Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

  • Απαντ. 22,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2457

  • ilpapacha

    2145

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, techient said:

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Πολύ καλό και οικονομικό βγάζει πολύ συχνά το lidl, νομίζω το έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Έχε το στα υπόψιν σου...

Επεξ/σία από skskre
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jaguar13 είπε

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Γενικα ρε συ το ειπα, αλλα γιατι οχι! Μιας και δεν αναβω καφετιερα να αναβω ψησταρια! :P 

  • Haha 1
Δημοσ.

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, benrgv είπε

Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε  και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω

εβαλες πολυ λαδι

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, benrgv said:

Και σε αυτή την περίπτωση τώρα τι κάνουμε ;;

γενικά οτι θελει seasoning η λογική του πόσο λάδι θα βάλεις μπερδεύει.  αυτο που με βοήθησε να καταλάβω ποσο λάδι θέλει είναι το εξής: σκέψου ότι σου έπεσε λάδι σε μια επιφάνεια και το μαζεύεις με χαρτί. ενω μάζεψες όσο μαζέυει ένα χαρτί δεν μένει κάτι λίγο πίσω που δεν φαίνεται με το μάτι αλλά κάνει την επιφάνεια να γλιστράει; ε τόσο λάδι θέλει.  στην ψησταριά θα στρώσει οπώς είπε το παιδί απο πάνω αλλα σε ενα τηγάνι το πολύ λαδι μπορει να εμποδίσει το τηγάνι στη σωστή λειτουργία του και αργότερα θα "φυγει" το seasoning. 

Δημοσ.

Mε τα ψεκαστηρια λαδιου απο το temu, απλα ψεκαζω  τη σχαρα ειτε με ελαιολαδο, ειτε ηλιελαιο και ειμαι ετοιμος. Ουτε σκουπισματα ουτε τπτ. Πεφτει τοσο-οσο, παει παντου, και εχω τελειωσει σε 5 δευτερολεπτα.

  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως πέρα από το πλήθος των σχετικών πληροφοριών στο ίντερνετ και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές έμπειρων χρηστών, το εγχειρίδιο οδηγιών αποτελεί το "ευαγγέλιο". Συγκεκριμένα για τις Rogue αναφέρει με σαφήνεια το πώς ακριβώς θα πρέπει οι σχάρες να πλυθούν πριν την πρώτη χρήση και για τη διαδικασία του seasoning στη συνέχεια. Αν αυτά τηρηθούν δεν χρειάζεται κανένας περαιτέρω προβληματισμός.

@SagoniasSlutRos Το ψεκαστήρι λαδιού του temu είναι πράγματι φοβερό 👍

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...