Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, mastoras007 said:

Καλησπέρα.

Σουβλάκια με ξύλα πως ψήνετε? 

Όσες φορές προσπάθησα δεν μπορώ να τα ψήσω μου καίει τα ξυλαράκια.

Αν τα τοποθετήσω σε σημείο να είναι τα ξύλα έξω μπροστά δεν τα ψήνει η κάνει έναν αιώνα γιατί μπροστά δεν έχω καθόλου δυνατή φλόγα!!!

Καμιά ιδέα εκτός από το να βάλω σιδερένια 

Βάλε κάτω από τα ξυλάκια μια λωρίδα αλουμινόχαρτο

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sndev είπε

SmartSelect_20240409_220319_Gallery.jpg.db7937122cf81b94482a57c8f3f6d235.jpg

Το παραπάνω δεν έβγαινε σε θερμοκρασία και πλακα νατεριαλ (ουτε για αστείο εκει μου γίνονται βραστά 😅.) Δεν έβγαινε ούτε στη campimgaz των τωρινών 600σιων.  Η πλακα που το φτιαξα ηταν της campingaz αλλα σε ψησταρια Ναπολέον με ανοιχτό κιολας το καπάκι.

@vinsεμφανίσου 

Τι εργαλείο έχεις; Ο καυστήρας ποσα kW;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Καλύτερα εμαγέ, να μπαίνουν και πλυντήριο πιάτων, να είναι κι αντικαταστάσιμες.

Πάντως εγώ όσες φορές δοκίμασα να βάλω στο πλυντήριο πιάτων εξαρτήματα της ψησταριάς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Είτε γιατί είχε ξεραμένα λίπη που έβγαιναν μόνο με δυνατό τρίψιμο με το χέρι, είτε είχαν τέτοιο σχήμα χωρίς ενιαίες επιφάνειες (πχ σχάρες) που επίσης δεν καθάριζαν καλά. Και υπόψην, έχω καλό πλυντήριο. 

Οπότε θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό και να έχεις υπόψην σου ότι θα πρέπει να τρίβεις με το σφουγγάρι για να καθαρίζεις τα εξαρτήματα, και με ατσαλόβουρτσα για τις κυρίως σχάρες. Μια ρουτίνα είναι, και αν γίνεται συχνά θα είναι αρκετά εύκολο. 

Στις ψησταρίες υγραερίου δεν είναι όπως τα κάρβουνα που τα λίπη πέφτουν πάνω τους και μετά τα πετάς. Στο υγραέριο πέφτουν στον κάδο, συνήθως σε κάποιο ταψάκι , οπότε χρειάζεται καθάρισμα. 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2024 στις 6:24 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

@est Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο και τον κόπο σου. Το εκτιμώ πολύ.

Κάποια σημεία:

1) Η ηλεκτρική που έχω, δεν έχει θερμοστάτη. Δουλεύει πάντα τελικιασμένη, όσο είναι στην πρίζα.

2) Οι φιάλες πού και πώς αλλάζουν; Από βενζινάδικο σε βενζινάδικο; Υπάρχουν distributors που δουλεύουν και εναλλάσσουν διαφορετικές μάρκες; Συγγνώμη, είμαι τελείως άσχετος, η τελευταία φορά που είδα υγραέριο ήταν το 2002 που παντρευόταν ένας θείος μου στην Κρήτη και έβραζε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου κρέας σε κάτι γιγάντες κατσαρόλες.

3) Το μπάτζετ δεν είναι θέμα. Φυσικά, εντός λογικών πλαισίων, τα οποία ορίζω αυθαίρετα στο "μισός βασικός μισθός".  Το θέμα είναι ο χώρος. Τα 71 εκατοστά πλάτος της μίας, είναι ήδη οριακά. Αν πάω στα 74, το πράγμα ζορίζει. Στο βάθος είμαι καλά. Και τα 47 και τα 49 εκ, θα χωρέσουν.

4) Όντως οι μαντεμένιες πλάκες είναι καλύτερες: Με μία διαφορά, η ψησταριά απευθύνεται σε 60χρονους με steep learning curve σε οτιδήποτε. Θα τις γεμίσουν σκουριές και θα γκρινιάζουν που είναι βαριές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Καλύτερα εμαγέ, να μπαίνουν και πλυντήριο πιάτων, να είναι κι αντικαταστάσιμες. Άλλωστε και η θερμογκατζ προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς μαντεμένιων αν δούμε ότι "χωράει" στον εγκέφαλο των χρηστών κι αυτή η αγορά. :)

5) Μπορείς να προτείνεις ένα καλό - αξιόπιστο κατάστημα πλησίον μετρό να πεταχτώ το Σάββατο που δε θα έχω αμάξι, να δω κι από κοντά συσκευές και διαστάσεις; Βλέπω τον ψήστη στην Κηφισίας που είναι επίσης κοντά μου με πόδια/λεωφορείο. Αλλά πέρα από σκρουτζομάγαζα, ίσως υπάρχει και κάποιος ειδικευμένος λόκαλ/αλυσίδα που δεν είναι σκρουτζ, γι' αυτό ρωτώ.

Ευχαριστώ και πάλι!

Δεν έγινε και τίποτα. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικότεροι εδώ μέσα, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε που με τον καιρό θα σε κατατοπίσουν αναλυτικά... Να σου πω ακόμα ότι:

1) Κάθε ηλεκτρική συσκευή έχει θερμοστάτη άσχετα αν είναι ρυθμιζόμενος ή όχι.

2) Ισχύουν όλα αυτά. Εσύ θα επιλέξεις πρατήριο που είσαι ήδη πελάτης και ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις για έκπτωση, πρόγραμμα ανταμοιβής από τα καύσιμα που βάζεις στο αυτοκίνητο ή κατάστημα πώλησης που κατά κανόνα είναι γενικά φθηνότερο.

3) Αν το μπάτζετ δεν είναι θέμα τότε μελέτησε το ακόμα καλύτερα για να παίξεις σωστά.

4) Ελαφριές και λεπτές εμαγιέ σχάρες ούτε καν. Ξεχνάς τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών και πλέον παίζεις σε άλλο επίπεδο.

5) Όπως σου είπε και ο @protathlitis το πλυντήριο πιάτων το ξεχνάς 😂

Καλή τύχη και υπομονή. Και αν στο βουνό των επιλογών σου, συναντήσεις εδώ μέσα κάποιον με κουπί 🤔 εμπιστέψου τον 👌

Επεξ/σία από est
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

Σουβλάκια με ξύλα πως ψήνετε?  

Επειδη εχω δει να το ρωτανε κ αλλοι κατα καιρους το ιδιο πραγμα.

Μια υποθεση που θα κανω γιατι προσωπικα δε μου εχει συμβει ποτε με κανενα καλαμακι κ εχω δοκιμασει απο πολλα κρεοπωλεια, ειναι οτι μαλλον εχετε τη φωτια πιο δυνατα απο οτι πρεπει ;

  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, mastoras007 said:

Καλησπέρα.

Σουβλάκια με ξύλα πως ψήνετε? 

Όσες φορές προσπάθησα δεν μπορώ να τα ψήσω μου καίει τα ξυλαράκια.

Αν τα τοποθετήσω σε σημείο να είναι τα ξύλα έξω μπροστά δεν τα ψήνει η κάνει έναν αιώνα γιατί μπροστά δεν έχω καθόλου δυνατή φλόγα!!!

Καμιά ιδέα εκτός από το να βάλω σιδερένια 

Εγω στην Rogue 525 (4 καυστηρες) βαζω μεχρι και 30 σουβλακια στους 2 μεσσαιους με τα ξυλα δεξια και αριστερα στους κλειστους. Ετσι εχω και λιγο πιο δυνατη φωτια ωστε να ροδισουν πιο γρηγορα. Το σουβλακι αν βαλεις χαμηλα καυστηρες για να μην καουν τα ξυλα τοτε αργει να ψηθει και βγαινει σαν σταφιδα (μισο σε παχος απο το στεγνωμα). Ετσι τα εκανα παλια βαζοντας τα οπως τα ψηνουν στα καρβουνα και εβγαιναν σαν παξιμαδια. 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2024 στις 7:05 ΜΜ, Vagosman είπε

Naterial 2B εδω επειτα απο δώρο κουμπάρου χωρίς καν να με ρωτήσει.

Κατέληξα άμεσα να πάρω ινοξ φλογοκρύπτες και ινοξ σχάρες μιας και τα άλλα ήταν αμφιβόλου ποιότητας που ξέφτιζαν οι βαφές.

Με ανοικτό καπάκι ειναι πολύ αδύναμη, λιγα τα kW απο τα 2 καυστηράκια.

Κλειστό καπάκι είναι οκ, σούβλες πολύ ικανοποιημένος.

Πλύσιμο; Η κόλαση του Δάντη. Χίλιες φορές να ανάψεις κάρβουνα απο το να καθαρίζεις μετα.

 

Εννοείται οτι τα αξεσουάρ ηταν αρκετά ακριβότερα απο την ίδια την ψησταριά.

 

Εξτρα

Διαιρούμενη ινοξ σχαρα

2 ινοξ φλογοκρύπτες

Σουβλα απο Leroy αδύναμο μοτερ αλλα οκ η ίδια η σούβλα.

Εχεις κάποιο λινκ για τα αξεσουάρ πλυν της σούβλας; Έχω τη 4Β εγώ 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Εχεις κάποιο λινκ για τα αξεσουάρ πλυν της σούβλας; Έχω τη 4Β εγώ 

https://gmd-inox.gr/product/σχάρα-μονοκόμματη-kenton-naterial-4b-gas/

 

Διαρουμενη η μη σχάρα

Ταψί πλενομενο

Φλογοκρυπτες

Όλα ινοξ

Πολύ καλή ποιότητα, τσιμπημενα ομως

3 ώρες πριν, sndev είπε

Θα πρέπει να ψήνεις κάθε μέρα για να γίνει απόσβεση. Ωραίο εργαλείο άλλα πολλά τα ντολαρς

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vagosman είπε

https://gmd-inox.gr/product/σχάρα-μονοκόμματη-kenton-naterial-4b-gas/

 

Διαρουμενη η μη σχάρα

Ταψί πλενομενο

Φλογοκρυπτες

Όλα ινοξ

Πολύ καλή ποιότητα, τσιμπημενα ομως

Θα πρέπει να ψήνεις κάθε μέρα για να γίνει απόσβεση. Ωραίο εργαλείο άλλα πολλά τα ντολαρς

Αυτή τη εταιρία κοιτούσα. Ευχαριστώ 🙏

https://www.skroutz.gr/s/42032006/GBG-INOX-Antallaktikos-Diachytis-Kenton-Naterial-2B-3B-4B-Gas.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios
 

αυτό είναι το ίδιο με αυτό στο σάιτ τους ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Το σουβλακι αν βαλεις χαμηλα καυστηρες για να μην καουν τα ξυλα τοτε αργει να ψηθει και βγαινει σαν σταφιδα

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Νομιζω ακομα και 220 ειναι ψηλα. Συνηθως παιζω στους 190-200 και δεν ειχα ποτε προβλημα να ειναι σκληρο. Αυτο εχει να κανει με την ποιοτητα του κρεατος.

Δημοσ.

Εγω σε τετοια κομματια "κοινα" δεν ασχολουμαι καν με θερμοκρασια. Βαζω τους διακοπτες στη μεση και οπου παει. Αν θυμαμαι καλα βεβαια εκει στους 200κατι φτανει μεχρι να ψηθουν. 

  • Haha 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σας ίσως στο νήμα η ερώτηση μου να υπάρχει κάπου αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είμαι σε σκέψεις για αγορά ψησταριάς και εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα weber spirit e210 και broil king gem 320 θα ήθελα τις απόψεις σας ποια μου προτείνετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...