SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 46 λεπτά πριν, techient είπε Και για να είμαστε και εντός θέματος, μετά το sous vide, πετάμε τα κρέατα στην ψησταριά Μα γι αυτο το συζητάμε! Χωρις ψησταρια/τηγανι κλπ θα φας βραστο κρεας. 19 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ψιλοαπαράδεκτοι Αν οντως ισχυει τοτε ειναι οντως τραγικο. Μπορει να μην ειναι απαραιτητο, αλλα ειναι τραγικο να το βαζεις σαν λειτουργια και να το βγαζεις μετα. Για να μην σχολιασω το οτι ειναι επι πληρωμη πλεον η εφαρμογη 10ευρω το χρονο. Κραταω μια ελπιδα οτι στο τσατ μου ελεγε βλακειες ο υπαλληλος, γιατι λενε οτι καταργουν το μοντελο που βγηκε πριν 10 χρονια, ενω το 2.0 βγηκε το 2020 νομιζω. 1
jaguar13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, protathlitis είπε Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό? Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη. Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq. 2 ώρες πριν, protathlitis είπε Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό? Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη. Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.
protathlitis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 8 minutes ago, jaguar13 said: Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq. Σε ευχαριστώ. Πάντως κοίταξα 1-2 συνταγές από το site τους, και ακόμα και στο κοτόπουλο έλεγαν να το περάσεις είτε από τηγάνι είτε από γκριλ στο τέλος μερικά λεπτά,. Συγκεκριμένα λέει: "Let it continue to cook until the skin is deep brown and very crisp."
jaguar13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.
techient Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο. Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.
jaguar13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ. Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.
skskre Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, techient said: Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων. Πολύ καλό και οικονομικό βγάζει πολύ συχνά το lidl, νομίζω το έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Έχε το στα υπόψιν σου... Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από skskre 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, jaguar13 είπε Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋. Γενικα ρε συ το ειπα, αλλα γιατι οχι! Μιας και δεν αναβω καφετιερα να αναβω ψησταρια! 1
benrgv Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, benrgv είπε Καλημερα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και ειμαι εντελώς αρχάριος στο άθλημα . Έστησα πρόσφατα μια napoleon 425 και προσπάθησα ( μάλλον ) να κάνω το πρώτο seasoning στις σχάρες . Έβαλα το ηλιέλαιο και κράτησα την θερμοκρασία με 2 καυστήρες ανοιχτούς στους 190-200 για 40 λεπτά περίπου .Το λάδι δεν κάπνισε απλά μύρισε και μόλις κρύωσε η σχάρα έχει μια επίστρωση κάπως κολλώδης . Είναι σωστό αυτό η έπρεπε να το κάψω τελείως το λάδι σε παραπάνω βαθμούς ;; Ευχαριστω εβαλες πολυ λαδι 1
benrgv Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε εβαλες πολυ λαδι Και σε αυτή την περίπτωση τώρα τι κάνουμε ;;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Θα στρωσει με τη χρηση. Ξεκινα να ψηνεις!!!!
benrgv Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Θα στρωσει με τη χρηση. Ξεκινα να ψηνεις!!!! Ευχαριστω πολύ
AristidisZ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 έχει καλές εκπτώσεις η shell στο allsmart, και έλεγα να κάψω κάνα ποντάκι θεωρητικά, η Napoleon για μαντεμένιες σχάρες προτείνει ορειχάλκινη βούρτσα βρήκα τις παρακάτω, έχει κανείς δοκιμάσει καμία ; https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/ergaleia-barbeque/bbq-vourtsa-katharismou-bbq-me-xulini-lavi-kai-mikos-30cm-bbq-brush/ https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/ergaleia-barbeque/barbecook-boyrtsa-katharismoy-gia-bbq-xalkini-me-ksylini-labi-31cm/ https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/ergaleia-barbeque/barbecook-vourtsa-katharismou-gia-bbq-broudzini-me-xulini-lavi-23cm/ https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/barbeque-psistaries/axesouar-gia-psistaries/ergaleia-barbeque/osio-oga-1438-vourtsa-katharismou-gia-bbq-grill-halkini/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα