Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Επειδή η αγορά ειδικής πλάκας για όσα δεν είναι για grill μου φαίνεται άσκοπη δαπάνη, σκέφτομαι να βάλω απλά μαντέμι πάνω από το grill. Τι διαφορά θα κάνουν τα 1,5 εκατοστά διαφορά στο ύψος; Μέτρησε κανείς σημαντικές διαφορές στις θερμοκρασίες; Ίσα ίσα, πιθανό να βοηθά η επιπλέον θερμοχωρητικότητα της σχάρας της ψησταριάς. 

Μιας και το αναφερει ο @panos2310 και επειδη η τιμη της πλακας της Weber ειναι υψηλη, εχει καποιος να προτεινει εναλλακτικη για να κανουμε την δουλεια μας ?

• Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2318

• ilpapacha

2065

• sndev

1107

• ηνίοχος

589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, assasertzis είπε

Πέρασα πριν λίγο από leroy για να δω την kenton μετά από τόση αναφορά που έχει γίνει από αρκετούς. Να πω αρχικά πως πήγα και από praktiker και είδα της δικές τους και είναι μαύρα χάλια. 

Στην kenton λοιπόν....  Μου έκανε τρομερή εντύπωση σαν ψησταριά σε θέμα τιμής- προϊόντος. Είναι μια πολύ αξιόλογη ψησταριά για 259€ με 4 καυστήρες και σαν κατασκευή φαίνεται στιβαρή, διπλό τοίχωμα στο καπάκι, μαντεμενια σχάρες και μια πλάκα και χώρο άφθονο από κάτω για μπουκάλα και συναφή. Αν σκεφτεί κανείς πως έχω και ένα 10% έκπτωση είναι θαύμα που δεν επέστρεψα σπίτι με τη ψησταριά. Το μόνο κακο που βρήκα είναι στο χώρο ψησίματος που είναι πιο μικρός 41χ48

Ανάθεμα την ώρα που πήγα...  Είχα αποφασίσει να κάνω την υπέρβαση και να πάρω την outdoor sheff και τώρα έχω πάλι τους ενδιασμους μου. Όπως και να έχει άλλο 220€ και άλλο 600€...  

Η επιφάνεια ψησιματος ειναι 72χ42, οχι 48χ42..κακως δεν υπολογίζεις την πλακα ψησιματος... Και στο φιναλε εαν δεν θες την πλακα (που αλλου χρεωνεται εξτρα) παίρνεις σχαρα αντι υπάρχουσας πλακας με 20ε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

Επεξ/σία από Maktheo
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

με προβληματισε το μήνυμα ... 
«την έχει φίλος επαγγελματίας και θέλει να την διώξει »  να πάρει τι ;   outdoorchef  με δυο καυστήρες ας πούμε
«ένας διακόπτης για όλη την επιφάνεια  είναι απαραδεκτο »   τι ακριβώς είναι απαράδεκτο  , έτσι είναι όλες οι επαγγελματικές ψησταριές !!

εδώ είμαστε για λέμε την γνώμη μας   απο προσωπικές εμπειρίες  και όχι να κατευθύνουμε  τα μέλη 

μην προβληματιζεσε.............θελει να τη διωξει για να παρει κατι ιδιο αλλα με 2 η 3 καυστηρες γιατι τον εχει ρημαξει η καταναλωση

οι επαγγελματιες δεν ειναι ολοι να δινουν 300 σουβλακια + την ημερα αλλα ειναι και σε μικροτερες κωμοπολεις με 50 καταναλωση την ημερα

αυτος ο επαγγελματιας και οι δικοι μου ησαν τετοιοι δεν μπορουν να καινε ολοκληρη τη ψησταρια για 10 σουβλακια....

και τη ψησταρια σα παραδειγμα την εδωσα με τους 2 ξεχωριστους διακοπτες

μη βλεπεις πραγματα που δεν υπαρχουν...εκτος αν βλεπεις στις δημοσιευσεις μου οτι προσπαθω να  κατευθυνω μελη σε αυτο το φορουμ που ειμαι καποια χρονια 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maktheo είπε

Η επιφάνεια ψησιματος ειναι 72χ42, οχι 48χ42..κακως δεν υπολογίζεις την πλακα ψησιματος... Και στο φιναλε εαν δεν θες την πλακα (που αλλου χρεωνεται εξτρα) παίρνεις σχαρα αντι υπάρχουσας πλακας με 20ε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

Δικό μου λάθος τότε. Άρα ένα συν ακόμη ! Δεν ξέρω είμαι σε μια φάση δύσκολη τι να αποφασίσω...  Δεν ξέρουμε και κανένα που να την έχει να μας πει εντυπώσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

μην προβληματιζεσε.............θελει να τη διωξει για να παρει κατι ιδιο αλλα με 2 η 3 καυστηρες γιατι τον εχει ρημαξει η καταναλωση

οι επαγγελματιες δεν ειναι ολοι να δινουν 300 σουβλακια + την ημερα αλλα ειναι και σε μικροτερες κωμοπολεις με 50 καταναλωση την ημερα

αυτος ο επαγγελματιας και οι δικοι μου ησαν τετοιοι δεν μπορουν να καινε ολοκληρη τη ψησταρια για 10 σουβλακια....

μη βλεπεις πραγματα που δεν υπαρχουν...εκτος αν βλεπεις στις δημοσιευσεις μου οτι προσπαθω να  κατευθυνω μελη σε αυτο το φορουμ που ειμαι καποια χρονια 

αυτό ακριβώς βλέπω !! και το εγραψα όσο ποιο ξεκάθαρα μπορούσα , κατηγορείς κάτι που δεν το ξέρεις , και σε συνεχίζεις να το υποστηρίζεις  κάτι  ανυπόστατο , απο άγνοια  ; απο άλλο λόγο εσύ ξέρεις . και τα δύο όμως είναι .....  περισσότερο προβληματίζουν παρά  βοηθούν την κουβέντα
Αν θες να ξέρεις αυτές οι  ψησταριές  (μονές  της λένε οι επαγγελματίες  που τις δουλεύουν ) είναι για  αυτόν ακριβώς το λόγο που περιγράφεις , για να ψήσει κάποιος 10 σουβλάκια γρήγορα  και σωστά ,  για να βγάλει το μεροκάματο σε ένα μικρό καφενείο  της επαρχίας ,  καντίνα κ.α. 

αυτό που περιγράφεις απλά δεν υπάρχει  αν εξαιρέσει  κάποιες  προσπάθειες απο  τη γερμανία  που  μάλλον δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά εκ του αποτελέσματος  σε οτι αφορά την  κυκλοφορία  στις επαγγελματικές κουζίνες δεν υπάρχει κάτι αλλο σαν αυτό που περιγράφεις 
Δεν θέλω να σε κουράζω όμως άλλο με λόγια  καλύτερα να μιλήσουμε με αριθμούς  .  απαντησε μου  σε 2 απλές ερωτήσεις   ετσι ώστε να καταλαβαίνουμε γιατί ακριβώς μιλάμε .

1. πόσο χώρο καταλαμβάνουν  10 σουβλάκια  σε μια σχάρα ;

2. πόσο  ισχύ  έχει  ένας καυστήρας  μια ψησταριάς   που αναφέρεσαι ;
την καλησπέρα μου

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spyros_vas είπε

Μιας και το αναφερει ο @panos2310 και επειδη η τιμη της πλακας της Weber ειναι υψηλη, εχει καποιος να προτεινει εναλλακτικη για να κανουμε την δουλεια μας ?

Με ενδιαφέρει και μένα πολύ το θέμα και ιδίως αν υπάρχει κάποιος που έχει θερμόμετρο και έχει κάνει μετρήσεις. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, assasertzis είπε

Δικό μου λάθος τότε. Άρα ένα συν ακόμη ! Δεν ξέρω είμαι σε μια φάση δύσκολη τι να αποφασίσω...  Δεν ξέρουμε και κανένα που να την έχει να μας πει εντυπώσεις

Την εχω εγω, την πηραν και άλλα παιδιά. 

Θα πω οτι είπαν ολοι σχετικα για αυτη την ψησταρια, ειναι μια vfm αγορα, πολυ τίμια και αξιόλογη. 

Την ποιότητα των ακριβών (weber κτλ) δεν την εχω δει από κοντα αλλα σε σχεση με αλλες κινεζικες που ειδα απο κοντα, νομιζω για τα χρηματα που ζητα, κλεβεις εκκλησία.. 

Βεβαια η leroy βγαζει και το μοντελο hudson που ειναι inox  και πιο ακριβο σαφως (φαίνεται ιδια κατασκευη αλλα δεν ξερω αν διαφερουν τα πάχη στις λαμαρινες κτλ) 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

αυτό ακριβώς βλέπω !! και το εγραψα όσο ποιο ξεκάθαρα μπορούσα , κατηγορείς κάτι που δεν το ξέρεις , και σε συνεχίζεις να το υποστηρίζεις  κάτι  ανυπόστατο , απο άγνοια  ; απο άλλο λόγο εσύ ξέρεις . και τα δύο όμως είναι .....  περισσότερο προβληματίζουν παρά  βοηθούν την κουβέντα
Αν θες να ξέρεις αυτές οι  ψησταριές  (μονές  της λένε οι επαγγελματίες  που τις δουλεύουν ) είναι για  αυτόν ακριβώς το λόγο που περιγράφεις , για να ψήσει κάποιος 10 σουβλάκια γρήγορα  και σωστά ,  για να βγάλει το μεροκάματο σε ένα μικρό καφενείο  της επαρχίας ,  καντίνα κ.α. 

αυτό που περιγράφεις απλά δεν υπάρχει  αν εξαιρέσει  κάποιες  προσπάθειες απο  τη γερμανία  που  μάλλον δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά εκ του αποτελέσματος  σε οτι αφορά την  κυκλοφορία  στις επαγγελματικές κουζίνες δεν υπάρχει κάτι αλλο σαν αυτό που περιγράφεις 
Δεν θέλω να σε κουράζω όμως άλλο με λόγια  καλύτερα να μιλήσουμε με αριθμούς  .  απαντησε μου  σε 2 απλές ερωτήσεις   ετσι ώστε να καταλαβαίνουμε γιατί ακριβώς μιλάμε .

1. πόσο χώρο καταλαμβάνουν  10 σουβλάκια  σε μια σχάρα ;

2. πόσο  ισχύ  έχει  ένας καυστήρας  μια ψησταριάς   που αναφέρεσαι ;
την καλησπέρα μου

σου έγραψα ότι οι γονείς μου είναι επαγγελματίες σε μικρό χωριό 60 χρόνια και έχουμε εμπειρία και είναι αντιοικονομικές για μικρές δουλειές 

αυτό ήταν το ρεζουμε έχουμε ίδια εμπειρία και φίλος μου σε μεγαλύτερο χωριό θέλει να τη ξεφορτωθεί για τον ίδιο λογο

εσύ έχεις αυτή την άποψη και 'γώ τη δίκη μου ...μη κάνουμε το θέμα άνω κάτω....

5 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Θα πω οτι είπαν ολοι σχετικα για αυτη την ψησταρια, ειναι μια vfm αγορα, πολυ τίμια και αξιόλογη. 

Την ποιότητα των ακριβών (weber κτλ) δεν την εχω δει από κοντα αλλα σε σχεση με αλλες κινεζικες που ειδα απο κοντα, νομιζω για τα χρηματα που ζητα, κλεβεις εκκλησία.. 

Βεβαια η leroy βγαζει και το μοντελο hudson που ειναι inox  και πιο ακριβο σαφως (φαίνεται ιδια κατασκευη αλλα δεν ξερω αν διαφερουν τα πάχη στις λαμαρινες κτλ) 

το λερου αποτι ειχα δει πριν λιγο καιρο έχει και τις weber οποτε θα εχεις την ευκαιρια να κανεις τις συγκρισεις επιτοπου...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις ένα 2 πράγματα που θέλω να μάθω για την ψησταριά? Αν είναι εύκολο με pm μη γεμίζουμε το thread?  Πχ θερμοκρασία που ανεβαζει. Πόσο είναι η μεγαλύτερη που έχεις δει. Αν τη κρατάει σταθερή και πόσο πολύ τη ρίχνει όταν ανοίγεις το καπάκι. 

Ποια έχεις? Εγώ βλέπω αυτή με τους 4 καυστήρες

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Καλησπέρα μετά από 134 σελίδες νομίζω ότι πλέον απευθύνομαι στους ειδικούς.

Έχετε να προτείνετε κάτι καλό για απλή οικιακή χρήση χωρίς μάτια, γύρω στα 300, έχω είδη μια πλάκα μαντεμενια 46χ32 εκ οπότε η ψησταριά πρέπει να είναι τουλάχιστον τόσο αν και χρειαζόμασταν συνήθως 2 τέτοιες πλάκες καλαμάκια για να φάει η οικογένεια οπότε κάτι μεγαλύτερο είναι απαραίτητο.

Τα φώτα σας

Γιώργος

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

σου έγραψα ότι οι γονείς μου είναι επαγγελματίες σε μικρό χωριό 60 χρόνια και έχουμε εμπειρία και είναι αντιοικονομικές για μικρές δουλειές 

αυτό ήταν το ρεζουμε έχουμε ίδια εμπειρία και φίλος μου σε μεγαλύτερο χωριό θέλει να τη ξεφορτωθεί για τον ίδιο λογο

το λερου αποτι ειχα δει πριν λιγο καιρο έχει και τις weber οποτε θα εχεις την ευκαιρια να κανεις τις συγκρισεις επιτοπου...

.... δεν βλέπω το λόγο να συνεχίζω μια κουβέντα που στερείται επιχειρημάτων 

.... να σου δώσω μια συμβουλή για τους γονείς σου και το φίλο σου λοιπόν  , εάν δεν θέλουν  να πετάξουν τα λεφτά τους και να χάσουν τους πελάτες τους θα πρέπει επενδύσουν σε μια επαγγελματική ψησταριά  που έχει κατασκευαστεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο ..

3 ώρες πριν, kostasbm είπε

.... δεν βλέπω το λόγο να συνεχίζω μια κουβέντα που στερείται επιχειρημάτων 

.... να σου δώσω μια συμβουλή για τους γονείς σου και το φίλο σου λοιπόν  , εάν δεν θέλουν  να πετάξουν τα λεφτά τους και να χάσουν τους πελάτες τους θα πρέπει επενδύσουν σε μια επαγγελματική ψησταριά  που έχει κατασκευαστεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Vaggelisd66 είπε

Λοιπόν αυτήν την ψησταριά υγραερίου έχω.
Με πατέντα για να μπει σε καροτσάκι ώστε να γίνει φορητή.
Ψυχρά σημεία στην αρχή δεν θα έχεις αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσεις αλλά μαθαίνεις που ακριβώς είναι και την δουλεύεις κατάλληλα.
Αναφλέξεις θα έχεις από το πρώτο ψήσιμο σε συνάρτηση με το είδος του κρέατος που θα ψήνεις.
Λουκάνικα, πανσέτες κλπ λιπαρά κρέατα θα γίνεται χαμός.
Το νερό στο δοχείο δεν προσφέρει κάτι παραπάνω εκτός από το να καθαρίζει ευκολότερα το δοχείο συλλογής λιπών.
Για αυτές που βλέπουμε εδώ δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις νερό στο σημείο που συγκεντρώνει το λίπος.
Ερώτηση προς τους κατέχοντες : 
Η ψησταριά του leroy η Naterial Kenton με τους 3 ή 4 καυστήρες έχει αντίστοιχο δοχείο με νερό;
Ακόμα και με αυτή την αρχαία ψησταριά (την χρησιμοποιούμε πάνω από 10 χρόνια) χωρίς καπάκια, θερμόμετρα κλπ τα κρέατα γίνονται πολύ γρήγορα χειμώνα καλοκαίρι, με μικρή κατανάλωση και πολύ νόστιμα.
Πιστεύω ένας ερασιτέχνης δεν θα καταλάβει την ελάχιστη διαφορά με το καρβουνο.
Για το καθάρισμα μέχρι και πιεστικό χρησιμοποιήσαμε και δεν έπαθε τίποτα.
Για λόγους όμως ευκολίας και ομορφιάς αποφάσισα την αναβάθμιση αγοράζοντας κάποια από τις σύγχρονες ψησταριές με καπάκι, θερμόμετρο, σούβλα κλπ.
Στην αρχή έβλεπα την Blackbuul Grilly αλλά και την Borman 3100 αλλά τελικά είναι ένα βήμα πριν την παραγγελία της Kenton μάλλον με τους 4 καυστήρες γιατί είμαστε πολλοί και φαγανοί. 

IMG_20191020_124408.jpg

Πολυ κατατοπιστικη η απάντηση.  Ασχημες,  ξερές ψησταριες αλλά σκυλιά (δεκα χρονια οικιακη των 300-500 δεν ξέρω αν θα αντέχει κ σιγουρα οι καυστηρες και δεν ξεεω τι άλλο θα χρειαζονταν καμποσες φορες αντικατασταση λογικα). Οικιακες δεν υπάρχουν με νερό νομιζω. Ολες ταψακι με κλιση που οδηγουν τα λιπη στο δοχειακι ειναι. 

Επεξ/σία από georgetst
Δημοσ.

Πήγα σήμερα από Leroy και είδα από την μια την weber spirit με τους 2 καυστήρες και την Kenton με τους 4 & 3 αντίστοιχα. Θα σας γράψω την γνώμη μου σαν μην κάτοχος ψησταριάς υγραερίου: η weber πάρα πολύ ποιοτικότερη. Τόσο σαν κατασκευή/δέσιμο όσο και στις σχάρες της. Ακόμα και από όταν ανοίγεις το καπάκι καταλαβαίνεις την διαφορά. Φαντάζομαι η genesis που μου προτάθηκε να πάρω τι κατασκευή θα έχει! 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, aris1964 είπε

Πρώτη προσπάθεια ψησίματος πίτσας στη πέτρα,οπτικά φαίνεται καλή😋

IMG_20200513_222422.jpg

για δώσε λεπτομέρειες !

πόση ωρα και σε τι θερμοκρασια την εβαλες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...