Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Πως και δε σου αρπάζουν τα καλαμάκια ;

 

Έχει να κάνει με το ίδιο το καλαμάκι λογικά, ίσως είναι καλύτερο ποιοτικά ή από διαφορετικό τύπο ξύλου. Δεν έκανα κάτι πχ να τα βάλω σε νερό να μουλιάσουν κτλ.

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, ilpapacha said:

Έχει να κάνει με το ίδιο το καλαμάκι λογικά, ίσως είναι καλύτερο ποιοτικά ή από διαφορετικό τύπο ξύλου. Δεν έκανα κάτι πχ να τα βάλω σε νερό να μουλιάσουν κτλ.

Αστα αυτα, τα εχεις παρει απο delivery και τα εβαλες στη σχαρα για φωτογραφηση (για το blog, οπως ελεγε η γιαγια στη διαφημιση). Αμφιβαλω ακομα  και αν η ψησταρια ειναι δικη σου....🤣. Μπορει να ειναι photoshop ή ΑΙ. Και εσυ δεν υπαρχεις.😂

Ειμαι στο πνευμα των Χριστουγεννων???

Επεξ/σία από johnniek13
  • Haha 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Αστα αυτα, τα εχεις παρει απο delivery και τα εβαλες στη σχαρα για φωτογραφηση (για το blog, οπως ελεγε η γιαγια στη διαφημιση). Αμφιβαλω ακομα  και αν η ψησταρια ειναι δικη σου....🤣. Μπορει να ειναι photoshop ή ΑΙ. Και εσυ δεν υπαρχεις.😂

Ειμαι στο πνευμα των Χριστουγεννων???

image.gif.16b34e96f27659ff6638432876c7dd78.gif

  • Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, νέος στο άθλημα, φοβάμαι λίγο το αέριο κ θέλω να είμαι σίγουρος. Βάζω το άλλο άκρο από το λάστιχο στην ψησταριά με τον σφιγκτήρα ξεκαρω για διαρκή με σαπουναδα κ μετά πως ανοίγω; Πειράζω μόνο το μαύρο μέρος; Αυτή τη στιγμή στο πράσινο που έχει στην άκρη λέει off? Δεξιά αριστερά ας πούμε για το άνοιξε κλείσε; Ευχαριστω

IMG_20241125_220747.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω τι κάνω εγώ με τον ίδιο ρυθμιστή.

Με την "πράσινη" πλευρά του μαύρου διακόπτη από πάνω (όπως στη φωτό), κανονικά δεν έχει ροή αερίου.

Γυρνάω τον διακόπτη 180 μοίρες (ανάποδα) ώστε να έρθει από πάνω η "κόκκινη" πλευρά και μετά ξεσφίγγω τη στρόφιγγα που φαίνεται στο πάνω μέρος στη φωτό μέχρι το τέρμα ή περίπου μέχρι το τέρμα. Μετά από 2-3-4-5 δευτερόλεπτα ώστε να φτάσει το αέριο στους καυστήρες (αναλόγως τη μπουκάλα, το σωλήνα, την ψησταριά, κλπ) ανοίγω τους ρυθμιστές καυστήρων της ψησταριάς και δίνω σπίθα (στη δικιά μου για σπίθα πατάς έναν από τους ρυθμιστές προς τα μέσα).

Όταν θέλω να σβήσω, χωρίς να πειράξω τους ρυθμιστές καυστήρων της ψησταριάς, κλείνω τη στρόφιγγα που φαίνεται στο πάνω μέρος στη φωτό τελείως και μετά γυρνάω τον διακόπτη στο "πράσινο", ώστε να κλείσει η παροχή αερίου και να καεί το τελευταίο αέριο που υπάρχει στον σωλήνα και ουσιαστικά να σβήσει η ψησταριά. Κλείνω τους ρυθμιστές καυστήρων της ψησταριάς και τέλος.

Επεξ/σία από swstost
  • Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, swstost said:

Κλείνω τους ρυθμιστές καυστήρων της ψησταριάς και τέλος.

Πάντως στις οδηγίες της δικιάς μου (Weber) στο σβήσιμο αναφέρει ότι τελευταία κλείνουμε το αέριο. Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αλλά έτσι το κάνω. 

image.png.d92d7cfdf7db958939131da59342ce33.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Πάντως στις οδηγίες της δικιάς μου (Weber) στο σβήσιμο αναφέρει ότι τελευταία κλείνουμε το αέριο. Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αλλά έτσι το κάνω. 

image.png.d92d7cfdf7db958939131da59342ce33.png

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
51 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Ok το πρώτο είναι δικό σου concern , το καταλαβαίνω. Για το δεύτερο όμως, δεν θα το είχε λάβει αυτό υπόψιν του ο κατασκευαστής? την ίδια μάρκα έχουμε. Μπορεί να είναι κάποιος τεχνικός λόγος που δεν πάει το μυαλό μας. 

  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, aoua3 είπε

Καλησπέρα, νέος στο άθλημα, φοβάμαι λίγο το αέριο κ θέλω να είμαι σίγουρος. Βάζω το άλλο άκρο από το λάστιχο στην ψησταριά με τον σφιγκτήρα ξεκαρω για διαρκή με σαπουναδα κ μετά πως ανοίγω; Πειράζω μόνο το μαύρο μέρος; Αυτή τη στιγμή στο πράσινο που έχει στην άκρη λέει off? Δεξιά αριστερά ας πούμε για το άνοιξε κλείσε; Ευχαριστω

IMG_20241125_220747.jpg

Δεν υπάρχει λόγος για φόβο, απλά χρειάζεται προσοχή.

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Ακριβώς αυτό κάνω κι εγώ. Πρώτα κλείνω την παροχή/μπουκάλα και μετά τους διακόπτες των καυστήρων, ώστε να καεί όσο αέριο υπάρχει στις σωληνώσεις.

https://www.wnins.com/blog/grillingsafety.html

Ο μόνος λόγος που υπάρχει για το αντίθετο, είναι απλά για να μην χαθεί η εξισορρόπηση της πίεσης, στο επόμενο άναμμα, ώστε να μην ενεργοποιηθεί η ασφάλεια του ρυθμιστή. Όπου επανέρχεται κάνοντας την διαδικασία για το reset

2 ώρες πριν, digitalarchive είπε

οι πιτες απο που; φαιννται καταπληκτικες

Πίτες «Νάρκισσος»

IMG_0476.jpeg.da47da6fae85dd98bb28ef0b61cc54fe.jpeg

Τις βρίσκω σε τοπικό κρεοπωλείο. Τις έχουν διάφορα καταστήματα και στην wolt/efood/box.

2 ώρες πριν, ritualistic είπε

Ομαδαρα ξερει κανεις αν μπορουμε να βρουμε καπου στα νοτια προαστια καλαμακι προβατινα για ψησιμο ??

https://kreopoleionasopoulos.gr/product/σουβλάκι-πρόβατο/
https://agnomarket-meat.gr/product/souvlaki-provato-a-o-nopo/

https://kreopoleioagoras.gr/product/σουβλακι-προβατο/

 

Σίγουρα μπορείς να βρεις και σε άλλα πολλά. Καλύτερα να ρωτήσεις αν μπορεί να σου φτιάξει ο χασάπης που πηγαίνεις ήδη ή σε κάποιο άλλο κοντινό σου.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...