Trapper Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους, Διαβάζοντας εδώ τα μηνύματα προχώρησα κι εγώ σε αγορά της NATERIAL Kenton 4B. Τη συναρμολόγησα και τώρα θέλω τη βοήθειά σας πριν πάρω την μπουκάλα του αερίου. Κανονικά η ψησταριά προορίζεται για την ταράτσα, έχω φοβηθεί ωστόσο με τις ζέστες. Δεδομένου ότι θα χτυπάει την ψησταριά αρκετές ώρες τη μέρα ο ήλιος, θα έχω πρόβλημα; Δυστυχώς δεν έχω σκιά στην ταράτσα, πέρα από λίγες ώρες. Είχα σκοπό να έχω την μπουκάλα μέσα στο ντουλαπάκι και να σκεπάζω την ψησταριά με την κουκούλα, σε περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο. Εναλλακτικά, θα πρέπει να την κατεβάσω στο μπαλκόνι, που ο ήλιος θα τη χτυπάει πολύ λιγότερο (2-3 ώρες max) αλλά είναι πολύ στριμωχτά από θέμα χώρου και δεν βολεύει.
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, Trapper είπε Καλησπέρα σε όλους, Διαβάζοντας εδώ τα μηνύματα προχώρησα κι εγώ σε αγορά της NATERIAL Kenton 4B. Τη συναρμολόγησα και τώρα θέλω τη βοήθειά σας πριν πάρω την μπουκάλα του αερίου. Κανονικά η ψησταριά προορίζεται για την ταράτσα, έχω φοβηθεί ωστόσο με τις ζέστες. Δεδομένου ότι θα χτυπάει την ψησταριά αρκετές ώρες τη μέρα ο ήλιος, θα έχω πρόβλημα; Δυστυχώς δεν έχω σκιά στην ταράτσα, πέρα από λίγες ώρες. Είχα σκοπό να έχω την μπουκάλα μέσα στο ντουλαπάκι και να σκεπάζω την ψησταριά με την κουκούλα, σε περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο. Εναλλακτικά, θα πρέπει να την κατεβάσω στο μπαλκόνι, που ο ήλιος θα τη χτυπάει πολύ λιγότερο (2-3 ώρες max) αλλά είναι πολύ στριμωχτά από θέμα χώρου και δεν βολεύει. Η κουκουλα αρκει για να κοψει την ακτινοβολια. Η ζεστη λιγο δυσκολο να την επηρεασει οταν ειναι σχεδιασμενη να δουλευει στους 300c Αλλα αν θες φτιαξε κανα αυτοσχεδιο σκιαστρο. 2
Trapper Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Η κουκουλα αρκει για να κοψει την ακτινοβολια. Η ζεστη λιγο δυσκολο να την επηρεασει οταν ειναι σχεδιασμενη να δουλευει στους 300c Αλλα αν θες φτιαξε κανα αυτοσχεδιο σκιαστρο. Δεν φοβάμαι την ψησταριά, φοβάμαι την μπουκάλα. Αν χτυπάει ο ήλιος την ψησταριά όλη μέρα, η μπουκάλα δεν θα έχει πρόβλημα; Μην βρεθούμε με κανέναν κρατήρα στην ταράτσα.
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Γιατί, δεν τις χτυπάει ο ήλιος τις φιάλες σε σημεία αποθήκευσης; Σκέψου και την αγορά ομπρέλας τύπου κήπου μήπως σας εξυπηρετήσει και με άλλους τρόπους. 1
mitsos2321 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα έχω μόλις αγοράσει την jamestown maddox 3.1 και ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αρχικά δεν έχω βρει κάποια μαντεμένια πλακα να τεριαζει ακριβώς για να αντικαταστήσει καποιο μερος της σχαρας άρα πρέπει να την βάλω από πάνω απο την σχαρα . Θα έχω θέμα? 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
skskre Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 hour ago, mitsos2321 said: 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πλένεις τόσο συχνά τιις σχάρες σου, το κάψιμο και το τρίψιμο είναι μια χαρά....
johnniek13 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, mitsos2321 said: Καλησπέρα έχω μόλις αγοράσει την jamestown maddox 3.1 και ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αρχικά δεν έχω βρει κάποια μαντεμένια πλακα να τεριαζει ακριβώς για να αντικαταστήσει καποιο μερος της σχαρας άρα πρέπει να την βάλω από πάνω απο την σχαρα . Θα έχω θέμα? 2ο όσο αφορά τον καθαρισμό την φουλάρω ένα 10λεπτο στο τέλος και τρίβω με την βουρτσα αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/jamestown-vourtsa-katharismou-bbq-sxaras-3-se-1-110474?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjqWzBhAqEiwAQmtgTwP4Aya1yqan9UOgysoyskUGk3fU3W0P68SQtmtFXHRp8jghkYUYVxoCoDMQAvD_BwE# . Έχω ψήσει 1 φορά σκέφτομαι να βγάζω και να πλένω ενδελεχώς με σπρει για τα λίπη κάθε 3 ψησιματα είναι σωστά αυτά που λέω?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Εχω την napoleon 525 περιπου 1.5 χρόνια. Δεν εχεω πλυνει ποτε με σαπουνι αλλα ουτε και νερο. Τριβω αμεσως οταν τελειωσω ενω ειναι καυτη με συρματοβουρτσα να φυγουν ολα τα εμφανη καμενα και σκουπιζω σχεδον κρυα να φυγουν τα πολλα λαδια που ειναι μαυρα. ψηνω ετσι 4-5 φορες. Η σχαρες Nαpoleon απο την κατω πλευρα ειναι αυλακωτες, εκει μενει λιπος που μπορει να σταζει καποια στιγμη. Ετσι, μετα απο 4-5 ψησιματα βαζω την σχαρα αναποδα και αναβω μεχρι 200. μετα τριβω με βουρτσα και σκουπιζω με πανι. Ετοιμες. Στην ουσια το πανω μερος δεν το καθαριζω ποτε παρα μονο βουρτσα και σκουπισμα ωστε να εχει παντα ενα φιλμ απο ζωικο λιπος. Αν ψηνεις συνεχεια το μαντεμι διατηρειται απο τα λιπη του κρεατος, απλα πρεπει να φευγουν τα καμμενα και να μενει ενα λεπτο φιλμ.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από johnniek13 5
costas_ Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο
mitsos2321 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!! Η συρματοβουρτσα πρέπει να είναι κάτι εξειδικευμένο πχ αυτή που έχω εγώ είναι οκ η μπορεί να τραυμάτισω το μαντεμι??? Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά??
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, mitsos2321 είπε Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά?? ναι
StaPag Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 6 ώρες πριν, mitsos2321 είπε Επίσης μπορώ να βάλω λεία μαντεμένια πλακα πάνω από τις σχάρες όπως έγραψα ποιο πάνω σωστά?? Τσέκαρε το manual της ψησταριάς σου. Το manual της δικής μου (Napoleon Freestyle 365), αναφέρει ότι δεν πρέπει να καλύπτεις περισσότερο από το 75% της επιφάνειας ψησίματος με συμπαγές μέταλλο. 1
manos09 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους τελικά αγόρασα την ψησταριά από τα Leroy με 1 μάτι ξεχωριστό και 4 μάτια για ψήσιμο. Β500 4+1. Τι μπουκάλα υγραερίου προτείνετε και τι τιμές παίζουν για αγορά;;;ευχαριστώ.
skskre Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Κλασική 10κιλη σιδερένια είναι μια χαρά, όσο για τις τιμές ψάξουν λίγο στο internet κ πάνε μετά σε πρατήριο ή μεταπωλητή, αν έχεις κοντά σου. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 10 ώρες πριν, manos09 είπε Καλησπέρα σε όλους τελικά αγόρασα την ψησταριά από τα Leroy με 1 μάτι ξεχωριστό και 4 μάτια για ψήσιμο. Β500 4+1. Τι μπουκάλα υγραερίου προτείνετε και τι τιμές παίζουν για αγορά;;;ευχαριστώ. Εξαρτάται περιοχή και προμηθευτή. Είναι όπως στα βενζινάδικα. Άλλο θα πληρώσεις στο Αιγάλεω, άλλο στο Μαρούσι, άλλο στο πράσινο βενζινάδικο, άλλο στο πορτοκαλί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα