Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@iwnas28 Με τον ρυθμιστή που έχεις και έναν αντάπτορα για ελληνική φιάλη, είσαι μια χαρά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε προπάνιο είτε μείγμα, όπως προτείνει ο κατασκευαστής, και η συσκευή σου θα λειτουργήσει σωστά,.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2238

  • ilpapacha

    2022

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    586

10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σου απάντησα σε αυτό που έγραφες πριν, ότι το μείγμα δεν θα δουλέψει στα 50mbar, λέγοντάς σου ότι το προτείνει ο κατασκευαστής. Άρα θα δουλέψει σωστά. 

Πάμε παρακάτω. Το μείγμα βουτανιο/προπάνιο με το σκέτο προπανιο, σαφώς και δεν έχουν ίδια συμπεριφορά. Το ίδιο ισχύει είτε είμαστε στα 30/37mbar είτε στα 50mbar. Άρα το να λες ότι στα 50mbar χρειαζόμαστε προπανιο μόνο είναι εντελώς άκυρο. Για να είχε νόημα αυτό που λες, θα μπορούσες να πεις απλά ότι κάλλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το μείγμα είτε το προπάνιο με τον ρυθμιστή που λέει ο κατασκευαστής, αλλά το προπανιο έχει πιο σταθερή καύση σε μεγάλα ψησίματα χρονικά και δεν το επηρεάζει η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία το χειμώνα στην παγωμένη Ελλάδα. Το ότι μιλάμε για γερμανική ψησταριά που δουλεύει στα 50mbar δεν έχει καμία σημασία. 

Σε κάλυψα τώρα? Απάντησα όλες τις ερωτήσεις που απέφευγα? Διαφωνείς κάπου? 

εχουμε και λέμε 
γράφεις ....

α) ότι το προτείνει ο κατασκευαστής. Άρα θα δουλέψει σωστά.

Β)  Το μείγμα βουτανιο/προπάνιο με το σκέτο προπανιο, σαφώς και δεν έχουν ίδια συμπεριφορά

γ)Για να είχε νόημα αυτό που λες, θα μπορούσες να πεις απλά ότι κάλλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το μείγμα είτε το προπάνιο με τον ρυθμιστή που λέει ο κατασκευαστής, αλλά το προπανιο έχει πιο σταθερή καύση σε μεγάλα ψησίματα χρονικά και δεν το επηρεάζει η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία το χειμώνα στην παγωμένη

Αρα συμφωνα με  ότι λες δυο διαφορετικά καυσιμα   θα εχουν το ίδιο αποτέλεσμα  ακόμη και χωρίς να αλλάξουν κάποια δεδομένα  κατα την καυση
και μετά  λές οτι γράφω αρλούμπες  ... ΟΚ...    οτι πεις !!!

Διάβασε και τι εχω απαντήσει στον @iwnas28  πριν 24 ωρες

iwnass   -Για ποιο λόγο χρειάζεται προπανίου κ όχι φιάλη  με μίγμα;

ΕΓΩ.  -λόγο διαφορετικών προδιαγραφών  , το μείγμα δεν μπορεί να λειτουργίσει σωστά  με   ρυθμιστή  50mlb

αλλά και λίγο αργότερα  στον @ilpapacha
 ilpapacha  ...Με βάση τον πίνακα αυτόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ρυθμιστή των 50mbar είτε με προπάνιο είτε με μείγμα.

Εγω ... ναι αλλά με βάση τον τρόπο λειτουργίας των αερίων  με το μείγμα   και ρυθμιστή 50mlb δεν θα έχει  -προφανώς την ιδια  - απόδοση

 

αυτά !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

ΕΓΩ.  -λόγο διαφορετικών προδιαγραφών  , το μείγμα δεν μπορεί να λειτουργίσει σωστά  με   ρυθμιστή  50mlb

Το στελνω στους κατασκευαστες ψησταριων στην Γερμανια γιατι προφανως δεν γνωριζουν οσα γνωριζει ο Θανασης.

Εκανα την προσπαθεια μου να σου εξηγήσω, αλλα δεν θες να καταλαβεις.

Weber:

genesis-ii-ep335.jpg

Napoleon:
image.png.a22d8f84103e0b55ae71be7dfa741f81.png

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το στελνω στους κατασκευαστες ψησταριων στην Γερμανια γιατι προφανως δεν γνωριζουν οσα γνωριζει ο Θανασης.

Εκανα την προσπαθεια μου να σου εξηγήσω, αλλα δεν θες να καταλαβεις.

Weber:

genesis-ii-ep335.jpg

Napoleon:
image.png.a22d8f84103e0b55ae71be7dfa741f81.png

G30 = μειγμα
G31= προπάνιο

 ρυθμιστής  πίεσης 50mlb
 g30 = 20,1 kw

g31  = 17,5 kw
σωστά μέχρι εδώ ;
 άρα  το μείγμα θα μας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αφου αποδίδει  2,5kw  περισσότερη ισχύ   έτσι δεν είναι ;

εσύ  πιο απο τα δύο θα επέλεγες ;

αν υποθέσω οτι θα επέλεγες το μειγμα (το g30 )  τότε για πιο λόγο σε προηγούμενες  αντίστοιχες συζητήσεις  και για καλύτερη απόδοση και καλύτερη λειτουργία μιας ψησταριάς     προτείνεις  30,mlb  για  μείγμα  και 37 mlb για το προπάνιο;

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

G30 = μειγμα
G31= προπάνιο

G30 = βουτάνιο, αλλά ας υποθέσουμε μείγμα, εφόσον στην Ελλάδα δεν πουλάνε σκέτο βουτανιο

22 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 ρυθμιστής  πίεσης 50mlb
 g30 = 20,1 kw

g31  = 17,5 kw
σωστά μέχρι εδώ ;

σωστά

23 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

άρα  το μείγμα θα μας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αφου αποδίδει  2,5kw  περισσότερη ισχύ   έτσι δεν είναι ;

μετρημένα 10-20C παραπανω σε μεγιστη ισχυ στη δική μου ψησταρια, σιγα τ αυγα. Μην κοιτάς μονο τα kw, κοιτα και την καταναλωση απο κατω, που το μειγμα θελει 200g/h παραπανω στο συγκεκριμενο μοντελο που εβαλα παραδειγμα.

24 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

εσύ  πιο απο τα δύο θα επέλεγες ;

εχω επιλέξει προπάνιο γιατι λογω της ιδιοτητας του να μην παγωνει το χειμωνα και της σταθερης αποδοσης σε πολυωρα ψησιματα με εξυπηρετεί περισσότερο από τους 10-20C παραπανω που θα εχω σε μεγιστη ενταση με το μειγμα. Ιδανικά χειμωνα θα έβαζα προπανιο και καλοκαιρι μειγμα, αλλα δεν υπαρχει λογος να αλλαζω ρυθμιστη 30 και 37mbar.

27 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

αν υποθέσω οτι θα επέλεγες το μειγμα (το g30 )  τότε για πιο λόγο σε προηγούμενες  αντίστοιχες συζητήσεις  και για καλύτερη απόδοση και καλύτερη λειτουργία μιας ψησταριάς     προτείνεις  30,mlb  για  μείγμα  και 37 mlb για το προπάνιο;

Προτεινω μειγμα με 30mbar ρυθμιστη και προπανιο με 37mbar ρυθμιστη για ψησταριες που προοριζονται για ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ! Η ψησταρια του @iwnas28 που προοριζεται για ΓΕΡΜΑΝΙΑ δουλευει στα 50mbar ειτε με μειγμα ειτε με προπανιο οπως ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Το να καθεσαι και να επιμενεις οτι πρεπει να βαλει ΜΟΝΟ προπανιο με τα 50mbar για να δουλεψει σωστα, ενω ο F*CKING ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ 50mbar ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΠΑΝΙΟ, δεν στεκει και ειναι απλα για να μας σπασεις τα νευρα.

@iwnas28 παρε ενα ρακορ που σου εγραψαν μερικες σελιδες πισω να συνδεσεις σε ελληνικη μπουκαλα τον μαμα ρυθμιστη που ηρθε με την ψησταρια σου και ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΩΣΤΟΣ για τη χρηση της, και κανε τη δουλεια σου. Ειτε βαλεις μειγμα ειτε προπανιο δεν θα δεις καμια ουσιαστικη διαφορα σε νορμαλ συνθηκες. Μονο αν ζεις σε κανενα βουνο το χειμωνα που πιανει -10 παρε προπανιο ή αν εχεις σκοπο να την χρησιμοποιεις επαγγελματικα και να ψηνεις 5-6ωρες σερι.

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Μην κοιτάς μονο τα kw, κοιτα και την καταναλωση απο κατω, που το μειγμα θελει 200g/h παραπανω στο συγκεκριμενο μοντελο που εβαλα παραδειγμα.

Αυτή η διαφορά ισχύει και στις ελληνικές? Το γράφει πίσω και στις δίκες μας  όπως το παράδειγμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, SagoniasSlutRos said:

ΝαιScreenshot_20240730_210601_Photos.jpg.01fdc0bf4f581d1d674cd590a58dd0d9.jpg

Ευχαριστώ...

Διαβάζω για το προπάνιο που προτείνετε οι περισσότεροι αλλά επειδή δεν μου χρειάστηκαν ποτέ τα προτερήματα του, δεν το χρησιμοποίησα (+την αλλαγή του ευθμιστή που απαιτεί οπότε δεν...). Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.... 

Εμένα πάντως με βοήθησε ο Θανάσης, αφού τελικά έμαθα και κάτι καινούριο & χρήσιμο σήμερα😂😂

Απο την άλλη όμως - χωρίς να έχω κάνει τεστ ο ίδιος - έχω ακούσει οτι η φιάλη με το μείγμα αδειάζει περισσότερ απο οτι το προπάνιο, στο οποίο μένει περισσότερο μέσα στην φιάλη, κατα την αλλαγη....

 

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην

1 hour ago, skskre said:

Ευχαριστώ...

Διαβάζω για το προπάνιο που προτείνετε οι περισσότεροι αλλά επειδή δεν μου χρειάστηκαν ποτέ τα προτερήματα του, δεν το χρησιμοποίησα (+την αλλαγή του ευθμιστή που απαιτεί οπότε δεν...). Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.... 

Εμένα πάντως με βοήθησε ο Θανάσης, αφού τελικά έμαθα και κάτι καινούριο & χρήσιμο σήμερα😂😂

Απο την άλλη όμως - χωρίς να έχω κάνει τεστ ο ίδιος - έχω ακούσει οτι η φιάλη με το μείγμα αδειάζει περισσότερ απο οτι το προπάνιο, στο οποίο μένει περισσότερο μέσα στην φιάλη, κατα την αλλαγη....

 

Το μιγμα δεν αδειαζει τελειως επειδη κατω απο 300 περιπου γραμμαρια δεν ψηνει λογω πολυ χαμηλης πιεσης. Το προπανιο αδειαζει ομως 100% και ψηνει.

Στο ταμπελακι το μειγμα εχει μεγαλυτερη ισχυ καυσης αλλα και καταναλωση με 30 Mbar ρυθμιστη σε σχεση με το προπανιο στα 37mbar.

Aρα ειναι σιγουρο οτι το μιγμα εχει ακομα μεγαλυτερη ισχυ καυσης οταν και τα δυο δουλευουν στα ιδια mbar π.χ. 50mbar.

Αυτο ομως επηρεάζει μονο την μεγιστη και ελαχιστη ισχυ που δινει μια ψησταρια αφου ενδιαμεσα ρυθμιζεις με τα κουμπια.

Εγω ψηνω στην Napoleon στην σουβλα κοτοπουλο με ανοιχτους 3 καυστηρες στο τερμα χαμηλα με προπανιο. Στην περιπτωση που βαλω μιγμα αυτο το χαμηλα θα ειναι λιγο πιο δυνατο και αρα πιθανως θα καιει το κοτοπουλο απεξω πριν ψηθει. Και στην τελικη ποτε δεν εχω περασει την μεση στα κουμπια για να θελώ περισσοτερη ισχυ. Και προτιμω το προπανιο.

Αρα ο καθενας κανονιζει αναλογα με τις αναγκες του. Αν ο φιλος ρωταει στα 50mbar τι να βαλει θα του προτινα να δοκιμασει πρωτα προπανιο επειδη θα εχει μικροτερη καταναλωση αρα περισσοτερα ψησιματα και καθαροτερη καυση.

Αν δει ή νομιζει πως η ψησταρια δεν ψηνει σωστα, δεν ανεβαζει θερμοκρασια (συμβαινει σε πολλες κινεζικες) τοτε το μιγμα θα ειναι καλυτερη επιλογη.

7 hours ago, ηνίοχος said:

G30 = μειγμα
G31= προπάνιο

 ρυθμιστής  πίεσης 50mlb
 g30 = 20,1 kw

g31  = 17,5 kw
σωστά μέχρι εδώ ;
 άρα  το μείγμα θα μας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα αφου αποδίδει  2,5kw  περισσότερη ισχύ   έτσι δεν είναι ;

εσύ  πιο απο τα δύο θα επέλεγες ;

αν υποθέσω οτι θα επέλεγες το μειγμα (το g30 )  τότε για πιο λόγο σε προηγούμενες  αντίστοιχες συζητήσεις  και για καλύτερη απόδοση και καλύτερη λειτουργία μιας ψησταριάς     προτείνεις  30,mlb  για  μείγμα  και 37 mlb για το προπάνιο;

 

Φιλε μου το μιγμα αποδιδει (λογω σχεδιασμου των ψησταριων) σωστα με 30mbar και πολυ περισσοτερο με 37mbar.

το ιδιο δεν συμβαινει με το προπανιο που θελει τουλαχιστον 37 για να δωσει περιπου τα ιδια με το μιγμα στα 30.

Οταν ο κατασκευαστης λεει 50 και για τα δυο, προφανως εχει σχεδιασει και δοκιμασει την ψησταρια με τα 50 στο προπανιο και μετα προσφερει μεγαλυτερη ισχυ και καταναλωση με το μιγμα.

Αυτη η ψησταρια δεν θα ψησει σωστα με προπανιο και 40mbar ενω θα ψησει σωστα με μιγμα και 40mbar. 

Επεξ/σία από johnniek13
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε @iwnas28 μάλλον θα μπερδεύτηκες με όλες τις επιστημονικές αναλύσεις και της δημιουργικής ασάφειας όπως αυτή του  "ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή"

Η γνώμη μου είναι , από τις δύο επιλογές του κατασκευαστή επέλεξε αυτή του προπανίου για τους ίδιους ακριβώς λόγους που το επέλεξε και ο @SagoniasSlutRos στη ψησταριά του .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, skskre είπε

Για κάποιον που ψήνει πολύ όμως, η διαφορά του +10-15% είναι άξια αναφοράς.

Ειναι και 1-2ευρω πιο ακριβη η μπουκαλα προπανιου ομως. Πιστευω μια η αλλη ερχεται περιπου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν φτιαχνετε ενα νεο thread περι μειγματων καθως εχουμε κατι σελιδες τωρα που διαβαζουμε "διδακτορικα" περι του θεματος λες και θα στειλουμε πυραυλο στον Αρη;

 

  • Like 2
  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο παλιά ανεβάζατε και κανένα κοψίδι βρε παιδιά!

Λοιπόν πέρα από το Tri Tip από themarkt (που βγαίνει φανταστικό) έχετε να προτείνετε κάτι σε μοσχάρι που να βγαίνει το κιλό στα 15€? Γιατί πήρα προχθές ribeye και μου βγήκε το eye από το χτύπο.

  • Like 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, JLEE είπε

Πιο παλιά ανεβάζατε και κανένα κοψίδι βρε παιδιά!

Λοιπόν πέρα από το Tri Tip από themarkt (που βγαίνει φανταστικό) έχετε να προτείνετε κάτι σε μοσχάρι που να βγαίνει το κιλό στα 15€? Γιατί πήρα προχθές ribeye και μου βγήκε το eye από το χτύπο.

Τιμια ειναι τα flap/bavette και flank παλι απο το themart γυρω στα 20-25ευρω το κιλο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...