Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σήμερα το μενού ειχε ρολό κοτόπουλο και αντι να μπει στο φούρνο ειπα να δοκιμάσω να το βάλω στην gem μιας που ημουν σπίτι.

το πασπάλισα με λίγη ριγανη και αλατακι, έφτιαξα ζουμάκι με λάδι, νερό λεμόνι και θυμάρι και αφού την προθέρμανα στους 250 βαθμούς έσβησα τον μεσαίο καυστήρα και χαμήλωσα σχεδόν στο τέρμα τους δυο ακριανούς.

Το άφησα να ψηθεί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για μια ωρα και κάτι στου 210-220 βαθμους και άλλο ένα μισάωρο στους 200 χωρίς αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Αποτέλεσμα 100 φορές ανώτερο από το φούρνο

Συνοδεύτηκε με τηγανιτές πατάτες και ξεραθυμίσαμε

1741755068__Viber_2020-05-14_16-41-59.jpg.810ba7890a1a136b0767e0e0810702eb.jpg

  • Like 6
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Λοιπόν το στήσιμο μας πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά εγώ με τον γιο μου.
Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες και βλέποντας βίντεο στο youtube η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα.
Σύνδεση φιάλη, έλεγχος για διαρροή και άναμμα.
Σε 10 λεπτά έπιασε 300 βαθμούς.
Μετά άνοιξα το καπάκι και το άφησα ανοιχτό με αναμμένους τους καυστήρες στο τέρμα.
Η θερμοκρασία μετά από λίγα λεπτά έπεσε στους 150 βαθμούς.
Έσβησα τους καυστήρες και έκλεισα το καπάκι.
Η θερμοκρασία παρέμεινε στους 150 για λίγα λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Κρεατάκια θα ψήσω αύριο.IMG_20200514_162040.jpg.9b79e785a2a50dd633caabaa07049bd8.jpgIMG_20200514_162059.jpg.887438c370838aa84142b844f4cbd71d.jpgIMG_20200514_162849.jpg.b5fc979e2a15660a1988b0721ccd00d8.jpg

  • Like 11
Δημοσ.
3 ώρες πριν, solton57010 είπε

Με αφορμή το ερώτημα για την πετρα επειδη και εγω είμαι/ήμουν στο ψάξιμο πέτρα/μαντέμι ,αν και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το σκέυος της lodge ή του mypizzaproject ,βρήκα τυχαία μία πέτρα σε ελληνικό μαγαζί με 14,95 https://www.kitchenmall.gr/product/87570/stroggylo-tapsi-basi-gia-pitsa-me-labes-stirixis-diametroy.html

οπότε με αυτό το κόστος έριξα μια παραγγελία για δοκιμή και λογικά αύριο θα παραγγείλω και θα γράψω εντυπώσεις .

Μαλλον την τελευταια πηρες!!!

Δεν την εχει διαθεσιμη αμεσα.....

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Vaggelisd66 είπε

Λοιπόν το στήσιμο μας πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά εγώ με τον γιο μου.
Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες και βλέποντας βίντεο στο youtube η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα.
Σύνδεση φιάλη, έλεγχος για διαρροή και άναμμα.
Σε 10 λεπτά έπιασε 300 βαθμούς.
Μετά άνοιξα το καπάκι και το άφησα ανοιχτό με αναμμένους τους καυστήρες στο τέρμα.
Η θερμοκρασία μετά από λίγα λεπτά έπεσε στους 150 βαθμούς.
Έσβησα τους καυστήρες και έκλεισα το καπάκι.
Η θερμοκρασία παρέμεινε στους 150 για λίγα λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Κρεατάκια θα ψήσω αύριο.IMG_20200514_162040.jpg.9b79e785a2a50dd633caabaa07049bd8.jpgIMG_20200514_162059.jpg.887438c370838aa84142b844f4cbd71d.jpgIMG_20200514_162849.jpg.b5fc979e2a15660a1988b0721ccd00d8.jpg

Καλά ψησίματα !! Επόμενη φορά όταν την ανοίξεις και πέσει η θερμοκρασία δες και πες μας πόσο γρήγορα την επαναφέρει ! 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

σήμερα το μενού ειχε ρολό κοτόπουλο και αντι να μπει στο φούρνο ειπα να δοκιμάσω να το βάλω στην gem μιας που ημουν σπίτι.

το πασπάλισα με λίγη ριγανη και αλατακι, έφτιαξα ζουμάκι με λάδι, νερό λεμόνι και θυμάρι και αφού την προθέρμανα στους 250 βαθμούς έσβησα τον μεσαίο καυστήρα και χαμήλωσα σχεδόν στο τέρμα τους δυο ακριανούς.

Το άφησα να ψηθεί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για μια ωρα και κάτι στου 210-220 βαθμους και άλλο ένα μισάωρο στους 200 χωρίς αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Αποτέλεσμα 100 φορές ανώτερο από το φούρνο

Συνοδεύτηκε με τηγανιτές πατάτες και ξεραθυμίσαμε

1741755068__Viber_2020-05-14_16-41-59.jpg.810ba7890a1a136b0767e0e0810702eb.jpg

Την επόμενη φορά δώσε χρώμα άμεσα, πανω στις σχάρες. Και μετά κλείσε τον μεσαίο και κανε το έμμεσο, χωρις να το βάλεις σε σκευος. Να εχεις ενα πινελακι να το αλειφεις που και που. Το ταψακι βαλτω κατω απο τη σχαρα για να μην κανει μπάνιο το κρέας αλλά να μαζέψεις και τα υγρά ωστε να κάνεις σάλτσα! Το ρόλο κοτόπουλο δεν θέλει αλουμινοχαρτο, περιττό. Cheers! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

σήμερα το μενού ειχε ρολό κοτόπουλο και αντι να μπει στο φούρνο ειπα να δοκιμάσω να το βάλω στην gem μιας που ημουν σπίτι.

το πασπάλισα με λίγη ριγανη και αλατακι, έφτιαξα ζουμάκι με λάδι, νερό λεμόνι και θυμάρι και αφού την προθέρμανα στους 250 βαθμούς έσβησα τον μεσαίο καυστήρα και χαμήλωσα σχεδόν στο τέρμα τους δυο ακριανούς.

Το άφησα να ψηθεί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για μια ωρα και κάτι στου 210-220 βαθμους και άλλο ένα μισάωρο στους 200 χωρίς αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Αποτέλεσμα 100 φορές ανώτερο από το φούρνο

Συνοδεύτηκε με τηγανιτές πατάτες και ξεραθυμίσαμε

1741755068__Viber_2020-05-14_16-41-59.jpg.810ba7890a1a136b0767e0e0810702eb.jpg

Pyrex ειναι  αυτο;;;;

Αντεξε;;;;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Pyrex ειναι  αυτο;;;;

Αντεξε;;;;

Ναι και ναι! 

1 ώρα πριν, filippos_kar είπε

Την επόμενη φορά δώσε χρώμα άμεσα, πανω στις σχάρες. Και μετά κλείσε τον μεσαίο και κανε το έμμεσο, χωρις να το βάλεις σε σκευος. Να εχεις ενα πινελακι να το αλειφεις που και που. Το ταψακι βαλτω κατω απο τη σχαρα για να μην κανει μπάνιο το κρέας αλλά να μαζέψεις και τα υγρά ωστε να κάνεις σάλτσα! Το ρόλο κοτόπουλο δεν θέλει αλουμινοχαρτο, περιττό. Cheers! 

Η αλήθεια είναι ότι όπως έγραψε ξαι ο φίλος παραπάνω ήθελα να βγει όσο πιο ζουμερό γίνεται. Επίσης δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να χωρέσει το ταψάκι στο χώρο ανάμεσα στους καυστήρες καθ τη σχάρα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

σήμερα το μενού ειχε ρολό κοτόπουλο και αντι να μπει στο φούρνο ειπα να δοκιμάσω να το βάλω στην gem μιας που ημουν σπίτι.

το πασπάλισα με λίγη ριγανη και αλατακι, έφτιαξα ζουμάκι με λάδι, νερό λεμόνι και θυμάρι και αφού την προθέρμανα στους 250 βαθμούς έσβησα τον μεσαίο καυστήρα και χαμήλωσα σχεδόν στο τέρμα τους δυο ακριανούς.

Το άφησα να ψηθεί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για μια ωρα και κάτι στου 210-220 βαθμους και άλλο ένα μισάωρο στους 200 χωρίς αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Αποτέλεσμα 100 φορές ανώτερο από το φούρνο

Συνοδεύτηκε με τηγανιτές πατάτες και ξεραθυμίσαμε

1741755068__Viber_2020-05-14_16-41-59.jpg.810ba7890a1a136b0767e0e0810702eb.jpg

ετσι ακριβως γινεται και στη κουζινα υγραεριου...πολυ καλο αποτελεσμα

εγω συνηθως το τυλιγω με αλλουμινοχαρτο οταν ειναιε τοιμο και το αφηνω κανα 10 λεπτο.....επισης κρυο με σως μουσταρδας με μπυρα το καλοκαιρι 

  • Like 1
Δημοσ.

Αντέχουν ως 300 βαθμούς τα pyrex. το μεγαλο προβλημα που σπανε είναι στις αλλαγές θερμοκρασίας πχ αν αυτο το εκανε με κρυο εξω κ το έβγαζε απο τη ψησταριά μπαμ τότε χαιρετίσματα 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/04/2020 at 22:28, Xorxhs! said:

https://geizhals.eu/?cat=hsggrill&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&sort=r&xf=4825_Weber&pg=2#productlist
 

Από εδώ όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει weber....τωρα κοιτώ και τα genesis μοντέλα.
Κάποιος είχε αναφέρει και αποστολή στην Ελλάδα με κάποιον τρόπο με κόστο 100 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι πραγματικές; Διότι είναι σχεδόν 40% κάτω από Ελλάδα! Αγόρασε κανείς από τα μαγαζιά αυτά; Και αν ναι ας δώσει κανένα μαγαζί απ'ευθείας!

Επεξ/σία από cambo99
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sndev είπε

Αντέχουν ως 300 βαθμούς τα pyrex. το μεγαλο προβλημα που σπανε είναι στις αλλαγές θερμοκρασίας πχ αν αυτο το εκανε με κρυο εξω κ το έβγαζε απο τη ψησταριά μπαμ τότε χαιρετίσματα 

Αρα θέλει όταν τελειώσει το ψήσιμο να κλείσεις τους καυστήρες και να το αφήσουμε να κρυώσει? Έχω τέτοια πιρεξ να σας πω φοβάμαι να τα βάλω. 

Δημοσ.

τι να σου πω... εμενα μου ράγισε πριν χρόνια βγάζοντας το απο φούρνο κανονικό κ το σπιτι ειχε 17-18 βαθμούς κ ψάχνοντας το το έμαθα..

Δημοσ.

Ήρθε το εργαλείο, 2 ωρίτσες με καφεδάκι μου πήρε να τη στήσω. Αυτό το σουβλι με το σύρμα τυλιγμένο κάτω από το ράφι τι είναι? Γιατί οδηγίες στα αγγλικά δεν είχε και δεν βγάζω άκρη. 

Πρώτο κάψιμο κάνα 20λεπτο είναι καλά ? Και μετά λάδωμα σχαρες? 

Επίσης στο YouTube βλέπω ότι έχει ένα σύστημα που γατζωνει η φιάλη και δείχνει το βάρος της. Στην δική μας να υποθέσω ότι δεν υπάρχει αυτό. 

 

IMG_20200514_211830.jpg

  • Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...