Mpiftekis Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 2 ώρες πριν, mastoras007 είπε Θερμοκρασία και ώρες ψησίματος? Για το κοντοσούβλι περίπου 1.5 κιλό, αν θυμάμαι καλά, στους 180°C και περίπου 2-2.5 ώρες. Για την πορκέτα κάτι παρόμοιο αλλά δε θυμάμαι
mastoras007 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Οπότε αξίζει η αγορά σούβλας, Από θέμα αναφλεξεων? Δηλαδή αν το ψήνω 2-3 ώρες δεν μπορώ να είμαι εκεί από πάνω να το προσέχω, βάζετε ταψακι με νερό από κάτω η όχι? Αν και λόγο χαμηλής θερμοκρασίας φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι και αλλιώς
Mpiftekis Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ναι, βάζω ένα ταψάκι ώστε τα λίπη να πέφτουν μέσα του. Εννοείται ότι βγάζεις τις σχάρες τελείως εκτός ψησταριάς. Επίσης, μπορείς να κλείσεις τον κεντρικό καυστήρα για να μην καεί το κρέας. Αφήνεις ανοιχτούς μόνο τους ακραίους τόσο ώστε να έχεις τη σωστή θερμοκρασία. Επεξ/σία 15 Μαϊου από Mpiftekis
skskre Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 4 hours ago, mastoras007 said: ΑΛν και λόγο χαμηλής θερμοκρασίας φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι και αλλιώς Καλό είναι να έχεις ένα θερμόμετρο- ακόμα και instant όχι απαραίτητα meater ή κάτι τέτοιο- για να τσεκαρεις θερμοκρασία τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να μάθεις. Μπορείς να βρεις με ~15€ και να σε γλύτωσε από άγχος με το πόση ώρα θέλει ακομα κτλ
protathlitis Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω αλλαντικό. Να μαρινάρω και να ψήσω δηλαδή ένα ενιαίο κομμάτι γαλοπούλας ή χοιρινού ή οτιδήποτε άλλο, και αφού κρυώσει να το κόβω σε φέτες. Το έχει κάνει κάποιος? Βρίσκω διάφορες συνταγές, αλλά επειδή θα το ψήσω στην ψησταριά θα ήθελα γνώμες. Είχα φτιάξει πέρυσι σαν αυτό το χοιρινό μπούτι αλλά θέλω να κάνω και διαφορετικές συνταγές. Επεξ/σία 15 Μαϊου από protathlitis
plasTOST Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Στις 14/5/2024 στις 11:30 ΜΜ, mastoras007 είπε Καλησπέρα, Έχει κάποιος σούβλα για ψησταριά υγραερίου? Γνωρίζετε πληροφορίες? Θέλω να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα - κατανάλωση αερίου. Πώς την δουλεύετε? Θέλει όλους τους καυστήρες αναμμένους η μόνο 1 η δύο? Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ψηθεί για να γίνει λουκούμι και πόσες ώρες η δεν γίνεται αυτό με το αέριο?? Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή! 4 μελη οικογένεια είμαστε αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμα δεν τρώνε ποσότητα Στην αρχή θα ψήνω δηλαδή λίγο κάνα δυο κιλά και μετά σε ειδικές περιπτώσεις αν μου αρέσει το αποτέλεσμα με κόσμο. Αξίζει?? Στις 15/5/2024 στις 12:07 ΠΜ, johnniek13 είπε Ενδεικτικα...2,7 κιλα αρνισιο μπουτι ολοκληρο στη σουβλα με την μπολια του, ψησιμο για 3 ωρες με 4 καυστηρες στο τερμα χαμηλο. Καταναλωση 1.1 kg αεριο. Τοσο πηρε να φτασει 80 βαθμους μεσα στο κοκκαλο. ΜΙλαω για Ναπολεον ψησταρια οπου αν βαλω πιο δυνατα τους καυστηρες θα το καψει απ' εξω. Κοτοπουλο ~ 1.6 κιλα με 2 καυστηρες λιγο κατω απο την μεση σε 1.5 ωρες. Για σουβλα χρειαζεσαι θερμομετρο. Οταν πιασεις την θερμοκρασια που θελεις στο μεσα του κρεατος τοτε ειναι απλη υποθεση να ανεβασεις ενταση και να δωσεις πληρες χρωμα στην πετσα. η καταναλωση ειναι χαμηλη γιατι μολις μαθεις πως ψηνει τοτε δεν ανοιγεις καθολου το καπακι και μενει σταθερα 200+ βαθμους. 21 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Αξίζει. Η κατανάλωση είναι ανάξα λόγου για το αποτέλεσμα που θα πάρεις. Έχω ψήσει χοιρινό κοντοσούβλι και πορκέτα. Όλα βγήκαν πολύ νόστιμα. Go for it! Να γράφετε και τι ψησταριά έχετε με πόσους καυστήρες για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Με weber spiirt II με 3 καυστήρες έχω ψήσει κοτόπουλο σούβλα σε 1:40, 3,5 κιλά κοντοσούβλι ζυγούρι σε 2 ώρες και 4 κιλά κοντοσούβλι χοιρινό σε 2:30 ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι χαμηλά η σούβλα στους καυστήρες ψήνεις στο τέρμα χαμηλό και στην 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου έκλεινα τον μεσαίο ή τον πρώτο γιατί άρπαζε και ανέβαζα τον 3ο καυστήρα ώστε να υπάρχει ομοιόμορφο ψήσιμο. Θέλω να δοκιμάσω και με κάπνισμα που πιστεύω θα δώσει πολύ ωραία γεύση στο κρέας. 4
rallistas Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Καλημερα ομαδα! Επιτελους ηρθε η ωρα. Παρεληφθη το μωρο (Rogue SE 425RSIB) απο το καταστημα, οποτε παω σημερα για την πληρωμη και τα καθεκαστα, αρα καλως σας (ξανα)βρηκα κι επισημα. Εβαλα μαζι τη θηκη, το μαντεμι για τα μπιφτεκια κτλ και βουρτσες σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. 7
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 3 ώρες πριν, rallistas είπε Καλημερα ομαδα! Επιτελους ηρθε η ωρα. Παρεληφθη το μωρο (Rogue SE 425RSIB) απο το καταστημα, οποτε παω σημερα για την πληρωμη και τα καθεκαστα, αρα καλως σας (ξανα)βρηκα κι επισημα. Εβαλα μαζι τη θηκη, το μαντεμι για τα μπιφτεκια κτλ και βουρτσες σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πάρε κι ένα θερμόμετρο, εάν δεν έχεις ήδη. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Έκανα κι εγώ την αγορά μου, κύριοι! Τελικά μου έκανε σίγουρα σε όγκο και έκταση μόνο η Naumann Griglia (πέραν της πολύ μικρότερης, αδύναμης και χωρίς θερμόμετρο Napoleon travelq240, ή της πολύ οριακής σε όγκο Thermogatz GS mini). Τι να κάνουμε, αυτό το χώρο έχουμε, που να μπορεί να ψήσει και χειμώνα. Θα μπορούσα να πάω σε κάποιο θηρίο - ελίτ κατασκευή, αλλά στο μπροστινό - βορεινό μπαλκόνι που θα έμπαινε, δεν κάθεσαι τις 3 από τις 5 μέρες του χειμώνα και τη 1 στις 3 άνοιξης - φθινοπώρου. Έβαλα και μία 5κιλη της coral gas για να μην έχω αυτό το βαλκανικό λουμπεναριό με τις σκουριασμένες 10κιλες. Δεν υπήρχε και άλλη επιλογή, όλη σχεδόν η Κηφισιά μόνο coral gas εμπορεύεται. 😛 Πολύ καλαίσθητη και όμορφη κατασκευή, πανάλαφρη επίσης. Το βενζινάδικο για αλλαγή είναι στα 150 μέτρα, πας με τα πόδια. Τη μεγάλη βδομάδα πειραματίστηκα με γαρίδες , χταπόδι, καλαμάρι και λαχανικά. Πολύ καλό αποτέλεσμα! Έως και εξαιρετικό. Τις τελευταίες μέρες, μπήκαν αρνίσια παϊδάκια, ψάρι, χοιρινό. Σήμερα λόγω διακοπής ρεύματος, ολόκληρο κοτόπουλο. Τα αποτελέσματα είναι μέρα - νύχτα εν συγκρίσει με το ρεύμα, σε νοστιμιά, όψη, αλλά και ταχύτητα. Ο καθαρισμός είναι εύκολος. Το μόνο αρνητικό, είναι ότι δεν έχει μεγάλη παραμετροποίηση η φλόγα. Δηλαδή, στο μαξ της είναι στα 3.500 βαττ, στο μινιμούμ της δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1800. Δεν έχεις δλδ τη δυνατότητα να αφήσεις τη φλόγα σε πολύ-πολύ χαμηλή στάθμη. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει ελαφρώς στο εσωτερικό, σχεδόν μέχρι να αγγίξει τους 300 βαθμούς. 7
plasTOST Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 28 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Έκανα κι εγώ την αγορά μου, κύριοι! Τελικά μου έκανε σίγουρα σε όγκο και έκταση μόνο η Naumann Griglia (πέραν της πολύ μικρότερης, αδύναμης και χωρίς θερμόμετρο Napoleon travelq240, ή της πολύ οριακής σε όγκο Thermogatz GS mini). Τι να κάνουμε, αυτό το χώρο έχουμε, που να μπορεί να ψήσει και χειμώνα. Θα μπορούσα να πάω σε κάποιο θηρίο - ελίτ κατασκευή, αλλά στο μπροστινό - βορεινό μπαλκόνι που θα έμπαινε, δεν κάθεσαι τις 3 από τις 5 μέρες του χειμώνα και τη 1 στις 3 άνοιξης - φθινοπώρου. Έβαλα και μία 5κιλη της coral gas για να μην έχω αυτό το βαλκανικό λουμπεναριό με τις σκουριασμένες 10κιλες. Δεν υπήρχε και άλλη επιλογή, όλη σχεδόν η Κηφισιά μόνο coral gas εμπορεύεται. 😛 Πολύ καλαίσθητη και όμορφη κατασκευή, πανάλαφρη επίσης. Το βενζινάδικο για αλλαγή είναι στα 150 μέτρα, πας με τα πόδια. Τη μεγάλη βδομάδα πειραματίστηκα με γαρίδες , χταπόδι, καλαμάρι και λαχανικά. Πολύ καλό αποτέλεσμα! Έως και εξαιρετικό. Τις τελευταίες μέρες, μπήκαν αρνίσια παϊδάκια, ψάρι, χοιρινό. Σήμερα λόγω διακοπής ρεύματος, ολόκληρο κοτόπουλο. Τα αποτελέσματα είναι μέρα - νύχτα εν συγκρίσει με το ρεύμα, σε νοστιμιά, όψη, αλλά και ταχύτητα. Ο καθαρισμός είναι εύκολος. Το μόνο αρνητικό, είναι ότι δεν έχει μεγάλη παραμετροποίηση η φλόγα. Δηλαδή, στο μαξ της είναι στα 3.500 βαττ, στο μινιμούμ της δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1800. Δεν έχεις δλδ τη δυνατότητα να αφήσεις τη φλόγα σε πολύ-πολύ χαμηλή στάθμη. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει ελαφρώς στο εσωτερικό, σχεδόν μέχρι να αγγίξει τους 300 βαθμούς. Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω, έχει φλογοκρύπτες πάνω από τους καυστήρες;
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Just now, plasTOST said: Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω, έχει φλογοκρύπτες πάνω από τους καυστήρες; Όχι, έχει έναν καυστήρα που ''φλογοκρυπτίζεται'' μερικώς από τη συμπαγή κατασκευή του μαντεμιού πάνω από αυτόν (ενώ το υπόλοιπο μαντέμι, είναι σχάρα κανονική - τυπική). 1
rallistas Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, ilpapacha said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πάρε κι ένα θερμόμετρο, εάν δεν έχεις ήδη. Ευχαριστω!Θα βαλω και φωτο μολις παραλαβω κι εδω και στην ομαδα στο φβ που σε εχω δει. Εβαλα ενα οικονομικο να ερχεται σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Εχω δει απειρα gadgets και δεν εχω σταματημο με δαυτα.Αν θυμασαι, ξεκινησα στα 800 ευρω να ψαχνω και φτασαμε double score! Mπουκαλα αρχικα μια oldfashion να δουμε τι παιζει και σιγουρα μετα θα παω κι εγω σε Coral και λογω της ευκολιας του βαλε βγαλε που εχει με το δικο της ρυθμιστη που εχει και ενδειξη. Επεξ/σία 16 Μαϊου από rallistas 3
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 8 ώρες πριν, rallistas είπε Ευχαριστω!Θα βαλω και φωτο μολις παραλαβω κι εδω και στην ομαδα στο φβ που σε εχω δει. Εβαλα ενα οικονομικο να ερχεται σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Εχω δει απειρα gadgets και δεν εχω σταματημο με δαυτα.Αν θυμασαι, ξεκινησα στα 800 ευρω να ψαχνω και φτασαμε double score! Mπουκαλα αρχικα μια oldfashion να δουμε τι παιζει και σιγουρα μετα θα παω κι εγω σε Coral και λογω της ευκολιας του βαλε βγαλε που εχει με το δικο της ρυθμιστη που εχει και ενδειξη. Η ένδειξη που έχει ο ρυθμιστής της coral prime είναι για την πίεση και όχι για το πόσα κιλά έχει ακόμα. Αν θέλεις να γνωρίζεις το ακριβές υπόλοιπο, θα πρέπει να την ζυγίζεις. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα. 3
rallistas Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 48 minutes ago, ilpapacha said: Η ένδειξη που έχει ο ρυθμιστής της coral prime είναι για την πίεση και όχι για το πόσα κιλά έχει ακόμα. Αν θέλεις να γνωρίζεις το ακριβές υπόλοιπο, θα πρέπει να την ζυγίζεις. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα. Να σου πω την αλήθεια,πιο πολύ τη θέλω για το εύκολο βάλε-βγάλε! 1
csontheline Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Μπήκα και εγώ στο σπορ, γιατί ζήλεψα το ψήσιμο, αλλά σιχαίνομαι το κάρβουνο. Ξεκίνησα με μία αγορά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, Grillmeister από τα Lidl. Χτες ήταν η 3η φορά που έψησα. Όταν κάνει μεγάλη διαφορά το κρέας, καθώς βγήκαν λουκουμάκια! Το κακό είναι ότι έψηνα 1+ ώρα, καθάριζα 1,5. Σκέφτηκα μαντεμένιο ταψάκι για να γλιτώσω τα ζουμιά και τις φωτιές (και ΚΥΡΙΩΣ το καθάρισμα). Υπάρχει κάποια πρόταση είτε για το καθάρισμα, είτε το ταψί; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα