Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, trelomam είπε

στο μπαλκονι που εχω τη κεντον 4β φυσαει αρκετα, που πρεπει να ειναι το ανοιγμα στο καπάκι; δηλαδη ο αερα να μπαινει μεσα στο "φουρνο" ή να βαράει απο πίσω; νομιζω οτι οταν το έχω να βαραέι ο αερας πισω απο το φούρνο δεν μπορει να ανεβάσει θερμοκρασια και καθυστερει το ψησιμο.τι λετε;

Σωστά. Το άνοιγμα είναι για φεύγει ο αέρας κι όχι για να μπαίνει.

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Καλησπέρα σας !!

Είμαστε σε αναζητηση ψησταριάς κ έχουμε καταλήξει σε αυτά τα 3 μοντέλα .

Εχει κάποιος από εσάς εμπειρία από κάποιο αυτά ; Να μας δώσει καποια συμβουλή;

Το budget μας ιδανικά είναι για τις 2 πρώτες .

Πιστευετε ότι αξίζει να πάμε στην τρίτη και πιο ακριβή; Είναι η πρώτη φορά που αγοράζουμε ψησταριά υγραερίου !

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-daven-4-1-146034

 

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-mantemi-124056

 

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-weber-spirit-ii-e-310-gbs-me-mantemi-112933?ref=reccodo-search

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/7/2024 στις 9:02 ΜΜ, dimitris_xm είπε

Καλησπέρα! 

Πηγα τις είδα από κοντά σε leroy και praktiker αντίστοιχα.

Η του leroy kenton , έχει μαντεμέμι με εμαγιέ επίστρωση που δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει. Βέβαια έχει 4 καυστηρες

Η Jamestown έχει μαντεμι αλλά 3

Συμφωνώ και εγώ ότι το μάτι δεν θα μου προσφέρει κτ ιδιαίτερο.

Για μεγαλύτερη δεν θέλω γιατί υπάρχει πρόβλημα χώρου.

Ποια η εμπειρία σας για τα επιστρωμενα με εμαγιέ μαντεμια?

Αν μιλάς για την Kenton που δεν ξέρω τι είναι αλλά έχω σχεδόν 2 χρόνια, δεν έχουν πάθει τίποτα.

Επεξ/σία από netagra
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Σωστά. Το άνοιγμα είναι για φεύγει ο αέρας κι όχι για να μπαίνει.

Δηλαδή εννοείς οτι ο αέρας πρέπει να βρίσκει στο άνοιγμα στο καπάκι ή απο την πίσω πλευρά που είναι το σκαφακι;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, trelomam είπε

Δηλαδή εννοείς οτι ο αέρας πρέπει να βρίσκει στο άνοιγμα στο καπάκι ή απο την πίσω πλευρά που είναι το σκαφακι;

Το πίσω μέρος της ψησταριάς πρέπει να ειναι μακριά από τον άνεμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το ψήσιμο αλλά λέω από Σεπτέμβρη να αναλάβω ζεστά τον ρόλο αυτό και σιγά σιγά να ταιζω την οικογένεια με φρέσκα ψητά.

Λέω να ξεκινήσω με κάτι τέτοιο:

https://www.skroutz.gr/s/54992323/Campfire-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-49x37ek-me-2-Esties-5-5kW-25-38199.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις δυσκολίες που έχω να αντιμετωπίσω δεδομένου ότι μόνο σε κάρβουνο έχει τύχει να ψήσω σουβλάκια στο παρελθόν το οποίο δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

 

Επεξ/σία από kokos198
Δημοσ.

Καλησπέρα 

εχω στα χέρια ένα φούρναρη πίτσας με υγραέριο παρόμοιο με το ooni,το οποίο προορίζεται για Γερμανία. 

Επομενωσ έρχεται με ρυθμιστή που λειτουργεί στα 50mbar κ έχει διαφορετικό κούμπωμα. 
Η ερώτηση μου είναι που  μπορω να βρω φιάλη κ ρυθμιστή στα 50mbar για να δουλέψει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της συσκευής;

Επισης εάν αλλάξω σε ρυθμιστή των 30mbar θα εχω κάποιο πρόβλημα στην απόδοση του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, iwnas28 said:

Καλησπέρα 

εχω στα χέρια ένα φούρναρη πίτσας με υγραέριο παρόμοιο με το ooni,το οποίο προορίζεται για Γερμανία. 

Επομενωσ έρχεται με ρυθμιστή που λειτουργεί στα 50mbar κ έχει διαφορετικό κούμπωμα. 
Η ερώτηση μου είναι που  μπορω να βρω φιάλη κ ρυθμιστή στα 50mbar για να δουλέψει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της συσκευής;

Επισης εάν αλλάξω σε ρυθμιστή των 30mbar θα εχω κάποιο πρόβλημα στην απόδοση του;

Θα δουλεψεις με το ρυθμιστή 50mbar που εχει. . Ένα ρακορ θέλεις για να κουμπώνει στην ελληνική φιάλη και είσαι έτοιμος.  Αυτό έβαλα κεγω και όλα καλά. 

https://www.skroutz.gr/s/32482076/Antaptoras-Ellinikis-Fialis-Ygraeriou-se-Germaniko-Rythmisti.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Με 30mbar δε θα δουλέψει σωστά. Εμένα δεν ανέβαζε θερμοκρασία 

Επεξ/σία από Tsino
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Tsino said:

Θα δουλεψεις με το ρυθμιστή 50mbar που εχει. . Ένα ρακορ θέλεις για να κουμπώνει στην ελληνική φιάλη και είσαι έτοιμος.  Αυτό έβαλα κεγω και όλα καλά. 

https://www.skroutz.gr/s/32482076/Antaptoras-Ellinikis-Fialis-Ygraeriou-se-Germaniko-Rythmisti.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Με 30mbar δε θα δουλέψει σωστά. Εμένα δεν ανέβαζε θερμοκρασία 

Με συγχωρείς για την ασχετοσύνη μου, αλλά εάν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα έχουμε φιάλες με βουτανιο μόνο στα 30mbar  

Ο 50αρης ρυθμιστής μπορεί δηλ να ανεβάσει την πίεση από τα 30  της φιάλης σε 50;

επίσης σε τι μηχάνημα έκανες αυτή τη σύνδεση;

Τέλος, με αυτόν τον τρόπο πιάνεις τις μέγιστες θερμοκρασίες της συσκευής ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iwnas28 είπε

Με συγχωρείς για την ασχετοσύνη μου, αλλά εάν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα έχουμε φιάλες με βουτανιο μόνο στα 30mbar  

Ο 50αρης ρυθμιστής μπορεί δηλ να ανεβάσει την πίεση από τα 30  της φιάλης σε 50;

επίσης σε τι μηχάνημα έκανες αυτή τη σύνδεση;

Τέλος, με αυτόν τον τρόπο πιάνεις τις μέγιστες θερμοκρασίες της συσκευής ;

Το αέριο στην φιάλη είναι υπό πολύ μεγαλύτερη πίεση πχ 4-6bar και γι αυτό χρειάζεται ο ρυθμιστής χαμηλής πίεσης, ώστε να γίνεται η σωστή ρύθμιση ανάλογα με την συσκευή που θα συνδέσεις. Οι συσκευές που προορίζονται για Γερμανία λειτουργούν σωστά με τα 50mbar, οπότε παίρνοντας τον αντάπτορα, που ήδη αναφέρθηκε, και συνδέοντας την φιάλη, θα δουλέψει όπως πρέπει.

  • Like 3
Δημοσ.
10 minutes ago, ilpapacha said:

Το αέριο στην φιάλη είναι υπό πολύ μεγαλύτερη πίεση πχ 4-6bar και γι αυτό χρειάζεται ο ρυθμιστής χαμηλής πίεσης, ώστε να γίνεται η σωστή ρύθμιση ανάλογα με την συσκευή που θα συνδέσεις. Οι συσκευές που προορίζονται για Γερμανία λειτουργούν σωστά με τα 50mbar, οπότε παίρνοντας τον αντάπτορα, που ήδη αναφέρθηκε, και συνδέοντας την φιάλη, θα δουλέψει όπως πρέπει.

Πέρα από την πίεση υπάρχει κάποια διαφορά στα μίγματα των φιαλών ;

πχ το δικό μας μίγμα στα 30 bar είναι το ίδιο με το αντίστοιχο των 50mbar?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, iwnas28 είπε

Πέρα από την πίεση υπάρχει κάποια διαφορά στα μίγματα των φιαλών ;

πχ το δικό μας μίγμα στα 30 bar είναι το ίδιο με το αντίστοιχο των 50mbar?

Η ρύθμιση στα mbar γίνεται από τον εκάστοτε ρυθμιστή. Η φιάλη έχει πχ 4-6bar. Έπειτα, αναλογώς τις προδιαγραφές της εκάστοτε συσκευής που θέλεις να συνδέσεις, παίρνεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή. Αυτό έχει να κάνει με το πως έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο η κάθε συσκευή, ώστε να λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν πχ διαφορετικές δίστομες στην πολλαπλή, στα μπεκ κτλ.

Η δική σου συσκευή είναι ρυθμισμένη να δουλεύει σωστά στα 50mbar. Οπότε κρατάς τον ρυθμιστή που έχεις και παίρνεις τον αντάπτορα για να τον συνδέσεις με την ελληνική φιάλη, καθώς έχει διαφορετικό σπείρωμα.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/7/2024 στις 5:58 ΜΜ, iwnas28 είπε

Καλησπέρα 

εχω στα χέρια ένα φούρναρη πίτσας με υγραέριο παρόμοιο με το ooni,το οποίο προορίζεται για Γερμανία. 

Επομενωσ έρχεται με ρυθμιστή που λειτουργεί στα 50mbar κ έχει διαφορετικό κούμπωμα. 
Η ερώτηση μου είναι που  μπορω να βρω φιάλη κ ρυθμιστή στα 50mbar για να δουλέψει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της συσκευής;

Επισης εάν αλλάξω σε ρυθμιστή των 30mbar θα εχω κάποιο πρόβλημα στην απόδοση του;

όπως είπαν και ποιο πάνω θα χρειαστής έναν αντάπτορα   ή έναν ρυθμιστή στα 50mlb απ αυτούς που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά , ο οποίος θα πρέπει να συνδυάζεται  αποκλειστικά και μόνο με φιάλες προπανίου

Δημοσ.
44 minutes ago, ηνίοχος said:

όπως είπαν και ποιο πάνω θα χρειαστής έναν αντάπτορα   ή έναν ρυθμιστή στα 50mlb απ αυτούς που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά , ο οποίος θα πρέπει να συνδυάζεται  αποκλειστικά και μόνο με φιάλες προπανίου

Για ποιο λόγο χρειάζεται προπανίου κ όχι φιάλη  με μίγμα;

Δημοσ.
Στις 24/7/2024 στις 6:27 ΜΜ, rokforakii είπε

Καλησπέρα σας !!

Είμαστε σε αναζητηση ψησταριάς κ έχουμε καταλήξει σε αυτά τα 3 μοντέλα .

Εχει κάποιος από εσάς εμπειρία από κάποιο αυτά ; Να μας δώσει καποια συμβουλή;

Το budget μας ιδανικά είναι για τις 2 πρώτες .

Πιστευετε ότι αξίζει να πάμε στην τρίτη και πιο ακριβή; Είναι η πρώτη φορά που αγοράζουμε ψησταριά υγραερίου !

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-daven-4-1-146034

 

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-maddox-4-1-me-mantemi-124056

 

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-weber-spirit-ii-e-310-gbs-me-mantemi-112933?ref=reccodo-search

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-hudson-naterial-me-3-kaustires-kai-1-pleuriki-estia-62209616

Δες και αυτην. Εχω παρει 2 (την πρωτη στα 349 κ την 2η στα 249 σε προσφορες). Εξαιρετικες.

Στις 16/7/2024 στις 9:02 ΜΜ, dimitris_xm είπε

Καλησπέρα! 

Πηγα τις είδα από κοντά σε leroy και praktiker αντίστοιχα.

Η του leroy kenton , έχει μαντεμέμι με εμαγιέ επίστρωση που δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει. Βέβαια έχει 4 καυστηρες

Η Jamestown έχει μαντεμι αλλά 3

Συμφωνώ και εγώ ότι το μάτι δεν θα μου προσφέρει κτ ιδιαίτερο.

Για μεγαλύτερη δεν θέλω γιατί υπάρχει πρόβλημα χώρου.

Ποια η εμπειρία σας για τα επιστρωμενα με εμαγιέ μαντεμια?

Καμια σχεση οτι ειναι αδυναμο. Μια χαρα τηγανιζεις ψαρια,πατατες κτλ. Και δεν μυριζει το σπιτι. 

Εννοείται να προτιμησεις να εχει και στην τελικη αν δεν σου κανει (που δεν πρόκειται) παιρνεις εξτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...