Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vaggelisd66 είπε

Λοιπόν αυτήν την ψησταριά υγραερίου έχω.
Με πατέντα για να μπει σε καροτσάκι ώστε να γίνει φορητή.
Ψυχρά σημεία στην αρχή δεν θα έχεις αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσεις αλλά μαθαίνεις που ακριβώς είναι και την δουλεύεις κατάλληλα.
Αναφλέξεις θα έχεις από το πρώτο ψήσιμο σε συνάρτηση με το είδος του κρέατος που θα ψήνεις.
Λουκάνικα, πανσέτες κλπ λιπαρά κρέατα θα γίνεται χαμός.
Το νερό στο δοχείο δεν προσφέρει κάτι παραπάνω εκτός από το να καθαρίζει ευκολότερα το δοχείο συλλογής λιπών.
Για αυτές που βλέπουμε εδώ δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις νερό στο σημείο που συγκεντρώνει το λίπος.
Ερώτηση προς τους κατέχοντες : 
Η ψησταριά του leroy η Naterial Kenton με τους 3 ή 4 καυστήρες έχει αντίστοιχο δοχείο με νερό;
Ακόμα και με αυτή την αρχαία ψησταριά (την χρησιμοποιούμε πάνω από 10 χρόνια) χωρίς καπάκια, θερμόμετρα κλπ τα κρέατα γίνονται πολύ γρήγορα χειμώνα καλοκαίρι, με μικρή κατανάλωση και πολύ νόστιμα.
Πιστεύω ένας ερασιτέχνης δεν θα καταλάβει την ελάχιστη διαφορά με το καρβουνο.
Για το καθάρισμα μέχρι και πιεστικό χρησιμοποιήσαμε και δεν έπαθε τίποτα.
Για λόγους όμως ευκολίας και ομορφιάς αποφάσισα την αναβάθμιση αγοράζοντας κάποια από τις σύγχρονες ψησταριές με καπάκι, θερμόμετρο, σούβλα κλπ.
Στην αρχή έβλεπα την Blackbuul Grilly αλλά και την Borman 3100 αλλά τελικά είναι ένα βήμα πριν την παραγγελία της Kenton μάλλον με τους 4 καυστήρες γιατί είμαστε πολλοί και φαγανοί. 
 

IMG_20191020_124408.jpg

.. καλησπέρα , όχι δεν υπάρχει δοχείο νερού όχι μόνο στη  naterial αλλά και σε καμία άλλη ψησταριά αυτού του τύπου , νερό στη ψησταριά υπάρχει μόνο στις επαγγελματικές ψησταριές  Ελλάδας και Ιταλίας πουθενά αλλού , με εξαιρεση τις kettle weder  και αυτό σαν αξεσουαρ στην ουσία πρόκειται για μια θήκη σε σχήμα ημικυκλικό για τα κάρβουνα και που στην ευθεία πλευρά της υπάρχει μια θήκη για νερό και την οποία χρησιμοποιούν όταν ψηνουν με έμμεσο τρόπο έτσι ώστε να διατηρείται μια σχετική υγρασία , 

Και ακόμη μια εξαίρεση αν δεν κάνω λάθος , η  Electrolux  έχει παρουσιάσει κάτι ανάλογο στο φούρνο της νέας ηλεκτρικής κουζίνας  της 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

20 λεπτά προθέρμανση στο full,σχεδόν 300 βαθμούς,και μετά 10 λεπτά ψήσιμο.

Την έψησα παρέα με το αλουμινένιο ταψακι που έχει, δεν ξέρω αν έκανα σωστά ,σε video sto youtube ,γίνεται και χωρίς αυτό,έγινε λες και βγήκε από ξυλοφουρνο,ίσως ήθελε 1-2 λεπτά λιγότερο,ζύμη ετοιματζιδικη,γεύση όμως άριστη, αποτυχία σε ψήσιμο καμμία ακόμα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά το "hack" στον ρυθμιστή, η πρώτη προσπάθεια σε Mοσχαρισια .

επιάσε σταθερά σχεδόν 300 βαθμούς. (έφτανε με πολύ ζόρι 250) 

ελληνική σπαλοπριζολα 450 γρ ,ωρίμανσης 28 ημερων, ψήσιμο από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά - 

 

image.png.c7d95c2ffd25dae74dec86e360469987.png 

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 14
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aris1964 είπε

20 λεπτά προθέρμανση στο full,σχεδόν 300 βαθμούς,και μετά 10 λεπτά ψήσιμο.

Την έψησα παρέα με το αλουμινένιο ταψακι που έχει, δεν ξέρω αν έκανα σωστά ,σε video sto youtube ,γίνεται και χωρίς αυτό,έγινε λες και βγήκε από ξυλοφουρνο,ίσως ήθελε 1-2 λεπτά λιγότερο,ζύμη ετοιματζιδικη,γεύση όμως άριστη, αποτυχία σε ψήσιμο καμμία ακόμα.

Ήταν προκάτ η πίτσα ή την έφτιαξες εσύ;

Ποια πέτρα πήρες; Αν μπορείς βάλε σύνδεσμο. 

  • Like 1
Δημοσ.

Έχω την ανάγκη να ρωτήσω και να ξεκαθαρίσω κάτι στο μυαλό μου σχετικά με τις σχάρες.

Υπάρχει το εμαγιέ ατσάλι που έχει πχ η δικιά μου, το μαντέμι,το εμαγιέ μαντελι κ δεν ξέρω τι άλλο.

Αυτή η σχάρα που είχαμε παλιά να το πω έτσι, που την έβαζα πάνω στα κάρβουνα να κάψει μετά την έτριβα κ την περνάγαμε με λεμόνι, ποια είναι; Αυτή που λέτε ανοιξειδωτο ατσάλι; Το ινοξ τι παραπάνω δίνει; Υπάρχει κάνα μαγαζί Αθήνα (σίγουρα θα υπάρχει) που να πηγαίνεις να φτιάχνεις με τέτοια;

Θέλω ρε παιδί μου να την τρίβω να φεύγουν όλα ουτε μαυριλες κλπ όπως παλιά.

Ευχαριστώ πολύ.

 

Δημοσ.

Όσοι έχετε ψησταριές με 3 καυστήρες τι κάνετε όταν θέλετε να ψήσετε 2 - 3 μπριζόλες? Ανάβετε τις 2 μόνο η ακόμα και τη μία αν είναι μόνο 2 κομμάτια κρέας. Τις ανάβετε όλες στο τέρμα χαμηλό και μόνο τη μια δυνατά, αυτή με το κρέας? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Όσοι έχετε ψησταριές με 3 καυστήρες τι κάνετε όταν θέλετε να ψήσετε 2 - 3 μπριζόλες? Ανάβετε τις 2 μόνο η ακόμα και τη μία αν είναι μόνο 2 κομμάτια κρέας. Τις ανάβετε όλες στο τέρμα χαμηλό και μόνο τη μια δυνατά, αυτή με το κρέας? 

Ανάβω πρώτα όλες να πιάσει καλή θερμοκρασία και μετά τους δυο, βέβαια και όλες να της άναψεις δεν καίει τοσο πολύ. 

13 ώρες πριν, sndev είπε

Μετά το "hack" στον ρυθμιστή, η πρώτη προσπάθεια σε Mοσχαρισια .

επιάσε σταθερά σχεδόν 300 βαθμούς. (έφτανε με πολύ ζόρι 250) 

ελληνική σπαλοπριζολα 450 γρ ,ωρίμανσης 28 ημερων, ψήσιμο από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά - 

image.png.c7d95c2ffd25dae74dec86e360469987.png 

Τέλειο ψήσιμο. Off topic πολύ ωραίες πατάτες

  • Like 1
Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα την Kenton με τους 3 καυστήρες.

Το απόγευμα συναρμολόγηση και δοκιμή.

Πρέπει να προσέξω κάτι στο πρώτο άναμα;

  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vaggelisd66 είπε

Μόλις παρέλαβα την Kenton με τους 3 καυστήρες.

Το απόγευμα συναρμολόγηση και δοκιμή.

Πρέπει να προσέξω κάτι στο πρώτο άναμα;

τις συνδέσεις με τη φιάλη και τη ψησταριά τις τσεκάρεις με σαπουνάδα για τυχόν διαρροή όταν τελειώσεις....μπορείς να ανοίξεις τη φιάλη μόνο για λίγο και να τη κλείσεις και να κανείς τον έλεγχο για διαρροή......δεν ξέρω τι ρυθμιστή πίεσης έχει(είναι ρυθμιζόμενη η όχι) η φλόγα δε πρέπει να φεύγει από τα μπεκ και να είναι γαλάζια.....καλοδουλευτη

 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Astronautis είπε

Ήταν προκάτ η πίτσα ή την έφτιαξες εσύ;

Ποια πέτρα πήρες; Αν μπορείς βάλε σύνδεσμο. 

Με αφορμή το ερώτημα για την πετρα επειδη και εγω είμαι/ήμουν στο ψάξιμο πέτρα/μαντέμι ,αν και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το σκέυος της lodge ή του mypizzaproject ,βρήκα τυχαία μία πέτρα σε ελληνικό μαγαζί με 14,95 https://www.kitchenmall.gr/product/87570/stroggylo-tapsi-basi-gia-pitsa-me-labes-stirixis-diametroy.html

οπότε με αυτό το κόστος έριξα μια παραγγελία για δοκιμή και λογικά αύριο θα παραγγείλω και θα γράψω εντυπώσεις .

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο εμένα. Περιμενω μεσα στις επομενες μέρες να μου ερθει η Weber Spirit II 310.

Περα απο την μπουκαλα, τι αλλο πιστευετε οτι ειναι απαραιτητο να αγορασω για να ειμαι προετοιμασμενος? (π.χ. βουρτσα)

Δεν με νοιαζει η επωνυμια. Οσο πιο οικονομικα τοσο το καλυτερο. Η οποια προταση ειναι καλοδεχουμενη.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από PortgasDiAce
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα. Μετά από όλες τις σελίδες που διάβασα κατέληξα στην Weber spirit is e310 gbs. 
Με πληροφόρησαν όμως ότι η ψησταριά αυτή κατασκευάζεται στην Κίνα και μου αντιπρότειναν την king broil gem 320 που είναι και πιο φθηνή. Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος για τις διάφορες τους και αν τελικά είναι πιο vfm η king broil?

Δημοσ.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. 

Σίγουρα θα χρειαστείς από το πρώτο ψήσιμο κάτι για να καθαρίσεις τη σχάρα. Η κλασσική μέθοδος είναι ανοξείδωτη βούρτσα αλλά εδώ έχει προταθεί και η ξύλινη σπάτουλα ως πιο ασφαλής για να μην αφήσει τίποτα συρματάκια πάνω στη σχάρα. 

Τα υπόλοιπα θα τα δεις εν καιρώ , όπως κάλυμμα, άλλα εργαλεία, σκεύη κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...