Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2238

  • ilpapacha

    2022

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    586

22 λεπτά πριν, F117 είπε

Θυμάσαι πόσα γραμμάρια που ήτανε το κάθε smashed? Φωτιά πώς την είχες?

125 τα έκανα. Έτσι σκέτα τα φάγαμε, δεν φτιάξαμε μπέργκερ. 

Φωτιά δυνατή είχα. Τώρα θερμοκρασίες δεν ξέρω γιατί ήταν συνέχεια ανοιχτό το καπάκι. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Αγόρασα μια πλάκα για να φτιάχνω smash  burger 

Έχω κάνει δύο απόπειρες και σαν κάτι να κάνω λάθος,

Τα μπιφτέκια όταν τα πατάω με την σπάτουλα οκ απλώνουν αλλά μετά σαν να βράζουν και όχι να ψήνονται, κρούστα δηλαδή δεν κάνουν βγάζουν πολλά ζουμια.

Επίσης μαζεύουν, ενώ δηλαδή τα πατάω και ανοίγουν αρκετά μετά από λίγο γίνονται μισά 

Τι κάνω λάθος?

Κιμάς μοσχαρι με λίγο λίπος 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, mastoras007 said:

Καλησπέρα.

Αγόρασα μια πλάκα για να φτιάχνω smash  burger 

Έχω κάνει δύο απόπειρες και σαν κάτι να κάνω λάθος,

Τα μπιφτέκια όταν τα πατάω με την σπάτουλα οκ απλώνουν αλλά μετά σαν να βράζουν και όχι να ψήνονται, κρούστα δηλαδή δεν κάνουν βγάζουν πολλά ζουμια.

Επίσης μαζεύουν, ενώ δηλαδή τα πατάω και ανοίγουν αρκετά μετά από λίγο γίνονται μισά 

Τι κάνω λάθος?

Κιμάς μοσχαρι με λίγο λίπος 

εγώ 80-20 ο κιμάς...κατευθείαν από το ψυγείο πάνω στην πλάκα....καίει η πλάκα αρκετά...στα youtube λένε 250-260 η πλάκα πάνω κάτω.... βάζω λίγο βούτυρο στην πλάκα και εκει τα πατάω πάνω. 10 δευτερόλεπτα τα πατάω. 

85 γραμμάρια... βγήκαν λεπτά....γίναν πολύ γρήγορα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θερμοκρασία πιστεύω είναι οκ αφήνω το μαντέμι κάμποση ώρα να κάψει, βέβαια το βάζω απλά πάνω στης σχάρες δεν το έβαλα κατευθείαν πάνω στην φωτιά, μήπως έτσι έχει διαφορά?

 

Μόλις τώρα, F117 είπε

εγώ 80-20 ο κιμάς...κατευθείαν από το ψυγείο πάνω στην πλάκα....καίει η πλάκα αρκετά...στα youtube λένε 250-260 η πλάκα πάνω κάτω.... βάζω λίγο βούτυρο στην πλάκα και εκει τα πατάω πάνω. 10 δευτερόλεπτα τα πατάω. 

85 γραμμάρια... βγήκαν λεπτά....γίναν πολύ γρήγορα...

Παίζει κάποιο ρόλο το ότι τα βάζεις κατευθείαν από το ψυγείο?

Και εγώ τόσο 85 γραμμάρια τα ζύγιζα αλλά βγαίνουν σαν βραστά παρά σαν ψητά 

 

Screenshot_2024-09-01-22-39-59-647_com.miui.gallery.jpg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα καλυτερα σμας που εχω κανει ηταν οταν ζητησα απο τον κρεοπωλη να μου κοψει κιμα με πολυ λιπος. Αφησα το μαντεμι να καψει καλα, εριξα λιγο beef tallow (αν δεν εχεις βαλε βουτυρο κανονικο, οχι τις μλκιες τα σοφτ) και ριξε τα μπιφτεκια και πατα τα καλα. Οταν τα γυρισεις μετακινησε τα σε πιο διπλα μερος να ειναι καυτο, οτι ακριβως εκει που ηταν αρχικα.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.Και παρολα αυτα ο κιμας παλι θα βρασει με μηδεν χρωμα.Απειρα βιντεακια με smash σε υγραεριου,κ ελληνικα κ ξενα,ουτε ενα που να εχει το μπιφτεκι σωστο χρωμα.Βραστο κ γκρι κρεας στο 95% των περιπτωσεων

Θες σμας???Δωσε 30 ε ,παρε ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/4853262/Calfer-Gas-ELS-200-Epitrapezia-Estia-Ygraeriou-Dipli-Gri.html να σκαει η φλογα πανω στο μαντεμι κ σε 15 λεπτα θα τρως το καλυτερο μπεργκερ της ζωη σου

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 minutes ago, alimentas said:

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.

Αν βγάλεις τις φλογοκρύπτες κάτω από την πλάκα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την επομενη φορα που θα κανω smashed burger θα βγαλω φωτο. Οντως θελει αρκετη θερμοκρασια, ειτε πρεπει να παρεις μαντεμενια πλακα που να μπαινει στην θεση στης σχαρας, απο πανω απο την σχαρα δεν πιανει θερμοκρασια, ειτε στην χειροτερη ενα μαντεμενιο τηγανι και τα κανεις ανα 2 ξερω γω στο ματι της κουζινας, ενταξει θα φας το ντουμανι σου ομως :) Ενναλακτικες υπαρχουν

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

The Greek butcher Κομοτηνή

Εχω παρει αρκετες φορες απο εκει. Δυνατος με ωραια κρεατα και καλες τιμες.

Αν εβρισκε και λυση για το κοστος των μεταφορικων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

27 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Αν εβρισκε και λυση για το κοστος των μεταφορικων.

Eγω πηρα μαζι με φιλο μπολικα, οποτε βγηκε 5ευρω στον καθενα, not bad.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, alimentas είπε

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.Και παρολα αυτα ο κιμας παλι θα βρασει με μηδεν χρωμα.Απειρα βιντεακια με smash σε υγραεριου,κ ελληνικα κ ξενα,ουτε ενα που να εχει το μπιφτεκι σωστο χρωμα.Βραστο κ γκρι κρεας στο 95% των περιπτωσεων

Θες σμας???Δωσε 30 ε ,παρε ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/4853262/Calfer-Gas-ELS-200-Epitrapezia-Estia-Ygraeriou-Dipli-Gri.html να σκαει η φλογα πανω στο μαντεμι κ σε 15 λεπτα θα τρως το καλυτερο μπεργκερ της ζωη σου

Οπότε το λάθος εδώ είναι η θερμοκρασία μου? 

Γιατί ακριβός όπως το περιγράφεις μου βγήκαν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eγω πηρα μαζι με φιλο μπολικα, οποτε βγηκε 5ευρω στον καθενα, not bad.

το εχω κανει κ εγω ετσι καποιες φορες κ οντως αξιζει... count me in στην επομενη!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το εχω κανει κ εγω ετσι καποιες φορες κ οντως αξιζει... count me in στην επομενη!

Aν εισαι κοντα Γαλατσι ευχαριστως

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω πάρει αυτή απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187 

μαθημένος σε κάρβουνο έχω να σημειώσω τα εξής

1. δεν καθαρίζουν με τίποτα οι σχάρες

2. δεν μπορώ να πετύχω καλή φωτιά, τουλάχιστον με το καπάκι κλειστό είτε μου τα καίει είτε μένουν άψητα (μπιφτέκια κοτόπουλου και μοσχαριού, ψάρια και μπριζόλες χοιρινές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

έχω πάνω τις σχάρες που είχε και δεν έχω πάρει κάποιο εξάρτημα πχ μαντεμένια σχάρα που διάβασα κάποιες σελίδες πίσω.

Προσπάθησα να διαβάσω αρκετές σελίδες αλλά είναι τόσες πολλές που χάθηκα ...

Στα κάρβουνα χωρίς να είμαι κανένας μαστροψήστης έκανα πολύ ωραίο κρέας και αρκετά συχνά,  Τι κάνω τόσο λάθος ρε παιδιά και δεν βγαίνουν καλά...μήπως απλά είναι πατάτα η ψησταριά που πήρα ? μήπως δεν έχω τα κατάληλα εξαρτήματα ή φταίει ότι είμαι τελείως άσχετος ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...