Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θελω να μου μετραει ποσα λιτρα περασαν απο τη δεξαμενη προς την ψησταρια, ωστε να υπολογιζω ποσο εχει ακομα.

Θα πρότεινα ζυγαριά ηλεκτρική ώστε να βλέπεις αμέσως από το βάρος της μπουκάλας

  • Like 1
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2258

  • ilpapacha

    2040

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Θα πρότεινα ζυγαριά ηλεκτρική ώστε να βλέπεις αμέσως από το βάρος της μπουκάλας

Θα πρεπει να την βγαζω και να την ζυγιζω, οχι τοσο πρακτικο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θα πρεπει να την βγαζω και να την ζυγιζω, οχι τοσο πρακτικο.

πάρε δευτερη μπουκάλα να κάνεις την δουλειά σου χωρίς αγχος...και υπολογισμούς...

Ειναι το μόνο "κολπο" που πραγματικά δουλευει...

  • Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Andreasmertsi είπε

Καλημέρα σε όλους. Κάτοχος από χτες της  napoleon freestyle 425 από κοτσωβολο. Την πήρα στα 569. Συναρμολογηση μιάμιση ώρα σίγουρα και απλα ειμαι σε αναμονη για 1ο ψησιμο.Μερικές ερωτήσεις θέλω. Για πρώτη φορά τι λάδι να βάλω να την κάψω και πόση ώρα.

Επίσης τι φιάλη να πάρω?

 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Θα ανάψεις στο φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά,  ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά έλαια/κατάλοιπα. Θα κλείσεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν εντελώς οι σχάρες, θα τις περάσεις με λίγο, πραγματικό λίγο, ηλιέλαιο και από τις 2 μεριές. Έπειτα θα ανάψεις τους καυστήρες μέχρι τους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εάν θέλεις, μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα. Όσο υψηλότερο είναι το σημείο καπνού του ελαίου, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχει το seasoning στις υψηλές θερμοκρασίες. 
Οι σχάρες/τα μαντεμένια σκεύη «λιπαίνονται» και κάθε φορά που ψήνεις λιπαρά κρέατα, με αποτέλεσμα το seasoning να «προστατεύεται»

  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, katbo είπε

εγώ έχω ένα τέτοιο και μου έχει λύσει τα χέρια πάντως.

https://www.skroutz.gr/s/6136845/Zygaria-Aposkeyon-eos-50-kg.html

Εννοείται βέβαια υπάρχει 2η μπουκάλα

Οικονομικότατο και ζυγίζεις και τη βαλίτσα για κανένα ταξιδάκι✈️

Αλλά όπως είπες, η 2η μπουκάλα ...  👌

 Σπιτικά yakitori, sauce  & 2 χοιρινά φιλετίνια ...

 

Επεξ/σία από est
  • Like 4
Δημοσ.

Σήμερα θα επιχειρήσω κοτόπουλο ξαπλωτο.  Να ξεκινήσω δυνατά να γίνει η πέτσα και μετά χαμηλά; Η πρώτα χαμηλά και μετά να δυναμώσω να πάρει χρώμα; Νομίζω καλύτερα το πρώτο. 

Επειδή έχω ψησταριά με έναν καυστήρα σκέφτομαι να το πάω πρώτα δυνατά και μετά να πετάξω πάνω στη σχάρα λαχανικά και να κάτσει πάνω τους η κότα να γίνει ψευτο έμμεσο και να ψηθούν και τα λαχανικά.

Δημοσ.

Καλησπερα! Μοσχαρισια σπαλομπριζολα απο τοπικο κρεοπωλειο, (μου το προτεινε ενας φιλος βασικα) βγηκε ανελπιστα πολυ μαλακη  αλλα και γευστικα παρα πολυ καλη μιας και πηρα τα συγχαρητηρια απ τον Καναδο ξαδερφο που φιλοξενουσα😊

χοντρο αλατι, πιπερι τριμμενο, αλλα μου πηγε λιγο προς το αλμυρο..

medioum rare περιπου 4 λεπτα η καθε πλευρα με καυστηρες τερμα

ξεκουραση οπως φαινεται στο πιατο για 5 λεπτα και κομμενο σε λωριδες

Εφαγε και η γυναικα που μου ελεγε εγω δεν το τρωω να ειναι κοκκινο μεσα χαχαχα

20240906-205022.jpg

20240906-205919.jpg

 

20240906-220214.jpg

20240906-221602.jpg

Καποιο αλλο μπαχαρικο που θα του πηγαινε; αλλη γευση , ενθουσιαστηκα!

  • Like 2
Δημοσ.

Ωραίος!! Έτσι τις τρώω και εγώ αλλά δεν νομίζω να είναι medium rare... Χρησιμοποιήσες θερμόμετρο?

Αν ναι στους πόσους τις απεσυρες?

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, F117 είπε

Ωραίος!! Έτσι τις τρώω και εγώ αλλά δεν νομίζω να είναι medium rare... Χρησιμοποιήσες θερμόμετρο?

Αν ναι στους πόσους τις απεσυρες?

 

Nαι φυσικα με θερμομετρο αλλα οχι αυτο που μενει πανω στο κρεας..Αν θυμαμαι καλα 60 με 62 τις εβγαζα αν και στα πιο λεπτα σημεια σιγουρα πηγαινε παραπανω, οριακα ηταν λες; παντως στο κοψιμο το πιατο γεμιζε ζουμια..Εψησα δυο φορες. Την πρωτη  πηρα μια για να δοκιμασω (λεω μην ειναι σκληρη και τη πατησω) και βγηκε  λουκουμι! Τοσο μαλακο κρεας ειχα καιρο να φαω, πραγματικα ελιωνε στο στομα! Την δευτερη πηρα δυο κι ηταν λιιιγο πιο σκληρες αλλα επισης πολυ γευστικες..Ισως να πηγαν κοντα στο 65 ομως..

Δοκιμασα σε ενα σημειο και σκονη σκορδο και του πηγαινε πολυ..βεβαια παλι βγηκαν ελαφρως προς το αλμυρο,, μηπως δεν θελουν χοντρο αλατι σκεφτηκα.. τσπ θα το βρω αυτο! 

Σωστο ειναι το φουλ οι καυστηρες;

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

pan-fried-steak-timing-doneness.jpg.8f61a7d66c3636f1f93b9f71a42efe4d.jpgΕγώ λέω το ψήσιμο είναι στο γούστου το καθενός. Άμα σου αρέσει και ήταν μαλακή και ζουμερη.... τέλεια είσαι....

Στο YouTube βλέπω που της κάνουν άσπρες....τι να πω...δες την επόμενη φορά να ρίξεις πιο λίγο. 

Όπως τις τρως εσύ...έτσι τις τρώω και εγώ....τέτοιο χρώμα.

 

 

 

Επεξ/σία από F117
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/10/2024 στις 5:13 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Καναμε τα ψωνια μας παλι απο amazon.de

 

viber_image_2024-10-03_16-43-31-794.jpg

Φοβερό timing γιατι σκεφτομουν πως θα ψηνω με αυτό τον τρόπο. Έτυχε τις προάλλες να ψησω στο lodge griddle ενω πριν είχα βγάλει τις σχάρες και το είχα ακουμπήσει ακριβως πανω στα flavoriser bars. Οχι οτι πιο σταθερο στον κοσμο βεβαια. Με αυτό τον τρόπο η μαντεμενια πλάκα σήκωσε 350+ C και έφαγα για πρωτη φορά σωστά smashed burgers! Εδω στο δικό σου που βλέπω πως βγαινουν τα flavoriser bars, αρα φανταζομαι θα ανεβάζει ακόμα πιο πολύ θερμοκρασία. Επειδή φαντάζομαι οτι εσυ έχει IR θερμόμετρο μήπως εχεις την καλη διαθεση να παρεις καμια μετρηση και να μας επιβεβαιώσεις τι θερμοκρασίες ανεβάζεις; Ή τελοσπαντων  (επειδή το τελικό αποτέλεσμα ειναι που έχει σημασία) αν μπορεις να μας πεις αν αυτη η πλακα μπορεί να κάνει smashed burgers της προκοπης όντως;

Επισης επειδη τα flavoriser bars δεν εχουν και τεραστια αποσταση απο την σουβλα και μου δημιουργουν ενα θεματάκι οταν σουβλιζω κατι χοντρο και επειδη δεν μπορω να τα βγαλω γιατι δεν θα υπαρχει μετα κατι αναμεσα στον καυστηρα και στο κρεας,  μηπως με αυτη την πλακα η αποσταση μεγαλωνει απο την σουβλα; Ειδα οτι ειναι στο υψος γυρω στα 4 εκατοστα οποτε μαλλον δεν βελτιωνει και πολυ την κατάσταση του υψους απο την σουβλα.
 

 

 



 

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kostasiour είπε

Φοβερό timing γιατι σκεφτομουν πως θα ψηνω με αυτό τον τρόπο. Έτυχε τις προάλλες να ψησω στο lodge griddle ενω πριν είχα βγάλει τις σχάρες και το είχα ακουμπήσει ακριβως πανω στα flavoriser bars. Οχι οτι πιο σταθερο στον κοσμο βεβαια. Με αυτό τον τρόπο η μαντεμενια πλάκα σήκωσε 350+ C και έφαγα για πρωτη φορά σωστά smashed burgers! Εδω στο δικό σου που βλέπω πως βγαινουν τα flavoriser bars, αρα φανταζομαι θα ανεβάζει ακόμα πιο πολύ θερμοκρασία. Επειδή φαντάζομαι οτι εσυ έχει IR θερμόμετρο μήπως εχεις την καλη διαθεση να παρεις καμια μετρηση και να μας επιβεβαιώσεις τι θερμοκρασίες ανεβάζεις; Ή τελοσπαντων  (επειδή το τελικό αποτέλεσμα ειναι που έχει σημασία) αν μπορεις να μας πεις αν αυτη η πλακα μπορεί να κάνει smashed burgers της προκοπης όντως;

Eννοειται θα ενημερωσω μολις το δοκιμασω, αλλα δεν ξερω ποτε.

 

18 ώρες πριν, kostasiour είπε

Επισης επειδη τα flavoriser bars δεν εχουν και τεραστια αποσταση απο την σουβλα και μου δημιουργουν ενα θεματάκι οταν σουβλιζω κατι χοντρο και επειδη δεν μπορω να τα βγαλω γιατι δεν θα υπαρχει μετα κατι αναμεσα στον καυστηρα και στο κρεας,  μηπως με αυτη την πλακα η αποσταση μεγαλωνει απο την σουβλα; Ειδα οτι ειναι στο υψος γυρω στα 4 εκατοστα οποτε μαλλον δεν βελτιωνει και πολυ την κατάσταση του υψους απο την σουβλα.

Εγω οταν βαζω κανενα αρνι προσπαθω να βαλω το πιο φαρδυ σημειο του στη μεση του καδου. Αφαιρω 1-2 ανακλαστηρες, ενα νεκρο και τον μεσαιο, και καλυπτω με αλουμινοχαρτο τον μεσαιο καυστηρα να μην γεμισει λιπος. Εννοειται οτι παραμενει κλειστος και παιζω με τους δυο πλαινους μονο.

20240923_002034.jpg.5d3e21e9d05450314445

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...