Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, protathlitis said:

Πήγα  ΑΒ Βασιλόπουλο για χοιρινά Ribs  που γράφτηκε εδώ ότι έχει, και όντως βρήκα. Τα έκανα low n slow και σε 3.5 ώρες περίπου είχαν μαλακώσει. Σε συνδυασμό με σάλτσα BBQ γλύφαμε τα δάχτυλά μας. Κάτι ξέρουν οι Αμερικάνοι που τα κάνουν έτσι! 

Επόμενο level να τα καπνίζω παράλληλα.  

 

 

IMG_9310.jpeg

Τα φτιαχνω και εγω, αλλα πρωτα στο φουρνο τυλιγμενα σε λαδοκολα και αλουμινοχαρτο στους 130 για 2.5 ωρες. Μετα στο BBQ για 10 λεπτα καθε πλευρα. Γινεται λιωμα και τα κοκκαλα βγαινουν μονα τους ενω ταυτοχρονα εχει και ξεροψημενη κρουστα. Sauce μονο μετα το ψησιμο γιατι καιγεται. 

Επεξ/σία από johnniek13
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Τα φτιαχνω και εγω, αλλα πρωτα στο φουρνο τυλιγμενα σε λαδοκολα και αλουμινοχαρτο στους 130 για 2.5 ωρες. Μετα στο BBQ για 10 λεπτα καθε πλευρα. Γινεται λιωμα και τα κοκκαλα βγαινουν μονα τους ενω ταυτοχρονα εχει και ξεροψημενη κρουστα. Sauce μονο μετα το ψησιμο γιατι καιγεται. 

Στο φούρνο γιατί? δεν μπορεί η ψησταριά σου να κατέβει στους 130?

Για την sauce έχεις δίκιο.

Εγώ δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου, αλλιώς η συνταγή που έκανα είχε τα εξής βήματα:

  • Αλατι πιπέρι και ψήσιμο στους 130 1.30 ώρα
  • Άπλωμα BBQ sauce και τύλιγμα με χαρτί ψησίματος, ψήσιμο για 1 ώρα στους 130.
  • Ξετύλιγμα και ψήσιμο για περίπου 20-30 λεπτά για να κάνει κρούστα

Οι χρόνοι είναι ανάλογα το μέγεθος των ribs.

 

Δημοσ.
11 minutes ago, protathlitis said:

Στο φούρνο γιατί? δεν μπορεί η ψησταριά σου να κατέβει στους 130?

Για την sauce έχεις δίκιο.

Εγώ δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου, αλλιώς η συνταγή που έκανα είχε τα εξής βήματα:

  • Αλατι πιπέρι και ψήσιμο στους 130 1.30 ώρα
  • Άπλωμα BBQ sauce και τύλιγμα με χαρτί ψησίματος, ψήσιμο για 1 ώρα στους 130.
  • Ξετύλιγμα και ψήσιμο για περίπου 20-30 λεπτά για να κάνει κρούστα

Οι χρόνοι είναι ανάλογα το μέγεθος των ribs.

 

το 3ο βήμα σε τι θερμοκρασία ?

Δημοσ.
2 hours ago, protathlitis said:

Στο φούρνο γιατί? δεν μπορεί η ψησταριά σου να κατέβει στους 130?

Για την sauce έχεις δίκιο.

Εγώ δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου, αλλιώς η συνταγή που έκανα είχε τα εξής βήματα:

  • Αλατι πιπέρι και ψήσιμο στους 130 1.30 ώρα
  • Άπλωμα BBQ sauce και τύλιγμα με χαρτί ψησίματος, ψήσιμο για 1 ώρα στους 130.
  • Ξετύλιγμα και ψήσιμο για περίπου 20-30 λεπτά για να κάνει κρούστα

Οι χρόνοι είναι ανάλογα το μέγεθος των ribs.

 

Γιατι στο φουρνο δεν ασχολεισαι, εχεις μικροτερο κόστος γιατι ειναι μονωμένος και θεωρω οτι δεν εχει νοημα να τα βαλω τυλιγμενα στο bbq. Γενικα θεωρω οτι ειναι λαθος να χρησιμοποιω το BBQ σαν φουρνο.

Δημοσ.

Μα σε οποιοδήποτε έμμεσο ψήσιμο, σαν φούρνος χρησιμοποιείται. 

Βέβαια αν μιλάμε για κανένα ταψί με φαγητό ή κανένα κέικ/μπισκότα ή καμιά πίτα κλπ, εκεί ναι παραμένει ο φούρνος. Αν μιλάς για τέτοιες χρήσεις συμφωνώ.

Δημοσ.

Για ribs εγω κανω μεθοδο 3-2-1. 

  • 3 ωρες καπνισμα, αφου πρωτα τα εχω περασει μουσταρδα και οποιο bbq rub μου αρεσει
  • 2 ωρες τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο με λιγο βουτυρακι και καστανη ζαχαρη
  • 1 ωρα ανοιχτα και συχνα περασματα με bbq sauce

BBQ Sauce δοκιμαστε την γλυκια απο εδω. Οτι καλυτερο εχω φαει. Σου σκανε γευσεις μεσα στο στομα απο παντου.

 

  • Like 6
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε
  • 3 ωρες καπνισμα, αφου πρωτα τα εχω περασει μουσταρδα και οποιο bbq rub μου αρεσει
  • 2 ωρες τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο με λιγο βουτυρακι και καστανη ζαχαρη
  • 1 ωρα ανοιχτα και συχνα περασματα με bbq sauce

Ενδιαφέρον.

Για τις ώρες παίζει ρόλο και το μέγεθος του Rib. Αυτά που πήρα από AB ζύγιζαν 1 κιλό το ένα. Παλιότερα είχα πάρει πολύ μεγαλύτερα από χασάπη.

Εσύ αυτές τις ώρες που γράφεις σε τι μεγέθη αναφέρεσαι?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εσύ αυτές τις ώρες που γράφεις σε τι μεγέθη αναφέρεσαι?

Baby back, ειναι σχεδον παντα ιδιο μεγεθος/παχος. Τα καλυτερα τα ειχα παρει απο τον Λεβεντη στο Περιστερι.

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

Μα σε οποιοδήποτε έμμεσο ψήσιμο, σαν φούρνος χρησιμοποιείται. 

Βέβαια αν μιλάμε για κανένα ταψί με φαγητό ή κανένα κέικ/μπισκότα ή καμιά πίτα κλπ, εκεί ναι παραμένει ο φούρνος. Αν μιλάς για τέτοιες χρήσεις συμφωνώ.

Δεν κανω εμμεσο ψησιμο παρα μονο σε σουβλα αν χρειαστεί. Θεωρω πως δεν αξιζει να δεσμευομαι με το αεριο και την διαδικασια ψησιματος με εμμεσο οταν κανω ακριβως το ιδιο με μεγαλυτερη ασφαλεια ελεγχο και ιδια γευση στον φουρνο. Θα εβαζα εμμεσο αν ηταν να καπνισω κατι αλλα δεν το προτιμουν τα παιδια, οποτε δεν.

Στο bbq στην ουσια βαζω οτι θα εβαζα και σε καρβουνα και επιπρόσθετα σουβλα κοτοπουλο, σουβλα μπουτι αρνι και κοντοσουβλια και ειδικα ψαρι ολοκληρο που το καψαλισμα της πετσας δινει αλλη γευση και ενταση.

Δημοσ.
On 17/05/2024 at 14:44, csontheline said:

Όχι, προς Θεού! Εννοείται ότι και η πλάκα/ταψί ψησίματος θα χρειάζεται καθάρισμα.

Ζητώ συγγνώμη που δεν ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή. Αυτό που προσπαθώ να γλιτώσω είναι το καθάρισμα που προκύπτει ως απότελεσμα των λιπών/ζουμιών που πέφτουν και καίγονται/βρωμίζουν σχάρες, φλογοκρύπτες, ταψί και γενικά ότι βρίσκεται εκεί μέσα.

Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, απλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 100€ ή θα μου κάνει μία των 25-30€ ή αν χρειάζεται να έχει αποχεύτεση ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εκεί πάνω θα ψήνονται (υποθέτω, 3 ψησίματα έχω κάνει όλα κι όλα) τα πάντα.

Για να σκεφτείτε, πήρα πέτρα για πίτσα για αυτό τον σκοπό, αλλά φίλος με απέτρεψε, καθώς η πέτρα θα τραβάει τα υγρά και κάποια στιγμή θα τα πετάξει από κάτω.

Τέλος, η πλάκα θέλει ζέσταμα πριν να μπει το κρέας, σωστά; Και αν ναι, πόσος συνηθίζεται να είναι αυτός ο χρόνος; 2-3 λεπτά ή καμιά ώρα; Δεν είναι όπως την σχάρα που μπορεί να κάτσει κρέας μέσα σε 1 λεπτό από το άναμμα;

Τελικά προχώρησα με την πλάκα, πήρα και τα υπόλοιπα ΤΣυμπράγκαλα.
Καμία σχέση στο καθάρισμα. Για μικρές ποσότητες (5 μπιφτέκια και 5 μπριζόλες) ειδικά στην ευθεία και όχι στην ανάγλυφη επιφάνεια, είναι εξαιρετική. Τα ψήνει ικανοποιητικότατα και καθαρίζεται πανεύκολα. Σε πιο μεγάλες, μπουκώνει λίγο από λάδια, λίπη και λοιπά κρέατα που μαυρίζουν και καίγονται και δεν βγαίνουν πολύ καλά. Βέβαια, με περισσότερη χρήση, ίσως τα καταφέρω καλύτερα.

  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, csontheline said:

Τελικά προχώρησα με την πλάκα, πήρα και τα υπόλοιπα ΤΣυμπράγκαλα.
Καμία σχέση στο καθάρισμα. Για μικρές ποσότητες (5 μπιφτέκια και 5 μπριζόλες) ειδικά στην ευθεία και όχι στην ανάγλυφη επιφάνεια, είναι εξαιρετική. Τα ψήνει ικανοποιητικότατα και καθαρίζεται πανεύκολα. Σε πιο μεγάλες, μπουκώνει λίγο από λάδια, λίπη και λοιπά κρέατα που μαυρίζουν και καίγονται και δεν βγαίνουν πολύ καλά. Βέβαια, με περισσότερη χρήση, ίσως τα καταφέρω καλύτερα.

Ακριβως ο ιδιος λογος που πηρα κι εγω την πλακα για την Rogue.

Να γλυτωσουμε λιγο "ταλαιπωρια" απο το καθαρισμα στις σχαρες και τα λιπια που πεφτουν μεσα.

Δυστυχως δεν εχω χαρει τη δικια μου ακομα περαν απο κατι μπιφτεκια, καθως η αγορα συνεπεσε με ολικη ανακαινιση στο σπιτι.

Λογικα σε 20 μερες θα ειμαι ετοιμος και τοτε "τσιτα τα γκαζια" :P

  • Like 3
Δημοσ.

Για την παρακάτω αλχημεία, ζητώ προκαταβολικά την κατανόηση των pizzaioli του νήματος 🤫

Κατεψυγμένη πίτσα για λίγα λεπτά στη σχάρα

IMG_20240528_203346_3.jpg.b018d85199c1a319e9457b2f641bf4e0.jpg

Έμμεσο ψήσιμο στη συνέχεια...

IMG_20240528_210613_3.jpg.62087b5e207167a95eea1200bbd8125d.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Οσοι πήρατε την μαντεμένια πλάκα, είναι ευκαιρία να την δοκιμάσετε και με άλλα υλικά εκτός από κρεατικά. 

Χαλούμι, πιπεριές φλωρίνης, κρεμύδια, πατάτες στον τρίφτη, αυγά, λάχανο σε φέτες, σαρδέλες, λαχανικά κλπ κλπ  θα σας αρέσουν πολύ

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...