Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, kayak είπε

Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους.

οχι, απο τη στιγμή που καλυπτει διατροφικές ανάγκες της καθημερινοτητας μας ξεπερνάει το διασκέδαση με φίλους. Φυσικά συμφωνώ απολυτά στο οτι δεν είναι επιστήμη δοκιμάζεις καταστρέφεις ξαναδοκιμαζεις. πλέον η ψησταριά δε μπαίνει μπροστά μόνο οταν σκάνε φιλοι. Ανάβει για να φτιάξω γρήγορα χωρίς να βρομίσω το σπίτι τη πρωτεΐνη μου για μετα το γυμναστήριο για να κάνω τα ψητά λαχανικά μου ακόμα κ της κυριακες που θέλω να φτιάξω ένα burgeraki extreme για μένα η για να εντυπωσιάσω καμιά "φιλοξενουμενη". Και ξέρεις ένα από τα  πιο νόστιμα  burge που έχω φτιάξει ever είναι ένα που χρειάζεται η πλάκα ψησίματος να έχει ξεπεράσει τους 350 βαθμούς! Δοκιμασμένα! και μάντεψε έχω κ θερμόμετρο lazer να μετραω αλλιώς δε μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω! 

 

μια διαφωνία ακόμα παρακαλώ! όταν σκάω για κρέας 60 80 150 ε το κιλό κ εχω το μηχάνημα απετω να πάρω τη μεγίστη γευση που μπορει να μου προσφέρει με σωστό ψησιμο κ θερμοκρασία. 

επισης.. ακόμα κ μια απλη μοσχαρίσια κ ενα μέτριο χοιρινό  με σωστό ψησιμο σε σωστη ψησταριά μπορείς να το βγάλεις πεντανοστημο αλλά το μυστικό είναι ο ελενχος θερμοκρασίας!

ολα τα παραπάνω μπορω να στα περιγράψω με μια λέξη " ποιοτητα" στο αποτελεσμα. 

Διαφωνώ καθετα στο ρημαδοψησταρια οταν καλυπτει σε μενα προσωπικα 1 ωρα στο 24 ορο μου δλδ χοντρικα 1 μερα της ζωης μου ανά μήνα καθώς τη χρησημοποιω σχεδόν καθημερινά.

να σου πω κ κατι ακομα? αδικο δεν εχεις στη ουσία όσων γράφεις άπλα εγώ και εσυ το βλέπουμε απο άλλη οπτική και έχουμε άλλες απαιτήσεις. και οταν έρχονται φιλοι ναι χάνεται η ποιότητα δε θα κατσω να μετρησω και προς θεου δε θα μετρησω στα παιδακια ΚΛΑΙΝ! ΕΚΕΙ μπαίνει στη μέση η ποσότητα και η διασκέδαση.. δεν είναι θέμα "βλαχακι" αλλά το τι ζητάς εντελή απο το μηχανημα του εχεις μπροστα σου, ειτε λεγεται ψησταρια ειτε πλυντήριο είτε υπολογιστής :)

Επεξ/σία από sndev
  • Like 5
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sndev είπε

οχι, απο τη στιγμή που καλυπτει διατροφικές ανάγκες της καθημερινοτητας μας ξεπερνάει το διασκέδαση με φίλους. Φυσικά συμφωνώ απολυτά στο οτι δεν είναι επιστήμη δοκιμάζεις καταστρέφεις ξαναδοκιμαζεις. πλέον η ψησταριά δε μπαίνει μπροστά μόνο οταν σκάνε φιλοι. Ανάβει για να φτιάξω γρήγορα χωρίς να βρομίσω το σπίτι τη πρωτεΐνη μου για μετα το γυμναστήριο για να κάνω τα ψητά λαχανικά μου ακόμα κ της κυριακες που θέλω να φτιάξω ένα burgeraki extreme για μένα η για να εντυπωσιάσω καμιά "φιλοξενουμενη". Και ξέρεις ένα από τα  πιο νόστιμα  burger είναι ένα που χρειάζεται η πλάκα ψησίματος να έχει ξεπεράσει τους 350 βαθμούς! Δοκιμασμένα! και μάντεψε έχω κ θερμόμετρο lazer να μετραω αλλιώς δε μπαίνω στη διαδικασία να το φτιάξω! 

μια διαφωνία ακόμα παρακαλώ! όταν σκάω για κρέας 60 80 150 ε το κιλό κ εχω το μηχάνημα απετω να πάρω τη μεγίστη γευση που μπορει να μου προσφέρει με σωστό ψησιμο κ θερμοκρασία. 

επισης.. ακόμα κ μια απλη μοσχαρίσια κ ενα μέτριο χοιρινό  με σωστό ψησιμο σε σωστη ψησταριά μπορείς να το βγάλεις πεντανοστημο αλλά το μυστικό είναι ο ελενχος θερμοκρασίας!

ολα τα παραπάνω μπορω να στα περιγράψω με μια λέξη " ποιοτητα" στο αποτελεσμα. 

Διαφωνώ καθετα στο ρημαδοψησταρια οταν καλυπτει σε μενα προσωπικα 1 ωρα στο 24 ορο μου δλδ χοντρικα 1 μερα της ζωης μου ανά μήνα καθώς τη χρησημοποιω σχεδόν καθημερινά.

να σου πω κ κατι ακομα? αδικο δεν εχεις στη ουσία όσων γράφεις άπλα εγώ και εσυ το βλέπουμε απο άλλη οπτική και έχουμε άλλες απαιτήσεις. και οταν έρχονται φιλοι ναι χάνεται η ποιότητα δε θα κατσω να μετρησω και προς θεου δε θα μετρησω στα παιδακια ΚΛΑΙΝ! ΕΚΕΙ μπαίνει στη μέση η ποσότητα και η διασκέδαση.. δεν είναι θέμα "βλαχακι" αλλά το τι ζητάς εντελή απο το μηχανημα του εχεις μπροστα σου, ειτε λεγεται ψησταρια ειτε πλυντήριο είτε υπολογιστής :)

Δεν διαφωνούμε καθόλου, ισα ίσα, είναι καθαρά θέμα προοπτικής του καθ' ενός. Για κάποιους είναι ένα καθημερινό "εργαλείο" , για κάποιους άλλους (όπως εγω ίσως) μια περιστασιακής χρήσης συσκευή. 

Σχετικά με τη ποιότητα του αποτελέσματος είναι για τον κάθε ένα εντελώς υποκειμενική. Αλλά η μαγειρική, συμπεριλαμβανομένου του BBQ δεν είναι αποκλειστικά θέμα "καλών εργαλείων" αλλά και ικανότητας του μάγειρα, αλλιώς όλοι θα είχαν το ιδιο αποτέλεσμα.  

Επεξ/σία από kayak
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το burger από Guga αξίζει? 

αν δεν εχεις φραγμενες αρτηρίες ειναι απο τα ΤΟΠ  έχω φάει .. ΜΟΝΑΔΙΚΗ Προϋπόθεση .. να καταφέρεις να κάψεις το κιμα οπως αυτός.. εγώ το έχω καταφέρει μονο σε κάρβουνα κ σε weber βάζοντας τη πλακα πανω στους ανακλαστήρες για ώρα. Δύστυχος στην αερίου όμως επειδή είναι κοντά στη φωτιά κ πρέπει να ζουλήξεις το κιμά καίγονται τα χεριά κ χρειάζεσαι γάντια. αλλα πραγματικά οτι πιο νοστιμο σαν συνδυασμός μαζί με τη συγκεκριμένη  σος. Εντομεταξυ είναι απλός κιμας (φθηνος) (μη γελασετε αλλα μια φορα δοκιμασα με κιμα lidl κ βγήκε ακόμα πιο νόστιμο και από καλο κρεοπώλη ) τυποποιημένο φθηνό τυρι για τη σος εχει υλικα που ολοι εχουμε. ψωμάκια burger προτείνω οχι κατσελης κτλ αλλα αν βρείτε σωστα απο κανα delicatesen η φτιάξετε μονοι σας. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

αν δεν εχεις φραγμενες αρτηρίες ειναι απο τα ΤΟΠ  έχω φάει .. ΜΟΝΑΔΙΚΗ Προϋπόθεση .. να καταφέρεις να κάψεις το κιμα οπως αυτός.. εγώ το έχω καταφέρει μονο σε κάρβουνα κ σε weber βάζοντας τη πλακα πανω στους ανακλαστήρες για ώρα. Δύστυχος στην αερίου όμως επειδή είναι κοντά στη φωτιά κ πρέπει να ζουλήξεις το κιμά καίγονται τα χεριά κ χρειάζεσαι γάντια. αλλα πραγματικά οτι πιο νοστιμο σαν συνδυασμός μαζί με τη συγκεκριμένη  σος. Εντομεταξυ είναι απλός κιμας (φθηνος) (μη γελασετε αλλα μια φορα δοκιμασα με κιμα lidl κ βγήκε ακόμα πιο νόστιμο και από καλο κρεοπώλη ) τυποποιημένο φθηνό τυρι για τη σος εχει υλικα που ολοι εχουμε. ψωμάκια burger προτείνω οχι κατσελης κτλ αλλα αν βρείτε σωστα απο κανα delicatesen η φτιάξετε μονοι σας. 

για ψωμακι burger οποιος ειναι στα νοτια ας δοκιμασει του σοβολου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, spyros_vas είπε

για ψωμακι burger οποιος ειναι στα νοτια ας δοκιμασει του σοβολου

NAI!!!! τα εχω βρει παλιότερα  κ στα My market! πολύ καλά για τετοιες βρομοδουλειές κ απορροφητικα χωρίς να σπάνε.  προτειμω του δρακουλη (κρεοπωλιο)  γτ είναι μεγαλύτερα σε όγκο κ πιο μαλάκα όμως  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sndev είπε

NAI!!!! τα εχω βρει παλιότερα  κ στα My market! πολύ καλά για τετοιες βρομοδουλειές κ απορροφητικα χωρίς να σπάνε.  προτειμω του δρακουλη (κρεοπωλιο)  γτ είναι μεγαλύτερα σε όγκο κ πιο μαλάκα όμως  

χαχα ναι ειναι πολυ καλα και του δρακουλη αλλα μου αρεσει που ειναι πιο μαζεμενο του σοβολου !

μιας και ειπες δρακουλης ομως, δοκιμασε (αν δεν το εχεις ηδη κανει) να βαλεις σε burger το μπιφτεκι wagyu που εχει... ειναι οντως ακριβο αλλα μιλαμε παει το burger αλλο επιπεδο!

  • Like 1
Δημοσ.

το χω κάνει, είναι μπασταρδεμενο το μπιφτέκι  όμως κ όχι καθαρο wagyu κ εχει κ μυρωδικά που δε θελω στα burger.. , έχω κάνει burger me Καθαρό κιμά waguy απο κοματι 180 ε το κιλο .. κ επειδή εχει διάφορα "μέρη" wagyu αλλά από γεύση μέρα με νυχτα οπως κ η τιμη έχει φέρει εδω κ λίγους μηνες ενα κομματι που νε για κατσαρόλα (γινεται πολυ καλο στη κατσαρόλα κοκινιστο οντος)  waguy shoulder 12.90 το κιλο. ζητα να στο κόψει κιμά 2 φορες περασμένο για να ανακατευτει το λιπος καντο μπιφτεκι βάλτο ψυγείο να σφίξει κ παγωμένο κ πετατο στη ψησταριά .. βάζεις χοντρό αλάτι μόνο κ πιπερι αν θες αφου το βαλεις στη ψησταριά κ μόλις δεις απο πάνω να "ιδρώνει" το γυρίζεις κ μόλις θεωρείς οτι ειναι οκ για το ψησιμο που θες το βγάζεις. πολύ διαφορετική γεύση από τα κλασικά μπιφτέκια burger . και αν το συγκρινεις κ οικονομικά με blank angus κιμα κλάσεις καλύτερο 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

το χω κάνει, είναι μπασταρδεμενο το μπιφτέκι  όμως κ όχι καθαρο wagyu κ εχει κ μυρωδικά που δε θελω στα burger.. , έχω κάνει burger me Καθαρό κιμά waguy απο κοματι 180 ε το κιλο .. κ επειδή εχει διάφορα "μέρη" wagyu αλλά από γεύση μέρα με νυχτα οπως κ η τιμη έχει φέρει εδω κ λίγους μηνες ενα κομματι που νε για κατσαρόλα (γινεται πολυ καλο στη κατσαρόλα κοκινιστο οντος)  waguy shoulder 12.90 το κιλο. ζητα να στο κόψει κιμά 2 φορες περασμένο για να ανακατευτει το λιπος καντο μπιφτεκι βάλτο ψυγείο να σφίξει κ παγωμένο κ πετατο στη ψησταριά .. βάζεις χοντρό αλάτι μόνο κ πιπερι αν θες αφου το βαλεις στη ψησταριά κ μόλις δεις απο πάνω να "ιδρώνει" το γυρίζεις κ μόλις θεωρείς οτι ειναι οκ για το ψησιμο που θες το βγάζεις. πολύ διαφορετική γεύση από τα κλασικά μπιφτέκια burger . και αν το συγκρινεις κ οικονομικά με blank angus κιμα κλάσεις καλύτερο 

ωραιος δεν το ηξερα αυτο για το shoulder θα το δοκιμασω πολυ συντομα και θα επανελθω!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kayak είπε

Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους.

η απολυτα σωστη για μενα αποψη μπραβο.

με την εμπειρια ερχεται και η σωστη σιτιση της παρεας-οικογενειας οπως ειπε και ο αλλος, αλλα και το κεφι. δεν εχει καλυτερο απο το να κανεις χαμο στην ψησταρια με μπυρες. δε χρειαζεται ακριβειες για να φας καλα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, assasertzis είπε

Καλά ψησίματα !! Επόμενη φορά όταν την ανοίξεις και πέσει η θερμοκρασία δες και πες μας πόσο γρήγορα την επαναφέρει ! 

Σήμερα έψησα φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες (ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, καπνιστή πάπρικα).

Όλη η σχάρα γεμάτη φτερούγες και στην πλάκα πιτούλες κατεψυγμένες για σουβλάκι.

Λόγω της πρώτης φοράς ψησίματος σε ψησταριά με καπάκι είχα το άγχος του πρωτάρη και άνοιγα συνεχώς να ελέγξω το στάδιο του ψησίματος και για τυχόν αναφλέξεις που τελικά δεν είχα καθόλου.

Με ανοιχτό το καπάκι η θερμοκρασία μόλις το έκλεινα έδειχνε 140 και σχεδόν λιγότερο από 1 λεπτό μετά έπιανε 200.

Δεν το άφησα παραπάνω γιατί όπως είπα άνοιγα πολύ συχνά για έλεγχο και γύρισμα.

Πρώτη εντύπωση πολύ καλή.

Ίσως χαμηλότερη ισχύ από την επαγγελματική που είχα πριν αλλά ψήνει πολύ καλά. Στην προηγούμενη αν δεν πρόσεχες συνεχώς, εύκολα κατέληγες με κάρβουνα αντί για ψητά.

Τελείως αθόρυβη σε σημείο να ανοίγω το καπάκι να δω αν έχει φλόγα σε αντίθεση με την άλλη που ακουγόταν στα 2 μέτρα.

Ρυθμιστής φιάλης από leroy αυτόματος χωρίς στρόφιγγα.

Μεγαλύτερη θερμοκρασία από την μέση της ψησταριάς και πίσω ( στο βάθος).

Το πιο αδύναμο σημείο της σχάρας τα πρώτα εκατοστά από μπροστά.

Οι σχάρα της είναι με μια γυαλιστερή επίστρωση πιθανόν εμαγιέ χωρίς να ξέρω το εσωτερικό της (ατσάλι ή μαντέμι).

Πιθανολογώ ότι δεν είναι μαντέμι γιατί χάνει εύκολα την θερμοκρασία της όταν την σβήσεις.

Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ευαίσθητο υλικό σε σημείο να φοβάμαι να την τρίψω.

  • Like 1
Δημοσ.

σε επιφανιες που φοβάμαι να τρίψω έχω βρει την υγειά μου με αυτό

 1 ε κοντα σε ολα τα super market 

 

image.png.e72a0a6845b62e109099282428c75049.png

 

  • Like 3
Δημοσ.
Στις 13/5/2020 στις 1:16 ΜΜ, sndev είπε

κρατα τα αφου τα πηρες. έκανες black angus που σημαίνει παίζεις με τέτοια κρέατα , 1 φορά να πάρεις κάτι ιδιαίτερο θα σου χρειαστεί εκτος αν τα τρως well done

Φίλε μου αν δεν έχεις θερμόμετρο, δεν πάει να πει ότι δεν μπορείς να το βγάλεις όπως πρέπει.. το έχω πει και πιο πριν, μη νομίζεις ότι στα εστιατόρια και steak houses κυκλοφορούν με θερμόμετρο στη κουζίνα οι μάγειρες...

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filippos_kar είπε

Φίλε μου αν δεν έχεις θερμόμετρο, δεν πάει να πει ότι δεν μπορείς να το βγάλεις όπως πρέπει.. το έχω πει και πιο πριν, μη νομίζεις ότι στα εστιατόρια και steak houses κυκλοφορούν με θερμόμετρο στη κουζίνα οι μάγειρες...

μολις συγκρινες εναν μαγειρα σε steak house με καποιον που μολις πηρε ψησταρια :)

περα απο την πλακα σιγουρα υπαρχουν οι αλλοι τροποι αλλα για να φτασεις εκει πρεπει πρωτα να εχεις μια καποια εμπειρια... δε μπορω να φανταστω καποιον που ψηνει πρωτη φορα σε ψησταρια στο σπιτι να βγαζει το ribeye του medium rare με αλλο τροπο εκτος θερμομετρου.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Φίλε μου αν δεν έχεις θερμόμετρο, δεν πάει να πει ότι δεν μπορείς να το βγάλεις όπως πρέπει.. το έχω πει και πιο πριν, μη νομίζεις ότι στα εστιατόρια και steak houses κυκλοφορούν με θερμόμετρο στη κουζίνα οι μάγειρες...

φυσικα κ δε κυκλοφορούν με θερμόμετρο, άλλα συγκρινεις ανόμοια πράγματα.  Εγω ψήνω μια φορά την ημέρα εκείνοι ψήνουν 100 την ήμερα με συγκεκριμενες μερίδες κ παχος κρεατος οποτε  είναι όλα στο "αυτοματοματο". 

εγώ που θα πάρω ομως μια φορά 300 γρ την άλλη 480γρ  την αλλη 550 γρ. Tη μια φορά θα νε απο ψυγείο την άλλη θα έχει μείνει ήδη μια ώρα έξω ε θέλω την ασφάλεια του θερμομετρου στα ακριβα κομμάτια. εχθες εψησα 2 απλές μοσχαρισιες απο 320 γρ με κοκαλο ε δεν έπαιζα προφανώς με θερμόμετρα καθωε δε με ενδιαφερε το κατι παραπανω που θα επαιρνα. 

αντε κανε πικανια (ολόκληρη οχι φιλεταρισμενη ) το καλοκαίρι με 35 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία κ άντε κανε χειμώνα με 15 σε μέτρια ψησταριά που δε κρατάει σωστη θερμοκρασια, χωρίς θερμόμετρο

 

το "οπως πρέπει" ειναι σχετικό.. άλλο για εσένα αλλο για εμενα αλλο για τον παραδίπλα. προσωπικά το θερμόμετρο για καλα κομμάτια το θεωρώ απαραίτητο για να μη τα καταστρεψω γευστικα που παλι ειναι σχετικο.. αλλο για μενα αλλο για σενα..  εσυ μπορεί  κρινεις με τη σκληροτητα του κρεατος κ σου βγάζω το καπελο    ( και δε μιλάω για χοιρινα κ παιδακια) .εγω  θελω να ειναι medium rare και ο αλλος well done  ε στο well done τι θερμομετρο να χρειάζεσαι.. παλι ομως το ψήσιμο θα ειναι όπως πρεπει! για τον καθένα όπως πρέπει.. :)

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...