Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alimentas είπε

Έχω την πρώτη που έδειξε ο φίλος της lodge.

Μιας και σκέφτομαι και εγώ να πάρω αυτή την πλάκα της Lodge, μπορείς να μου πεις εντυπώσεις για αυτή? Γιατί δεν σου έκανε? σε δυσκολεύει πχ στο καθάρισμα?

• Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2264

• ilpapacha

2042

• sndev

1103

• ηνίοχος

586

Δημοσ.
11 ώρες πριν, alimentas είπε

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

9 ώρες πριν, alimentas είπε

Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Όχι δεν εννοώ απλή πλάκα. Έχω την πρώτη που έδειξε ο φίλος της lodge. Ενδιαφέρομαι για ολοκληρωμένο σύστημα με καυστήρες δηλαδή. 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-ventura-ii-plancha-me-3-kaustires-84178205?ref=reccodo-search

Κάτι σαν αυτό. Για αυτό ανέφερα κ το leroy γιατί δείχνει ποιοτικό μηχάνημα αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι αποδώση εχει

Εχω την παλιοτερη Plancha tom με μονο καυστηρα, ειχα γραψει εκτενως τα σχολια μου αν κανεις αναζητηση στο νημα.

Γενικα τη χρησιμοποιώ απειροελαχιστα καθως ειναι για περιορισμένες εφαρμογές (ψητα λαχανικά, κανενα φιλετο στηθος κοτοπουλο ή αλλο φιλεταρισμένο κρεας, smash burger, πρωινα: αυγα, μπεικον Pancakes κλπ)...

δε θα πληρωνα πανω απο 100 ευρω για κανένα λογο καθως ειναι δεδομενο οτι οσο μερακλης κ να εισαι στο τελος θα σου καθεται σε μια γωνία.

Ποιοτικα ειναι καλη παντως και η πλακα ειναι μαντεμι με επιστρωση εμαγιε για να πλενεται (αλλιως θα σου εβγαζε τη ψυχη και θα ηταν συντομα για πεταμα αν ηταν χωρις επιστρωση)

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, alimentas είπε

Παίδες σκέφτομαι να κάνω ένα upgrade στον εξοπλισμό μου. Θέλω να πάρω ένα plancha - παλτό κυρίως για burger. Εδώ Ελλάδα επειδή μάλλον δεν είναι κ πολύ διαδεδομένο σαν τρόπος ψησίματος δεν βρίσκω καμία ιδιαίτερη ποικιλία. Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά του leroy?? Φαίνονται πολύ ποιοτικά, μεγάλα... Το μόνο που με χαλάει είναι οτι το μαντεμι έχει επίστρωση πάνω. Μόναδικο κριτήριο να είναι μεγάλη η επιφάνεια 

O @vins εχει παρει ενα απο leroy, το φθηνο νομιζω ομως. Aπ οτι ειχαμε πει μονο και μονο για την πλακα ψησιματος που εχει αξιζει.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Λοιπόν πρώτη εμπειρία, δεν εβγαλα τις σχάρες δεν ήξερα ,γιατί βοηθάει; 2 ωρες και 20 λεπτα μου πηρε, χοιρινο είχα, με την θερμοκρασία σταθερα απο 190-210 και ταψακι απο κατω. Εκανα και χταποδακι στην μαντεμενια σχαρα προς το τελος για μας που νηστεύουμε ! Αρεσε στα παιδιά οπότε κομπλέ ;)

Screenshot_20240416-202633.jpg

Screenshot_20240416-202620.jpg

Δεν μου πήρε ποτέ 2 ώρες και 20 λεπτά ένα κοντοσούβλι στην Kenton 4b. Μου παίρνει κάτι παραπάνω από 1ώρα και 15 λεπτά και μετράω με θερμόμετρο το κρέας. Δεν έβαλα ποτέ ταψάκι από κάτω γιατί δεν είδα ποτέ αναφλέξεις, υπάρχει ασφαλής απόσταση ακόμα και αν πετάξει καμιά φωτιά.

Ούτε μου αρέσει η ιδέα να καίγεται το ταψί κάτω από το κρέας, αν το φοβάσαι ας το γέμιζες με νερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, netagra είπε

Δεν μου πήρε ποτέ 2 ώρες και 20 λεπτά ένα κοντοσούβλι στην Kenton 4b. Μου παίρνει κάτι παραπάνω από 1ώρα και 15 λεπτά και μετράω με θερμόμετρο το κρέας. Δεν έβαλα ποτέ ταψάκι από κάτω γιατί δεν είδα ποτέ αναφλέξεις, υπάρχει ασφαλής απόσταση ακόμα και αν πετάξει καμιά φωτιά.

Ούτε μου αρέσει η ιδέα να καίγεται το ταψί κάτω από το κρέας, αν το φοβάσαι ας το γέμιζες με νερό.

Εβαλα αλλα όχι πολύ νερό, δεν θα εβαζα αλλα ηταν ολιγον βρώμικη.. Τώρα γιατί πηρε τοσο χρόνο δεν ξέρω θα το εξετάσω στην επόμενη προσπάθεια 

Επεξ/σία από Varnavas89
Δημοσ.
5 ώρες πριν, netagra είπε

Ούτε μου αρέσει η ιδέα να καίγεται το ταψί κάτω από το κρέας,

Τα ταψί μπαίνει για να πέφτουν τα λίπη μέσα και να μην λερώνεται η ψησταριά. Όπως σωστά είπες, λόγω της απόστασης δεν προβληματίζουν οι αναφλέξεις. 

Σαφώς και πρέπει να έχει μέτριο νερό το ταψάκι, ούτε λίγο που θα εξατμιστεί αμέσως, ούτε γεμάτο που θα βράσει και θα παράξει υδρατμούς. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, protathlitis είπε

Μιας και σκέφτομαι και εγώ να πάρω αυτή την πλάκα της Lodge, μπορείς να μου πεις εντυπώσεις για αυτή? Γιατί δεν σου έκανε? σε δυσκολεύει πχ στο καθάρισμα?

Όχι η πλάκα είναι άριστη. Θα συνεχίσει να χρησιμοποιήειται συχνά. Απλαθέλω κ κάτι μεγαλύτερο. Για ευκολία. Να πετάω 4-6 burger ταυτόχρονα 

Δημοσ.
2 minutes ago, alimentas said:

Όχι η πλάκα είναι άριστη. Θα συνεχίσει να χρησιμοποιήειται συχνά. Απλαθέλω κ κάτι μεγαλύτερο. Για ευκολία. Να πετάω 4-6 burger ταυτόχρονα 

Γιατί δεν παίρνεις ακόμα μια για να τις βάλεις δίπλα δίπλα? Ποια ψησταριά έχεις?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, alimentas είπε

Να πετάω 4-6 burger ταυτόχρονα 

42x24 και δεν χωράει 6 μπιφτέκια για burger? Πόσα χωράει δηλαδή?

Πάντως η Lodge στις προδιαγραφές γράφει ότι χωράει 8 αυγά.

Δημοσ.

Η μικρή της lodge με τίποτα δεν χωράει 6.Ουτε 4 καλά καλά. 

Για δεύτερη το σκέφτηκα απλά είπα ότι απ το να δώσω ένα ακόμα 80αρι, με λίγα παραπάνω παίρνεις ένα ολόκληρο αυτόνομο σύστημα. Κ γενικά μπορεί να κάνεις διαφορά πάνω στο πλατό. Μάλλον θα πάρω ένα φτηνό απ το leroy

Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει δύο γιατί με το ένα δεν μπορώ να τα διαχειριστώ σωστά.... 

Δες όμως και από άλλες μάρκες από skroutz κ τέτοια... 

Δε θες επισμάλτωση γιατί θες να ξύνεις ελεύθερα κτλπ?

Δημοσ.

Δεν ξερω αν με την επιστρωση,χανει καπως η αποδοση της πλακας να το πω ετσι.Σε θερμοκρασιες,χρωμα στο φαγητο κτλ.

Δημοσ.

Άνοιξε ο καιρός....θέλω γνώμη για 2η ψησταριά για το χωριό.Εχω μια Jamestown Knox 4.2  και για το χωριό θέλω κάτι για λιγότερα ψησίματα... Το κόστος μέχρι 180 ευρω ... 

Θέλω να έχει συρτάρι για τα λίπη....και θέλω να έχει στο καπάκι διπλό τοίχωμα για λιγότερες απώλειες. Προτιμώ μαντέμι για σχάρες...

Πολύ θα ήθελα να έβγαζε το Λέρου αυτή με τους 3 καυστήρες σε τέτοια τιμή....αλλά θα δείξει...

Μια άλλη που μου κέντρισε το ενδιαφέρον λόγω σχολίων είναι https://www.skroutz.gr/s/38235251/Blackbull-Porty-Foriti-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-51x38ek-me-2-Esties-5kW-BLPR02.html

Δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου αλλά λόγω του μικρού όγκου ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία και είναι και μαντέμι οι σχάρες....

Έχετε καμία πρόταση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...