AristidisZ Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, zanskou είπε Αν θέλετε να ψησετε ιδιαίτερες κοπες, να κάνετε σωστό searing, low and slow κλπ και αυτο που θα βάλετε στο πιάτο σας να μην είναι ωμο ή σαν λάστιχο τότε ναι το χιλιαρικο για μια weber ή μια napoleon είναι απαραίτητο. Τι να κάνουμε; 🙂 Δεν ισχύει αυτό που λες, μην επιμένεις Ναι το low and slow και το searing είναι πιο εύκολα με μια Napoleon, δε πάει να πει όμως ότι δε γίνονται με Kenton Μη με βάλετε να πάω να πάρω καμία πικάνια και τραβάω βίντεο τι θα γίνει άμα την βάλω πάνω από τον καυστήρα που είναι στο full στη Napoleon… 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, manos09 είπε Ότι διαθέτει ο καθένας αυτό θα αγοράσει. Η ότι διαθέτει για την συγκεκριμένη αγορά. Εγώ πήρα μια 250 ευρώ από Leroy είμαι ικανοποιημένος.και την ευχαριστείμαι. Δεν είπε κανένας το αντίθετο. Τις περισσότερες φορές naterial προτείνουμε εδώ μέσα γιατί το budget είναι περιορισμένο. Απλά λέμε ότι δεν είναι το ίδιο με μια πιο ακριβή.
tutuyo Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, zanskou said: Ρε παιδια γιατι διαφωνειτε για αυτονόητα πράγματα; Αν πηγαίνεις κάθε μέρα Κερατσίνι - Πειραιά είτε πας με yaris είτε με Mercedes s-class τι διαφορά θα δεις; ίσα ίσα που την s-class θα ην πεις δύσκολο αυτοκίνητο και πεταμένα λεφτά το πιθανότερο. Θέλω να πω ότι το κάθε τι έχει την εφαρμογή του. Αν θέλετε μια ψησταριά απλά για να ψήνετε καλαμάκια μια χαρά κάνουν όλες (αν και οι φτηνές το χειμώνα ούτε αυτό δεν κάνουν). Αν θέλετε να ψησετε ιδιαίτερες κοπες, να κάνετε σωστό searing, low and slow κλπ και αυτο που θα βάλετε στο πιάτο σας να μην είναι ωμο ή σαν λάστιχο τότε ναι το χιλιαρικο για μια weber ή μια napoleon είναι απαραίτητο. Τι να κάνουμε; 🙂 Επεξ/σία 18 Αυγούστου από tutuyo
sndev Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, SagoniasSlutRos said: @sndev για πες και συ που έχεις και naterial, και camping gas και weber spirit napoleon rogue. την ξέρεις την απάντηση κ θες να τους αναστατώσεις 😂 ας γράψω το σεντόνι κ φαγωθείτε Spoiler εχω γινει φαν της napoleon το ξεκαθαριζω απο την αρχη εγινα φαν γτ η ναπολεον του 1500+ μου ελεισε τα χερια καθαρισμος στο 1/3 του χρονου χωρις υπερβολή. ανοξείδωτες σχάρες σα καινούριες κάθε φορα. καθαρισμους καδου για πλακα συγκριτικά με τις υπολοιπες ΑΚΟΜΑ κ της campin gas που γινότανε κομμάτια κ εμπενε κ πλυντήριο δυναμη θερμοκρασιας +100 βαθμοι πανω για πλακα (οχι οτι χρειαζετε στη πραξη) βαραει 400+. προθέρμανση στο μισο χρονο. το χειμώνα με 0-5 βαθμούς εξωτερικη δε μασαει τπτ με σταθερη θερμοκρασία παντού. searing τρομερο μηδενικές αναφλέξεις συγκριτικά με τις αλλες ναι αν ψηνεις καλαμακια κ πανσετες θα γινουν παντου το ιδιο. η καλη κοπη ομως εχει μεγαλη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. 1 βδομαδα τωρα εξοχικο εψηνα στην kenton. οκ κομπλε λιγο πιο ψημένα κάποια , καποια θελανε βολτες να γίνουν, αρκετες αναφλεξεις , ένιωθα οτι με ταλαιπωρούσε αλλα μικρο το κακο για 1 βδομάδα συμβίωση περισυ όμως που χα παρει ακριβα κρεατα η κεντον με εκανε να μετανιώσω οτι πεταξα τα λευτα μου στο κρεοπώλη καλυτερα να χα παρει κοτόπουλα κ παιδακια. σημερα που γυρισα εκατσα να τη καθαρίσω. ε μου βγηκε το λαδι κ δε καθαρισε οπως θα ηθελα. για περιστασιακο κ απλο ψησιμο μια χαρα , μεχρι εκει (για μενα που με κ παράξενος). δε θελω να μπω σε σύγκριση με τις άλλες που εχω καθώς ειναι παλιοτερα μοντελα ολες αγορασμένες απο το 2007-2018 οποτε πιθανον να χουν διαφορές στα υλικα etc. α κ επειδή ειπα υλικά αν ανατρεξετε σε προηγουμενα ποστ θα δειτε ποσο λατρης ημουν για μαντεμένιες σχαρες . ε ποτε ξανα μετα τις ανοξείδωτες , ειδα το φως το αληθινο. και ναι ο καθενας θα παρει αυτο που μπορει κ να το ευχαριστηθεί. Σε ολες θα βγει ενα καλο γευστικα αποτέλεσμα στη πλειονοτητα των ψητων οσο μαθαινεις να τη χρησημοποιεις. το παραπανω ομως δεν εχει να κανει με το αν εχει διαφορά μια πιο premium απο μια πιο απλη. εννοείτε οτι εχει διαφορές στο τελικο απολεσμα και Βασικα στη διαδικασία ψησιματος την ιδια. Σε ολη την εμπειρια χρήσης γενικότερα. @AristidisZ συμφωνούμε οτι διαφωνούμε αλλά κραταω πισινη για την ναπολεον γτ πιθανόν αλλο του 800ρικου αλλο του 1500 + αλλα κ παλι με βαση την εμπειρια μου θεωρω οτι αυτη που εχεις δε συγκρίνετε με τη κεντον. @zanskou συμφωνώ απολυτα Επεξ/σία 18 Αυγούστου από sndev 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, sndev είπε την ξέρεις την απάντηση κ θες να τους αναστατώσεις Ξέρω ότι είσαι ψείρας και ότι έχεις περάσει από όλες τις ψησταριές. Εγώ που έχω ψήσει 2-3 φορές σε φθηνές, δεν μπορώ να το τεκμηριωσω το ίδιο σωστά. Γιατί η ψησταριά που έψησα μπορεί να μην ήταν καθαρή κλπ.
AristidisZ Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) @sndev δεν αντιλέγω ότι η Napoleon είναι καλύτερη από την Kenton, ειδικά σε θερμοκρασίες και ποιότητα σε σχάρες φλογοκρυπτες κλπ Αυτό που δεν δέχομαι είναι η άποψη ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ένα καλό κομμάτι μοσχάρι σε μία πιο entry ψησταριά. Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο, σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη προσοχή και λοιπά αλλά νομίζω είναι λίγο δογματική άποψη ότι θα το κάνεις για πέταμα 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ξέρω ότι είσαι ψείρας και ότι έχεις περάσει από όλες τις ψησταριές. Εγώ που έχω ψήσει 2-3 φορές σε φθηνές, δεν μπορώ να το τεκμηριωσω το ίδιο σωστά. Γιατί η ψησταριά που έψησα μπορεί να μην ήταν καθαρή κλπ. Είναι απόλυτα λογικό όταν έχεις ψήσει 1-2 φορεσ σε υποδεέστερη ψησταριά να σου φαίνεται χαώδης η διαφορά όταν προέρχεσαι από πολύ ακριβότερη Όταν έψησα πρώτη φορά σε Weber ερχόμενος από Κέντον έπαθα σοκ Επεξ/σία 18 Αυγούστου από AristidisZ 1
sndev Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, AristidisZ said: Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο, σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη προσοχή και λοιπά αλλά νομίζω είναι λίγο δογματική άποψη ότι θα το κάνεις για πέταμα κοιτα πια ειναι η διαφορα εσυ που εχεις ψησει κοπαδια κ ξερεις τη συμπεριφορα μια χαρα ικανοποιητικο αποτελεσμα θα βγαλεις.( προσωπικα ομως πλεον τη ταλαιπωρια τη θεωρω συμαντικο κομμάτι) ο αλλος που θα πεταξει πανω ενα flap που πληρωσε 40 ε θα ειναι σαν να τρωει μοσχαρισια του σωρου. αυτο βεβαια για να το καταλαβει πρεπει να εχει φαει κ ενα flap σωστα ψημενο που για να χει τυπου κεντον πιθανον να μη το χει γευτει εκτος αν το εκανε σωστα σε καρβουνα. κ εκει ερχεται κ σου λεει μαπα του αεριου νεροβραστο βγηκε, εκανα κατι κρεαταρες εγω στο θερμοσυφωνα στα καρβουνα.. δεν ειναι μονο τα υλικα.. ειναι η ενταση της ιδιας της ψησταριας ειναι οι εξωτερικες συνθηκες γτ αντε καντο κ να φυσαει που στα καρβουνα η στις ακριβες δεν εχεις τετοια θεματα etc.. Επεξ/σία 18 Αυγούστου από sndev
AristidisZ Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, sndev είπε κοιτα πια ειναι η διαφορα εσυ που εχεις ψησει κοπαδια κ ξερεις τη συμπεριφορα μια χαρα ικανοποιητικο αποτελεσμα θα βγαλεις.( προσωπικα ομως πλεον τη ταλαιπωρια τη θεωρω συμαντικο κομμάτι) ο αλλος που θα πεταξει πανω ενα flap που πληρωσε 40 ε θα ειναι σαν να τρωει μοσχαρισια του σωρου. αυτο βεβαια για να το καταλαβει πρεπει να εχει φαει κ ενα flap σωστα ψημενο που για να χει κεντον πιθανον να μη το χει γευτει εκτος αν το εκανε σωστα σε καρβουνα. κ εκει ερχεται κ σου λεει μαπα του αεριου νεροβραστο βγηκε, εκανα κατι κρεαταρες εγω στο θερμοσυφωνα στα καρβουνα.. δεν ειναι μονο τα υλικα.. ειναι η ενταση της ιδιας της ψησταριας ειναι οι εξωτερικες συνθηκες γτ αντε καντο κ να φυσαει που στα καρβουνα η στις ακριβες δεν εχεις τετοια θεματα etc.. Δεν διαφωνώ μαζί σου, πρέπει να βάζουμε όμως και στην εξίσωση το γεγονός ότι όταν κάποιος λέει «εγώ μπορώ να πάω αυστηρά στα 300€», κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα βάλει στην ψησταριά του ένα κρέας των 30-40€ το κιλό, κακά τα ψέματα Εαν αποφασίσει με τον καιρό ότι θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, μόνος του θα αλλάξει και ψησταριά Αντικειμενικά εξάλλου, και εγω διάφορα βρίσκω μόνο όταν κάνω μοσχάρι, γιατί όντως είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό το reverse searing κτλ Ίσως και τα αμνοεριφια θα έλεγα ότι γίνονται πιο καλά, κυρίως λόγω καλύτερης κατανομής θερμότητας Όμως, κρέατα των 20-30+ € μπαίνουν πχ 1 στις 10 φορές που ψήνω (πιθανόν και πιο σπάνια) Σχετικα με τον αέρα πάντως, να σου πω ότι επειδή μένω παρά πολύ κοντά στη θάλασσα και το σπίτι το πιάνει πολύ ο αέρας, όταν βάζω τους καυστήρες τέρμα χαμηλά, μου έχει τύχει πολλές φορές να σβήνουν, κάτι που με την Κεντον δε το είχα ποτέ σαν πρόβλημα Επεξ/σία 18 Αυγούστου από AristidisZ
sndev Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, AristidisZ said: Δεν διαφωνώ μαζί σου, πρέπει να βάζουμε όμως και στην εξίσωση το γεγονός ότι όταν κάποιος λέει «εγώ μπορώ να πάω αυστηρά στα 300€», κατά πάσα πιθανότητα δύσκολα θα βάλει στην ψησταριά του ένα κρέας των 30-40€ το κιλό, κακά τα ψέματα ναι μαζι σου αλλα δε συζηταμε αυτη τη περιπτωση η εγω καταλαβα λάθος? εγω λεω οτι δε συγκρινονται το αναποδο δλδ, αυτος που μπορει να δωσει 800 δε του λες παρε μια των 300κωσιων ιδια δουλειά θα κανεις 12 minutes ago, AristidisZ said: Σχετικα με τον αέρα πάντως, να σου πω ότι επειδή μένω παρά πολύ κοντά στη θάλασσα και το σπίτι το πιάνει πολύ ο αέρας, όταν βάζω τους καυστήρες τέρμα χαμηλά, μου έχει τύχει πολλές φορές να σβήνουν, κάτι που με την Κεντον δε το είχα ποτέ σαν πρόβλημα τι μπουκάλα χρησιμοποιείς? μένω σε βουνο που φυσαει γαμησετα το χειμωνα κ δεν εχω θεμα κανενα με την phantom. Αυτο το παθαινω στο ooni koda Ομως το οποιο το μείωσα οταν εβαλα τη γκρι μπουκάλα της coral (πριν ήταν η κοκκινη) Επεξ/σία 18 Αυγούστου από sndev
AristidisZ Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, sndev είπε ναι μαζι σου αλλα δε συζηταμε αυτη τη περιπτωση η εγω καταλαβα λάθος? εγω λεω οτι δε συγκρινονται το αναποδο δλδ, αυτος που μπορει να δωσει 800 δε του λες παρε μια των 300κωσιων ιδια δουλειά θα κανεις τι μπουκάλα χρησιμοποιείς? μένω σε βουνο που φυσαει γαμησετα το χειμωνα κ δεν εχω θεμα κανενα με την phantom. Αυτο το παθαινω στο ooni koda Ομως το οποιο το μείωσα οταν εβαλα τη γκρι μπουκάλα της coral (πριν ήταν η κοκκινη) Δεν κατάλαβα καν για τι περίπτωση μιλάμε 🤣 Την κόκκινη της Shell χρησιμοποιώ, είχα πάρει μια φορά πετρογκάζ, είχα ψήσει λίγες φορές (και δεν είχα γεμίσει την spare) και μια φορά σε σύναξη με άφησε σύξυλο Το τι μπινελίκι είχα ρίξει δεν το συζητάμε 1
ilpapacha Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 18 ώρες πριν, stefan0sgr είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ηθελα τα φώτα σας σχετικά με ενα build in barbeque που ενδιαφέρομαι να κατασκευάσω. Πρόκειται για εναν χώρο ο οποίος είναι σχετικά κλειστός (κλειστός απο τις 3 πλευρές, ενώ η μπροστινή εχει κατι σαν καλαμωτή). Σε αυτό τον χωρο λοιπον, η μια πλευρά είναι ~1.66m οπου θελω να γινει μια κατασκευή (ψησταριά, παγκος και ντουλαπια) και απο πανω να μπει ενας ηλ. απορροφητηρας. Με ανδιαφέρει κατι με 4 καυστήρες. Οι επιλογές που εχω δει σε Build in είναι σε Broil King και Napoleon, αλλά μου φαίνονται χωρίς λογω ακριβές, συγκριτικά με τις αντιστοιχες τροχήλατες. Σκεφτόμουν μήπως παω σε καποια λυση Weber τροχήλατη (που δεν εχει build in απο οσο εχω δει) και το εντοιχισω με μια κατασκευή με ντουλάπια και μπει ενας παγκος δεξια αριστερά. Σε καποια βιντεάκια που έχω δει σε Weber, γίνεται και το αποτέλεσμα είναι όμορφο σαν κατασκευή. Θεωρω ομως ότι οποια τροχήλατη και αν επιλέξω θα γίνεται να "ντυθεί" με καποια ντουλαπια και να μπει και παγκος. Εχει κανει κανενας κατι αντίστοιχο? Ευχαριστώ Εννοείται πως μπορείς να βάλεις μία οποιαδήποτε ψησταριά και να προσαρμόσεις αντίστοιχα την υπόλοιπη κατασκευή πχ Το θέμα είναι καθαρά αισθητικό/ομοιομορφίας. 2
ηνίοχος Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου (επεξεργασμένο) ...το τελικό ζουμί σε δύο γραμμές από όσα γράφτηκαν παραπάνω είναι: Καλά υλικά , που δεν χαλάνε στις αντίξοες συνθήκες ,και κρατάνε στο χρόνο Μεγάλη ισχύ αλλά και καλή κατανομή της θερμοκρασίας, έτσι ώστε τα ψητά να βγαίνουν ζουμερά , δλδ πολλοί καυστήρες Μ αλλά λόγια Επεξ/σία 18 Αυγούστου από ηνίοχος
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Είναι απόλυτα λογικό όταν έχεις ψήσει 1-2 φορεσ σε υποδεέστερη ψησταριά να σου φαίνεται χαώδης η διαφορά όταν προέρχεσαι από πολύ ακριβότερη Όταν έψησα πρώτη φορά σε Weber ερχόμενος από Κέντον έπαθα σοκ Πρώτη επαφή με υγραερίου ήταν σε ένα bbq party στο γυμναστήριο όταν ήμουν στη Σκωτία. Δεν ήξερα ούτε καν πως ανάβει η ψησταριά. Κάθισα να ψήσω γιατί γούσταρα, αλλά είχα ψήσει μόνο σε κάρβουνα μέχρι τότε. Μιλάμε μου βγήκε το λάδι. Έψαχνα να δω που ψήνει. Δεν ανέβαζε θερμοκρασία ούτε για πλάκα. Ευτυχώς ψήναμε αυτά τα ετοιματζιδικα μπιφτέκια, λουκάνικα, σουβλάκια που έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ στο Uk, όχι τίποτε σοβαρό δλδ. Μετά πήρα τη weber όταν γύρισα Ελλάδα και είπα τι μλκας ήμουν που είχα κήπο στη Σκωτία και άναβα κάρβουνα μια φορά το μήνα. Είχα ψήσει στη μουφα την πρώτη φορά και νόμιζα ότι δεν αξίζει το υγραέριο. Οπότε έχασα 4 χρόνια που θα μπορούσα να ψήνω γαματα κρέατα στον κήπο μου 😅 Μετά έψησα πάλι κάνα δυο φορές σε μια μούφα της αδερφής μου, η οποία δεν έβγαλε ούτε δύο χειμώνες, και πάλευα να δω που ψήνει και με τις αναφλεξεις που εσκαγαν από παντού. Προφανώς όποιος μπορεί να δώσει αυστηρά 300 ευρώ θα πάρει μια από αυτές που λέμε και όχι Weber , napoleon κλπ. 2
ilpapacha Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Γιατί στην μια θα ψήνεις με άνεση ότι θες και στην άλλη θα σου βγαίνει η πίστη. Γιατί τη μία θα την κρατήσεις 3πλασια χρόνια από την άλλη. Και τέλος γιατί αν πάρεις την οικονομική, σχεδόν σίγουρα θα αρχίσουν να σου μπαίνουν ιδέες για καλύτερη. Οπότε θα έχεις χάσει και χρόνο και χρήμα σε μια φθηνή. Ή στη χειρότερη θα πεις ότι οι ψησταριές αερίου δεν ψήνουν σωστά και θα επιστρέψεις στο φούρνο ή στο κάρβουνο μια φορά το μήνα. Τι μου θύμισες… Την έχουμε ακόμα πάντως, σε μια αποθήκη.
sndev Δημοσ. 18 Αυγούστου Δημοσ. 18 Αυγούστου 20 minutes ago, ηνίοχος said: δλδ πολλοί καυστήρες Μ αλλά λόγια μπα.. 3ς καυστηρες ειχα σε ολες διαφορετικο αποτέλεσμα ολες ισως να φταιει κ η κατασκευη με τα υλικα της καθε μιας Στο 8 λεπτο 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα