manos09 Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Με κλειστό καπάκι. Να σε καλά ευχαριστώ πολύ. 1
skskre Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Φρέσκια ιδέα για καθαρισμό της ψησταριάς.... https://www.instagram.com/foodandwine/reel/C8-U8q2BzmX/?igsh=MmcxMjliZ2twd216
Spira Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Νέος στον χώρο, με αγορά και τοποθέτηση της Napoleon prestige 500 με φυσικό αέριο. Η επιλογή έγινε με βάση ότι δεν ήθελα να έχω μπουκάλες οπότε οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά είναι ελάχιστες(για σύνδεση με φυσικό αέριο). Η τοποθετήση απαιτεί τεχνικό και συνάντησα αρκετές δυσκολίες. Κατα τα άλλα μου έχει μείνει σε εκρεμότητα να στηρίξω τον σωλήνα αερίου που έβαλα και μετά θα μπορεί να μετακινείται ελάχιστα. Στο διαυτάυτα τώρα έκανα την αρχή ψήνοντας κάποια σουβλάκια, το οποίο το αποτέλεσμα δεν είναι καλό (μάλλον επειδή ανοιγα αρκετά συχνά το καπάκι η θερμοκρασία που ψήθηκαν ήταν χαμηλή και ήταν άνοστα) Σιγουρα αρχάριος και έχω ακόμα να μάθω πολλά πράγματα. Στα θετικά μου φάνηκε οτι καθαρίζει εύκολα. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πίτσας αρκετά και θέλω να αποφύγω την αγορά πέτρινης πλάκας (θα προτιμούσα ειτε μεταλλική είτε μαντεμένια). Μεταλλική δυσκολεόμαι να βρω στην Ελλάδα, η μαντεμένια πλάκα της napoleon θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το ψήσιμο πίτσας? Αναφέρομαι σε αυτή : https://napoleongrills.gr/napoleon-accessories/epismaltwmeni-plaka-psisimatos-diplis-opsis-napoleon-gia-psistaries-prestige-500-pro500-56041.html Επίσης ο πωλητής μου είπε ότι μπορώ να την ψήνω στους 330 ανάβοντας και τον οπίσθιο και τους κύριους καυστήρες και έχω προβληματιστεί καθώς στο εγχειρίδιο αναφέρει να μην χρησιμοποιούνται μαζί. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 27 λεπτά πριν, Spira είπε Νέος στον χώρο, με αγορά και τοποθέτηση της Napoleon prestige 500 με φυσικό αέριο. Kαλοριζικη, πηρες τρομερο μηχανημα για μια ζωη! 28 λεπτά πριν, Spira είπε Στο διαυτάυτα τώρα έκανα την αρχή ψήνοντας κάποια σουβλάκια, το οποίο το αποτέλεσμα δεν είναι καλό (μάλλον επειδή ανοιγα αρκετά συχνά το καπάκι η θερμοκρασία που ψήθηκαν ήταν χαμηλή και ήταν άνοστα) Θα την μαθεις, μην απογοητευεσαι. Δοκιμασες δλδ την ιδια συνταγη που ειχες κανει σε αλλη ψησταρια και σου φανηκαν ανοστα; ή σου φανηκαν ανοστα σε σχεση με του σουβλατζιδικου που παραγγελνεις; 29 λεπτά πριν, Spira είπε Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πίτσας αρκετά και θέλω να αποφύγω την αγορά πέτρινης πλάκας (θα προτιμούσα ειτε μεταλλική είτε μαντεμένια). Μεταλλική δυσκολεόμαι να βρω στην Ελλάδα, η μαντεμένια πλάκα της napoleon θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το ψήσιμο πίτσας? Αναφέρομαι σε αυτή : https://napoleongrills.gr/napoleon-accessories/epismaltwmeni-plaka-psisimatos-diplis-opsis-napoleon-gia-psistaries-prestige-500-pro500-56041.html Πιτσα τυπου ελληνικης/αμερικανικης θα κανεις ευκολα. Για ναπολιτανικη δεν υπαρχει τροπος να την πετυχεις 100% σωστα. Οσον αφορα την πλακα, εγω προτιμω την μαντεμενια που εχει κι αλλες χρησεις πχ smash burgers. 1
Spira Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Δεν είχα συνταγή.. Βγηκαν σαν να τα εχεις ψήσει σε ηλεκτρικό φούρνο, το λίπος δεν είχε λιώσει, και δεν είχαν ψηθεί σωστά... Κοίτα για την ζύμη έχω τέλεια συνταγή. Στον φούρνο μου έβγαινε αρκετά καλή (πάντα με δυσκόλευε μόνο πως θα την μεταφέρω στον φούρνο ) αλλά φαντάσου χρησιμοποιούσα ταψί ανάποδα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλο! Αυτή που έβαλα δεν είναι μαντεμένια?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, Spira είπε Δεν είχα συνταγή.. Βγηκαν σαν να τα εχεις ψήσει σε ηλεκτρικό φούρνο, το λίπος δεν είχε λιώσει, και δεν είχαν ψηθεί σωστά... Ζεστανε καλα τη σχαρα και ριξε τα σουβλακια να τσιρτσιριζουν. Στη συνεχεια χαμηλωσε την ενταση στη μεση. Δεν χρειαζονται γυρισμα πολλες φορες. Το χρωμα που θα παρουν θα δωσει εξτρα γευση. ΑΝ δεν εχεις βαλει τα απαραιτητα μπαχαρικα, θα ειναι ανοστα. Σε χοιρινα εγω βαζω μπολικο αλατι και αφου τα ψησω ριγανη και λεμονι. Σε κοτοπουλο τελευταια βαζω το μειγμα για κοτοπουλο grill philosophy που βρισκω σε Σκλαβενιτη. 32 λεπτά πριν, Spira είπε Κοίτα για την ζύμη έχω τέλεια συνταγή. Στον φούρνο μου έβγαινε αρκετά καλή (πάντα με δυσκόλευε μόνο πως θα την μεταφέρω στον φούρνο ) αλλά φαντάσου χρησιμοποιούσα ταψί ανάποδα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλο! Αυτή που έβαλα δεν είναι μαντεμένια? Καταλαβα, πατεντα και συνταγη Ακη; 2
plasTOST Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 38 λεπτά πριν, Spira είπε Δεν είχα συνταγή.. Βγηκαν σαν να τα εχεις ψήσει σε ηλεκτρικό φούρνο, το λίπος δεν είχε λιώσει, και δεν είχαν ψηθεί σωστά... Κοίτα για την ζύμη έχω τέλεια συνταγή. Στον φούρνο μου έβγαινε αρκετά καλή (πάντα με δυσκόλευε μόνο πως θα την μεταφέρω στον φούρνο ) αλλά φαντάσου χρησιμοποιούσα ταψί ανάποδα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλο! Αυτή που έβαλα δεν είναι μαντεμένια? Επειδή δεν έχουμε άλλον στην παρέα που να έχει ψησταριά με φυσικό αέριο, τι θερμοκρασίες πιάνει στο φουλ;
Spira Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ζεστανε καλα τη σχαρα και ριξε τα σουβλακια να τσιρτσιριζουν. Στη συνεχεια χαμηλωσε την ενταση στη μεση. Δεν χρειαζονται γυρισμα πολλες φορες. Το χρωμα που θα παρουν θα δωσει εξτρα γευση. ΑΝ δεν εχεις βαλει τα απαραιτητα μπαχαρικα, θα ειναι ανοστα. Σε χοιρινα εγω βαζω μπολικο αλατι και αφου τα ψησω ριγανη και λεμονι. Σε κοτοπουλο τελευταια βαζω το μειγμα για κοτοπουλο grill philosophy που βρισκω σε Σκλαβενιτη. Καταλαβα, πατεντα και συνταγη Ακη; Εγώ έχω ακολουθήσει αυτή την συνταγή. Δεν είναι μίας ώρας όπως αναφέρει (θέλει μια μέρα ) Προσωπικά δυσκολεύομαι λίγο στο άνοιγμα της ζύμης καμιά φορά καθώς θέλει λίγο προσοχή 1 λεπτό πριν, plasTOST είπε Επειδή δεν έχουμε άλλον στην παρέα που να έχει ψησταριά με φυσικό αέριο, τι θερμοκρασίες πιάνει στο φουλ; Εγώ που την εβαλα της πρώτη φορά για το μισάωρο (όπως αναφέρει στις οδηγίες ) Είχε φτάσει περιπου 330-340 στο 20 λεπτο και δεν νομίζω ότι ανέβηκε παραπάνω. Περίμενα να πάει μέχρι τους 370 βέβαια όπως μου είχαν πει(370 ειναι το μαξ με το θερμόμετρο που έχει). Τώρα επειδή εμείς γενικά έχουμε αρκετό αέρα και την μέρα που την είχα ανάψει είχε ριπές δεν ξέρω αν μήπως την επηρέαζε. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Spira είπε Εγώ έχω ακολουθήσει αυτή την συνταγή. Δεν είναι μίας ώρας όπως αναφέρει (θέλει μια μέρα ) Παλι καλα, εισαι σε καλο δρομο! Εχει πολλα βιντεακια αυτος για πιτσα στο σπιτι. Πιστευω βγαινει καλυτερα και ευκολοτερα σε φουρνο με τις πανω αντιστασεις αναμενες παρα στο bbq. Το πασχα ειχα δοκιμασει να ψησω στο bbq στην μαντεμενια πλακα και στο τελος καψαλισα με φλογιστρο το στεφανι που δεν ειχε παρει χρωμα. H πρωτη φωτο ειναι πως ειχε βγει απο το bbq και η δευτερη μετα το φλογιστρο. 10 λεπτά πριν, Spira είπε Προσωπικά δυσκολεύομαι λίγο στο άνοιγμα της ζύμης καμιά φορά καθώς θέλει λίγο προσοχή Αν εχει δουλευτει σωστα η ζυμη και εχει ξεκουραστει αρκετα, θα ανοιξει ευκολα. Ξεκινα με χαμηλοτερες υγρασιες 62-65% και ανεβα σιγα σιγα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου από SagoniasSlutRos 1
Amaretos Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Spira είπε Στο διαυτάυτα τώρα έκανα την αρχή ψήνοντας κάποια σουβλάκια, το οποίο το αποτέλεσμα δεν είναι καλό (μάλλον επειδή ανοιγα αρκετά συχνά το καπάκι η θερμοκρασία που ψήθηκαν ήταν χαμηλή και ήταν άνοστα) Ετσι ειναι τις πρωτες φορες ο καδος ειναι πεντακαθαρος και δεν καπνιζει σχεδον καθολου, οταν αρχισεις και κανεις χιλιομετρα και "βρωμισει" ο καδος θα δεις φως , μην αγχωνεσαι θα αποζημιωθεις και με το παραπανω στο μελλον. 2 2
x-tra Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Καλημερα παιδια επειδη δεν γνωριζω το νομο περι πυροπροστασιας, Εχω μια coral gas και θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να την χρησιμοποιησω σε καποιο δασος η σε καποια παραλια. επιτρεπεται ή οχι ?
Spira Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 49 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Παλι καλα, εισαι σε καλο δρομο! Εχει πολλα βιντεακια αυτος για πιτσα στο σπιτι. Πιστευω βγαινει καλυτερα και ευκολοτερα σε φουρνο με τις πανω αντιστασεις αναμενες παρα στο bbq. Το πασχα ειχα δοκιμασει να ψησω στο bbq στην μαντεμενια πλακα και στο τελος καψαλισα με φλογιστρο το στεφανι που δεν ειχε παρει χρωμα. H πρωτη φωτο ειναι πως ειχε βγει απο το bbq και η δευτερη μετα το φλογιστρο. Αν εχει δουλευτει σωστα η ζυμη και εχει ξεκουραστει αρκετα, θα ανοιξει ευκολα. Ξεκινα με χαμηλοτερες υγρασιες 62-65% και ανεβα σιγα σιγα. Ωραίο αποτέλεσμα! Εγώ στον φούρνο τον ανοιγα πάνω στο πάνω κατω συνήθως (προθερμανση ) και ίσως το άφηνα λίγο και μετά το γύρναγα μόνο στο κάτω. Μήπως γιααυτό ο πωλήτης μου είπε να ανάβω και τον οπίσθιο στο BBQ? (φανηκε να ξέρει τι λέει) 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, x-tra είπε Καλημερα παιδια επειδη δεν γνωριζω το νομο περι πυροπροστασιας, Εχω μια coral gas και θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να την χρησιμοποιησω σε καποιο δασος η σε καποια παραλια. επιτρεπεται ή οχι ? Αληθεια τωρα; με τοσες φωτιες να καινε την Αττικη σημερα ρωτας αν επιτρεπεται να χρησιμοποιησεις ψησταρια σε καποιο δασος; Εσυ τι πιστευεις; 2 λεπτά πριν, Spira είπε Μήπως γιααυτό ο πωλήτης μου είπε να ανάβω και τον οπίσθιο στο BBQ? (φανηκε να ξέρει τι λέει) Εχει λογικη να ανοιξεις τον οπισθιο για να εχει εξτρα ζεστη και απο πανω. Τωρα στην πραξη θα το δεις εσυ. Λογικα θα θελει γυρισμα 4 φορες για να ψηθει ομοιομορφα. 2
plasTOST Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, x-tra είπε Καλημερα παιδια επειδη δεν γνωριζω το νομο περι πυροπροστασιας, Εχω μια coral gas και θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να την χρησιμοποιησω σε καποιο δασος η σε καποια παραλια. επιτρεπεται ή οχι ? Απαγορεύεται παντού την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου οποιαδήποτε εστία φωτιάς σε ανοικτό χώρο. (εξαίρεση σε χτιστό bbq στο σπίτι και αυτό με προσοχή ξανά με τα απαραίτητα μέτρα). Προσοχή μεγάλη! 2
ilpapacha Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 9 ώρες πριν, Spira είπε Νέος στον χώρο, με αγορά και τοποθέτηση της Napoleon prestige 500 με φυσικό αέριο. Η επιλογή έγινε με βάση ότι δεν ήθελα να έχω μπουκάλες οπότε οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά είναι ελάχιστες(για σύνδεση με φυσικό αέριο). Η τοποθετήση απαιτεί τεχνικό και συνάντησα αρκετές δυσκολίες. Κατα τα άλλα μου έχει μείνει σε εκρεμότητα να στηρίξω τον σωλήνα αερίου που έβαλα και μετά θα μπορεί να μετακινείται ελάχιστα. Στο διαυτάυτα τώρα έκανα την αρχή ψήνοντας κάποια σουβλάκια, το οποίο το αποτέλεσμα δεν είναι καλό (μάλλον επειδή ανοιγα αρκετά συχνά το καπάκι η θερμοκρασία που ψήθηκαν ήταν χαμηλή και ήταν άνοστα) Σιγουρα αρχάριος και έχω ακόμα να μάθω πολλά πράγματα. Στα θετικά μου φάνηκε οτι καθαρίζει εύκολα. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα πίτσας αρκετά και θέλω να αποφύγω την αγορά πέτρινης πλάκας (θα προτιμούσα ειτε μεταλλική είτε μαντεμένια). Μεταλλική δυσκολεόμαι να βρω στην Ελλάδα, η μαντεμένια πλάκα της napoleon θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το ψήσιμο πίτσας? Αναφέρομαι σε αυτή : https://napoleongrills.gr/napoleon-accessories/epismaltwmeni-plaka-psisimatos-diplis-opsis-napoleon-gia-psistaries-prestige-500-pro500-56041.html Επίσης ο πωλητής μου είπε ότι μπορώ να την ψήνω στους 330 ανάβοντας και τον οπίσθιο και τους κύριους καυστήρες και έχω προβληματιστεί καθώς στο εγχειρίδιο αναφέρει να μην χρησιμοποιούνται μαζί. Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον οπίσθιο καυστήρα, μαζί με τους κεντρικούς καυστήρες, όμως χρειάζεται προσοχή. Κι εγώ κάνω το ίδιο, όταν πρόκειται να ψήσω πίτσα. Δες κι ένα παλαιότερο ποστ Η συγκεκριμένη μαντεμένια πλάκα δε νομίζω πως θα σε βοηθήσει για το ψήσιμο πίτσας, εκτός κι αν την κάνεις πχ ορθογώνια ή με μικρή διάμετρο. Για άλλα ψησίματα πάντως, όπως πχ smash burgers είναι ότι πρέπει. Υπάρχει και ομάδα της Napoleon στο Facebook, εάν σε ενδιαφέρει https://m.facebook.com/groups/3414189285481920/?ref=share 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα