Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

Βάλε κάτω από τα ξυλάκια μια λωρίδα αλουμινόχαρτο

Μια χαρά τα εψησε, ευχαριστώ δουλεύει!!!

 

 

  • Like 1
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2037

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
10 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Το σουβλακι αν βαλεις χαμηλα καυστηρες για να μην καουν τα ξυλα τοτε αργει να ψηθει και βγαινει σαν σταφιδα

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Νομιζω ακομα και 220 ειναι ψηλα. Συνηθως παιζω στους 190-200 και δεν ειχα ποτε προβλημα να ειναι σκληρο. Αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα του κρεατος.

Δημοσ.

Εγω σε τετοια κομματια "κοινα" δεν ασχολουμαι καν με θερμοκρασια. Βαζω τους διακοπτες στη μεση και οπου παει. Αν θυμαμαι καλα βεβαια εκει στους 200κατι φτανει μεχρι να ψηθουν. 

  • Haha 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σας ίσως στο νήμα η ερώτηση μου να υπάρχει κάπου αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είμαι σε σκέψεις για αγορά ψησταριάς και εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα weber spirit e210 και broil king gem 320 θα ήθελα τις απόψεις σας ποια μου προτείνετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Vagosman είπε

https://gmd-inox.gr/product/σχάρα-μονοκόμματη-kenton-naterial-4b-gas/

 

Διαρουμενη η μη σχάρα

Ταψί πλενομενο

Φλογοκρυπτες

Όλα ινοξ

Πολύ καλή ποιότητα, τσιμπημενα ομως

 

τσιμπησα για αρχη Φλογοκρυπτες... ειχαν αρχισει για γκαργκανιαζαν σε 4Β 1 χρονου :D 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ventic139 είπε

Αυτή τη εταιρία κοιτούσα. Ευχαριστώ 🙏

https://www.skroutz.gr/s/42032006/GBG-INOX-Antallaktikos-Diachytis-Kenton-Naterial-2B-3B-4B-Gas.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios
 

αυτό είναι το ίδιο με αυτό στο σάιτ τους ;

yeap

18 λεπτά πριν, ventic139 είπε

τσιμπησα για αρχη Φλογοκρυπτες... ειχαν αρχισει για γκαργκανιαζαν σε 4Β 1 χρονου :D 

εμενα ξεφτισαν απο το 2ο ψησιμο

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vagosman είπε

yeap

εμενα ξεφτισαν απο το 2ο ψησιμο

οσο με κραταει η 4Β ισως παρω και τη σχαρα, αλλιως θα σκεφτω να παω σε κατι καλυτερο..

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Neontheone είπε

Καλησπέρα σας ίσως στο νήμα η ερώτηση μου να υπάρχει κάπου αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είμαι σε σκέψεις για αγορά ψησταριάς και εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα weber spirit e210 και broil king gem 320 θα ήθελα τις απόψεις σας ποια μου προτείνετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

εχω την ΒΚ εδώ και περίπου 4 χρόνια. μια χαρα ευχαριστημένος για τα κοπάδια που έχω ψήσει μέχρι στιγμής :D

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neontheone είπε

Καλησπέρα σας ίσως στο νήμα η ερώτηση μου να υπάρχει κάπου αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είμαι σε σκέψεις για αγορά ψησταριάς και εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα weber spirit e210 και broil king gem 320 θα ήθελα τις απόψεις σας ποια μου προτείνετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

3 καυστηρες all the way

Δημοσ.

Μια που αναφερθηκαν φλογοκρυπτες,

 

Θελω να αλλαξω στην unimac και ειναι αυτοι https://www.skroutz.gr/s/35223539/Unimac-Antallaktikos-Diachytis-PSistarias-566130197.html

 

Υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη σε ανοξειδοτο?

Σκεφτομουν να κοψω μονος μου μια ανοξειδωτη λαμαρινα στο αντιστοιχο μεγεθος

Δημοσ.
18 hours ago, protathlitis said:

Πάντως εγώ όσες φορές δοκίμασα να βάλω στο πλυντήριο πιάτων εξαρτήματα της ψησταριάς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Είτε γιατί είχε ξεραμένα λίπη που έβγαιναν μόνο με δυνατό τρίψιμο με το χέρι, είτε είχαν τέτοιο σχήμα χωρίς ενιαίες επιφάνειες (πχ σχάρες) που επίσης δεν καθάριζαν καλά. Και υπόψην, έχω καλό πλυντήριο. 

Οπότε θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό και να έχεις υπόψην σου ότι θα πρέπει να τρίβεις με το σφουγγάρι για να καθαρίζεις τα εξαρτήματα, και με ατσαλόβουρτσα για τις κυρίως σχάρες. Μια ρουτίνα είναι, και αν γίνεται συχνά θα είναι αρκετά εύκολο. 

Στις ψησταρίες υγραερίου δεν είναι όπως τα κάρβουνα που τα λίπη πέφτουν πάνω τους και μετά τα πετάς. Στο υγραέριο πέφτουν στον κάδο, συνήθως σε κάποιο ταψάκι , οπότε χρειάζεται καθάρισμα. 

17 hours ago, est said:

Δεν έγινε και τίποτα. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικότεροι εδώ μέσα, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε που με τον καιρό θα σε κατατοπίσουν αναλυτικά... Να σου πω ακόμα ότι:

1) Κάθε ηλεκτρική συσκευή έχει θερμοστάτη άσχετα αν είναι ρυθμιζόμενος ή όχι.

2) Ισχύουν όλα αυτά. Εσύ θα επιλέξεις πρατήριο που είσαι ήδη πελάτης και ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις για έκπτωση, πρόγραμμα ανταμοιβής από τα καύσιμα που βάζεις στο αυτοκίνητο ή κατάστημα πώλησης που κατά κανόνα είναι γενικά φθηνότερο.

3) Αν το μπάτζετ δεν είναι θέμα τότε μελέτησε το ακόμα καλύτερα για να παίξεις σωστά.

4) Εμαγιέ σχάρες ούτε καν. Ξεχνάς τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών και πλέον παίζεις σε άλλο επίπεδο.

5) Όπως σου είπε και ο @protathlitis το πλυντήριο πιάτων το ξεχνάς 😂

Καλή τύχη και υπομονή. Και αν στο βουνό των επιλογών σου, συναντήσεις εδώ μέσα κάποιον με κουπί 🤔 εμπιστέψου τον 👌

Φυσικά δεν εννοώ να πετάμε τις σχάρες ως έχουν στο πλυντήριο. Απλά, φαντάζομαι με τις εμαγιέ θα γίνεται ό,τι με τις ηλεκτρικές: ζεστό νερό - μούλιασμα - ξύσιμο για τα επίμονα και μετά πλυντήριο πιάτων. Έχουμε κι εμείς καλό, siemens του 2020 που πετάει το νερό από 350 διαφορετικές γωνίες, καθαρίζει πολύ καλύτερα από το παλαιό μας miele. :D

Ενώ με τις μαντεμένιες, δε θα είναι και πολύ πεπεισμένοι, ούτε με το βάρος τους, ούτε με την ευαισθησία τους στη σκουριά, ούτε και με την απουσία πλυσίματος με πατροπαράδοτο... πλυντήριο. Τελοσπάντων, θα πάω σε μαγαζί να δω και τις ποιότητες. Άμα μου φανούν μπαρούφα οι φτηνιάρες, θα πάω απευθείας στις μεγαλύτερες - ακριβότερες (εφόσον οι διαστάσεις τους είναι όντως αυτές που γράφονται. Άμα μου λέει πλάτος 74 και είναι 78, δεν αγοράζεται ούτε με σφαίρες).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, protathlitis είπε

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Πώς πιάνετε τέτοιες θερμοκρασίες ρε γμτ, κάτι παίζει με την ψησταριά μου στο τέρμα πάνω από 190 δεν το έχω δεί ποτέ με άδεια ψησταριά 

Δημοσ.

Αδερφιααααααα! Μου λείψατε ρεεεε!

Κάποια στιγμή το σκ θα καθίσω να διαβάσω προς τα πίσω να σας χαρώ!

@sndev τα φιλιά μου 

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, mastoras007 said:

Πώς πιάνετε τέτοιες θερμοκρασίες ρε γμτ, κάτι παίζει με την ψησταριά μου στο τέρμα πάνω από 190 δεν το έχω δεί ποτέ με άδεια ψησταριά 

Εγω λεω χαμηλα τους 200 βαθμους στους οποιους φτανει με 2 καυστηρες στη μεση για 10 λεπτα. Αν αναβω 4 στη μεση σε 12 λεπτα περναει τους 310. 4 στο φουλ δεν εχω βαλει ποτε. οταν ειναι να γεμισω την σχαρα ολη τοτε προθερμενω για 10 λεπτα με καυστηρες στο μισο κι μολις βαλω ψηνω με 4 στο 1/3. Αλλα μιλαμε για 16.6 kw καυστηρες οχι 10-12 που εχουν οι κινεζικες.

Επεξ/σία από johnniek13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...