Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/5/2024 στις 12:18 ΜΜ, giabritsos είπε

Χριστός ανέστη σε όλους !

ενδιαφερομαι για μικρή ψησταριά αερίου ώστε να την εχω πάνω σε τραπέζι στο μπαλκόνι .

η πρώτη που κοιτάω είναι η landmann Pantera 2.0.δευτερη char broil griltogo και τριτη napoleon travelq pro285.

επειδή ειμαι λιγο άσχετος αν έχετε κατι άλλο να προτείνετε σε αυτα τα χρήματα πάνω κατω καλύτερο ειμαι όλος αυτιά .!

Ουσιαστικά η σύγκριση είναι μεταξύ της Landmann και της Napoleon, καθώς η charbroil έχει την μικρότερη επιφάνεια, έναν καυστήρα και την χειρότερη εγγύηση. 
Η καλύτερη επιλογή είναι η Napoleon, καθώς διαθέτει την μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος, 2 καυστήρες (όπως και η Landmann), δυνατότερους καυστήρες, καλύτερη (συνολικά) εγγύηση και μεγαλύτερη επιλογή αξεσουάρ.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μετά από πολυήμερη στέρηση χοιρινού...

1η μέρα:

IMG_20240504_131735.jpg.4a2320ff710d9e84abd4a3969575b93e.jpg

2η μέρα:

IMG_20240509_170159.jpg.a5b96f77223db7dbec5f6f0f18bbbf40.jpg

3η μέρα:

IMG_20240511_130803.jpg.a51d56a77d7be69ec8b46334f3533dad.jpg

Ένα διάλειμμα με ψάρι:

IMG_20240510_094643.jpg.b27da58230ffc1bb64958f8ee2758ec3.jpg

IMG_20240510_111720.jpg.42086cd7e291839c631f17f45b946eb0.jpg

 

Farmer Pork GIF by Chipotle Mexican Grill

  • Like 5
  • Haha 4
Δημοσ.

Ok μόλις ήρθε το θερμόμετρο από το temu. Ας πάμε μια βόλτα και από το Lidl για αυτές τις μικρές βούρτσες...

IMG_20240513_192708.jpg.6969d0e30e226962157c2174e45fc9a9.jpg

Και με την ευκαιρία ας πάρουμε και λίγο κοτοπουλάκι ...

IMG_20240513_175412.jpg.610acfadd9c3ee61d14d34fa47998f17.jpg

Και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον😟

IMG_20240513_190256.jpg.1a158ccfdae414226241f6ce6ebd4be5.jpg

 

 

  • Like 6
Δημοσ.

Θα σας πρότεινα να πάρετε βούρτσες με μακριά λαβή για να μην κάψετε τα χέρια σας όταν βουρτσίζετε ζεστές σχάρες.

  • Like 5
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει κάποιος σούβλα για ψησταριά υγραερίου? 

Γνωρίζετε πληροφορίες?

Θέλω να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα - κατανάλωση αερίου.

Πώς την δουλεύετε? Θέλει όλους τους καυστήρες αναμμένους η μόνο 1 η δύο?

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ψηθεί για να γίνει λουκούμι και πόσες ώρες η δεν γίνεται αυτό με το αέριο??

Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!

4 μελη οικογένεια είμαστε αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμα δεν τρώνε ποσότητα 

Στην αρχή θα ψήνω δηλαδή λίγο κάνα δυο κιλά και μετά σε ειδικές περιπτώσεις αν μου αρέσει το αποτέλεσμα με κόσμο.

Αξίζει??

 

Δημοσ.
23 minutes ago, mastoras007 said:

Καλησπέρα,

Έχει κάποιος σούβλα για ψησταριά υγραερίου? 

Γνωρίζετε πληροφορίες?

Θέλω να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα - κατανάλωση αερίου.

Πώς την δουλεύετε? Θέλει όλους τους καυστήρες αναμμένους η μόνο 1 η δύο?

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ψηθεί για να γίνει λουκούμι και πόσες ώρες η δεν γίνεται αυτό με το αέριο??

Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!

4 μελη οικογένεια είμαστε αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμα δεν τρώνε ποσότητα 

Στην αρχή θα ψήνω δηλαδή λίγο κάνα δυο κιλά και μετά σε ειδικές περιπτώσεις αν μου αρέσει το αποτέλεσμα με κόσμο.

Αξίζει??

 

Ενδεικτικα...2,7 κιλα αρνισιο μπουτι ολοκληρο στη σουβλα με την μπολια του, ψησιμο για 3 ωρες με 4 καυστηρες στο τερμα χαμηλο. Καταναλωση 1.1 kg αεριο. Τοσο πηρε να φτασει 80 βαθμους μεσα στο κοκκαλο.

ΜΙλαω για Ναπολεον ψησταρια οπου αν βαλω πιο δυνατα τους καυστηρες θα το καψει απ' εξω.

Κοτοπουλο ~ 1.6 κιλα με 2 καυστηρες λιγο κατω απο την μεση σε 1.5 ωρες.

Για σουβλα χρειαζεσαι θερμομετρο. Οταν πιασεις την θερμοκρασια που θελεις στο μεσα του κρεατος τοτε ειναι απλη υποθεση να ανεβασεις ενταση και να δωσεις πληρες χρωμα στην πετσα. 

η καταναλωση ειναι χαμηλη γιατι μολις μαθεις πως ψηνει τοτε δεν ανοιγεις καθολου το καπακι και μενει σταθερα 200+ βαθμους.

  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα,

Έχει κάποιος σούβλα για ψησταριά υγραερίου? 

Γνωρίζετε πληροφορίες?

Θέλω να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα - κατανάλωση αερίου.

Πώς την δουλεύετε? Θέλει όλους τους καυστήρες αναμμένους η μόνο 1 η δύο?

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ψηθεί για να γίνει λουκούμι και πόσες ώρες η δεν γίνεται αυτό με το αέριο??

Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!

4 μελη οικογένεια είμαστε αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμα δεν τρώνε ποσότητα 

Στην αρχή θα ψήνω δηλαδή λίγο κάνα δυο κιλά και μετά σε ειδικές περιπτώσεις αν μου αρέσει το αποτέλεσμα με κόσμο.

Αξίζει??

 

Αξίζει. Η κατανάλωση είναι ανάξα λόγου για το αποτέλεσμα που θα πάρεις.

Έχω ψήσει χοιρινό κοντοσούβλι και πορκέτα. Όλα βγήκαν πολύ νόστιμα.

Go for it!

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Αξίζει. Η κατανάλωση είναι ανάξα λόγου για το αποτέλεσμα που θα πάρεις.

Έχω ψήσει χοιρινό κοντοσούβλι και πορκέτα. Όλα βγήκαν πολύ νόστιμα.

Go for it!

Θερμοκρασία και ώρες ψησίματος?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Θερμοκρασία και ώρες ψησίματος?

Για το κοντοσούβλι περίπου 1.5 κιλό, αν θυμάμαι καλά, στους 180°C και περίπου 2-2.5 ώρες. Για την πορκέτα κάτι παρόμοιο αλλά δε θυμάμαι

Δημοσ.

Οπότε αξίζει η αγορά σούβλας,

Από θέμα αναφλεξεων? Δηλαδή αν το ψήνω 2-3 ώρες δεν μπορώ να είμαι εκεί από πάνω να το προσέχω, βάζετε ταψακι με νερό από κάτω η όχι? 

Αν και λόγο χαμηλής θερμοκρασίας φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι και αλλιώς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, βάζω ένα ταψάκι ώστε τα λίπη να πέφτουν μέσα του. Εννοείται ότι βγάζεις τις σχάρες τελείως εκτός ψησταριάς.

Επίσης, μπορείς να κλείσεις τον κεντρικό καυστήρα για να μην καεί το κρέας. Αφήνεις ανοιχτούς μόνο τους ακραίους τόσο ώστε να έχεις τη σωστή θερμοκρασία.

Επεξ/σία από Mpiftekis
Δημοσ.
4 hours ago, mastoras007 said:

 ΑΛν και λόγο χαμηλής θερμοκρασίας φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα έτσι και αλλιώς 

Καλό είναι να έχεις ένα θερμόμετρο- ακόμα και instant όχι απαραίτητα meater ή κάτι τέτοιο- για να τσεκαρεις θερμοκρασία τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να μάθεις. Μπορείς να βρεις με ~15€ και να σε γλύτωσε από άγχος με το πόση ώρα θέλει ακομα κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω αλλαντικό. Να μαρινάρω και να ψήσω δηλαδή ένα ενιαίο κομμάτι γαλοπούλας ή χοιρινού ή οτιδήποτε άλλο, και αφού κρυώσει να το κόβω σε φέτες.

Το έχει κάνει κάποιος? Βρίσκω διάφορες συνταγές, αλλά επειδή θα το ψήσω στην ψησταριά θα ήθελα γνώμες.

Είχα φτιάξει πέρυσι σαν αυτό το χοιρινό μπούτι αλλά θέλω να κάνω και διαφορετικές συνταγές.

 

IMG_9290.jpeg

Επεξ/σία από protathlitis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...