ChrisAce Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Morosana είπε Kαι στο μπαλκόνι βάζω κάρβουνα τουλάχιστον μια δυο φορές την εβδομάδα που τρώμε ψάρι και ας μου πουν ότι θέλουν, δεν μασάμε το κάνουν επειδή ζηλεύουν 😛 [Offtopic On] Φαντάζομαι το ξέρετε ότι τα κάρβουνα ανάβουν και χωρίς κάπνα και σπίθες έτσι; Άπειρα video στο youtube για το πως. Το λέω για αυτούς που έχουν μια φοβία για τους γείτονες όταν ψήνουν με κάρβουνα σε μπαλκόνι.. Αν ψήνετε και με μπριγκέτες(ξέρετε τα 6γωνα τα κάρβουνα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες όχι κάτι που είναι σαν πέτρες)είναι ακόμα καλύτερα αλλά κοστίζουν λίγο ακριβότερα από τα απλά αλλά κρατάνε σταθερή θερμοκρασία για πολύ πολύ ώρα.. [Offtopic Off] Back to weber topic. Αστειεύομαι. 😄 Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από ChrisAce
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, tsiro7 είπε Ο Χριστός και η μάνα του! Να αφήσουν τα σάπια, 10 χρόνια εγγύηση έχει, εγώ με σπίρτο δεν την ανάβω 😅 Μπορεί να σου τελειώσει η μπαταρία και να μην έχεις. Όποτε τι θα κάνεις, θα τρέχεις στο περίπτερο? Την ανάβεις με σπίρτο ή αναπτήρα. Σε κουζίνα αερίου πολλές φορές μετά το καθάρισμα έχει πάρει υγρασία αυτό που βγάζει τη σπίθα και δεν ανάβει. Όποτε βάζεις αναπτήρα.
tsiro7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό είναι οποίος ψήνει συχνά στα κάρβουνα να χρησιμοποιεί πυρηνοκαρβουνα. Είναι λίγο ακριβά αλλά αξίζουν. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από tsiro7
Astronautis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Καλό είναι οποίος ψήνει συχνά στα κάρβουνα να χρησιμοποιεί πυρηνοκαρβουνα. Είναι λίγο ακριβά αλλά αξίζουν. Προτιμώ να φτιάχνω τα κάρβουνα μου ξεκινώντας από ξύλα ελιάς που θα κάψω μόνος μου. Το μειονέκτημα είναι ότι θέλει περισσότερο ώρα και φυσικά βγάζει καπνό.
tsiro7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Εγώ το λέω γιατί είναι πολύ πιο υγιεινά τα πυρηνοκαρβουνα. Εκπέμπουν 30% λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα. Τώρα το κάρβουνο είναι μεγάλη συζήτηση, οι περισσότεροι δεν ξέρουν να ψήνουν με κάρβουνα και το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να βλέπεις μαύρα κάρβουνα κάτω από τα φαγητά. 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Καλημερα Εγω αυτα που δεν εχω καταλαβει ακομα και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να απαντησει ειναι το εξης. Στους ποσους βαθμους πρεπει να προθερμαινεται η ψησταρια ? Και στους ποσους βαθμους πρεπει να μπαινει μεσα το φαγητο ? γιατι βλεπω οτι καποιοι μαγειρευετε σε θεωρητικα υψηλες θερμοκρασιες Επισης στo site της Weber, οι πινακες μπερδευουν λιγο. Μεγαλο ψαρι λεει σε εμμεση φωτια στους 180 για παραδειγμα... σε αμεση φωτια θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια ? Και επισης... δοκιμασα να ψησω παιδακια αρνισια πριν 2 μερες εγιναν ωραια αλλα σε καποια σημεια ειχαν αρπαξει... Πως μπορω να το αποφυγω αυτο αφου ψηνω με κλειστο καπακι ? Ευχαριστω παιδια
Astronautis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, spyros_vas είπε Καλημερα Εγω αυτα που δεν εχω καταλαβει ακομα και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να απαντησει ειναι το εξης. Στους ποσους βαθμους πρεπει να προθερμαινεται η ψησταρια ? Και στους ποσους βαθμους πρεπει να μπαινει μεσα το φαγητο ? γιατι βλεπω οτι καποιοι μαγειρευετε σε θεωρητικα υψηλες θερμοκρασιες Επισης στo site της Weber, οι πινακες μπερδευουν λιγο. Μεγαλο ψαρι λεει σε εμμεση φωτια στους 180 για παραδειγμα... σε αμεση φωτια θα ειναι στην ιδια θερμοκρασια ? Και επισης... δοκιμασα να ψησω παιδακια αρνισια πριν 2 μερες εγιναν ωραια αλλα σε καποια σημεια ειχαν αρπαξει... Πως μπορω να το αποφυγω αυτο αφου ψηνω με κλειστο καπακι ? Ευχαριστω παιδια Σχετικά με το ψάρι το θέμα πιστεύω ότι μπερδεύεται πολύ γιατί από ψάρι σε ψάρι υπάρχει χαοτική διαφορά. Επίσης και το μέγεθος πώς ορίζεται ως μεγάλο μικρό η μεσαίο; Εγώ τα ψήνω με άμεσο, ζεσταίνω την ψησταριά στο μέγιστο, τα βάζω μέσα και ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200. Όταν δοκίμασα πρώτη φορά να ψήσω μπακαλιάρους ήταν πανωλεθρία γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ψάρι και σπάει εύκολα. Με τσιπούρες, σαργούς, λιθρινια, συναγρίδες και μπαρμπούνια δεν είχα πρόβλημα. Αναφέρομαι σε μέσο μέγεθος 500 γραμμάρια το κομμάτι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω σαρδέλα αλλά θα την βάλω σε σχάρα ψαριού για να μπορώ να τις γυρίσω όλες μαζί με μια κίνηση . Φαντάζομαι θα γίνει η κόλαση του Δάντη όταν τις βάλω πάνω στην ψησταριά..😛 Το άρπαγμα στα αρνίσια παιδακια μάλλον οφείλεται σε παρατεταμένη φλόγα. Δοκίμασε να ψήσεις με χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός και αν κάποιος πιο έμπειρος συνιστά κάτι διαφορετικό. 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, Astronautis είπε Σχετικά με το ψάρι το θέμα πιστεύω ότι μπερδεύεται πολύ γιατί από ψάρι σε ψάρι υπάρχει χαοτική διαφορά. Επίσης και το μέγεθος πώς ορίζεται ως μεγάλο μικρό η μεσαίο; Εγώ τα ψήνω με άμεσο, ζεσταίνω την ψησταριά στο μέγιστο, τα βάζω μέσα και ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200. Όταν δοκίμασα πρώτη φορά να ψήσω μπακαλιάρους ήταν πανωλεθρία γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ψάρι και σπάει εύκολα. Με τσιπούρες, σαργούς, λιθρινια, συναγρίδες και μπαρμπούνια δεν είχα πρόβλημα. Αναφέρομαι σε μέσο μέγεθος 500 γραμμάρια το κομμάτι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω σαρδέλα αλλά θα την βάλω σε σχάρα ψαριού για να μπορώ να τις γυρίσω όλες μαζί με μια κίνηση . Φαντάζομαι θα γίνει η κόλαση του Δάντη όταν τις βάλω πάνω στην ψησταριά..😛 Το άρπαγμα στα αρνίσια παιδακια μάλλον οφείλεται σε παρατεταμένη φλόγα. Δοκίμασε να ψήσεις με χαμηλότερη θερμοκρασία εκτός και αν κάποιος πιο έμπειρος συνιστά κάτι διαφορετικό. Οταν λες ζεσταινεις στο μεγιστο, στους ποσους εννοεις ? Κ μετα απλα την αφηνεις να πεσει στους 200 και το βαζεις μεσα η το αντιθετο ?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Το μόνο ψάρι που έχω ψήσει είναι σαρδέλα, δεν κόλλησε, δεν είχε φλόγα. Μια χαρά βγήκε. Σίγουρα κάνα δυο πετσουλες έμειναν πάνω, αλλά μιλάμε η μια στις δέκα.
Astronautis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, spyros_vas είπε Οταν λες ζεσταινεις στο μεγιστο, στους ποσους εννοεις ? Κ μετα απλα την αφηνεις να πεσει στους 200 και το βαζεις μεσα η το αντιθετο ? Δεν το διατύπωσα καλά. Αφήνω την ψησταριά για κάνα δεκάλεπτο στο φουλ να κάψει καλά. Σε τέτοιο χρόνο η θερμοκρασία στο θερμόμετρο του καπακιού έχει ξεπεράσει τους 300 αλλά πιστεύω ότι η σχάρα έχει χαμηλότερη, δεν έχω θερμόμετρο για να την μετρήσω. Εκεί βάζω τα ψάρια λαδωμένα καλά αλλά όχι να στάζουν λάδι. Κλείνω καπάκι και χαμηλώνω στο ελάχιστο τους καυστήρες. Μετά από 6-7 λεπτά ένα γύρισμα. Στα 5 λεπτά βγαίνουν. Εκεί ακριβώς η θερμοκρασία δείχνει περίπου 200 (και κάτι). Πολύ σημαντικό, που δεν ήξερα και μου το σφύριξαν κάποιοι εδώ μέσα. Τα ψάρια δεν πρέπει να έχουν υγρασία εξωτερικά. Το λάδωμα βοηθάει αλλά ένα στέγνωμα με χαρτί κουζίνας πριν το λάδωμα συνιστάται! Επίσης να έχουν θερμοκρασία δωματίου πριν μπουν στην ψησταριά. Να τονίσω ότι και εγώ ακόμη στην καμπύλη μάθησης είμαι, αλλά με τον παραπάνω τρόπο μου βγήκαν καλά. Ενδεχομένως κάποιος πιο έμπειρος να μπορεί να πει περισσότερα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Astronautis 1
Morosana Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Η θερμοκρασία δωματίου είναι καλό να υπάρχει σε ότι μπαίνει για ψήσιμο όχι μόνο στα ψάρια. Γενικα δεν υπάρχει λάθος και σωστό ούτε στον τρόπο με τα γυρίσματα ούτε ανοιχτό κλειστό καπάκι ούτε στον βαθμό ψησίματος εκτός αν πρόκειται για κοτόπουλο ή χοιρινό που μπορεί να σε στείλουν 😛 Αυτό με τον καιρό το μαθαίνεις βλέπεις τι σου αρέσει και το χτίζεις 1
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ευχαριστω για την διευκρινηση @Astronautis Σχετικα με το στεγνωμα της υγρασιας το γνωριζω αυτο ναι. Γενικα και εγω σαν αρχαριος εχω ψαξει διαφορες συνταγες και λεπτομερειες ψησιματος στο youtube αλλα και σε αρθρα ομως διαφορες λεπτομερειες τετοιου ειδους πολλες φορες δεν αναφερονται. Επισης μια διαφωνια που εχω με φιλους ειναι το κατα ποσο επιτρεπεται το μαριναρισμα. Στα videos που βλεπω απο Αμερικα βλεπω οτι μαριναρισμα παιζει παρα πολυ, οι φιλοι λενε οτι δεν κανει να ειναι μαριναρισμενο το κρεας και να σταζει λογω αναφλεξεων... Κ εχω κατι μαριναρισμενα σουβλακια απο χασαπη ετοιμα για ψησιμο και δεν ξερω τι να τα κανω!
kayak Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από kayak 12 1
kostasmor Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Τελικά παρηγγειλα την spirit ii e210. Την έχει πάλι στα 469 ο Κωτσόβολος. Θα έρθει την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα από την 310 γιατί θεωρώ ότι 220€ για ένα επιπλέον καυστήρα και 10cm πλάτος είναι αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή μιας και ποιοτικά είναι ίδιες. Επιπλέον θα χωράει πιο άνετα στο μπαλκόνι. Θα στείλω εντυπώσεις μετά τη συναρμολόγηση. Ευχαριστώ τα μέλη για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έμπαινα εδώ να διαβάσω τι παίζει με τις ψησταριές, μάλλον θα έδινα 150-200 για κάτι που θα ήταν πολύ κατώτερο ποιοτικά και χωρίς τεχνική υποστήριξη. 3
ritualistic Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 9 λεπτά πριν, kayak είπε Ρε παιδιά και η ψησταριά υγραερίου μια ρημαδοψησταριά είναι που ο κάθε ένας μας την έχει πάρει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Στο φινάλε το BBQ, για μένα, είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και μια ευκαιρία να περάσουμε καλά με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, με τις μπύρες και τα τσιπουράκια μας. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Όσοι μάθαμε να ψήνουμε στο κάρβουνο δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που μας ταίριαζε γευστικά από την πρώτη μέρα, δοκιμάσαμε, τα κάψαμε, τα αφήσαμε άψητα, αλλά με τις επαναλήψεις βρήκαμε τον τρόπο μας και μάθαμε να το κάνουμε ακόμα και σε μια λακούβα στο χώμα με σχάρα του 10ευρου. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μαθαίνονται και τα κόλπα του υγραέριου. Δεν ξέρω κανένα ψήστη που να μέτραγε τη θερμοκρασία της ψησταριάς πριν ρίξει πάνω τα παϊδάκια και τις μοσχαρίσιες (…είναι 232,5 C δεν τις βάζω, μόλις πάει 247,3 είναι οκ !! ….). Αυτά μόνο στο MasterChef και σε youtubers που κάτι πρέπει να πουλήσουν. Μαγικές συνταγές και μαγικές ψησταριές δεν υπάρχουν, δοκιμή και επανάληψη μόνο για καλό αποτέλεσμα, κι αυτό υπό αίρεση κάθε φορά. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο, αυτό προσφέρει το ψήσιμο στο σπίτι. Πολύ χρήσιμο το νήμα για τεχνικές συμβουλές και βασικές οδηγίες και προς θεού δεν ακυρώνω σε καμία περίπτωση την εμπειρία που έχει αποκτήσει κάποιος με την τριβή, αλλά με τόση επιστημοσύνη χάνεται εν τέλει το διασκεδαστικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μαι λίγο βλαχάκι (λόγω καταγωγής) και να τα σκέπτομαι εγώ απλοποιημένα, ίσως για να κάνω το κέφι μου ψήνοντας με την οικογένεια και την παρέα μου να χρειάζομαι απαραίτητα μόνο συγκεκριμένο εξοπλισμό κι ένα πλυντήριο για ψησταριές (για μετά) απλά η άποψή μου είναι και συγνώμη αν κούρασα με τον όγκο της ανάρτησης. Καλά ψησίματα σε όλους. Aντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα καποιες γενικες κατευθυνσεις ζητησα θεωρω, μπορει να κανω και λαθος. Αν πρεπει να προθερμανθει η ψησταρια στους 300 και εγω ξεκιναω στους 200 αν δεν ρωτησω δεν θα μαθω. Οπως επισης αν χαλαει η σχαρα η εχω αναφλεξεις σε σημειο να καψω το φαγητο με τη μαριναδα ειναι κατι που πρεπει να το ξερω για να μην απογοητευσω ουτε εμενα καταστρεφοντας την σχαρα ουτε την παρεα που περιμενει να φαει. Γενικως ειμαι της αποψης να ρωταει καποιος σε ολα τα θεματα οσο χαζο και να φαινεται οσο και λεπτομερεια να ειναι, γιατι αλλιως δεν μαθαινεις. Στην τελικη μια ψησταρια που κοστισε 800ε μαζι με τα παρελκομενα θελω να ξερω να την δουλευω οσο το δυνατον πιο σωστα day 1, αλλιως κατεβαινα στον κηπο να ανοιξω να ψησω σε μια λακουβα στο χωμα με 10ε οπως λες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα