Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Μην κοιτάς μονο τα kw, κοιτα και την καταναλωση απο κατω, που το μειγμα θελει 200g/h παραπανω στο συγκεκριμενο μοντελο που εβαλα παραδειγμα.

Αυτή η διαφορά ισχύει και στις ελληνικές? Το γράφει πίσω και στις δίκες μας  όπως το παράδειγμα?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, skskre είπε

Αυτή η διαφορά ισχύει και στις ελληνικές? Το γράφει πίσω και στις δίκες μας  όπως το παράδειγμα?

ΝαιScreenshot_20240730_210601_Photos.jpg.01fdc0bf4f581d1d674cd590a58dd0d9.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
Just now, SagoniasSlutRos said:

ΝαιScreenshot_20240730_210601_Photos.jpg.01fdc0bf4f581d1d674cd590a58dd0d9.jpg

Ευχαριστώ...

Διαβάζω για το προπάνιο που προτείνετε οι περισσότεροι αλλά επειδή δεν μου χρειάστηκαν ποτέ τα προτερήματα του, δεν το χρησιμοποίησα (+την αλλαγή του ευθμιστή που απαιτεί οπότε δεν...). Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.... 

Εμένα πάντως με βοήθησε ο Θανάσης, αφού τελικά έμαθα και κάτι καινούριο & χρήσιμο σήμερα😂😂

Απο την άλλη όμως - χωρίς να έχω κάνει τεστ ο ίδιος - έχω ακούσει οτι η φιάλη με το μείγμα αδειάζει περισσότερ απο οτι το προπάνιο, στο οποίο μένει περισσότερο μέσα στην φιάλη, κατα την αλλαγη....

 

  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην

1 hour ago, skskre said:

Ευχαριστώ...

Διαβάζω για το προπάνιο που προτείνετε οι περισσότεροι αλλά επειδή δεν μου χρειάστηκαν ποτέ τα προτερήματα του, δεν το χρησιμοποίησα (+την αλλαγή του ευθμιστή που απαιτεί οπότε δεν...). Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.... 

Εμένα πάντως με βοήθησε ο Θανάσης, αφού τελικά έμαθα και κάτι καινούριο & χρήσιμο σήμερα😂😂

Απο την άλλη όμως - χωρίς να έχω κάνει τεστ ο ίδιος - έχω ακούσει οτι η φιάλη με το μείγμα αδειάζει περισσότερ απο οτι το προπάνιο, στο οποίο μένει περισσότερο μέσα στην φιάλη, κατα την αλλαγη....

 

Το μιγμα δεν αδειαζει τελειως επειδη κατω απο 300 περιπου γραμμαρια δεν ψηνει λογω πολυ χαμηλης πιεσης. Το προπανιο αδειαζει ομως 100% και ψηνει.

Στο ταμπελακι το μειγμα εχει μεγαλυτερη ισχυ καυσης αλλα και καταναλωση με 30 Mbar ρυθμιστη σε σχεση με το προπανιο στα 37mbar.

Aρα ειναι σιγουρο οτι το μιγμα εχει ακομα μεγαλυτερη ισχυ καυσης οταν και τα δυο δουλευουν στα ιδια mbar π.χ. 50mbar.

Αυτο ομως επηρεάζει μονο την μεγιστη και ελαχιστη ισχυ που δινει μια ψησταρια αφου ενδιαμεσα ρυθμιζεις με τα κουμπια.

Εγω ψηνω στην Napoleon στην σουβλα κοτοπουλο με ανοιχτους 3 καυστηρες στο τερμα χαμηλα με προπανιο. Στην περιπτωση που βαλω μιγμα αυτο το χαμηλα θα ειναι λιγο πιο δυνατο και αρα πιθανως θα καιει το κοτοπουλο απεξω πριν ψηθει. Και στην τελικη ποτε δεν εχω περασει την μεση στα κουμπια για να θελώ περισσοτερη ισχυ. Και προτιμω το προπανιο.

Αρα ο καθενας κανονιζει αναλογα με τις αναγκες του. Αν ο φιλος ρωταει στα 50mbar τι να βαλει θα του προτινα να δοκιμασει πρωτα προπανιο επειδη θα εχει μικροτερη καταναλωση αρα περισσοτερα ψησιματα και καθαροτερη καυση.

Αν δει ή νομιζει πως η ψησταρια δεν ψηνει σωστα, δεν ανεβαζει θερμοκρασια (συμβαινει σε πολλες κινεζικες) τοτε το μιγμα θα ειναι καλυτερη επιλογη.

7 hours ago, ηνίοχος said:

G30 = μειγμα
G31= προπάνιο

 ρυθμιστής  πίεσης 50mlb
 g30 = 20,1 kw

g31  = 17,5 kw
σωστά μέχρι εδώ ;
 άρα  το μείγμα θα μας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αφου αποδίδει  2,5kw  περισσότερη ισχύ   έτσι δεν είναι ;

εσύ  πιο απο τα δύο θα επέλεγες ;

αν υποθέσω οτι θα επέλεγες το μειγμα (το g30 )  τότε για πιο λόγο σε προηγούμενες  αντίστοιχες συζητήσεις  και για καλύτερη απόδοση και καλύτερη λειτουργία μιας ψησταριάς     προτείνεις  30,mlb  για  μείγμα  και 37 mlb για το προπάνιο;

 

Φιλε μου το μιγμα αποδιδει (λογω σχεδιασμου των ψησταριων) σωστα με 30mbar και πολυ περισσοτερο με 37mbar.

το ιδιο δεν συμβαινει με το προπανιο που θελει τουλαχιστον 37 για να δωσει περιπου τα ιδια με το μιγμα στα 30.

Οταν ο κατασκευαστης λεει 50 και για τα δυο, προφανως εχει σχεδιασει και δοκιμασει την ψησταρια με τα 50 στο προπανιο και μετα προσφερει μεγαλυτερη ισχυ και καταναλωση με το μιγμα.

Αυτη η ψησταρια δεν θα ψησει σωστα με προπανιο και 40mbar ενω θα ψησει σωστα με μιγμα και 40mbar. 

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 3
Δημοσ.

Φίλε @iwnas28 μάλλον θα μπερδεύτηκες με όλες τις επιστημονικές αναλύσεις και της δημιουργικής ασάφειας όπως αυτή του  "ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή"

Η γνώμη μου είναι , από τις δύο επιλογές του κατασκευαστή επέλεξε αυτή του προπανίου για τους ίδιους ακριβώς λόγους που το επέλεξε και ο @SagoniasSlutRos στη ψησταριά του .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, skskre είπε

Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.

Ειναι και 1-2ευρω πιο ακριβη η μπουκαλα προπανιου ομως. Πιστευω μια η αλλη ερχεται περιπου.

Δημοσ.

Δεν φτιαχνετε ενα νεο thread περι μειγματων καθως εχουμε κατι σελιδες τωρα που διαβαζουμε "διδακτορικα" περι του θεματος λες και θα στειλουμε πυραυλο στον Αρη;

 

  • Like 2
  • Haha 4
Δημοσ.

Πιο παλιά ανεβάζατε και κανένα κοψίδι βρε παιδιά!

Λοιπόν πέρα από το Tri Tip από themarkt (που βγαίνει φανταστικό) έχετε να προτείνετε κάτι σε μοσχάρι που να βγαίνει το κιλό στα 15€? Γιατί πήρα προχθές ribeye και μου βγήκε το eye από το χτύπο.

  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, JLEE είπε

Πιο παλιά ανεβάζατε και κανένα κοψίδι βρε παιδιά!

Λοιπόν πέρα από το Tri Tip από themarkt (που βγαίνει φανταστικό) έχετε να προτείνετε κάτι σε μοσχάρι που να βγαίνει το κιλό στα 15€? Γιατί πήρα προχθές ribeye και μου βγήκε το eye από το χτύπο.

Τιμια ειναι τα flap/bavette και flank παλι απο το themart γυρω στα 20-25ευρω το κιλο.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/7/2024 στις 12:12 ΜΜ, JLEE είπε

Πιο παλιά ανεβάζατε και κανένα κοψίδι βρε παιδιά!

Λοιπόν πέρα από το Tri Tip από themarkt (που βγαίνει φανταστικό) έχετε να προτείνετε κάτι σε μοσχάρι που να βγαίνει το κιλό στα 15€? Γιατί πήρα προχθές ribeye και μου βγήκε το eye από το χτύπο.

Να προτείνω και εγώ κάτι;

Προθερμαίνεις καλά την ψησταριά, πετάς στη σχάρα οτιδήποτε τρώγεται, χαμηλώνεις τη φωτιά, αλατάκι από πάνω, γυρίζεις μόνο όταν έχει ψηθεί, αλατίζεις την ψημένη πάνω πλευρά και αποσύρεις όταν ψηθεί και η δεύτερη πλευρά.

Κοτόπουλο, ψάρι, χοιρινό, μοσχάρι, δεν αλλάζει τίποτα παρά μόνο ο χρόνος ψησίματος. 

Τιμή; 5, 10, 15, 20, 25 €/kg δεν έχει καμία σημασία. Μόνο υπομονή και σύνεση.

Ενίοτε και ένα θερμόμετρο ακριβείας σαν το παρακάτω  που βοηθάει τον ψήστη να τηρήσει τους ακριβείς χρόνους 🙂

Party Smile GIF by Mauro Gatti

===================================

Χοιρινά σουβλάκια απευθείας από την κατάψυξη, σε πολύ χαμηλή φωτιά, με ένα γύρισμα...

IMG_20240730_145446.jpg.72a7dda9ed06d8ffd28cb163603df17a.jpg

Επεξ/σία από est
  • Like 7
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση που με προβληματίζει.Ταψι για να ψήνω πατάτες κτλ..παίρνω απλό εμπορίου ;πχ βρήκα το pyrex magic (εμαγιε επιστρωση ) η υπάρχουν ταψιά συγκεκριμένα για BBQ? Το λέω πιο πολύ όσον αφορά τα υλικά κατασκευής και τυχον ουσίες που εκλύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.Παραθετω το εν λόγω ταψί και θέλω τη γνώμη σας.Δεν θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση.

https://www.benrubi.gr/product/rect-roaster-40cm-magic-pyrex/

Δημοσ.

Καλησπέρα, αν μπορείτε όσοι ξέρετε να βοηθήσετε, η παρακάτω θεωρείται καλή τιμή και είναι όντως προσφορά ή θα μπορούσα να βρώ και κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (350-450) με πλαινό μάτι;

https://bbq-campingaz.gr/product/ψησταριά-4-series-select-s/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...