Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

43 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€

IMG_20240129_130923.jpg.a24b31424dbb12a32e41a366892cf7a1.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, est είπε

Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€

IMG_20240129_130923.jpg.a24b31424dbb12a32e41a366892cf7a1.jpg

Για δεκατιανό τα έφτιαξες ε; :D 

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, plasTOST είπε

Για δεκατιανό τα έφτιαξες ε; :D 

That's right 😄. Με μια μίνι ομελέτα με λουκάνικα που προηγήθηκε...

  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, est είπε

Η αναμονή του χιονιά είναι πάντα αφορμή για αναθέρμανση συντροφικότητας με λίγα παΐδάκια (800γρ από σκλαβενίτη=8€) και extra ένα κομματάκι γίδα για εμένα 🤫 <1€

Το παιδακι ειναι παντος καιρου!

Ερωτηση, γιατι εβαλες σχαριτσα εξτρα;

  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το παιδακι ειναι παντος καιρου!

Ερωτηση, γιατι εβαλες σχαριτσα εξτρα;

Παντός καιρού 😄 I like it👍.

Μα θα μου έτρωγαν την ομελέτα και θα έπιναν κρασί χωρίς εμένα . Έβαλα τη σχαρίτσα για να ανυψώσω λίγο τα παΐδάκια και να βγω δύο φορές μόνο στο.μπαλκονι, μια για να τα γυρίσω και.μια για να τα βγάλω. Δεν ήταν κανόνας έτσι μου ήρθε. Η ομελέτα ήταν βασική προτεραιότητα 😔

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

Δημοσ.
4 minutes ago, kostasiour said:

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

@SagoniasSlutRos

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasiour είπε

 

Εχω παρει ακριβώς το ίδιο κομμάτι και εγω αλλα το εχω στο ψυγείο ακόμα. Μου φάνηκε πολύ οικονομικό, ελπίζω να είναι καλό. Το έχεις δοκιμάσει αντι για sous-vide, να το κανεις reverse-sear (και να το καπνισει κιόλλας παράλληλα)? Εγώ με τον τρόπο που σου αναφέρω κάνω όλες τις μπριζόλες 1kg+

Πρωτη φορα το δοκιμασα sous vide. Το παιρνω συνεχεια και το κανω reverse sear με τον τροπο που περιγραφεις και 9/10 βγαινει παρα πολυ καλο. Η 1/10 που μου εχει βγει κακο, οφειλεται στο κρεας ή σε μια μεμβρανη που δεν ειχε αφαιρεθει σωστα και δεν μπορουσα να τη μασησω με τπτ, κι ας με λενε σαγωνια.

Η διαφορα στο sous vide ειναι οτι ψηθηκε απο ακρη σε ακρη 100% ομοιομορφα, μαλακωσε αρκετα και επισης δεν υπαρχει κινδυνος να παθεις κατι ακομα και rare να το φας.

  • Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, SagoniasSlutRos said:

 

Tri-tip αργεντινης απο το the mart.

Μπηκε sous-vide για 6 ωρες στους 132F ρυθμισμενο, αλλα πραγματικά ηταν 127F λογω κακης ποιοτητας μηχανηματος. Μεσα στη σακουλα ειχα βαλει λιγο αλατι-πιπερι-σκορδο.

Μετα μπηκε σε νερο με παγο να πεσει η θερμοκρασια και μετα searing στην ψησταρια 2+2 λεπτα. 

Πες μου σε παρακαλώ για το sous vide , έχω κ εγώ αλλά το χρησιμοποιώ λίγο....

Γιατί 6 ώρες και όχι 2 που είναι το πιο  συνηθισμένο? Επίσης, ο πάγος σε τι βοηθάει?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skskre είπε

Πες μου σε παρακαλώ για το sous vide , έχω κ εγώ αλλά το χρησιμοποιώ λίγο....

Γιατί 6 ώρες και όχι 2 που είναι το πιο  συνηθισμένο? Επίσης, ο πάγος σε τι βοηθάει?

6 ώρες γιατί ήταν πολύ χοντρό. Μπριζόλες 2 ώρες είναι οκ.

Ο πάγος βοηθάει να ρίξει τη θερμοκρασία για να μην ανέβει μετά κατά το searing πάνω από το επιθυμητό.

  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

στο the mart ψωνιζουν ολοι ή ειναι μονο για επαγγελματίες?

Πλεον ολοι, αρκει να βγαλεις καρτα ή ημερισιο pass

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zanskou είπε

εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα οι τιμές πρακτικα ομως σε σχέση με τον Σκλαβενιτη πχ ; 

Σε προιοντα που βρισκεις στο σουπερ, συμφερει πιο καλα το σουπερ, ειδικα οταν βαζει προσφορες. Στο mart παω να παρω tri-tip, κανενα αλλο κρεας, μεγαλες συσκευασιες καψουλες πλυντηριου κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...