kostasiour Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Άρα, κλείνουμε πρώτα τη φιάλη και μετά την ψησταριά? Είναι safe? Και εγώ κλείνω πρώτα την φιάλη και μετά τους διακόπτες ωστόσο βλεπω πως οι οδηγίες λένε το αντίθετο. Owner manual To Extinguish Burners 1) Push each burner control knob in and then turn clockwise all the way to the off position. 2) Turn the gas supply off at the LPG cylinder. Απο το site ΟδηγιεΣ ασφαλειαΣ για ψησταριεΣ υγραεριου Ανάβετε πάντα την ψησταριά με το καπάκι ανοιχτό. Ελέγχετε και καθαρίζετε τους δίσκους λίπους τακτικά. Κλείνετε πάντα πρώτα την παροχή αερίου στην ψησταριά και μετά κλείνετε τη φιάλη. Μην αποθηκεύετε ποτέ τη φιάλη αερίου σε κλειστούς χώρους. Ο σωλήνας αερίου πρέπει να ελέγχεται τακτικά για διαρροές (ιδιαίτερα μετά από μεγάλες περιόδους μη χρησιμοποίησης). https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/asfaleia/weber-49370.html Να ρωτήσω τώρα και κάτι, σε εμένα ήρθε με ένα λάστιχο με ρυθμιστή πίεσης. Από τη μεριά του λάστιχου που είναι ο ρυθμιστής, το στόμιο είχε λαστιχένιο τσιμουχάκι ενώ από την άλλη μεριά, που συνδέεται το λάστιχο στην ψησταριά, δεν είχε λαστιχένια τσιμούχα. Μήπως έλειπε; Έκανα τον έλεγχο ψεκάζοντας σαπουνόνερο πολλές φορές και δεν είδα διαρροή. Επίσης όταν αλλάζετε φιάλη, αλλάζεται και το λαστιχένιο τσιμουχάκι; Εδω διάβασα ότι αλλάζουμε σε κάθε αλλαγή φιάλης. Αυτός που μου έφερε την φιάλη ειχε χάρτινα τσιμουχάκια μαζί του και μου είπε πως αν έχω λαστιχένιο κρατάει πολύ καιρό και δεν χρειάζεται αλλαγή κάθε φορά. Βγάζει νόημα πάντως το χάρτινο να παραμορφώνεται και να θέλει αλλαγή κάθε φορά, ενώ το λαστιχένιο όχι. Τα φώτα σας παρακαλώ! Περιμένω με αγωνία να διαβάσω πότε κάποιος θα κάνει mod για μετατροπή των burners τις e-310 σε burner e-210 που έχουν μεγαλύτερο διαμέτρημα και αποδίδουν περισσότερα kw 🤣 Το manual αναφερει 0.96 mm για 2-burner και 0.93 mm για 3-burners αντίστοιχα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από kostasiour
assasertzis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, kostasiour είπε Και εγώ κλείνω πρώτα την φιάλη και μετά τους διακόπτες ωστόσο βλεπω πως οι οδηγίες λένε το αντίθετο. Owner manual To Extinguish Burners 1) Push each burner control knob in and then turn clockwise all the way to the off position. 2) Turn the gas supply off at the LPG cylinder. Απο το site ΟδηγιεΣ ασφαλειαΣ για ψησταριεΣ υγραεριου Ανάβετε πάντα την ψησταριά με το καπάκι ανοιχτό. Ελέγχετε και καθαρίζετε τους δίσκους λίπους τακτικά. Κλείνετε πάντα πρώτα την παροχή αερίου στην ψησταριά και μετά κλείνετε τη φιάλη. Μην αποθηκεύετε ποτέ τη φιάλη αερίου σε κλειστούς χώρους. Ο σωλήνας αερίου πρέπει να ελέγχεται τακτικά για διαρροές (ιδιαίτερα μετά από μεγάλες περιόδους μη χρησιμοποίησης). https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/asfaleia/weber-49370.html Να ρωτήσω τώρα και κάτι, σε εμένα ήρθε με ένα λάστιχο με ρυθμιστή πίεσης. Από τη μεριά του λάστιχου που είναι ο ρυθμιστής, το στόμιο είχε λαστιχένιο τσιμουχάκι ενώ από την άλλη μεριά, που συνδέεται το λάστιχο στην ψησταριά, δεν είχε λαστιχένια τσιμούχα. Μήπως έλειπε; Έκανα τον έλεγχο ψεκάζοντας σαπουνόνερο πολλές φορές και δεν είδα διαρροή. Επίσης όταν αλλάζετε φιάλη, αλλάζεται και το λαστιχένιο τσιμουχάκι; Εδω διάβασα ότι αλλάζουμε σε κάθε αλλαγή φιάλης. Αυτός που μου έφερε την φιάλη ειχε χάρτινα τσιμουχάκια μαζί του και μου είπε πως αν έχω λαστιχένιο κρατάει πολύ καιρό και δεν χρειάζεται αλλαγή κάθε φορά. Βγάζει νόημα πάντως το χάρτινο να παραμορφώνεται και να θέλει αλλαγή κάθε φορά, ενώ το λαστιχένιο όχι. Τα φώτα σας παρακαλώ! Περιμένω με αγωνία να διαβάσω πότε κάποιος θα κάνει mod για μετατροπή των burners τις e-310 σε burner e-210 που έχουν μεγαλύτερο διαμέτρημα και αποδίδουν περισσότερα kw 🤣 Το manual αναφερει 0.96 mm για 2-burner και 0.83 mm για 3-burners αντίστοιχα. Σε κάθε αλλαγή μπουκάλας επιτάσσεται η αντικατάσταση φλατζας. Ότι υλικό και να είναι θα πρέπει να αντικατασταθεί. Το κόστος είναι μηδενικό οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πάντα προσωπική άποψη εκφράζω εννοείται, με κάθε καλή διάθεση!
kayak Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Το κλείσιμο της φιάλης πριν από το κλείσιμο των καυστήρων πιστεύω ότι είναι χρήσιμο γιατί με αυτό τον τρόπο αδειάζει το λάστιχο του υγραερίου και αποφεύγεται η ελλάχιστη πιθανότητα έστω και μικρής διαρροής από διάβρωση. Επίσης με αυτό τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι κλείσαμε τη φιάλλη πρίν τρέξουμε να τιμήσουμε τα ψησίματα μας. Αναρρόφηση φλόγας δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχει παρουσία οξυγόνου στο λάστιχο ή στη φιάλλη 2
kostasbm Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, aenaos15 είπε Δηλαδη παιζει και να μην του κρατησει 20-30 ευρω;;; Ο λογος που πρεπει να παει στην κανονικη ποιος ειναι ;; Επιβεβαιωνω κι εγω για την οδηγια της Broil King. αν ειναι καποιος γνωστος διανομεας μπορει να μη σου κρατησει κατι για εγγυηση..το κενο παλια το πληρωνες τη πρωτη φορα γυρω στο 40αρι τωρα ειναι λιγοτερο στη κανονικη βαλεις ρυθμιστη με μανομετρακι και ξερεις ποσο ακριβως εχεις μεσα στη φιαλη....μερικες εταιρειες το εχουν παραξηλώσει και δε γεμιζουν με σωστη πιεση με αποτελεσμα να μην αδειαζει η φιαλη τελειως(την κουνας και ακους υπολλειμα μιγματος μεσα) γιαυτο προτιμηστε ..πετρογκαζ , κοραλ,εκο ,γενικα τις καλες εταιρειες. 4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Άρα, κλείνουμε πρώτα τη φιάλη και μετά την ψησταριά? Είναι safe? ειναι safe γιατι δεν εχεις υπολλειματα μιγματος στο λαστιχο υπο πιεση και αν εχεις μικρα παιδια οπως ειπε ενας φιλος μπορει πολυ ευκολα να γυρισει ενα κουμπι ενω ετσι και να το γυρισει δε συμβαινει τιποτα 1
PHadji Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ψησταριές που δεν μπαίνει σούβλα (αν υπάρχουν τέτοιες δεν ξέρω), αν γινόταν μια πατέντα τύπου ταψί με καθετα συγκολλημενες δύο μικρές σούβλες (30εκ ύψος ; Ανάλογα με το χώρο τις κάθε ψησταριάς υποθέτω) στον πάτο του ταψιου, για ψήσιμο τύπου κοτόπουλο σε κουτάκι μπύρας, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το ψησιμο σε σούβλα άραγε ; Ξέρετε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από PHadji
zanskou Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 σκεύη ψησίματος κοτόπουλου με μπύρα υπάρχουν ουκ ολίγα στην αγορά. από εκεί και πέρα υπάρχουν οντως αρκετά μοντέλα που δεν παίρνουν σούβλα αλλά με πατέντα μπορείς να βάλει κανονικά του εμπορίου.
Xorxhs! Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Έφαγα μια φλασιά, οι weber ψησταριες σας ειναι LPG ή natural gas? Παρήγγειλα από εξωτερικό και δεν πιστευω να έκανα καμια πατατια
sndev Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 υγραέριο είναι θέλει μηχανισμό για παίξει με φυσικό αέριο
Xorxhs! Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Ωραία .. την lpg πήρα ευτυχώς . Μπορείτε να δώσετε κάποιο link ποια φιάλη να αγοράσουμε ;
sndev Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε Ωραία .. την lpg πήρα ευτυχώς . Μπορείτε να δώσετε κάποιο link ποια φιάλη να αγοράσουμε ; https://gasexpress.gr/fiali-igraeriou-me-eggiisi-10kg-petrogaz-eg001 https://gasexpress.gr/fiali-ygraeriou-diafani-10kg-agora-fialis-periechomenou-petrogkaz https://gasexpress.gr/coral-gas-fiali 1
aspis Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στην περιοχή μου (Σέρρες) μετά από μια διαδικτυακή αναζήτηση δεν βλέπω ούτε Coral gas ούτε Petrogaz να υπάρχουν. Με βλέπω με τις καλές και σίγουρες παραδοσιακές σκουριασμένες που είχαμε από παιδιά. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από aspis
fylatos Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, sounis11 είπε Απλα να γνωρίζεις οτι ,σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οταν εχεις την χοάνη με το μεγαλο άνοιγμα προς τα πάνω , ψήνεις εμμεσα.Για να ψησεις άμεσα πρέπει να την αντιστρεψεις. Παραθετω και φωτο. Χρήστης εδώ και 2 χρόνια. Αν ψήσει direct θα τα κάψει όλα. Η χοάνη λειτουργεί περίπου όπως λειτουργούν οι ανακλαστήρες, σε καμία περίπτωση όταν ψήνεις πχ στους 300 δεν είναι indirect όπως θα το εννοούσαμε σε μια με 3 καυστήρες αν την έβαζες σε μέρος με σβησμένο καυστήρα. Ξέρω τι λέει η εταιρεία, αλλά η χοάνη ανάποδα είναι μόνο για cast iron τηγάνι ή wok. Τα ίδια λένε και στο κατάστημα τα παιδιά που την πουλάνε. Έχω ψήσει 200 φορές περίπου στη δική μου Kensington 480.
georgetst Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia, εκεί που έβγαζα τα μάτια μου, κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου, ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ, οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου). Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς, και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann, theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit, broil king, outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ). Ψαξε ψαξε, εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης, για οικιακη χρηση, αλλά πανακριβες, χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα). Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700, είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη, ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε) και ενα σημαντικό για μενα, συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική; οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο) ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός, μπριζόλες, σουβλακια, λουκανικα, πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου, εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα, ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες; ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα, προβατα). Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν, ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά, να εχω κρυες ζώνες, να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
aenaos15 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, aspis είπε Στην περιοχή μου (Σέρρες) μετά από μια διαδικτυακή αναζήτηση δεν βλέπω ούτε Coral gas ούτε Petrogaz να υπάρχουν. Με βλέπω με τις καλές και σίγουρες παραδοσιακές σκουριασμένες που είχαμε από παιδιά. Κι αυτες πετρογκαζ ειναι!!!
filippos_kar Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, georgetst είπε Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia, εκεί που έβγαζα τα μάτια μου, κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου, ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ, οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου). Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς, και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann, theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit, broil king, outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ). Ψαξε ψαξε, εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης, για οικιακη χρηση, αλλά πανακριβες, χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα). Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700, είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη, ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε) και ενα σημαντικό για μενα, συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική; οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο) ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός, μπριζόλες, σουβλακια, λουκανικα, πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου, εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα, ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες; ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα, προβατα). Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν, ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά, να εχω κρυες ζώνες, να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και γω σκεφτόμουν να πάρω επαγγελματική. Όντος έχει ομοιόμορφο ψήσιμο, είναι πιο δυνατή από τα bbq και καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα γιατί λύνεται και είναι και όλη η κατασκευή inox. Τα μειονεκτήματα είναι: καπάκι θα πάρεις σαν πρόσθετο, δεν έχει. Σούβλα πρέπει να κάνεις πατέντα. Θέλει βάση και δεν έχει εγγύηση όπως οι καλές weber και broil. Πάντως χαλάει πιο δύσκολα και σκέψου ότι πολλές από αυτές δουλεύουν ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Εγώ προσωπικά πήρα bbq για τη σούβλα και γενικά γιατί σου δίνει και άλλες επιλογές μαγειρέματος. Πάντως να ξέρεις αν επιλέξεις κάτι τέτοιο δεν θα το μετανοιώσεις. Ζύγισε το και δες που κλείνεις περισσότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα