Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2218

  • ilpapacha

    2011

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

12 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Παρα τους 35 που είχαμε πριν το μεσημέρι Λάρισα, έπαιξα μπαλιτσα με κομματι πανσετα!

Screenshot_20240609-205545.jpg

Εσύ ήσουν και μου έσπασε η μύτη από την μυρωδιά;;;;😂

  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνοντας στο internet, βρήκα τον παρακάτω πίνακα χρόνων ψησίματος ανά είδος (πουλερικά, λαχανικά, χοιρινό, κ.λ.π.), μέθοδο (άμεσο/έμμεσο ψήσιμο), θερμοκρασία, χρόνο ψησίματος και εσωτερική θερμοκρασία.

https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/chronodiagrammata-mageirikis/weber-49361.html

Θα παρακαλούσα τους παλαιότερους και εμπειρότερους του forum, να ρίξουν μια ματιά και να σχολιάσουν αν οι οδηγίες που παρέχει είναι ακριβείς ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τσεκαρισμένος πίνακας που θα πρέπει να ακολουθούμε εμείς οι λιγότερο έμπειροι. Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, StaPag είπε

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνοντας στο internet, βρήκα τον παρακάτω πίνακα χρόνων ψησίματος ανά είδος (πουλερικά, λαχανικά, χοιρινό, κ.λ.π.), μέθοδο (άμεσο/έμμεσο ψήσιμο), θερμοκρασία, χρόνο ψησίματος και εσωτερική θερμοκρασία.

https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/chronodiagrammata-mageirikis/weber-49361.html

Θα παρακαλούσα τους παλαιότερους και εμπειρότερους του forum, να ρίξουν μια ματιά και να σχολιάσουν αν οι οδηγίες που παρέχει είναι ακριβείς ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τσεκαρισμένος πίνακας που θα πρέπει να ακολουθούμε εμείς οι λιγότερο έμπειροι. Ευχαριστώ!!!

Eιναι ενας μπουσουλας γενικος. Παρε θερμομετρο να εισαι σιγουρος καθε φορα. Και καθε φορα να τσεκαρεις και συνταγες, γιατι πχ γραφει μπρισκετ 2-3 ωρες στον οδηγο που εβαλες., ενω θελει σιγουρα 12+ ωρες.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eιναι ενας μπουσουλας γενικος. Παρε θερμομετρο να εισαι σιγουρος καθε φορα. Και καθε φορα να τσεκαρεις και συνταγες, γιατι πχ γραφει μπρισκετ 2-3 ωρες στον οδηγο που εβαλες., ενω θελει σιγουρα 12+ ωρες.

Οι εσωτερικές θερμοκρασίες που γράφει (όπου υπάρχουν) είναι σωστές?

Επειδή ο οδηγός που ανέβασα δεν γράφει για όλα τα είδη εσωτερική θερμοκρασία, υπάρχει κανένας άλλος οδηγός περισσότερο πλήρης? Ή θα πρέπει, πριν ψήσουμε να βρίσκουμε συνταγή για το συγκεκριμένο είδος που θα ψήσουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες τις συνταγής?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, StaPag είπε

Οι εσωτερικές θερμοκρασίες που γράφει (όπου υπάρχουν) είναι σωστές?

Επειδή ο οδηγός που ανέβασα δεν γράφει για όλα τα είδη εσωτερική θερμοκρασία, υπάρχει κανένας άλλος οδηγός περισσότερο πλήρης? Ή θα πρέπει, πριν ψήσουμε να βρίσκουμε συνταγή για το συγκεκριμένο είδος που θα ψήσουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες τις συνταγής?

Double check με 1-2 πηγες να εισαι σιγουρος. Δεν εκατσα να τα δω και να τα τσεκαρω. 
https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/safe-temperature-chart

Χοντρικα γνωριζω:
Στηθος κοτοπουλος 73
Μπουτι κοτοπουλο 78
Χοιρινο 63
Μοσχαρι αναλογως πως το τρως
Κιμαδες 73

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Επεξ/σία από panther_512
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Υπάρχουν Ελλάδα. Έχω δει στον Βαλμάς στην Θεσσαλονίκη και στο The foukou project.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, plasTOST said:

Υπάρχουν Ελλάδα. Έχω δει στον Βαλμάς στην Θεσσαλονίκη και στο The foukou project.

οκ, το βλέπω και το λένε ότι ειναι κυπριακές.

Με υγραέριο όμως?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, panther_512 είπε

οκ, το βλέπω και το λένε ότι ειναι κυπριακές.

Με υγραέριο όμως?

Ξέρω ότι ο Βαλμάς φτιάχνει την δεύτερη κατασκευή και για αερίου. Για την πρώτη δεν γνωρίζω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, plasTOST said:

Ξέρω ότι ο Βαλμάς φτιάχνει την δεύτερη κατασκευή και για αερίου. Για την πρώτη δεν γνωρίζω.

Αν εννοείς τις φωτογραφίες, η πάνω φωτογραφία και η κάτω είναι η ίδια ψησταριά.

Έχει 3 modes:

1) 3 κοντοσουβλια

2) Σουβλάκια

3) Σχάρα

Εγώ βρίσκομαι Κύπρο. Κάθε ΣΚ όλη η Κύπρος ψήνει σε αυτές τις ψησταριές. Όμως έψαχνα για αυτόν τον τύπο σε υγραέριο και δεν βρήκα κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε υγραεριο δεν θα βρεις ετοιμο, αφου ειναι κυπριακη πατεντα. Μονο σε κατι DIY φαση. Ειχα δει ενα τυπο στο fb που ανοιξει τρυπες στο καπακι μιας weber για να βαλει εξτρα σουβλες!! Αλλιως παλι DIY λυση και να ψηνεις με ανοιχτο καπακι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, panther_512 είπε

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Υπάρχουν κι Ελλάδα, πχ https://www.skroutz.gr/c/2224/charcoal_barbeque.html?keyphrase=φουκου

Σε ψησταριά υγραερίου, μπορείς να προσαρμόσεις κάποιο σύστημα πχ https://www.kmaninos.gr/catalog/barbecue-accessories/511-kontosouvliera-mixanismos-alysidas-orizontios

https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/

τις οποίες τις φτιάχνουν στις διαστάσεις της εκάστοτε ψησταριάς

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Jamestown Maddox 4.1 με Μαντέμι  απο PRAKTIKER στα 400

ή

NATERIAL Kenton 4B απο LEROY στα 300.

Ρωταει ενα φιλος για αγορα. Θεωρω οτι στα 400 η James ειναι καλυτερη.

Στα 300 η Naterial Kenton δεν είναι «αρεστή» Συνήθως βγαίνει σε προσφορά στα 230€.

Από εκεί και πέρα, η Jamestown Maddox είναι καλύτερη επιλογή.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...