johnniek13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, mastoras007 said: Οπότε το λάθος εδώ είναι η θερμοκρασία μου? Γιατί ακριβός όπως το περιγράφεις μου βγήκαν Δηλαδη καθοσατε και καιτε μιση ωρα την ψησταρια για να ζεστανετε 3 κιλα μαντεμι να κανετε 200 γραμμαρια smashed? Τρελα τρελα τρελα. Φιλε μου, βαλε στο ματι της κουζινας ενα αλουμινενιο τηγανι και καψε το να βγαλει καπνο. Πατα το smashed μεσα και σε 4 λεπτα εισαι ετοιμος. κανε 2 των100 γραμ. και στο δευτερο μολις το γυρισεις στα 1.5 - 2 λεπτα βαλε το τυρι και κανε σαντουιτς με το πρωτο. Λιπος οχι πολυ γιατι λιωνει και ρεει εκτος του μπιφτεκιου. και σιγουρα 20 λεπτα εκτος ψυγειου. οχι καταψυξης. 20 λεπτα εκτος της συντηρησης. Για ψησιμο λιγων λεπτων ζεστενετε μαντεμι που απορροφα θερμοτητα γιανα ψησει 3 κιλα κρεας???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Δηλαδη καθοσατε και καιτε μιση ωρα την ψησταρια για να ζεστανετε 3 κιλα μαντεμι να κανετε 200 γραμμαρια smashed? Ποια 200γρ? θα μπεις στη διαδικασια να φτιαξεις μονο ενα μπεργκερ? Εγω οταν αναβω ψηνω απο 4 και πανω. Θα ψησω και τα μπεικονια εκει, και τα ψωμακια, εχει δουλιτσα, δεν ειναι μονο 200γρ κιμας δλδ. 27 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Για ψησιμο λιγων λεπτων ζεστενετε μαντεμι που απορροφα θερμοτητα γιανα ψησει 3 κιλα κρεας???? Μ αυτη τη λογικα και ενα ribeye να θες να ψησεις που ειναι γυρω στα 250γρ, δεν αξιζει να αναβεις ψησταρια, αλλα να καπνισεις το σπιτι ολο μεσα και να μυριζει 3 μερες τσικνα για να μην καψεις λιγο αεριο παραπανω. Αναβουμε ψησταρια ακομα και για τοστ! 1 ώρα πριν, kotsoz είπε Έχω πάρει αυτή απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187 2. δεν μπορώ να πετύχω καλή φωτιά, τουλάχιστον με το καπάκι κλειστό είτε μου τα καίει είτε μένουν άψητα (μπιφτέκια κοτόπουλου και μοσχαριού, ψάρια και μπριζόλες χοιρινές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Τι κάνω τόσο λάθος ρε παιδιά και δεν βγαίνουν καλά...μήπως απλά είναι πατάτα η ψησταριά που πήρα ? Φιλε μου δυστυχως θα πρεπει να μαθεις σιγα σιγα την ψησταρια σου με υπομονη και δοκιμες. Να βρεις ζεστες και κρυες ζωνες. Σε αυτες τις πολυ οικονομικες ψησταριες εχεις αυτα τα προβληματα. Θεωρητικα πιο μεσα και πιο κεντρικα θα εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απ οτι εξω εξω. Παρε και ενα θερμομετρο να μετρας τα κρεατα πριν τα βγαζεις να δεις οτι ειναι ετοιμα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από SagoniasSlutRos 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsoz Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 41 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Ποια 200γρ? θα μπεις στη διαδικασια να φτιαξεις μονο ενα μπεργκερ? Εγω οταν αναβω ψηνω απο 4 και πανω. Θα ψησω και τα μπεικονια εκει, και τα ψωμακια, εχει δουλιτσα, δεν ειναι μονο 200γρ κιμας δλδ. Μ αυτη τη λογικα και ενα ribeye να θες να ψησεις που ειναι γυρω στα 250γρ, δεν αξιζει να αναβεις ψησταρια, αλλα να καπνισεις το σπιτι ολο μεσα και να μυριζει 3 μερες τσικνα για να μην καψεις λιγο αεριο παραπανω. Αναβουμε ψησταρια ακομα και για τοστ! Φιλε μου δυστυχως θα πρεπει να μαθεις σιγα σιγα την ψησταρια σου με υπομονη και δοκιμες. Να βρεις ζεστες και κρυες ζωνες. Σε αυτες τις πολυ οικονομικες ψησταριες εχεις αυτα τα προβληματα. Θεωρητικα πιο μεσα και πιο κεντρικα θα εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απ οτι εξω εξω. Παρε και ενα θερμομετρο να μετρας τα κρεατα πριν τα βγαζεις να δεις οτι ειναι ετοιμα. θεωρείται όντως απο τις πολύ φθηνές ? και την NATERIAL Kenton που είδα ότι ειναι καλή πάνω κάτω στα ίδια λεφτά την βλέπω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Και εγω μια απο τα ιδια, οταν κανω burger ψηνω τουλαχιστον 5 2πατα, κοινως 1.5 κιλο κιμα, τα μπεικον τα ψωμια το κρεμυδια, μεχρι και αυγο που βαζω εγω και ο γιος μου στην μαντεμενια πλακα το κανω, και κανεις λαθος, αν εχεις πλακα που μπαινει στην θεση της σχαρας και ΟΧΙ απο πανω, μεσα σε 5-7 λεπτα ειναι ετοιμη με 2 καυστηρες απο κατω στο τερμα 1 φορα που εκανα μεσα στο σπιτι στο μεγαλο μαντεμενιο τηγανι γαμηθηκαμε στην καπνα Και μια και λεγαμε για χρωμα στο smashed βρηκα κατι παλιες Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από Amaretos 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, kotsoz είπε θεωρείται όντως απο τις πολύ φθηνές ? και την NATERIAL Kenton που είδα ότι ειναι καλή πάνω κάτω στα ίδια λεφτά την βλέπω Ναι είναι πολύ φθηνή με ότι αυτό συνεπάγεται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δεν πήραμε ψησταριά για να συνεχίζουμε να ψήνουμε με τηγάνια μέσα στο σπίτι. Έχουμε γλιτώσει την κάπνα και τις μυρωδιές μέσα στο σπίτι! Όσον αφορά τα smash burgers, 2-3 φορές που έχω δοκιμάσει μια χαρά έγιναν με ωραίο χρώμα. full καυστήρες και lodge μαντεμένια πλάκα. Αν το θυμηθώ θα τραβήξω φωτό ή βίντεο την επόμενη φορά. Θα έλεγα ότι χρειάζεται και πάτημα με ειδική πρέσσα για burger. Αυτό γιατί η μαντεμένια πρέσα είναι κλειστή γύρω γύρω οπότε πατάμε το burger για περίπου 10" ή και παραπάνω και έτσι ψήνεται με τα λίπη του, παίρνοντας ωραία γεύση. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, johnniek13 είπε Δηλαδη καθοσατε και καιτε μιση ωρα την ψησταρια για να ζεστανετε 3 κιλα μαντεμι να κανετε 200 γραμμαρια smashed? Τρελα τρελα τρελα. Φιλε μου, βαλε στο ματι της κουζινας ενα αλουμινενιο τηγανι και καψε το να βγαλει καπνο. Πατα το smashed μεσα και σε 4 λεπτα εισαι ετοιμος. κανε 2 των100 γραμ. και στο δευτερο μολις το γυρισεις στα 1.5 - 2 λεπτα βαλε το τυρι και κανε σαντουιτς με το πρωτο. Λιπος οχι πολυ γιατι λιωνει και ρεει εκτος του μπιφτεκιου. και σιγουρα 20 λεπτα εκτος ψυγειου. οχι καταψυξης. 20 λεπτα εκτος της συντηρησης. Για ψησιμο λιγων λεπτων ζεστενετε μαντεμι που απορροφα θερμοτητα γιανα ψησει 3 κιλα κρεας???? Πήρα κοτζαμ ψησταριά και αξεσουάρ για να τα κάνω μέσα στο σπίτι? Επίσης σε ένα τηγάνι δεν γίνεται δουλειά έχεις ψωμάκια bacon θες χώρο Το μαντέμι βάζω πάνω μπιφτέκια και σε όλη την υπόλοιπη ψησταριά ψωμάκια κτλ Άσε που αλουμινένια δεν έχω γιατί έχουμε επαγωγική εστία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Ελα καλησπέρααα 56f677ff-ab57-4836-9d2a-12ae64f3270e.mp4 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Ωραίο καραμέλωμα, αλλά βγήκαν ζουμερές στο τέλος ή ψιλοστέγνωσαν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 34 λεπτά πριν, phanispal είπε Ωραίο καραμέλωμα, αλλά βγήκαν ζουμερές στο τέλος ή ψιλοστέγνωσαν; Βγήκαν ΣΠΈΣΙΑΛ, όλο αυτό έγινε πολύ αργά πάνω από μισή ώρα ψήσιμο στο αργό, ζουμεροτατες και νόστιμες όσο φαίνονται Αυτό το αέριο δεν το αλλάζω με τίποτα, στα κάρβουνα έτσι ποτέ δεν μου βγαίνουν Εκεί βέβαια οι συνθήκες κάθε φορά που ψήνω είναι άλλες πολλά κάρβουνα λίγα κάρβουνα λίγο έτσι λίγο αλλιώς, στο αέριο πάντα ίδια δεδομένα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δοκιμή brisket κοντοσουβλι. Λόγω του ότι βρήκα μόνο flat που δεν έχει τόσο λίπος, κάποια κομμάτια βγήκαν αρκετά καλά και άλλα πιο στεγνά. Δεν ήταν δλδ σούπερ ζουμερό όπως όταν κάνουμε ολόκληρο brisket. Ήταν σαν τα κοντοσουβλια στις ταβέρνες σε υφή, μόνο που είχε καπνιστή γεύση και ήταν μοσχάρι φυσικά. Σίγουρα θα το δοκιμάσω με κάποιο πιο λιπαρό κομμάτι point. Spoiler 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Δοκιμή brisket κοντοσουβλι. Λόγω του ότι βρήκα μόνο flat που δεν έχει τόσο λίπος, κάποια κομμάτια βγήκαν αρκετά καλά και άλλα πιο στεγνά. Δεν ήταν δλδ σούπερ ζουμερό όπως όταν κάνουμε ολόκληρο brisket. Ήταν σαν τα κοντοσουβλια στις ταβέρνες σε υφή, μόνο που είχε καπνιστή γεύση και ήταν μοσχάρι φυσικά. Σίγουρα θα το δοκιμάσω με κάποιο πιο λιπαρό κομμάτι point. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ενδιαφέρον επιλογή ψησίματος για ένα τέτοιο κομμάτι, που δεν είναι και φθηνό! (αν είναι εισαγόμενο ) Δηλαδή δεν το έφτασες στους 95 βαθμούς όπως όταν ψήνεται ολόκληρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, protathlitis είπε Ενδιαφέρον επιλογή ψησίματος για ένα τέτοιο κομμάτι, που δεν είναι και φθηνό! (αν είναι εισαγόμενο ) Δηλαδή δεν το έφτασες στους 95 βαθμούς όπως όταν ψήνεται ολόκληρο? Δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβο στο mart (Ιρλανδιας black angus 10-12ευρω/κιλο αν θυμαμαι καλα), ασχετως οτι πηρα το μοναδικο που ειχε μεινει και ηταν ψιλομαπα. Το εφτασα πρωτα 65 που εφτασε στο stall, δλδ ειχε σταθεροποιηθει η θερμοκρασια του για καμια ωρα, και μετα το τυλιξα στο ειδικο χαρτι αφου το εβγαλα απο τη σουβλα και το εφτασα μεχρι 95. Το θεμα με το μπρισκετ ειναι οτι αναλογως το ζωο, μπορει να θελει 92, 93 ή ακομα και 98. Πρεπει να το νιωσεις στα χερια σου, που ετσι κομμενο δεν γινεται ή να το τρυπήσεις με θερμομετρο και να ειναι σαν βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου. Εγω πηγα απλα με το μεσο ορο των 95 βαθμων και τα κομματια που ειχα λιπος βγηκαν αρκετα καλα και ζουμερα και καποια αλλα χωρις λιπος στουπετσι. Υποθετω οτι λογω του τεμαχισμου θα χαθηκαν και πολλα ζουμια που θα ειχαν κρατηθει μεσα στο κρεας αν ηταν ολοκληρος ο μυς. Το μονο θετικο ειναι οτι ηταν ετοιμο στη μιση ωρα απο το ολοκληρο. Βεβαια αν η απολαυση ηταν παλι σχεδον στο μισο. Το υπόλοιπο κομμάτι που εχει μεινει θα γινει κιμας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Υποθετω οτι λογω του τεμαχισμου θα χαθηκαν και πολλα ζουμια που θα ειχαν κρατηθει μεσα στο κρεας αν ηταν ολοκληρος ο μυς. Λογικά αυτό είναι. Το τύλιγμα γίνεται για να κρατηθούν αυτά όταν είναι ολόκληρο το κομμάτι. Πάνω στην σούβλα θα χάθηκαν τα πιο πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 46 λεπτά πριν, protathlitis είπε Λογικά αυτό είναι. Το τύλιγμα γίνεται για να κρατηθούν αυτά όταν είναι ολόκληρο το κομμάτι. Πάνω στην σούβλα θα χάθηκαν τα πιο πολλά. Στη σουβλα δεν ειχαν αρχισει να λιώνουν ακομα. Ισως ηθελα φαγωμα μολις εφτασε 95 χωρις ξεκουραση που το αφησα σχεδον 3 ωρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα