Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ήρθε το εργαλείο, 2 ωρίτσες με καφεδάκι μου πήρε να τη στήσω. Αυτό το σουβλι με το σύρμα τυλιγμένο κάτω από το ράφι τι είναι? Γιατί οδηγίες στα αγγλικά δεν είχε και δεν βγάζω άκρη. 

Πρώτο κάψιμο κάνα 20λεπτο είναι καλά ? Και μετά λάδωμα σχαρες? 

Επίσης στο YouTube βλέπω ότι έχει ένα σύστημα που γατζωνει η φιάλη και δείχνει το βάρος της. Στην δική μας να υποθέσω ότι δεν υπάρχει αυτό. 

IMG_20200514_211830.jpg

Καλοριζικο και καλα ψησιματα !!

Δυστυχως δεν υπαρχει στη ελλαδα αυτο το συστημα  γιατι το ηθελακαι εγω

  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ήρθε το εργαλείο, 2 ωρίτσες με καφεδάκι μου πήρε να τη στήσω. Αυτό το σουβλι με το σύρμα τυλιγμένο κάτω από το ράφι τι είναι? Γιατί οδηγίες στα αγγλικά δεν είχε και δεν βγάζω άκρη. 

Πρώτο κάψιμο κάνα 20λεπτο είναι καλά ? Και μετά λάδωμα σχαρες? 

Επίσης στο YouTube βλέπω ότι έχει ένα σύστημα που γατζωνει η φιάλη και δείχνει το βάρος της. Στην δική μας να υποθέσω ότι δεν υπάρχει αυτό. 

IMG_20200514_211830.jpg

Και εγώ απορία για το σουβλι. Καλα ψησίματα να την χαρείς. 

5 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Και εγώ απορία για το σουβλι. Καλα ψησίματα να την χαρείς. 

Βρήκα τι είναι. Υποτίθεται βάζεις το σπίρτο αναμμένο αν έχει χαλάσει ο αναπτήρας για να την ανάψεις την ψησταρια

Screenshot_2020-05-14-21-34-42-102_com.android.chrome.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο Χριστός και η μάνα του!  Να αφήσουν τα σάπια, 10 χρόνια εγγύηση έχει, εγώ με σπίρτο δεν την ανάβω 😅

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ο Χριστός και η μάνα του!  Να αφήσουν τα σάπια, 10 χρόνια εγγύηση έχει, εγώ με σπίρτο δεν την ανάβω 😅

Γνωστός μου σε campingaz, δεν την καθάριζε ποτέ μέχρι τότε, πήρε φωτιά η ψησταρια και χάλασε ο αναπτήρας του. Δεν ξέρω πως την ανάβει. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Ήρθε το εργαλείο, 2 ωρίτσες με καφεδάκι μου πήρε να τη στήσω. Αυτό το σουβλι με το σύρμα τυλιγμένο κάτω από το ράφι τι είναι? Γιατί οδηγίες στα αγγλικά δεν είχε και δεν βγάζω άκρη. 

Πρώτο κάψιμο κάνα 20λεπτο είναι καλά ? Και μετά λάδωμα σχαρες? 

Επίσης στο YouTube βλέπω ότι έχει ένα σύστημα που γατζωνει η φιάλη και δείχνει το βάρος της. Στην δική μας να υποθέσω ότι δεν υπάρχει αυτό. 

IMG_20200514_211830.jpg

να πας σε σίδερα να σου φτιάξει ένα λαμακι να κουμπώνει στη ψησταριά και ένα για να κρεμάσεις τις δικές μας φιάλες....βγαλτου μια φωτό για να δει τι να κάνει

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7/10 με τα χρόνια χαλάει το άναμμα είτε το λαμακι είτε ο αναπτήρας. Εγώ τις ανάβω χύμα με αναπτήρα ,τις πρώτες 3 4 φορες μέχρι να καταλάβεις τι κάνεις τα χρειάζεσαι😝

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kostasbm είπε

να πας σε σίδερα να σου φτιάξει ένα λαμακι να κουμπώνει στη ψησταριά και ένα για να κρεμάσεις τις δικές μας φιάλες....βγαλτου μια φωτό για να δει τι να κάνει

Έτσι όπως είναι τώρα δεν κάθεται η δική μας φιάλη δλδ? Το έχεις κάνει εσύ αυτό με το λαμακι να στείλεις κια φώτο? 

22 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Γνωστός μου σε campingaz, δεν την καθάριζε ποτέ μέχρι τότε, πήρε φωτιά η ψησταρια και χάλασε ο αναπτήρας του. Δεν ξέρω πως την ανάβει. 

Με αυταναφλεξη😂

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Έχω την ανάγκη να ρωτήσω και να ξεκαθαρίσω κάτι στο μυαλό μου σχετικά με τις σχάρες.

Υπάρχει το εμαγιέ ατσάλι που έχει πχ η δικιά μου, το μαντέμι,το εμαγιέ μαντελι κ δεν ξέρω τι άλλο.

Αυτή η σχάρα που είχαμε παλιά να το πω έτσι, που την έβαζα πάνω στα κάρβουνα να κάψει μετά την έτριβα κ την περνάγαμε με λεμόνι, ποια είναι; Αυτή που λέτε ανοιξειδωτο ατσάλι; Το ινοξ τι παραπάνω δίνει; Υπάρχει κάνα μαγαζί Αθήνα (σίγουρα θα υπάρχει) που να πηγαίνεις να φτιάχνεις με τέτοια;

Θέλω ρε παιδί μου να την τρίβω να φεύγουν όλα ουτε μαυριλες κλπ όπως παλιά.

Ευχαριστώ πολύ.

...με απλά λόγια τα πράγματα έχουν ως εξής 

Το ατσάλι είναι από τα πιο διαδεδομένα είδη σιδήρου που υπάρχουν ένα από τα χαρακτηριστικά του που μας ενδιαφέρει σ αυτή τη συζήτηση είναι η χαμηλή αντοχή του στη διάβρωση , έτσι μια σχάρα αυτού του τύπου σκουριάζει και φθείρεται με γρήγορους ρυθμούς 

 Το μαντέμι είναι σίδηρος από χύτευση με κύρια χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν η αντοχή στη διάβρωση σκουριάζει αλλά μόνο επιφανειακά , και έχει μικρή αντοχή στα χτυπήματα 

Το ανοξείδωτο ατσάλι δεν διαβρώνεται ούτε σκουριάζει και αντέχει στα χτυπήματα  , σαν υλικο σχάρας χρειάζεται την λιγότερη συντήρηση από τα τρία 

Όσο για το εμαγιέ είναι ένα στρώμα κεραμικού που αντέχει στις θερμοκρασίες και στα οξέα,  χρησιμοποιείται για προστασία του χάλυβα και στο μαντέμι με την ίδια λογική του χρώματος που βάφουμε τα μέταλλα , το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι δεν αντέχει στα χτυπήματα , έτσι  πολύ εύκολα μπορεί να ξεκινήσει η οξείδωση 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ήρθε το εργαλείο, 2 ωρίτσες με καφεδάκι μου πήρε να τη στήσω. Αυτό το σουβλι με το σύρμα τυλιγμένο κάτω από το ράφι τι είναι? Γιατί οδηγίες στα αγγλικά δεν είχε και δεν βγάζω άκρη. 

Πρώτο κάψιμο κάνα 20λεπτο είναι καλά ? Και μετά λάδωμα σχαρες? 

Επίσης στο YouTube βλέπω ότι έχει ένα σύστημα που γατζωνει η φιάλη και δείχνει το βάρος της. Στην δική μας να υποθέσω ότι δεν υπάρχει αυτό. 

IMG_20200514_211830.jpg

Kαλοδούλευτη ! Κι εγώ την περιμένω. Πρώτες εντυπώσεις;

Επεξ/σία από aspis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον καθαρισμό της εξωτερικά έχετε να προτείνεται κάποιο προϊόν? Έλεγα να φτιάξω διάλυμα πράσινου σαπουνιού και να το βάλω σε βαποριζατερ. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

11 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Για τον καθαρισμό της εξωτερικά έχετε να προτείνεται κάποιο προϊόν? Έλεγα να φτιάξω διάλυμα πράσινου σαπουνιού και να το βάλω σε βαποριζατερ. 

εγώ παρήγγειλα τον ατμοκαθαριστή που είχε αναφέρει ο @aris1964 μερικές σελίδες πιο πίσω και ειχε μείνει ικανοποιημενος.

Θα τον παραλάβω αύριο και λογικά κάποια στιγμή το Σ/Κ θα τον δοκιμάσω.

Επεξ/σία από zanskou
Δημοσ.

Καλορίζικες :) 

βλεπω το σκ να γεμίζει το thread με ψητά και νοστιμιές.

Καλό είναι να μην ξεκινήσετε hardcore με πρόβατα και πολλά λιπαρά ώστε να πάρετε λίγο το κολάι. Αν κάποιος θέλει ντε και καλά να πάρει αρνί πρόβατο παιϊδακια κτλ αυτό που κάνω και σε μένα δουλεύει είναι να βάζω τα κρέατα στην κλασική σχάρα ώστε και να τα γυρίζω όλα ταυτόχρονα όποτε δεν μένει πολύ ώρα ανοιχτό το καπάκι αν είναι να γυρίσω 20 παϊδάκια ένα ανα  και αν δω κάπου αναφλέξεις να τα μετακινώ λίγο δεξιά αριστερά. Απλά προσπαθήστε να βρείτε με όσο πιο μακρύ χερούλι για να μπορεί να κλείνει το καπάκι. 

@tsiro7 δεν χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο με ένα νωπό πανάκι το εξωτερικό είναι μια χαρά για να παιρνεις τη σκόνη αλλά επειδή είναι καινούργια καταλαβαίνω τη κάψα 😛 . Σταδιακά το μόνο που θα κανεις είναι να καθαρίζεις μόνο τα ράφια πριν ακουμπήσεις τα κρέατα 

 

 

953EE462-6A7B-4DDF-BCD4-E5C01091D076.jpeg

  • Like 4
Δημοσ.

Επειδή είμαι ψειρας τις προσέχω και τις δύο κινεζικές που είχα πριν από αυτή τις είχα πένα. Το σκ έχει εξοχικό και κάρβουνα, το υγραέριο είναι για τα μπαλκόνια 😂

  • Like 1
Δημοσ.

Kαι στο μπαλκόνι βάζω κάρβουνα τουλάχιστον μια δυο φορές την εβδομάδα που τρώμε ψάρι και ας μου πουν ότι θέλουν, δεν μασάμε το κάνουν επειδή ζηλεύουν 😛 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...