Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, StaPag είπε

Οι εσωτερικές θερμοκρασίες που γράφει (όπου υπάρχουν) είναι σωστές?

Επειδή ο οδηγός που ανέβασα δεν γράφει για όλα τα είδη εσωτερική θερμοκρασία, υπάρχει κανένας άλλος οδηγός περισσότερο πλήρης? Ή θα πρέπει, πριν ψήσουμε να βρίσκουμε συνταγή για το συγκεκριμένο είδος που θα ψήσουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες τις συνταγής?

Double check με 1-2 πηγες να εισαι σιγουρος. Δεν εκατσα να τα δω και να τα τσεκαρω. 
https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/safe-temperature-chart

Χοντρικα γνωριζω:
Στηθος κοτοπουλος 73
Μπουτι κοτοπουλο 78
Χοιρινο 63
Μοσχαρι αναλογως πως το τρως
Κιμαδες 73

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Υπάρχουν Ελλάδα. Έχω δει στον Βαλμάς στην Θεσσαλονίκη και στο The foukou project.

  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, plasTOST said:

Υπάρχουν Ελλάδα. Έχω δει στον Βαλμάς στην Θεσσαλονίκη και στο The foukou project.

οκ, το βλέπω και το λένε ότι ειναι κυπριακές.

Με υγραέριο όμως?

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panther_512 είπε

οκ, το βλέπω και το λένε ότι ειναι κυπριακές.

Με υγραέριο όμως?

Ξέρω ότι ο Βαλμάς φτιάχνει την δεύτερη κατασκευή και για αερίου. Για την πρώτη δεν γνωρίζω.

  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, plasTOST said:

Ξέρω ότι ο Βαλμάς φτιάχνει την δεύτερη κατασκευή και για αερίου. Για την πρώτη δεν γνωρίζω.

Αν εννοείς τις φωτογραφίες, η πάνω φωτογραφία και η κάτω είναι η ίδια ψησταριά.

Έχει 3 modes:

1) 3 κοντοσουβλια

2) Σουβλάκια

3) Σχάρα

Εγώ βρίσκομαι Κύπρο. Κάθε ΣΚ όλη η Κύπρος ψήνει σε αυτές τις ψησταριές. Όμως έψαχνα για αυτόν τον τύπο σε υγραέριο και δεν βρήκα κάτι.

Δημοσ.

Σε υγραεριο δεν θα βρεις ετοιμο, αφου ειναι κυπριακη πατεντα. Μονο σε κατι DIY φαση. Ειχα δει ενα τυπο στο fb που ανοιξει τρυπες στο καπακι μιας weber για να βαλει εξτρα σουβλες!! Αλλιως παλι DIY λυση και να ψηνεις με ανοιχτο καπακι.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, panther_512 είπε

Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί Ελλάδα δεν παίζουν αυτές οι ψησταριές?

Οριζόντια ψήνεις σούβλα (κοντοσούβλι)

image.png.05fa61f007fdcfe8f7296cc0a408727f.png

 

Κάθετα ψήνεις σουβλάκια

image.png.0d075720231524d41b0e11bba836227d.png

Με αυτόματη περιστροφή και εννοείται ότι παίρνει αν θέλεις σχάρα.

Και στο τέλος της ημέρας, υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για ψησταριά υγραερίου να αποφύγουμε το κάρβουνο?

Υπάρχουν κι Ελλάδα, πχ https://www.skroutz.gr/c/2224/charcoal_barbeque.html?keyphrase=φουκου

Σε ψησταριά υγραερίου, μπορείς να προσαρμόσεις κάποιο σύστημα πχ https://www.kmaninos.gr/catalog/barbecue-accessories/511-kontosouvliera-mixanismos-alysidas-orizontios

https://bbqspecialist.gr/product/aytomati-kontosoyvliera-gia-psistaries-ygraerioy/

τις οποίες τις φτιάχνουν στις διαστάσεις της εκάστοτε ψησταριάς

  • Like 2
Δημοσ.

Jamestown Maddox 4.1 με Μαντέμι  απο PRAKTIKER στα 400

ή

NATERIAL Kenton 4B απο LEROY στα 300.

Ρωταει ενα φιλος για αγορα. Θεωρω οτι στα 400 η James ειναι καλυτερη.

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, johnniek13 είπε

Jamestown Maddox 4.1 με Μαντέμι  απο PRAKTIKER στα 400

ή

NATERIAL Kenton 4B απο LEROY στα 300.

Ρωταει ενα φιλος για αγορα. Θεωρω οτι στα 400 η James ειναι καλυτερη.

Στα 300 η Naterial Kenton δεν είναι «αρεστή» Συνήθως βγαίνει σε προσφορά στα 230€.

Από εκεί και πέρα, η Jamestown Maddox είναι καλύτερη επιλογή.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζοντας εδώ τα μηνύματα προχώρησα κι εγώ σε αγορά της NATERIAL Kenton 4B.

Τη συναρμολόγησα και τώρα θέλω τη βοήθειά σας πριν πάρω την μπουκάλα του αερίου.

Κανονικά η ψησταριά προορίζεται για την ταράτσα, έχω φοβηθεί ωστόσο με τις ζέστες. Δεδομένου ότι θα χτυπάει την ψησταριά αρκετές ώρες τη μέρα ο ήλιος, θα έχω πρόβλημα; Δυστυχώς δεν έχω σκιά στην ταράτσα, πέρα από λίγες ώρες. Είχα σκοπό να έχω την μπουκάλα μέσα στο ντουλαπάκι και να σκεπάζω την ψησταριά με την κουκούλα, σε περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο.

Εναλλακτικά, θα πρέπει να την κατεβάσω στο μπαλκόνι, που ο ήλιος θα τη χτυπάει πολύ λιγότερο (2-3 ώρες max) αλλά είναι πολύ στριμωχτά από θέμα χώρου και δεν βολεύει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Trapper είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζοντας εδώ τα μηνύματα προχώρησα κι εγώ σε αγορά της NATERIAL Kenton 4B.

Τη συναρμολόγησα και τώρα θέλω τη βοήθειά σας πριν πάρω την μπουκάλα του αερίου.

Κανονικά η ψησταριά προορίζεται για την ταράτσα, έχω φοβηθεί ωστόσο με τις ζέστες. Δεδομένου ότι θα χτυπάει την ψησταριά αρκετές ώρες τη μέρα ο ήλιος, θα έχω πρόβλημα; Δυστυχώς δεν έχω σκιά στην ταράτσα, πέρα από λίγες ώρες. Είχα σκοπό να έχω την μπουκάλα μέσα στο ντουλαπάκι και να σκεπάζω την ψησταριά με την κουκούλα, σε περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο.

Εναλλακτικά, θα πρέπει να την κατεβάσω στο μπαλκόνι, που ο ήλιος θα τη χτυπάει πολύ λιγότερο (2-3 ώρες max) αλλά είναι πολύ στριμωχτά από θέμα χώρου και δεν βολεύει.

Η κουκουλα αρκει για να κοψει την ακτινοβολια.

Η ζεστη λιγο δυσκολο να την επηρεασει οταν ειναι σχεδιασμενη να δουλευει στους 300c

Αλλα αν θες φτιαξε κανα αυτοσχεδιο σκιαστρο.

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Η κουκουλα αρκει για να κοψει την ακτινοβολια.

Η ζεστη λιγο δυσκολο να την επηρεασει οταν ειναι σχεδιασμενη να δουλευει στους 300c

Αλλα αν θες φτιαξε κανα αυτοσχεδιο σκιαστρο.

Δεν φοβάμαι την ψησταριά, φοβάμαι την μπουκάλα.

Αν χτυπάει ο ήλιος την ψησταριά όλη μέρα, η μπουκάλα δεν θα έχει πρόβλημα;

Μην βρεθούμε με κανέναν κρατήρα στην ταράτσα.

Δημοσ.

Γιατί, δεν τις χτυπάει ο ήλιος τις φιάλες σε σημεία αποθήκευσης;

Σκέψου και την αγορά ομπρέλας τύπου κήπου μήπως σας εξυπηρετήσει και με άλλους τρόπους.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...