Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Violator1978 είπε

Καλησπέρα, εννοείς ότι το συγκεκριμένο λάστιχο είναι και ποιο μακρύ; 

όχι το ζητάς εσύ ανάλογα με το που θα τη βάλεις....εγώ έχω 2,5 μέτρα σε μια εξωτερική κουζίνα υγραερίου......στο κόβει όσο θες εσύ.....απλά είναι αντοχής και αυτό βλέπω σε ένα κομμάτι  που έχω και το βλέπει ήλιος και κρύο και βροχή ...μετά από 4 χρόνια λεω να το αλλάξω φέτος απλά για να βρίσκομαι σε δουλειά

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

όχι το ζητάς εσύ ανάλογα με το που θα τη βάλεις....εγώ έχω 2,5 μέτρα σε μια εξωτερική κουζίνα υγραερίου......στο κόβει όσο θες εσύ.....απλά είναι αντοχής και αυτό βλέπω σε ένα κομμάτι  που έχω και το βλέπει ήλιος και κρύο και βροχή ...μετά από 4 χρόνια λεω να το αλλάξω φέτος απλά για να βρίσκομαι σε δουλειά

Τέλεια, σε ευχαριστώ για την πληροφορία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Violator1978 είπε

Τέλεια, σε ευχαριστώ για την πληροφορία 

απλά όταν είσαι ετοιμος να σβήσεις τη ψησταριά σου και αυτό ισχύει για όλους καλό είναι να κλείνεις τη φιάλη και να αδειάζει το λάστιχο από αέριο....

και πάρε καλούς κολιεδες (σφιχτηρες για το λάστιχο να είναι ακριβώς για αυτή τη διάμετρο)

Επεξ/σία από kostasbm
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Μικρά παιδιά (μικρότερα των 4 ετών) έχει κανείς; 

Όποιος έχει βρει κάποια πατέντα για την ασφάλεια τους ας γράψει. 

Έχω καταλήξει να γίνομαι υστερικός γιατί φοβάμαι ειδικά για τον μικρό που είναι ενάμισι χρονών και περπατάει έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου. Στο πρώτο κάψιμο της ψησταριάς κόντεψε να ακουμπήσει τα χέρια του στον κάδο. Βάζω οδοφράγματα όταν ανάβω την ψησταριά αλλά βρίσκει τρόπους να τρυπώσει. Ο μεγάλος που είναι τριάμισι καταλαβαίνει αλλά φοβάμαι τη στιγμή που θα ξεχαστεί γιατί είναι ακόμη ανώριμος. 

Σκέφτομαι να τοποθετήσω κάποιο μονωτικό γύρω από τον κάδο αλλά δεν θα είναι εύκολο να το προσαρμόσω ούτε να το δέσω. Εναλλακτικά φράχτη κήπου από λερου ή ΙΚΕΑ. Κάτι άλλο που έχει επινοήσει κάποιος;

Αυτός είναι ο μεγάλος μου φόβος αν και τα δίδυμα δεν περπατάνε ακόμα αλλά επειδή θυμάμαι τις μαλακιες που έκανα μικρός τρέμω σαν μεγάλος 😛 

 

Δημοσ.

και εμενα ο γιος μου ειναι λιγο πάνω από 1,5 ετους.

δεν ειχα ποτέ πρόβλημα δόξα τω θεώ. πάντα ειμαι μπροστα΄στην ψησταριά άλλωστε οπότε δεν ειναι ποτέ εκτεθειμένη ούτε και ο μικρός αφύλαχτος.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostasbm είπε

απλά όταν είσαι ετοιμος να σβήσεις τη ψησταριά σου και αυτό ισχύει για όλους καλό είναι να κλείνεις τη φιάλη και να αδειάζει το λάστιχο από αέριο....

και πάρε καλούς κολιεδες (σφιχτηρες για το λάστιχο να είναι ακριβώς για αυτή τη διάμετρο)

Άρα, κλείνουμε πρώτα τη φιάλη και μετά την ψησταριά? Είναι safe?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Άρα, κλείνουμε πρώτα τη φιάλη και μετά την ψησταριά? Είναι safe?

αυτός πρέπει να ειναι ο πιο σωστός τρόπος. έτσι το περίεγραφε και η broil στο manual.

  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, voliotis_gr είπε

Φιλέ μου αν θέλεις σχάρα, πάρε inox τετράγωνο η λαμα η στρογγυλο μασίφ όσο παχος θελεις εσυ που το πουλάνε με το κιλό η με το μέτρο  και inox ηλεκτρόδια και φτιάξει μια να την εχεις για μια ζωη.Αν δε μπορείς μονο σου πάρε τα υλικά και τα μετρα να στη φτιαξει κάποιος σιδεράς.Εχω φτιαξει για ψησταριά με καρβουνο μονος μου και τωρα θα φτιαξω μια για τη weber...Προσοχη μονο στα κενα που πρεπει να αφησεις εκει που πατα η σχαρα λογω διαστολης...

https://www.matrakas.gr/σιδερα-και-ανοξειδωτα-ινοχ-/inox

http://www.christoforidis.gr/gr/lames.php

Θα το ψάξω να το κάνω. Πρέπει να βρω που πουλάνε inox και που θα βρω να μου την κολλήσουν (Κρήτη είμαι).

Η μισή μου ψησταριά είναι πλάκα μαντέμι και σκεφτόμουν να αγοράσω μαντεμένια σχάρα για εκεί ώστε στις μεγάλες μαζώξεις να εκμεταλλεύομαι όλη την επιφάνεια της ψησταριάς με σχάρα.

Αλλά φυσικά το μασιφ inox από ότι καταλαβαίνω είναι καλύτερο από το μαντέμι. Και σίγουρα καθαρίζει πιο άνετα με ανελέητο τρίψιμο! 

Εγώ σκέφτομαι να πάω σε στρογγυλό inox. Κάτι θα ξέρουν οι πανάκριβες ψησταριές που έχουν τέτοιο και όχι τετράγωνο.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

άσε τη διαφανή και πάρε μια κανονική με 16 με 18 ευρώ.  Μπορεί να σου κρατήσει κάνα 20 -30 ευρώ για το κενό μια φορά σαν εγγύηση ........

 

Δηλαδη παιζει  και  να μην του κρατησει 20-30 ευρω;;;

Ο λογος που πρεπει να παει  στην κανονικη ποιος ειναι ;;

1 ώρα πριν, zanskou είπε

αυτός πρέπει να ειναι ο πιο σωστός τρόπος. έτσι το περίεγραφε και η broil στο manual.

Επιβεβαιωνω κι εγω για την οδηγια της Broil King.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sargus είπε

 

Αλλά φυσικά το μασιφ inox από ότι καταλαβαίνω είναι καλύτερο από το μαντέμι. Και σίγουρα καθαρίζει πιο άνετα με ανελέητο τρίψιμο! 

 

Γιατί; Τι παραπάνω έχει; Δίνει καλύτερη θερμοχωρητικότητα σε σχέση με το αντίστοιχης διατομής μαντέμι; Κάτι άλλο;

 

1 ώρα πριν, zanskou είπε

και εμενα ο γιος μου ειναι λιγο πάνω από 1,5 ετους.

δεν ειχα ποτέ πρόβλημα δόξα τω θεώ. πάντα ειμαι μπροστα΄στην ψησταριά άλλωστε οπότε δεν ειναι ποτέ εκτεθειμένη ούτε και ο μικρός αφύλαχτος.

Εννοείται ότι δεν αφήνεις την ψησταριά αφύλακτη αλλά τη στιγμή που πας να γυρίσεις το κρέας ή έχεις κάπου αλλού εστιάσει μπορεί τι κακό να γίνει σε δευτερόλεπτα. Εγώ κάθε φορά που βλέπω τα παιδιά τριγύρω παθαίνω αμόκ. Με τα κάρβουνα δεν ανησυχώ γιατί λόγω καπνού δεν πλησιάζουν, αλλά στην αερίου φοβάμαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περιπου 15 € ειναι η διαφορα της σιδερενιας με την διαφανη φιαλη γεματες και οι δυο.45€ και 60€  η διαφανη

εννοειτε οτι την πρωτη φορα οποια και να παρεις την αγοραζεις

Επεξ/σία από surf80
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Γιατί; Τι παραπάνω έχει; Δίνει καλύτερη θερμοχωρητικότητα σε σχέση με το αντίστοιχης διατομής μαντέμι; Κάτι άλλο;

 

Αυτό θυμάμαι να έχω διαβάσει κάποια στιγμή παλιότερα. Αλλά κυρίως δες όλες τις ακριβές ψησταριές (3.000 ευρώ+): έχουν όλες μασιφ ινοξ. 

Σίγουρα είναι αθάνατο και αυτό (όπως το μαντέμι) χωρίς όμως να χρειάζεται τη φροντίδα του μαντεμιού.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ας μας πει σχετικά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Violator1978 είπε

Καλημέρα παιδιά, θα σας πω και εγώ την μικρή μου εμπειρία από την μικρή στρογγυλή outdoorchef Chelsea 420 G που αγόρασα πρόσφατα, αγοράστηκε από κατάστημα της Θεσσαλονίκης στα 256€, εκτως από την σχάρα με επισμαλτωση πορσελάνης που είχε η συσκευασία μου έδωσαν πάντα μέσα στην τιμή και μια έξτρα σχαρα από μαντεμι, επίσης 30€ δώροεπιταγή, οπότε έβαλα +10€ και πήρα και την δεκακιλη coral gas από το ίδιο κατάστημα, το πρώτο ψήσιμο το έκανα την Κυριακή μετά το πρώτο κάψιμο που την είχα κάνει το Σάββατο, την άφησα περίπου μισή ώρα, τα μέταλλα και η κατασκευή της φενονται ποιοτικά και στιβαρά, αυτό που με ξένισε λιγο αν και είναι λεπτομέρεια, αλλά πάραυτα με ξένισε ήταν μια μικρή αστοχία στο βάψιμο από το χερούλι στο καπάκι,έχει ένα πολύ μικρό σκάσιμο, η ψησταριά σε κάτι λιγότερο από δεκάλεπτο έπιασε 350 βαθμούς, έβαλα δύο μεγάλες σπαλομπριζολα χοιρινες και έκλεισα αμέσως το καπάκι, μετά από πέντε λεπτά τις γύρισα με κλειστό καπάκι ξανά, βγήκαν φανταστικές με ωραίο χρώμα και ζουμερές, την Δευτέρα έψησα και δύο φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με το ίδιο αποτέλεσμα, αυτό που φενεται πολύ πρακτικό είναι ότι έχει μια χοάνη, οπότε αναφλεξεις δεν παρατήρησα, βέβαια θα δούμε και στη συνέχεια με ποιο λιπαρά κρέατα, κάπνα ελάχιστη, η χοάνη αποτελείται από δύο μέρη βγαίνει και πλενεται άνετα, ενώ έχω παρά πολύ μεγάλο μπαλκόνι ρετιρέ, οι λόγοι που προτίμησα μια μικρη είναι οι εξής, πρώτον ήθελα να πάρω κάτι σχετικά οικονομικό και ποιοτικό για να κάνω την πρώτη μου επαφή με μια ψησταριά υγραερίου, δεύτερος λόγος και ίσως ο σημαντικότερος ειναι οτι νοικιάζω, οπότε απέφυγα κάτι μεγαλύτερο γιατί αν τύχει και μετακομίσω κάποτε, δεν ξέρω αν μια μεγάλυτερη(ήμουν μια ανάσα στο να πάρω την Spirit e-210 original) θα ταίριαζε στο μπαλκονι,η συναρμολογιση είναι αστεία,πέντε λεπτά υπόθεση, κουκούλα μου έφτιαξε ένας φίλος μου τέντας από υλικό που έχουν τα φορτηγά στις καρότσες, την έχω σε σκιά κουκουλομενη μαζί με την φιάλη η οποία κάθεται πάνω σε μια βάση γλάστρας με ροδακια, είμαι τελείως καινούριος στο σχετικό άθλημα οπότε αυτή είναι η αρχική μου επαφή με την συγκεκριμένη ψησταριά, θα επανέλθω με απόψεις όσο την δουλεύω περισσότερο, καλά ψησιματα σε όλους 

IMG_20200509_192313_copy_1350x1800.jpg

IMG_20200509_185539_copy_1350x1800.jpg

Απλα να γνωρίζεις οτι ,σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οταν εχεις την χοάνη με το μεγαλο άνοιγμα προς τα πάνω , ψήνεις εμμεσα.Για να ψησεις άμεσα πρέπει να την αντιστρεψεις. Παραθετω και φωτο.

IMG_20200512_165252.png

Δημοσ.

Η ιδέα δεν είναι άσχημη βασικά. Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα βλέπω πως η βέργα η ανοξείδωτη ξεκινάει από 0.40 cents το μέτρο η φ3. Τώρα διατομή δεν έχω ιδέα τι θα πρέπει να έχει αλλά δεν είναι δύσκολο να κάτσω να φτιάξω μια σχάρα έτσι για δοκιμή.   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...