετιερα να αναβω ψησταρια! :P 

  • Haha 1
Δημοσ.

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, benrgv είπε

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

εβαλες πολυ λαδι

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...