Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έχω παραγγείλει από το πρωί. 

Κάποια στιγμή το σκεφτόμουν κι εγώ. Απλά εχε το νου σου το ποιο έχεις παραγγείλει, καθώς για τουλάχιστον το αρχικό μοντέλο σταματάει η υποστήριξη στο app. 

 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

οπότε αν θες να φτιάξεις πχ μια μπριζόλα sous vide , στο τέλος την σωτάρεις στο τηγάνι ή στο grill για να πάρει χρώμα εξωτερικά? Και γιατί να μην την κάνω εξαρχής στο grill με το θερμόμετρο μου?

 

Δημοσ.

Στο sous vide καταρχήν έχεις όλα τα υγρά μέσα. Το σημαντικότερο όμως για μένα θεωρώ ότι είναι η ευκολία να έχεις έτοιμα μαγειρεμένα σε vacuum sealed στο ψυγείο φιλέτα κοτόπουλο, μπριζόλες για αρκετές ημέρες (πάνω από εβδομάδα), και όποτε θες ανοίγεις και τρώς (ή στις μπριζόλες σωτάρεις ή καίς στο barbeque). Κάπως έτσι κάνω φιλέτα κοτόπουλο το ΣΚ και τα έχω όλη τη βδομάδα να φτιάχνω τορτίγιες στα παιδιά για το σχολείο, αντί να τους βάζω αλλαντικά γαλοπούλα.

Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει οπυσιαστική διαφορά με αυτά που αναφέρθηκαν, αλλά μπορείτε να πάρετε και το παρακάτω

Blitzhome sv2209 1100w sous vide cooker app control thermal immersion circulator machine with digital led display time and temperature control Sale - Banggood.com

το οποίο βγαίνει κατά καιρούς κοντά στα 40 ευρώ.

  • Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Κάποια στιγμή το σκεφτόμουν κι εγώ. Απλά εχε το νου σου το ποιο έχεις παραγγείλει, καθώς για τουλάχιστον το αρχικό μοντέλο σταματάει η υποστήριξη στο app. 

 

Μιλησα με το τσατ και αυτο στο website ειναι το 2.0 και εχουν και το 3.0 λιγο πιο ακριβο.

  • Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, jaguar13 said:

Στο sous vide καταρχήν έχεις όλα τα υγρά μέσα.

Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω.

Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό?

Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μιλησα με το τσατ και αυτο στο website ειναι το 2.0 και εχουν και το 3.0 λιγο πιο ακριβο.

Tελικα μου ειπε οτι και στο 2.0 σταματαει το app

  • Haha 1
Δημοσ.

Εγώ πήρα το Anova Precision Cooker Nano στα €61,20.

Πάντα ήθελα να δοκιμάσω την τεχνική αυτή οπότε νομίζω σε αυτά τα χρήματα είναι καλή ευκαιρία.

Ακόμα και αν δεν υποστηρίζεται από το app, μπορείς να το λειτουργήσεις και χωρίς αυτό (νομίζω). Εξάλλου τί χρειάζεσαι να ορίσεις; Θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος.

Και για να είμαστε και εντός θέματος, μετά το sous vide, πετάμε τα κρέατα στην ψησταριά :)

 

 

 

 

  • Haha 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, techient είπε

Και για να είμαστε και εντός θέματος, μετά το sous vide, πετάμε τα κρέατα στην ψησταριά

Μα γι αυτο το συζητάμε! Χωρις ψησταρια/τηγανι κλπ θα φας βραστο κρεας.

 

19 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ψιλοαπαράδεκτοι

Αν οντως ισχυει τοτε ειναι οντως τραγικο. Μπορει να μην ειναι απαραιτητο, αλλα ειναι τραγικο να το βαζεις σαν λειτουργια και να το βγαζεις μετα. Για να μην σχολιασω το οτι ειναι επι πληρωμη πλεον η εφαρμογη 10ευρω το χρονο.

Κραταω μια ελπιδα οτι στο τσατ μου ελεγε βλακειες ο υπαλληλος, γιατι λενε οτι καταργουν το μοντελο που βγηκε πριν 10 χρονια, ενω το 2.0 βγηκε το 2020 νομιζω.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω.

Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό?

Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. 

Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη.

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό γιατί είναι πλεονέκτημα? Δεν το γνωρίζω για αυτό ρωτάω.

Επίσης πχ το κοτόπουλο, το ανοίγεις το κόβεις και το βάζεις στις τορτίγιες? Η γεύση του είναι περίπου σαν βραστό?

Εγώ αυτό που έχω κάνει για αλλαντικά, είναι να ψήνω μεγάλα κομμάτια κρέατος, να τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια, να τα κάνω vacuum και άλλα να μπαίνουν στην κατάψυξη και άλλα στο ψυγείο. 

Είναι περίπου σαν βραστό στην υφή, αλλά έχει τη γεύση των μπαχαρικών που βάζεις, πχ σε άλλο μπορείς να βάλεις αλάτι πιπέρι ριγανη, σε αλλό chicken mix κλπ). Ναι το ψιλοκόβω την ώρα που ανοίγω το vacuum και κατευθείαν στις τορτίγιες. Αν μείνει άνετα το βάζεις σε μπολ για την επόμενη μέρα. Έτσι γλιτώνω και την κατάψυξη.

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

Δημοσ.
8 minutes ago, jaguar13 said:

Και για να είμαστε και εντός θέματος, ναι οι μπριζόλες μετά πάνε για ένα δυνατό κάψιμο στο bbq.

Σε ευχαριστώ.

Πάντως κοίταξα 1-2 συνταγές από το site τους, και ακόμα και στο κοτόπουλο έλεγαν να το περάσεις είτε από τηγάνι είτε από γκριλ στο τέλος μερικά λεπτά,. Συγκεκριμένα λέει: "Let it continue to cook until the skin is deep brown and very crisp."

Δημοσ.

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

Δημοσ.

Έχει να προτείνει κανείς σακουλάκια με zip lock κατάλληλα για sous vide; Mart, Lidl ή online

Δεν έχω vacuum sealer, αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω. Τουλάχιστον θα φανεί χρήσιμο και για την κατάψυξη των κρεάτων.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Ναι αν θες να το βάλεις σε ένα πιάτο υποθέτω, για το οπτικό και μόνο. Αλλά για την τορτίγια είναι αχρείαστο. Δεν είναι δηλαδή θέμα να ψηθεί και άλλο, είναι ψημένο.

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ειναι μονο το οπτικο, αλλα και το γευστικο. Με το searing δινεις εξτρα γευση με αντιδρασεις Μαγιαρ κλπ.

Για το κοτόπουλο μιλάμε? Δηλαδή πρωί πρωί θα ανάβω bbq? Χμμ δεν είναι κακή ιδέα 😋.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...