Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μερίδα γύρο σήμερα. Με τυροκαυτερή, τζατζίκι, ντομάτα  και πιτάκια καλαμποκιού

20243.jpg.ff935b039964bd81febc5bfc1657b753.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 6
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2036

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ψησταριών υγραερίου προβλέπουν  τη θέση της φιάλης κάτω από τον κάδο της ψησταριάς.  Όμως, είναι ασφαλές να ψήνουμε με την φιάλη κάτω από την εστία της ψησταριάς? Από όσο διαβάζω στο forum, σε κάποιους έχει τύχει οι αναφλέξεις των λιπών να εξελιχθούν σε φωτιά (λόγω κακού καθαρισμού της ψησταριάς και λανθασμένης διαχείρισης ψησίματος λιπαρών κρεάτων σε υψηλές θερμοκρασίες). Αν θυμάμαι καλά σε κάποια περίπτωση, η φωτιά έλιωσε τον κάδο της ψησταριάς. Μήπως όταν ψήνουμε θα πρέπει να βγάζουμε την φιάλη έξω από τη βάση της και να την απομακρύνουμε από την εστία? Τι προβλέπεται?

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα.

Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Δημοσ.
13 hours ago, StaPag said:

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ψησταριών υγραερίου προβλέπουν  τη θέση της φιάλης κάτω από τον κάδο της ψησταριάς.  Όμως, είναι ασφαλές να ψήνουμε με την φιάλη κάτω από την εστία της ψησταριάς? Από όσο διαβάζω στο forum, σε κάποιους έχει τύχει οι αναφλέξεις των λιπών να εξελιχθούν σε φωτιά (λόγω κακού καθαρισμού της ψησταριάς και λανθασμένης διαχείρισης ψησίματος λιπαρών κρεάτων σε υψηλές θερμοκρασίες). Αν θυμάμαι καλά σε κάποια περίπτωση, η φωτιά έλιωσε τον κάδο της ψησταριάς. Μήπως όταν ψήνουμε θα πρέπει να βγάζουμε την φιάλη έξω από τη βάση της και να την απομακρύνουμε από την εστία? Τι προβλέπεται?

Αφού το προβλέπουν οι κατασκευαστές, να είσαι σίγουρος οτι έχουν σκεφτεί ΟΛΑ αυτά τα "ατυχήματα" που μπορεί να συμβούν, πριν απο εμάς για εμάς...

  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, sir_platanight είπε

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα.

Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Napoleon. Εκτός του ότι έχει ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και εγγύηση στα επί μέρους εξαρτήματα, έχεις και σοβαρή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  • Like 2
Δημοσ.
19 hours ago, sir_platanight said:

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα.

Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Και εγω με καρβουνο εψηνα 1-2 φορες το μηνα και τωρα με την Napoleon Ψηνω 3 την εβδομαδα. Ολες τις κυριακες ψηνω κοκκινα κρεατα και μεσοβδομαδα απο τσιπουρες λαυρακια και φιλετα κοτοπουλο μεχρι πιτσες και λαχανικα. Οση ωρα κανεις να αναψεις καρβουνα σε τοση ωρα εχεις βγαλει ετοιμα φιλετα κοτοπουλο και πιτες χωρις να ασχολησαι ιδιαιτερα ή να φοβασαι μην καουν.

Η ευκολια θα σε κανει να ψηνεις πολυ περισσοτερο και γι' αυτο ξεκινα με ποιοτικη αγορα εξ' αρχης.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2024 στις 2:39 ΜΜ, ilpapacha είπε

Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με λάδι/λαρδί θα πρέπει να τις ζεστάνεις, ώστε να «ανοίξουν» οι πόροι.  Μετά κάνεις την επάλειψη σε ζεστή σχάρα/πλάκα, με ελάχιστο λάδι/λαρδί και ξεκινάς την διαδικασία του seasoning. Προτίμησε ηλιέλαιο.

Το seasoning με τον καιρό, μπορεί να «χαλάσει» πχ έχεις να ψήσεις καιρό και αρχίζουν να «στεγνώνουν» οι σχάρες/πλάκες, κάνεις συχνά πυρόλυση και δεν λαδώνεις μετά τις σχάρες/πλάκες, χρησιμοποιείς βούρτσες με σκληρές τρίχες (ατσάλινες) ή κάποια μεταλλική σπάτουλα για τον καθαρισμό τους.

Το μαντέμι θέλει φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

ερωτηση/σχόλιο, εγώ οποτε πλενω τις σχάρες με απλο σφουγγαρι και σαπουνι βαζω ηλιελαιο και στη πλακα σε ΚΕΝΤΟΝ 4β, το αποτελεσμα ειναι να μαυριζει ολα τα κρεατα και να βρωμαει καμμενο ντουμανι... εχω ψησει 5-6 φορές και τωρα πλεον ειναι καλυτερα τα πραγματα και δεν τις εχω πλυνει ακομα αλλα οταν τις πλυνω θα εχω παλι το ιδιο θεμα...το εχω τσεκαρει 2-3 φορες ηδη...στην αρχη νομιζα οτι φταει η μουσταρδα(σε κοτοπουλο) αλλα δεν...τι λετε;

Δημοσ.

Δεν τις πλενουμε με σφουγγαρι, Δεν τις πλενουμε με σαπουνι, Τριβουμε με την βουρτσα, ηλιελαιο, παιρνεις τα πολλα εγω με λιγο χαρτι κουζινας, και αν βγαζειι μαυριλα πολυ, ξανα λαδακι, ξανα χαρτι, περνας μια τελευταια λιγο ηλιελαιο και ετοιμη για την επομενη φορα

  • Like 2
Δημοσ.

Η κέντον έχει απέξω σαν επίστρωση....δεν έχω βάλει ακόμα βούρτσα....μόνο με νερό και σφουγγάρι κ φευγαν όλα... Επίσης όταν τις πλένω της αφήνω να ζεσταθούν να φύγει αν υπάρχει κάποια υγρασια. Με το ηλιέλαιο πρέπει να την αφήσεις στους 180 30-45 λεπτά αν θυμάμαι καλά ...τότε γίνεται η προστασία...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, trelomam είπε

ερωτηση/σχόλιο, εγώ οποτε πλενω τις σχάρες με απλο σφουγγαρι και σαπουνι βαζω ηλιελαιο και στη πλακα σε ΚΕΝΤΟΝ 4β, το αποτελεσμα ειναι να μαυριζει ολα τα κρεατα και να βρωμαει καμμενο ντουμανι... εχω ψησει 5-6 φορές και τωρα πλεον ειναι καλυτερα τα πραγματα και δεν τις εχω πλυνει ακομα αλλα οταν τις πλυνω θα εχω παλι το ιδιο θεμα...το εχω τσεκαρει 2-3 φορες ηδη...στην αρχη νομιζα οτι φταει η μουσταρδα(σε κοτοπουλο) αλλα δεν...τι λετε;

Δες ένα παλαιότερο ποστ από @vins

 

Στις 3/6/2024 στις 10:52 ΠΜ, ventic139 είπε

Καλημερα ομαδα... για κεντον 4β καμια πετρα για ψωμι / πιτσα εχουμε να προτεινουμε;

Δες ένα παλαιότερο ποστ

 

  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δες ένα παλαιότερο ποστ από @vins

 

Δες ένα παλαιότερο ποστ

 

Καλημερα.. τα λιπη που εχουν μεινει στο απο κατω μερος πως ομως καθαριζουν οεο; Και τα καθαριζω σχεδον σε καθε ψησιμο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλημερα.. τα λιπη που εχουν μεινει στο απο κατω μερος πως ομως καθαριζουν οεο; Και τα καθαριζω σχεδον σε καθε ψησιμο.

Φαντάζομαι ότι η ερώτηση αυτή είναι για τις σχάρες, όπου παρέθεσα ένα παλαιότερο ποστ . Στο ποστ που έχει κάνει ο vins, αναφέρει με ποιον τρόπο τις καθαρίζει.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. πήρα τελικά την bormann 5030 καθότι είμαι αρκετά άπειρος και δεν ξέρω αν θα ψήνω τόσες φορές.. αν πια αγαπήσω το άθλημα θα γίνει η μετάβαση! Εξαρτήματα πήρα μια τριάδα της bormann αλλά δεν έχει βούρτσα.. ποια να πάρω?

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

1354 σελίδες για ψησταριά (και μάλιστα υγραερίου - ούτε καν καρβουνου) ... αν ανοίξει κανείς θέμα για vegan διατροφή ζήτημα να γραφούν 1-2 σελίδες σε ένα έτος :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...