Amaretos Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 56 λεπτά πριν, chickenakos90 είπε Κάτοχος gem 330 broilking.Μετα από σχετικά καλό καθάρισμα ορίστε το αποτέλεσμα του κάδου.ειναι οκ η χρειάζεται παραπάνω;Ρωτάω τους πιο έμπειρους Κομπλέ είσαι εγώ μετά από 3 χρόνια ακόμα δεν έχω κάνει βαθύ καθαρισμό στον κάδο 1
costas_ Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Μακάρι να μπορούσα να καθαρίσω και την δική μου τόσο καλά. Μπράβο για την υπομονή σου
chickenakos90 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, costas_ είπε Μακάρι να μπορούσα να καθαρίσω και την δική μου τόσο καλά. Μπράβο για την υπομονή σου Είμαι λίγο "ψυχαναγκαστικος" με την καθαριότητα..κακώς...φίλος μου λέει και πολύ ασχολήθηκες!Οπότε προσπαθώ να την χαρώ έτσι!καλά ψησίματα θα πω!και πάντα γεμάτες σχάρες! 1
costas_ Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Το καλό με τις Broil King είναι ότι εαν βγάλεις τους 3 καυστήρες και είναι ο κάδος ελεύθερος τότε καθαρίζεται πολύ εύκολα.
logica1 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Μετα απο καιρο κ αρκετα μηνυματα σχετικα με την Spirit ii 310, αγορασα νεο εργαλειο μιας κ βρισκομσι πλεον σε αλλη πολη κ η spirit εμεινε στο πατρικο μου Αθηνα. Αγορασα την Weber 5750 master touch. Μεταβαση σε καρβουνο λοιπον. Ηθελα να ρωτησω εαν την εχει καποιος στησει ο ιδιος κ ξερει αν μπορω να τα κανω ολα με τα εργαλεια που ειναι μεσα στο κουτι η αν πρεπει να χρησιμοποιηδω εξτρα εργαλεια κ αν ναι ποια να κοιταξω να βρω γιατι εκτις απο 1 κατσαβιδι δεν εχω τιποτα. Επισης ηθελα να ρωτησω για καρβουνο. Τι καρβουνω να χρησιμοποιησω για αμεσο ψησιμο? Κσι τι για εμμεσο? Εχω παρει κ 4κιλα μπρικετες της weber αλλα αυτες ειναι καλητερα για εμνεσο αποτι διαβαζω. Πως θα μπορω να ξερω αν το καρβουνο χ ψ ειναι καλο η οχι? Επι της ευκαιριας ειναι κανεις απο Χανια κ να ξερει απο καλα καρβουνα εδω στην πολη? Αυτα προς το παρον κ σας ευχαριστω εκ των προτερων. 1
ilpapacha Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 3 ώρες πριν, logica1 είπε Μετα απο καιρο κ αρκετα μηνυματα σχετικα με την Spirit ii 310, αγορασα νεο εργαλειο μιας κ βρισκομσι πλεον σε αλλη πολη κ η spirit εμεινε στο πατρικο μου Αθηνα. Αγορασα την Weber 5750 master touch. Μεταβαση σε καρβουνο λοιπον. Ηθελα να ρωτησω εαν την εχει καποιος στησει ο ιδιος κ ξερει αν μπορω να τα κανω ολα με τα εργαλεια που ειναι μεσα στο κουτι η αν πρεπει να χρησιμοποιηδω εξτρα εργαλεια κ αν ναι ποια να κοιταξω να βρω γιατι εκτις απο 1 κατσαβιδι δεν εχω τιποτα. Επισης ηθελα να ρωτησω για καρβουνο. Τι καρβουνω να χρησιμοποιησω για αμεσο ψησιμο? Κσι τι για εμμεσο? Εχω παρει κ 4κιλα μπρικετες της weber αλλα αυτες ειναι καλητερα για εμνεσο αποτι διαβαζω. Πως θα μπορω να ξερω αν το καρβουνο χ ψ ειναι καλο η οχι? Επι της ευκαιριας ειναι κανεις απο Χανια κ να ξερει απο καλα καρβουνα εδω στην πολη? Αυτα προς το παρον κ σας ευχαριστω εκ των προτερων. Επειδή το θέμα αφορά ψησταριές υγραερίου, καλό θα ήταν να μην «μπλέκουμε» άλλους τύπους ψησταριών. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις ένα θέμα και να απαντήσουν, όσα μέλη γνωρίζουν. Σίγουρα ο @SagoniasSlutRos μπορεί να σε βοηθήσει. Υπήρχε κι ένα «ανοιγμένο» θέμα για ψησταριές κάρβουνου, όμως δεν το βρίσκω. Ίσως το διέγραψαν. Τελικά το βρήκα. Το θέμα για τις ψησταριές κάρβουνου, είναι το παρακάτω 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 5 ώρες πριν, logica1 είπε Μετα απο καιρο κ αρκετα μηνυματα σχετικα με την Spirit ii 310, αγορασα νεο εργαλειο μιας κ βρισκομσι πλεον σε αλλη πολη κ η spirit εμεινε στο πατρικο μου Αθηνα. Αγορασα την Weber 5750 master touch. Μεταβαση σε καρβουνο λοιπον. Ηθελα να ρωτησω εαν την εχει καποιος στησει ο ιδιος κ ξερει αν μπορω να τα κανω ολα με τα εργαλεια που ειναι μεσα στο κουτι η αν πρεπει να χρησιμοποιηδω εξτρα εργαλεια κ αν ναι ποια να κοιταξω να βρω γιατι εκτις απο 1 κατσαβιδι δεν εχω τιποτα. Επισης ηθελα να ρωτησω για καρβουνο. Τι καρβουνω να χρησιμοποιησω για αμεσο ψησιμο? Κσι τι για εμμεσο? Εχω παρει κ 4κιλα μπρικετες της weber αλλα αυτες ειναι καλητερα για εμνεσο αποτι διαβαζω. Πως θα μπορω να ξερω αν το καρβουνο χ ψ ειναι καλο η οχι? Επι της ευκαιριας ειναι κανεις απο Χανια κ να ξερει απο καλα καρβουνα εδω στην πολη? Αυτα προς το παρον κ σας ευχαριστω εκ των προτερων. Σου απανταω εδω, αλλα καλυτερα να πας στο θεμα με τα καρβουνα για τη συνεχεια. Eχω την 5775, ιδια στην ουσια, αλλα με μεντεσε στο καπακι. Απ οσο θυμαμαι δεν χρειαζεται εξτρα εργαλεια για συναρμολογηση. Αλλα καλυτερα να την ανοιξεις και να δεις. Αντε να χρειαστεις ενα αλεν ή καποιο κλειδακι. Οσον αφορα τα καρβουνα, οτι και να βαλεις θα ψησεις. Σε μπρικετες εχω δοκιμασει Κλημης απο πυρηνα ελιας και ειναι αρκετα καλες. Για εμμεσο ψησιμο βολευουν οι μπρικετες αν θες να κανεις καποιο snake αφου καθονται ωραια η μια πανω στην αλλη και δεν μπουκωνουν. Σιγουρα στα Χανια θα βρεις και αλλα καρβουνα. Ειναι τρομερο εργαλειο και μπορεις να ψησεις τα παντα σε αυτο. Άμεσα, εμμεσα, low and slow, καπνισματα κλπ κλπ. 3
logica1 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Οκ παιδια. Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Ανοιξα νεο θεμα με τιτλο ψησταριες καρβουνου Weber. Οποιος θα μπορουσε να μου δωσει καποια συμβουλη θα περιμενω εκει. 1
kursk Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Χαιρετώ την παρέα, Υστερα από πολλή μελέτη (1360 σελίδες είναι αυτές) ήρθε η ώρα να εκφράσω και εγώ τις απορίες μου. 1. Έχω αγοράσει την jamestown knox 3.2 (3 καυστήρες, πλαινό μάτι κ πλαινό ματι υπέρυθρων). Έχω προμηθευτεί φιάλη προπανίου (coral gas prime). Μιλώντας με την coral gas ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε οτί επειδή έχω 3 καυστήρες συν τους πλαινούς να πάρω τον ρυθμιστή πίεσης (Quick-On+ Gas Regulator) o oποίος έχει ρυθμιζόμενη παροχή. Έχει κάποιος από εσάς χρησιμοποιήσει τέτοιον ρυθμιστή? Αν ναι σε ποια παροχή τον δουλεύετε? 2. Οι σχάρες είναι από μαντέμι. Θέλω να τις καθαρίσω. (πρώτη φορά πλύσιμο μετά το unboxing - στήσιμο ψησταριάς). Είδα σε ένα βιντεο ότι καλό είναι το σαπούνι να αποφεύγεται στο μαντέμι γιατί έχει πόρους και απορροφιέται - δεν ξεπλένεται μετα. Ισχύει αυτό ρε παιδιά? 3. Πριν την πρώτη χρήση κατά το seazoning, πρώτα αφήνω να ζεσταθεί η σχάρα και μετά αλείφω με λάδι και αφήνω να κρυώσει σωστα?
plasTOST Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, kursk είπε Χαιρετώ την παρέα, Υστερα από πολλή μελέτη (1360 σελίδες είναι αυτές) ήρθε η ώρα να εκφράσω και εγώ τις απορίες μου. 2. Οι σχάρες είναι από μαντέμι. Θέλω να τις καθαρίσω. (πρώτη φορά πλύσιμο μετά το unboxing - στήσιμο ψησταριάς). Είδα σε ένα βιντεο ότι καλό είναι το σαπούνι να αποφεύγεται στο μαντέμι γιατί έχει πόρους και απορροφιέται - δεν ξεπλένεται μετα. Ισχύει αυτό ρε παιδιά? 3. Πριν την πρώτη χρήση κατά το seazoning, πρώτα αφήνω να ζεσταθεί η σχάρα και μετά αλείφω με λάδι και αφήνω να κρυώσει σωστα? 2. αποφεύγουμε το σαπούνι/ χημικά στις μαντεμένιες. Ισχύει 3. Σωστά. Μετά το ψήσιμο και καθώς είναι ζεστή η σχάρα μπορείς να την καθαρίσεις και να την περάσεις με λάδι ώστε να είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά. 1
StaPag Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 16 λεπτά πριν, kursk είπε Χαιρετώ την παρέα, Υστερα από πολλή μελέτη (1360 σελίδες είναι αυτές) ήρθε η ώρα να εκφράσω και εγώ τις απορίες μου. 1. Έχω αγοράσει την jamestown knox 3.2 (3 καυστήρες, πλαινό μάτι κ πλαινό ματι υπέρυθρων). Έχω προμηθευτεί φιάλη προπανίου (coral gas prime). Μιλώντας με την coral gas ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε οτί επειδή έχω 3 καυστήρες συν τους πλαινούς να πάρω τον ρυθμιστή πίεσης (Quick-On+ Gas Regulator) o oποίος έχει ρυθμιζόμενη παροχή. Έχει κάποιος από εσάς χρησιμοποιήσει τέτοιον ρυθμιστή? Αν ναι σε ποια παροχή τον δουλεύετε? 2. Οι σχάρες είναι από μαντέμι. Θέλω να τις καθαρίσω. (πρώτη φορά πλύσιμο μετά το unboxing - στήσιμο ψησταριάς). Είδα σε ένα βιντεο ότι καλό είναι το σαπούνι να αποφεύγεται στο μαντέμι γιατί έχει πόρους και απορροφιέται - δεν ξεπλένεται μετα. Ισχύει αυτό ρε παιδιά? 3. Πριν την πρώτη χρήση κατά το seazoning, πρώτα αφήνω να ζεσταθεί η σχάρα και μετά αλείφω με λάδι και αφήνω να κρυώσει σωστα? Καλώς ήρθες στην παρέα. Και εγώ σαν καινούργιο μέλος είχα τους ίδους προβληματισμούς σχετικά με τη διαχείριση των μαντεμένιων σχαρών/ πλακών (επισμαλτωμένων και μη). Σου γράφω παρακάτω τις πληροφορίες που συγκέντρωσα για το θέμα και παρακαλώ του παλαιότερους και εμπειρότερους να σχολιάσουν ανάλογα: 1. Σχάρες / πλάκες από μαντέμι ( χωρίς επίστρωση πορσελάνης): α. Πρέπει να αποφεύγεται το πλύσιμο με νερό ή νερό και σαπούνι ή άλλα καθαριστικά εμπορίου, διότι το μαντέμι έχει πόρους και απορροφά. Το νερό θα προκαλέσει οξείδωση, ενώ το σαπούνι ή τα άλλα καθαριστικά θα τα “βρούμε” στο φαγητό μας όταν ψήσουμε. β. Αν χρειαστεί να πλύνουμε με νερό, σκουπίζουμε πολύ καλά να στεγνώσει τελείως και ζεσταίνουμε τη σχάρα/πλάκα για 10 - 15 min, στους 180-200 C, για να φύγει η υγρασία. Μετά , όσο είναι ακόμα ζεστή, περνάμε ένα λεπτό στρώμα ηλιέλαιου και αποθηκεύουμε για την επόμενη χρήση. γ. Κάθε 3- 4 χρήσεις της ψησταριάς, πρέπει να κάνουμε seasoning, δηλαδή να αλείφουμε λιπαντική ουσία και να θερμαίνουμε κοντά στο σημείο καπνού ώστε να πολυμεριστεί και να καλύψει τους πόρους του μαντεμιού για προστασία: Ζεσταίνουμε τη σχάρα/πλάκα σε θερμοκρασία επαφής (με γάντια) για να ανοίξουν οι πόροι του μαντεμιού και αλείφουμε σε όλη τη επιφάνεια μικρή ποσότητα ηλιέλαιου και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε στους 180-200C για 30min. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία επαφής και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 1 - 2 φορές ακόμα. Επισημαίνεται ότι η θέρμανση της σχάρας/πλάκας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, όπως π.χ. στην πυρόλυση όπου θερμαίνουμε σε θερμοκρασία πολύ υψηλότερη από το σημείο καπνού του λιπαντικού, φθείρει το seasoning. δ. Πριν το ψήσιμο ανανεώνουμε μια λεπτή στρώση ηλιέλαιο και έτσι κατά την προθέρμανση της ψησταριάς αφενός συντηρούμε το seasoning και αφετέρου βοηθάμε να μην κολλήσει το φαγητό που ψήνουμε. ε. Για να καθαρίσουμε τη σχάρα/πλάκα, μετά το ψήσιμο, όσο η σχάρα / πλάκα είναι ακόμα ζεστή, ξύνουμε με βούρτσα που έχει ορειχάλκινες τρίχες (όχι ανοξείδωτες, για να μην χαλάσουμε το seasoning) και αφού κρυώσει σε θερμοκρασία επαφής, κάνουμε επάλειψη με ηλιέλαιο και αποθηκεύουμε για την επόμενη χρήση. στ. Αν εμφανιστεί σκουριά, τρίβουμε με την άγρια πλευρά του σφουγγαριού των πιάτων για να αφαιρέσουμε τη σκουριά και κάνουμε seasoning όπως αναφέρεται παραπάνω. Επαναλαμβάνουμε το seasoning 2-3 φορές. 2. Σχάρες / πλάκες από μαντέμι με επίστρωση πορσελάνης: α. Δεν χρειάζονται seasoning διότι η προστασία τους εξασφαλίζεται από την επικάλυψη πορσελάνης β. Ο καθαρισμός τους γίνεται με ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων και την μαλακή πλευρά του σφουγγαριού της κουζίνας. Για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων χρησιμοποιούμε με προσοχή τη σπάτουλα των κεραμικών εστιών της ηλεκτρικής κουζίνας. Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε μεταλλικής βούρτσας. γ. Προσέχουμε να μην χτυπηθούν για να μην σπάσει η επίστρωση πορσελάνης δ. Είναι ευαίσθητες σε απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας (κίνδυνος ρωγμάτωσης / θραύσης). Απαγορεύεται η χρήση κρύου νερού σε καυτή σχάρα/πλάκα και αντίστροφα. ε. Δεν επιτρέπεται η θέρμανσή τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, διότι το μαντέμι και η επίστρωση πορσελάνης έχουν διαφορετικό συντελεστή διαστολής, με αποτέλεσμα την καταστροφή της επίστρωσης. 1
ilpapacha Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 58 λεπτά πριν, kursk είπε Χαιρετώ την παρέα, Υστερα από πολλή μελέτη (1360 σελίδες είναι αυτές) ήρθε η ώρα να εκφράσω και εγώ τις απορίες μου. 1. Έχω αγοράσει την jamestown knox 3.2 (3 καυστήρες, πλαινό μάτι κ πλαινό ματι υπέρυθρων). Έχω προμηθευτεί φιάλη προπανίου (coral gas prime). Μιλώντας με την coral gas ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε οτί επειδή έχω 3 καυστήρες συν τους πλαινούς να πάρω τον ρυθμιστή πίεσης (Quick-On+ Gas Regulator) o oποίος έχει ρυθμιζόμενη παροχή. Έχει κάποιος από εσάς χρησιμοποιήσει τέτοιον ρυθμιστή? Αν ναι σε ποια παροχή τον δουλεύετε? Καλορίζικη και καλά ψησίματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προμηθευτείς ρυθμιζόμενο ρυθμιστή για την ψησταριά. Θα πρέπει να επιλέξεις είτε αυτόν στα 30mbar, για μείγμα, είτε αυτόν στα 37mbar, για προπάνιο. Περί πρώτου ανάμματος / seasoning, δες προηγούμενα ποστ 3
johnniek13 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 hours ago, kursk said: Χαιρετώ την παρέα, Υστερα από πολλή μελέτη (1360 σελίδες είναι αυτές) ήρθε η ώρα να εκφράσω και εγώ τις απορίες μου. 1. Έχω αγοράσει την jamestown knox 3.2 (3 καυστήρες, πλαινό μάτι κ πλαινό ματι υπέρυθρων). Έχω προμηθευτεί φιάλη προπανίου (coral gas prime). Μιλώντας με την coral gas ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε οτί επειδή έχω 3 καυστήρες συν τους πλαινούς να πάρω τον ρυθμιστή πίεσης (Quick-On+ Gas Regulator) o oποίος έχει ρυθμιζόμενη παροχή. Έχει κάποιος από εσάς χρησιμοποιήσει τέτοιον ρυθμιστή? Αν ναι σε ποια παροχή τον δουλεύετε? 2. Οι σχάρες είναι από μαντέμι. Θέλω να τις καθαρίσω. (πρώτη φορά πλύσιμο μετά το unboxing - στήσιμο ψησταριάς). Είδα σε ένα βιντεο ότι καλό είναι το σαπούνι να αποφεύγεται στο μαντέμι γιατί έχει πόρους και απορροφιέται - δεν ξεπλένεται μετα. Ισχύει αυτό ρε παιδιά? 3. Πριν την πρώτη χρήση κατά το seazoning, πρώτα αφήνω να ζεσταθεί η σχάρα και μετά αλείφω με λάδι και αφήνω να κρυώσει σωστα? Θα σου απαντησω για το 1. Στο μιγμα θελεις 30mb, στο προπάνιο 37mb και σε καποιες τους εξωτερικου μπορει και να δουλευουν με 50mb. H ψησταρια δεν ειναι οξυγονοκόλληση και δεν εκτοξευει φωτια σαν φλογοβολο. Η πιεση ειναι τοσο χαμηλη γιατι δεν ψηνεις με την πιεση αλλα με την παροχη. Δεν θελεις να βγαινει η φλογα σε μεγαλη αποσταση και με πιεση γιατι ετσι πανω απο τους καυστηρες θα γινονταν ολα καρβουνο. Αρα ασε τους ρυθμιζομενους gimmick ρυθμιστες πιεσης και παρε αυτον που αντιστοιχει στην φιαλη γιατι πολυ απλα αν ρυθμισεις σε μεγαλυτερες πιεσεις το μονο που θα πετυχεις θα ειναι μεγαλυτερη ανομοιομορφια στο ψησιμο και μεγαλυτερη καταναλωση. Και πες στον τεχνικο συμβουλο οτι αν ειχες 10 καυστηρες παλι 37Mb θα θελεις αλλα με μεγαλυτερη παροχη. Σε αυτη την περιπτωση πας σε αλλη διατομη σωληνα παροχης και σε μεγαλυτερης ΠΑΡΟΧΗΣ ρυθμιστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα