Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα καλυτερα σμας που εχω κανει ηταν οταν ζητησα απο τον κρεοπωλη να μου κοψει κιμα με πολυ λιπος. Αφησα το μαντεμι να καψει καλα, εριξα λιγο beef tallow (αν δεν εχεις βαλε βουτυρο κανονικο, οχι τις μλκιες τα σοφτ) και ριξε τα μπιφτεκια και πατα τα καλα. Οταν τα γυρισεις μετακινησε τα σε πιο διπλα μερος να ειναι καυτο, οτι ακριβως εκει που ηταν αρχικα.  

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.Και παρολα αυτα ο κιμας παλι θα βρασει με μηδεν χρωμα.Απειρα βιντεακια με smash σε υγραεριου,κ ελληνικα κ ξενα,ουτε ενα που να εχει το μπιφτεκι σωστο χρωμα.Βραστο κ γκρι κρεας στο 95% των περιπτωσεων

Θες σμας???Δωσε 30 ε ,παρε ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/4853262/Calfer-Gas-ELS-200-Epitrapezia-Estia-Ygraeriou-Dipli-Gri.html να σκαει η φλογα πανω στο μαντεμι κ σε 15 λεπτα θα τρως το καλυτερο μπεργκερ της ζωη σου

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, alimentas said:

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.

Αν βγάλεις τις φλογοκρύπτες κάτω από την πλάκα?

Δημοσ.

Την επομενη φορα που θα κανω smashed burger θα βγαλω φωτο. Οντως θελει αρκετη θερμοκρασια, ειτε πρεπει να παρεις μαντεμενια πλακα που να μπαινει στην θεση στης σχαρας, απο πανω απο την σχαρα δεν πιανει θερμοκρασια, ειτε στην χειροτερη ενα μαντεμενιο τηγανι και τα κανεις ανα 2 ξερω γω στο ματι της κουζινας, ενταξει θα φας το ντουμανι σου ομως :) Ενναλακτικες υπαρχουν

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

The Greek butcher Κομοτηνή

Εχω παρει αρκετες φορες απο εκει. Δυνατος με ωραια κρεατα και καλες τιμες.

Αν εβρισκε και λυση για το κοστος των μεταφορικων...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Αν εβρισκε και λυση για το κοστος των μεταφορικων.

Eγω πηρα μαζι με φιλο μπολικα, οποτε βγηκε 5ευρω στον καθενα, not bad.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alimentas είπε

Nα πω την εμπειρια μου.ΑΠΙΘΑΝΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟ να φας καλο smash απο ψησταρια υγραεριου.Θες 3 ωρες να καψει καλα το μαντεμι γιατι οι φλογοκρυπτες χαλανε ολη την δουλεια.Και παρολα αυτα ο κιμας παλι θα βρασει με μηδεν χρωμα.Απειρα βιντεακια με smash σε υγραεριου,κ ελληνικα κ ξενα,ουτε ενα που να εχει το μπιφτεκι σωστο χρωμα.Βραστο κ γκρι κρεας στο 95% των περιπτωσεων

Θες σμας???Δωσε 30 ε ,παρε ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/4853262/Calfer-Gas-ELS-200-Epitrapezia-Estia-Ygraeriou-Dipli-Gri.html να σκαει η φλογα πανω στο μαντεμι κ σε 15 λεπτα θα τρως το καλυτερο μπεργκερ της ζωη σου

Οπότε το λάθος εδώ είναι η θερμοκρασία μου? 

Γιατί ακριβός όπως το περιγράφεις μου βγήκαν 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eγω πηρα μαζι με φιλο μπολικα, οποτε βγηκε 5ευρω στον καθενα, not bad.

το εχω κανει κ εγω ετσι καποιες φορες κ οντως αξιζει... count me in στην επομενη!

  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το εχω κανει κ εγω ετσι καποιες φορες κ οντως αξιζει... count me in στην επομενη!

Aν εισαι κοντα Γαλατσι ευχαριστως

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω πάρει αυτή απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187 

μαθημένος σε κάρβουνο έχω να σημειώσω τα εξής

1. δεν καθαρίζουν με τίποτα οι σχάρες

2. δεν μπορώ να πετύχω καλή φωτιά, τουλάχιστον με το καπάκι κλειστό είτε μου τα καίει είτε μένουν άψητα (μπιφτέκια κοτόπουλου και μοσχαριού, ψάρια και μπριζόλες χοιρινές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

έχω πάνω τις σχάρες που είχε και δεν έχω πάρει κάποιο εξάρτημα πχ μαντεμένια σχάρα που διάβασα κάποιες σελίδες πίσω.

Προσπάθησα να διαβάσω αρκετές σελίδες αλλά είναι τόσες πολλές που χάθηκα ...

Στα κάρβουνα χωρίς να είμαι κανένας μαστροψήστης έκανα πολύ ωραίο κρέας και αρκετά συχνά,  Τι κάνω τόσο λάθος ρε παιδιά και δεν βγαίνουν καλά...μήπως απλά είναι πατάτα η ψησταριά που πήρα ? μήπως δεν έχω τα κατάληλα εξαρτήματα ή φταίει ότι είμαι τελείως άσχετος ?

Δημοσ.
3 hours ago, mastoras007 said:

Οπότε το λάθος εδώ είναι η θερμοκρασία μου? 

Γιατί ακριβός όπως το περιγράφεις μου βγήκαν 

Δηλαδη καθοσατε και καιτε μιση ωρα την ψησταρια για να ζεστανετε 3 κιλα μαντεμι να κανετε 200 γραμμαρια smashed? 

Τρελα τρελα τρελα. 

Φιλε μου, βαλε στο ματι της κουζινας ενα αλουμινενιο τηγανι και καψε το να βγαλει καπνο. Πατα το smashed μεσα και σε 4 λεπτα εισαι ετοιμος. κανε 2 των100 γραμ. και στο δευτερο μολις το γυρισεις στα 1.5 - 2 λεπτα βαλε το τυρι και κανε σαντουιτς με το πρωτο.

Λιπος οχι πολυ γιατι λιωνει και ρεει εκτος του μπιφτεκιου. και σιγουρα 20 λεπτα εκτος ψυγειου. οχι καταψυξης. 20 λεπτα εκτος της συντηρησης.

Για ψησιμο λιγων λεπτων ζεστενετε μαντεμι που απορροφα θερμοτητα γιανα ψησει 3 κιλα κρεας????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Δηλαδη καθοσατε και καιτε μιση ωρα την ψησταρια για να ζεστανετε 3 κιλα μαντεμι να κανετε 200 γραμμαρια smashed? 

Ποια 200γρ? θα μπεις στη διαδικασια να φτιαξεις μονο ενα μπεργκερ? Εγω οταν αναβω ψηνω απο 4 και πανω. Θα ψησω και τα μπεικονια εκει, και τα ψωμακια, εχει δουλιτσα, δεν ειναι μονο 200γρ κιμας δλδ.

27 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Για ψησιμο λιγων λεπτων ζεστενετε μαντεμι που απορροφα θερμοτητα γιανα ψησει 3 κιλα κρεας????

Μ αυτη τη λογικα και ενα ribeye να θες να ψησεις που ειναι γυρω στα 250γρ, δεν αξιζει να αναβεις ψησταρια, αλλα να καπνισεις το σπιτι ολο μεσα και να μυριζει 3 μερες τσικνα για να μην καψεις λιγο αεριο παραπανω.

 

 

Αναβουμε ψησταρια ακομα και για τοστ!

image.png.844a1b489d17968ae0a09c24b098d6af.png

1 ώρα πριν, kotsoz είπε

Έχω πάρει αυτή απο το leroy https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187 

2. δεν μπορώ να πετύχω καλή φωτιά, τουλάχιστον με το καπάκι κλειστό είτε μου τα καίει είτε μένουν άψητα (μπιφτέκια κοτόπουλου και μοσχαριού, ψάρια και μπριζόλες χοιρινές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Τι κάνω τόσο λάθος ρε παιδιά και δεν βγαίνουν καλά...μήπως απλά είναι πατάτα η ψησταριά που πήρα ? 

Φιλε μου δυστυχως θα πρεπει να μαθεις σιγα σιγα την ψησταρια σου με υπομονη και δοκιμες. Να βρεις ζεστες και κρυες ζωνες. Σε αυτες τις πολυ οικονομικες ψησταριες εχεις αυτα τα προβληματα.

Θεωρητικα πιο μεσα και πιο κεντρικα θα εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απ οτι εξω εξω.

Παρε και ενα θερμομετρο να μετρας τα κρεατα πριν τα βγαζεις να δεις οτι ειναι ετοιμα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
Δημοσ.
41 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ποια 200γρ? θα μπεις στη διαδικασια να φτιαξεις μονο ενα μπεργκερ? Εγω οταν αναβω ψηνω απο 4 και πανω. Θα ψησω και τα μπεικονια εκει, και τα ψωμακια, εχει δουλιτσα, δεν ειναι μονο 200γρ κιμας δλδ.

Μ αυτη τη λογικα και ενα ribeye να θες να ψησεις που ειναι γυρω στα 250γρ, δεν αξιζει να αναβεις ψησταρια, αλλα να καπνισεις το σπιτι ολο μεσα και να μυριζει 3 μερες τσικνα για να μην καψεις λιγο αεριο παραπανω.

 

 

Αναβουμε ψησταρια ακομα και για τοστ!

image.png.844a1b489d17968ae0a09c24b098d6af.png

Φιλε μου δυστυχως θα πρεπει να μαθεις σιγα σιγα την ψησταρια σου με υπομονη και δοκιμες. Να βρεις ζεστες και κρυες ζωνες. Σε αυτες τις πολυ οικονομικες ψησταριες εχεις αυτα τα προβληματα.

Θεωρητικα πιο μεσα και πιο κεντρικα θα εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια απ οτι εξω εξω.

Παρε και ενα θερμομετρο να μετρας τα κρεατα πριν τα βγαζεις να δεις οτι ειναι ετοιμα.

θεωρείται όντως απο τις πολύ φθηνές ? και την NATERIAL Kenton που είδα ότι ειναι καλή πάνω κάτω στα ίδια λεφτά την βλέπω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω μια απο τα ιδια, οταν κανω burger ψηνω τουλαχιστον 5 2πατα, κοινως 1.5 κιλο κιμα, τα μπεικον τα ψωμια  το κρεμυδια, μεχρι και αυγο που βαζω εγω και ο γιος μου στην μαντεμενια πλακα το κανω, και κανεις λαθος, αν εχεις πλακα που μπαινει στην θεση της σχαρας και ΟΧΙ απο πανω, μεσα σε 5-7 λεπτα ειναι ετοιμη με 2 καυστηρες απο κατω στο τερμα ;)

 

1 φορα που εκανα μεσα στο σπιτι στο μεγαλο μαντεμενιο τηγανι γαμηθηκαμε στην καπνα :)

 

Και μια και λεγαμε για χρωμα στο smashed βρηκα κατι παλιες 

1725283562993_.jpg

1725283562981_.jpg

1725283562984_.jpg

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 6
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kotsoz είπε

θεωρείται όντως απο τις πολύ φθηνές ? και την NATERIAL Kenton που είδα ότι ειναι καλή πάνω κάτω στα ίδια λεφτά την βλέπω

Ναι είναι πολύ φθηνή με ότι αυτό συνεπάγεται... 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...