SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 3 ώρες πριν, kursk είπε 1. Έχω αγοράσει την jamestown knox 3.2 (3 καυστήρες, πλαινό μάτι κ πλαινό ματι υπέρυθρων). Έχω προμηθευτεί φιάλη προπανίου (coral gas prime). Μιλώντας με την coral gas ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε οτί επειδή έχω 3 καυστήρες συν τους πλαινούς να πάρω τον ρυθμιστή πίεσης (Quick-On+ Gas Regulator) o oποίος έχει ρυθμιζόμενη παροχή. Έχει κάποιος από εσάς χρησιμοποιήσει τέτοιον ρυθμιστή? Αν ναι σε ποια παροχή τον δουλεύετε? Aν πας σε προπανιο θελεις 37mbar. Απο κει και περα πρεπει να δεις τι παροχη σε kg/h χρειαζεσαι. Λογικα το 1.5kg/h σου αρκει, οποτε με τον απλο ρυθμιστη προπανιου 37mbar 1.5kg/h εισαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kursk Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει event στο κατάστημα psistis με Napoleon. https://www.psistis.gr/napoleon-bbq-party 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
netagra Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους, ήθελα να κάνω αυτό το ποστ για να υπενθυμίσω σε όλους μας τις υποχρεώσεις που έχουμε σαν κάτοχοι ψησταριών υγραερίου, πρώτα από όλα στον εαυτό μας και στην ασφάλειά μας. Δεν ψήνουμε ποτέ με πολύ αέρα σε εκτεθειμένη σε αυτόν, βρώμικη ψησταριά. Χθες η ψησταριά μου, προς το τέλος της προθέρμανσης η οποία καθυστερούσε λόγω αέρα, άρπαξε φωτιά την στιγμή που μπήκα μέσα να φέρω τα κρέατα. Προφανώς έμεινε δίχως επίβλεψη για λίγο παραπάνω από ένα λεπτό. Προφανώς η διαδικασία είναι γνωστή και σχετικά ασφαλής για εμένα μετά από 1,5 χρόνο που την έχω, οι ιδιαίτερες συνθήκες όμως της ημέρας την ακύρωσαν. Η φωτιά έκαψε για ένα τρίλεπτο περίπου. Αν ήταν καθαρή δεν θα είχε γίνει τίποτα, όπως και αν δεν φύσαγε, αφού δεν ήταν και μέσα στο λίπος. Μου άφησε την ψησταριά μαύρη, έπεσα με τα μούτρα να την καθαρίσω και την έκανα ειλικρινά σαν καινούργια. Είναι πεντακάθαρη μέσα έξω και δεν άφησε ζημιά ή μουτζούρα. Αυτά σε μία Kenton 4b. Να προσέχετε. Να έχετε πυροσβεστήρα όπως εγώ και ανεβασμένη την τέντα. Να ξέρετε να χρησιμοποιήσετε τον πυροσβεστήρα αν χρειαστεί ποτέ. Επεξ/σία 22 Ιουνίου από netagra 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 1 ώρα πριν, netagra είπε Γεια σε όλους, ήθελα να κάνω αυτό το ποστ για να υπενθυμίσω σε όλους μας τις υποχρεώσεις που έχουμε σαν κάτοχοι ψησταριών υγραερίου, πρώτα από όλα στον εαυτό μας και στην ασφάλειά μας. Δεν ψήνουμε ποτέ με πολύ αέρα σε εκτεθειμένη σε αυτόν, βρώμικη ψησταριά. Χθες η ψησταριά μου, προς το τέλος της προθέρμανσης η οποία καθυστερούσε λόγω αέρα, άρπαξε φωτιά την στιγμή που μπήκα μέσα να φέρω τα κρέατα. Προφανώς έμεινε δίχως επίβλεψη για λίγο παραπάνω από ένα λεπτό. Προφανώς η διαδικασία είναι γνωστή και σχετικά ασφαλής για εμένα μετά από 1,5 χρόνο που την έχω, οι ιδιαίτερες συνθήκες όμως της ημέρας την ακύρωσαν. Η φωτιά έκαψε για ένα τρίλεπτο περίπου. Αν ήταν καθαρή δεν θα είχε γίνει τίποτα, όπως και αν δεν φύσαγε, αφού δεν ήταν και μέσα στο λίπος. Μου άφησε την ψησταριά μαύρη, έπεσα με τα μούτρα να την καθαρίσω και την έκανα ειλικρινά σαν καινούργια. Είναι πεντακάθαρη μέσα έξω και δεν άφησε ζημιά ή μουτζούρα. Αυτά σε μία Kenton 4b. Να προσέχετε. Να έχετε πυροσβεστήρα όπως εγώ και ανεβασμένη την τέντα. Να ξέρετε να χρησιμοποιήσετε τον πυροσβεστήρα αν χρειαστεί ποτέ. Καλημέρα. Πριν κάτι μήνες είχα πάθει κάτι παρόμοιο στη ίδια ψησταριά αλλά χωρίς αέρα, απλά λόγω λιπών. Μου κατά μαύρισε τη εσωτερική λαμαρίνα που έχει εκεί που είναι και το θερμόμετρο, δε ξέρω αυτό αν καθαρίζει με κάποιο τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpapacha Δημοσ. 22 Ιουνίου Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 10 ώρες πριν, netagra είπε Γεια σε όλους, ήθελα να κάνω αυτό το ποστ για να υπενθυμίσω σε όλους μας τις υποχρεώσεις που έχουμε σαν κάτοχοι ψησταριών υγραερίου, πρώτα από όλα στον εαυτό μας και στην ασφάλειά μας. Δεν ψήνουμε ποτέ με πολύ αέρα σε εκτεθειμένη σε αυτόν, βρώμικη ψησταριά. Χθες η ψησταριά μου, προς το τέλος της προθέρμανσης η οποία καθυστερούσε λόγω αέρα, άρπαξε φωτιά την στιγμή που μπήκα μέσα να φέρω τα κρέατα. Προφανώς έμεινε δίχως επίβλεψη για λίγο παραπάνω από ένα λεπτό. Προφανώς η διαδικασία είναι γνωστή και σχετικά ασφαλής για εμένα μετά από 1,5 χρόνο που την έχω, οι ιδιαίτερες συνθήκες όμως της ημέρας την ακύρωσαν. Η φωτιά έκαψε για ένα τρίλεπτο περίπου. Αν ήταν καθαρή δεν θα είχε γίνει τίποτα, όπως και αν δεν φύσαγε, αφού δεν ήταν και μέσα στο λίπος. Μου άφησε την ψησταριά μαύρη, έπεσα με τα μούτρα να την καθαρίσω και την έκανα ειλικρινά σαν καινούργια. Είναι πεντακάθαρη μέσα έξω και δεν άφησε ζημιά ή μουτζούρα. Αυτά σε μία Kenton 4b. Να προσέχετε. Να έχετε πυροσβεστήρα όπως εγώ και ανεβασμένη την τέντα. Να ξέρετε να χρησιμοποιήσετε τον πυροσβεστήρα αν χρειαστεί ποτέ. Εκτός από πυροσβεστήρα, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει πυρίμαχη κουβέρτα, άμμο κτλ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Μου έχει συμβεί και εμένα να πάρει φωτιά, λόγω λίπους και προθερμανσης στο φουλ. Την άφησα να κάψει και δεν εγινε τίποτα, απλά έκλεισα την παροχή από τη φιάλη. Με κλειστό καπάκι δεν έβγαινε φλόγα έξω. Επίσης είναι σε σημείο που δεν την πιάνει ο αέρας. Φυσικά σωστή η συμβουλη αν ο χώρος γύρω είναι ανοιχτός και υπάρχουν έυλεκτα υλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Η ανάφλεξη στα λίπη δεν θέλει και πολύ για να συμβεί, ακόμα και κατα την διάρκεια που ψήνουμε λουκάνικα. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις για τον πυροσβεστήρα και την κλειστή τέντα. Εγώ θα πρόσθετα ότι πρέπει πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα για την άμεση διακοπή παροχής αερίου. Ας φουντώσει η φωτιά αρκεί εμείς να μην τρομοκρατηθούμε και τα χάσουμε. Στα τσακίδια τα ψητά που έχουμε στην σχάρα και ας μαυρίσει η ψησταριά, αρκεί να μην χάσουμε την ψυχραμία μας και θέσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο. Ας έχουμε την ψηχραιμία να σκύψουμε, να φτάσουμε την φιάλη και με απλές και σίγουρες κινήσεις να διακόψουμε την παροχή αερίο. Οχι αμμο, όχι κουβέρτα, όχι νερό όχι πανικός. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από costas_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 3 ώρες πριν, costas_ είπε Η ανάφλεξη στα λίπη δεν θέλει και πολύ για να συμβεί, ακόμα και κατα την διάρκεια που ψήνουμε λουκάνικα. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις για τον πυροσβεστήρα και την κλειστή τέντα. Εγώ θα πρόσθετα ότι πρέπει πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα για την άμεση διακοπή παροχής αερίου. Ας φουντώσει η φωτιά αρκεί εμείς να μην τρομοκρατηθούμε και τα χάσουμε. Στα τσακίδια τα ψητά που έχουμε στην σχάρα και ας μαυρίσει η ψησταριά, αρκεί να μην χάσουμε την ψυχραμία μας και θέσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο. Ας έχουμε την ψηχραιμία να σκύψουμε, να φτάσουμε την φιάλη και με απλές και σίγουρες κινήσεις να διακόψουμε την παροχή αερίο. Οχι αμμο, όχι κουβέρτα, όχι νερό όχι πανικός. Τη πρώτη φορά η φλόγα περνούσε το καπάκι καο προφανώς είχα πανικοβληθεί για αυτό άρπαξε από μέσα; Αλλά με το που έκλεισα το αέριο όλα καλά. Δε θέλω μα σκεφτώ τι θα γινόταν αν τρυπούσε κανένας κάδος 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Από τότε που πήρα την πλάκα, δεν στάζουν λίπη και δεν κινδυνεύει η ψησταριά. Βέβαια, αργεί το ψήσιμο και θέλει προσοχή γιατί υπάρχει καθυστέρηση στις αλλαγές της θερμοκρασίας (ανοίγω τέρμα την δυνατή φλόγα, μέτα από κανένα λεπτό έχει ζεσταθεί η πλάκα, αν δεν προνοήσω να "παίξω" λίγο νωρίτερα με την ένταση, αρπάζουν λίγο τα κρέατα). Επίσης, "μπουκώνει" πολύ εύκολα η πλάκα και θέλει -ειδικά στα λιπαρά- αρκετό μάζεμα των υγρών/λιπών, αλλιώς φεύγουν τριγύρω. Προσωπικά, γλίτωσα το πολύ καθάρισμα με αυτόν τον τρόπο. Βάζω και ένα αλουμινένιο ταψάκι δίπλα από την πλάκα, κάτω από την σχάρα της συντήρησης και μαζεύει τα υγρά που πέφτουν από εκείνες. Έχω κάνει 4 ψησίματα και δεν έχω αγγίζει κάτω σχάρες και φλογοκρύπτες, όπως και ταψί/δοχείο συλλογής στο κάτω μέρος, το οποίο παραμένει -σχετικά- καθαρό. Για 2-3 άτομα (5-6 μπριζολίδια ή μπιφτέκια, κανένα χαλλούμιν και τίποτα μικροτζίτζιλι μίτζιλι) είναι μπόμπα. Ααααααααν για κάποιον λόγο πάρω άλλη, θα κοιτάξω να έχει μεγάλη ενσωματωμένη πλάκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου χρησιμοποιώ και εγω την πλάκα συχνά και όταν μπουκώνει το λίπος στην άκρη της το σφουγγίζω με ένα μπόλικο κουλουριασμένο βαμβακερό πανί. Με 2-3 επαφές έχει μαζέψει αμέσως τα υγρά και συνεχίζω το ψήσιμο χωρις κάπνες, χωρις βρωμιά και καμμένα λίπη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, costas_ said: χρησιμοποιώ και εγω την πλάκα συχνά και όταν μπουκώνει το λίπος στην άκρη της το σφουγγίζω με ένα μπόλικο κουλουριασμένο βαμβακερό πανί. Με 2-3 επαφές έχει μαζέψει αμέσως τα υγρά και συνεχίζω το ψήσιμο χωρις κάπνες, χωρις βρωμιά και καμμένα λίπη. Μιας χρήσης το πανί ή το καθαρίζεις; Αν το καθαρίζεις, πως; Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ χαρτιά κουζίνας οπότε καθαρίζω την πλάκα 1 φορά στο τέλος και συνήθως έχω πιο καθαρά κρέτα, αλλά πρώτη φορά έκανα προχθές πολλά λιπαρά κρέατα και ξόδεψα μπόλικο χαρτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peterinio Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Καλησπέρα παίδες! Είναι εδώ το κατάλληλο θέμα για να ρωτήσω για tips ψησίματος? Μόλις απέκτησα μια Naterial με 5 καυστήρες, και καθώς δεν είχα ψησταριά υγραερίου στο παρελθόν, θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω κάνει 2-3 μικρά ψησίματα για δοκιμή, συγκεκριμένα καλαμάκια χοιρινά, μπριζόλες χοιρινές, πανσέτες και φιλέτο μπουτι κοτόπουλο. Με εξαίρεση το μπούτι κοτόπουλο, τα υπόλοιπα μου βγήκαν στεγνά. Για να κάνω μια δοκιμή, δοκίμασα έμμεσο ψήσιμο (άναψα τους 4 ακρειανούς καυστήρες και έβαλα τις μπριζόλες στη μέση που δεν είχε φλόγα απο κάτω). Τα προγηγούμενα τα είχα πάνω απο τη φωτιά. Θερμοκρασία ψησίματος περί 220-250c, απ'ότι λέει το θερμόμετρο της. Σημείωση ότι στους καυστήρες, η φλόγα κατα μήκος φαίνεται να ειναι πιο δυνατή προς τα μεσα και πιο σιγανή προς τα έξω, δηλαδη κοντά στον ψήστη Στην ουσία θα ήθελα εναν "μπούσουλα" όσον αφορά θερμοκρασία, τοποθέτηση χωροταξικά στη ψησταρια κ.τ.λ. αν έχετε! Thanks, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 ώρες πριν, csontheline είπε Μιας χρήσης το πανί ή το καθαρίζεις; Αν το καθαρίζεις, πως; Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ χαρτιά κουζίνας οπότε καθαρίζω την πλάκα 1 φορά στο τέλος και συνήθως έχω πιο καθαρά κρέτα, αλλά πρώτη φορά έκανα προχθές πολλά λιπαρά κρέατα και ξόδεψα μπόλικο χαρτί. Με τα χαρτιά θα πάθεις εγκαύματα στα χέρια σου. Καλύτερα χρησιμοποίησε μια καθαρή παλιά σου φανέλλα ή μπλούζα για πέταμα ώστε να τραβήξεις τα λάδια. Θα σου κρατήσει τουλάχιστον για 2-3 ψησίματα και φυσικά θα πάει στα σκουπίδια μετά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 3 ώρες πριν, csontheline είπε Μιας χρήσης το πανί ή το καθαρίζεις; Αν το καθαρίζεις, πως; Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ χαρτιά κουζίνας οπότε καθαρίζω την πλάκα 1 φορά στο τέλος και συνήθως έχω πιο καθαρά κρέτα, αλλά πρώτη φορά έκανα προχθές πολλά λιπαρά κρέατα και ξόδεψα μπόλικο χαρτί. Εγω σπανια χρησιμοποιω την πλακα αλλα οποτε το κανω τα πεταω τα πολλα πολλα απο κατω με την σπατουλα και οταν τελειωσω βγαζω το ταψι που ετσι και αλλιως το καθαριζω μετα απο καθε ψησιμο και 0 κοπος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα