est Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, stelios82 είπε Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Ήρθε και για μένα η ώρα αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Ψάχνω κάτι που να μπορεί να συντηρηθεί/καθαριστεί εύκολα μετά από κάθε χρήση. Επιθυμητή (αλλά όχι απαραίτητη) η ύπαρξη πλαινού ματιού. Το budget είναι γύρω στα 500 ευρώ. Ομολογώ ότι έχω χαωθεί λίγο με τις τιμές, και δεν καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά ποιοτικά μπορεί να έχει πχ μια weber και μια Kenton NATERIAL με τον ίδιο αριθμό καυστήρων, μιας και θα είναι η πρώτη μου ψησταριά, ώστε να είναι πολλαπλάσιας αξίας. Οπότε οποιαδήποτε βοήθεια/πρόταση, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ! https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-330-black_3493903?qId=7a240659509583f0e49589c5c5cd28a6&qIx=products_price_asc Αν έχεις κάρτα Eurobank πώς θα σου φαινόταν αυτή; 1
stelios82 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, est είπε https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-gem-330-black_3493903?qId=7a240659509583f0e49589c5c5cd28a6&qIx=products_price_asc Αν έχεις κάρτα Eurobank πώς θα σου φαινόταν αυτή; Βασικα την κοιτούσα, ειναι οκ οι Broil King?
est Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, stelios82 είπε Βασικα την κοιτούσα, ειναι οκ οι Broil King? Όπως το λες, ok...
dtsatsa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας.... 8
ivas75 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, dtsatsa είπε Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας.... Καλησπέρα. Αυτό το κομμάτι δεν είναι σπάλα. Αυτό είναι καρέ ή μπριζόλες κόντρα που σημαίνει πιο στεγνό κρέας χωρίς ενδομυϊκό λίπος και συνδετικούς ιστούς, άρα πιο σκληρό. ωραίο φαίνεται αλλά αν ήταν σπάλα, θα έπρεπε να φτάσει 90 τουλάχιστον. 2
Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Στις 27/1/2024 στις 3:28 ΜΜ, dtsatsa είπε Καλησπέρα ,πρώτη προσπάθεια και από εμένα σε 4,5 κιλά σπάλα χοιρινή ( 1και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ) την έβγαλα στους 69 και την άφησα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ...Τα σχόλιά σας.... Έμμεσο το εκανες ;
dtsatsa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε Έμμεσο το εκανες ; Ναι. 1
Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, dtsatsa είπε Ναι. Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα; Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ
ivas75 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε Θέλω να κανω αγριογούρουνο κυνήγι μεθαύριο αντίστοιχα θα το τυλιξω αλουμινόχαρτο αλλά λογικά θα θέλει πολλή ώρα; Καλησπέρα εχω αγριογούρουνο κομμάτια από κυνήγι απο οτι ειδα 160 β εμμεσο θα κανω, αλλα ποση ωρα θέλει περίπου ξέρει κανείς; ευχαριστώ Τι κομμάτι κρέας έχεις; Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες. Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω: https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf
Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 25 λεπτά πριν, ivas75 είπε Τι κομμάτι κρέας έχεις; Δεν είναι όλα τα κομμάτια τα ίδια. Γενικά το αγριογούρουνο είναι καλύτερο να έχει μαριναριστεί σε κρασί με μυρωδικά για 24 ώρες. Έχω φάει μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο στη σχάρα βέβαια και ήταν πολύ νόστιμα. Δες ένα σύντομο οδηγό στο link που παραθέτω: https://www.dartagnan.com/on/demandware.static/-/Sites-dartagnan-Library/default/dwb3ad63b9/product-cooking-guides/dartagnan-cooking-guide-wild-boar.pdf Ειναι πλευρό και κατι τέτοιο μου ειπε ο κυνηγός που ειναι λεεο για ψησταριά σε αλουμινόχαρτο κλπ.. ευχαριστώ
ivas75 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα. Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. Καλά φάγαμε και σήμερα! 13 1
Varnavas89 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 59 λεπτά πριν, ivas75 είπε Σήμερα το μενού είχε μοσχάρι μπρεζέ με ελαφρύ κάπνισμα. 3 κιλά ελιά μοσχαρίσια, περάστηκαν σε κομμάτια και τσιγαρίστηκαν με λάδι για να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια μπήκαν στο bbq σε ταψάκι με το καπνιστήρι αναμμένο για 30 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος μπήκαν κρεμμύδια, καρότα, πράσα και σκόρδα, τσιγαρίστηκαν και σβήστηκαν με μπόλικο κόκκινο κρασί (και ξηρό και ημίγλυκο). Πελτές ντομάτας και ζωμός βοδινού συντρόφεψαν τα λαχανικά και μετά τη βράση, η γάστρα πήρε τη θέση της στη σχάρα. Τα κομμάτια του κρέατος τοποθετήθηκαν ευλαβικά και η θερμοκρασία του bbq ρυθμίστηκε στους 130. Το κάπνισμα συνεχίστηκε για 1, 1,5 ώρα και κύλησε το καπάκι και βρήκε τη γάστρα. Άλλες 2,5 ώρες ψήσιμο με κλειστή τη γάστρα στους 170-180. Στο τέλος βγήκε το κρέας, σουρώθηκαν τα λαχανικά και η σάλτσα έβρασε μέχρι να γίνει πιο πυκνή (reduction) και τελείωσε με λίγο (αρκετό) βούτυρο για να γυαλίσει. Το θεϊκό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από λαχανικά που ετοιμάστηκαν παράλληλα με λίγο από το ζωμό και πουρέ πατάτας. Καλά φάγαμε και σήμερα! Υπερπαραγωγή εύγε. Κρατάει βέβαια αρκετά η φάση αλλά τέλειο! 2
protathlitis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Tomahawk ελληνική για σήμερα Κυριακή. 1,8kg η κάθε μία. Ήταν η δεύτερη φορά που κάνω τον τελευταίο μήνα, την προηγούμενη ήταν medium rare, σήμερα medium (57 βαθμοί). Και τις 2 φορές δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ήταν σχετικά σκληρό, ενώ δεν είχε ούτε ιδιαίτερα κρεάτινη γεύση. Μάλλον την επόμενη φορά θα δοκιμάσω από άλλο χασάπη. 6
nikos16717 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 12 hours ago, SagoniasSlutRos said: Τι κομμάτι είναι και πως το έψησες( θα το εκτιμούσα αν ήσουν λιγάκι αναλυτικός στο ψησιμο); Φαίνεται πολύ ωραίο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα