ηνίοχος Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Στις 11/5/2020 στις 9:56 ΠΜ, kostasbm είπε έχω γεννηθεί μεγαλωσει Αυστραλια και σε κάθε σπίτι υπαρχει και μια ψησταριά υγραερίου (μη ξεχνάμε ότι το υγραειο εκεί είναι ξευτίλα).. τα βασικά χαρακτηριστικά που θα προτιμούσα εγώ είναι ... 1.ποιοτητα υλικων 2.να έχει ντολαπακι να μπαίνουν τα πράγματα γιατί χωρίς είναι ξεβρακωτη 3.να καθαρίζει εύκολα 4,η φιάλη εξωτερικά σε καλή βάση....... 5.να έχει καλή μόνωση και να είναι ποιο πρακτικό το μάζεμα των λιπών αν είναι δυνατόν να βγαίνουν δίπλα σε δοχείο 6.θα προτιμούσα να έχει 2πλο καπάκι με 2 θερμομετρα ετσι ώστε να παίζω σε διπλό ταμπλό(πολλά ζητάω αλλά η ανωμαλία που θα πάει) εννοειται για αυτές που είναι 4αρες να προσθέσω , 7. υποστήριξη απο την εταιρία όχι μόνο σε ανταλλακτικά - μεγάλο θέμα αυτό ειδικά για πολλές εταιρίες - 8 . Αξεσουάρ γιατί βαριέσαι γρήγορα τις μπριζόλες μπιφτέκια σουβλάκια και είναι καλό να μπορείς να βρεις αξεσουαρ και για άλλους τρόπους ψησίματος 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, bibikleio είπε Καλημέρα και από μένα. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του, να τον κρίνουμε, να τον συμβουλευόμαστε, εφόσον το κάνει δημόσια χωρίς όμως να προσβάλουμε κάποιον για τις επιλογές του. Είμαι φαν του bbq με κάρβουνο. Δεν πρόκειται προς το παρόν να πάρω υγραερίου,αν και μου βάλατε φωτιά αρκετές φορές. Παρακολουθώντας όμως τις συζητήσεις έχω γίνει καλύτερος σε αυτό που γουστάρω. Δλδ πήρα μαντεμένια πλάκα για την ψησταριά μου. Δεν το συζητώ, απογείωσε τελείως το ψήσιμο μου. Για το μαρινάρισμα, καινούργιες ιδέες. Συνεχίστε αυτό που γουστάρετε. Και γω έτσι ήμουν. Είχα κήπο στο προηγούμενο σπίτι και είχα ένα bbq kettle no name και άλλο ένα φουρνακι για πίτσα πάλι no name (το οποίο σκούριασε στο μήνα πάνω με χρήση κουκούλας). Όταν ήρθα στο διαμέρισμα τα έβαλα κάτω. Γεύση και επιλογή για σωστό κάπνισμα vs έλλειψη κάπνας όταν ανάβουν τα κάρβουνα, στάχτες, μαύρα χέρια, συντήρηση της φωτιάς και πόσα άλλα. Ε και επέλεξα την εύκολη λύση. Σίγουρα θα πάρω ένα kettle για την επιλογή όταν θα θέλω να κάνω κάτι πολύ σπέσιαλ μια φορά το μήνα ή το δίμηνο. Αλλά για καθημερινή χρήση δεν υπάρχει το γκάζι. Σκέψου τώρα αυτό το διάστημα δουλεύω από το σπίτι. Σε μισή ώρα που κάνω διάλειμμα, έχω ψήσει, έχω φάει, έχω μαζέψει και τα πιάτα. Σκέψου το ψήσιμο στο γκάζι σαν να κάνεις cheat 😜 3
kostasbm Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Violator1978 είπε Καλημέρα παιδιά, θα σας πω και εγώ την μικρή μου εμπειρία από την μικρή στρογγυλή outdoorchef Chelsea 420 G που αγόρασα πρόσφατα, αγοράστηκε από κατάστημα της Θεσσαλονίκης στα 256€, εκτως από την σχάρα με επισμαλτωση πορσελάνης που είχε η συσκευασία μου έδωσαν πάντα μέσα στην τιμή και μια έξτρα σχαρα από μαντεμι, επίσης 30€ δώροεπιταγή, οπότε έβαλα +10€ και πήρα και την δεκακιλη coral gas από το ίδιο κατάστημα, το πρώτο ψήσιμο το έκανα την Κυριακή μετά το πρώτο κάψιμο που την είχα κάνει το Σάββατο, την άφησα περίπου μισή ώρα, τα μέταλλα και η κατασκευή της φενονται ποιοτικά και στιβαρά, αυτό που με ξένισε λιγο αν και είναι λεπτομέρεια, αλλά πάραυτα με ξένισε ήταν μια μικρή αστοχία στο βάψιμο από το χερούλι στο καπάκι,έχει ένα πολύ μικρό σκάσιμο, η ψησταριά σε κάτι λιγότερο από δεκάλεπτο έπιασε 350 βαθμούς, έβαλα δύο μεγάλες σπαλομπριζολα χοιρινες και έκλεισα αμέσως το καπάκι, μετά από πέντε λεπτά τις γύρισα με κλειστό καπάκι ξανά, βγήκαν φανταστικές με ωραίο χρώμα και ζουμερές, την Δευτέρα έψησα και δύο φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με το ίδιο αποτέλεσμα, αυτό που φενεται πολύ πρακτικό είναι ότι έχει μια χοάνη, οπότε αναφλεξεις δεν παρατήρησα, βέβαια θα δούμε και στη συνέχεια με ποιο λιπαρά κρέατα, κάπνα ελάχιστη, η χοάνη αποτελείται από δύο μέρη βγαίνει και πλενεται άνετα, ενώ έχω παρά πολύ μεγάλο μπαλκόνι ρετιρέ, οι λόγοι που προτίμησα μια μικρη είναι οι εξής, πρώτον ήθελα να πάρω κάτι σχετικά οικονομικό και ποιοτικό για να κάνω την πρώτη μου επαφή με μια ψησταριά υγραερίου, δεύτερος λόγος και ίσως ο σημαντικότερος ειναι οτι νοικιάζω, οπότε απέφυγα κάτι μεγαλύτερο γιατί αν τύχει και μετακομίσω κάποτε, δεν ξέρω αν μια μεγάλυτερη(ήμουν μια ανάσα στο να πάρω την Spirit e-210 original) θα ταίριαζε στο μπαλκονι,η συναρμολογιση είναι αστεία,πέντε λεπτά υπόθεση, κουκούλα μου έφτιαξε ένας φίλος μου τέντας από υλικό που έχουν τα φορτηγά στις καρότσες, την έχω σε σκιά κουκουλομενη μαζί με την φιάλη η οποία κάθεται πάνω σε μια βάση γλάστρας με ροδακια, είμαι τελείως καινούριος στο σχετικό άθλημα οπότε αυτή είναι η αρχική μου επαφή με την συγκεκριμένη ψησταριά, θα επανέλθω με απόψεις όσο την δουλεύω περισσότερο, καλά ψησιματα σε όλους καλη επιλογη σε μικρη ψησταρια σχετικα με τη κουκουλα νομισα οτι το εγραψα αλλα μαλλον το ξεχασα...τις καλυτερες κουκουλες τις κανουν οι τενταδες με υλικο μουσαμαδων για τρειλερ και καροτσες μπορεις να παρεις το κοκκινο λαστιχο υψηλης και να βαλεις τη φιαλη στην ακρη στο μπαλκονι για να μην τη εχεις διπλα και σε διπλωνει Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από kostasbm 1
Morosana Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Το γκάζι είναι τρομερή ευκολία και κάποιος θα το καταλάβει όχι μόνο στα κρέατα. Πχ το καλοκαίρι σε πιάνει μια λιγούρα να θες να φας ένα καλαμπόκι το απόγευμα δεν θα άναβες ποτέ φωτιά για να ψήσεις 2 καλαμπόκια . Αν θες να φτιαξεις ψητά λαχανικά για σαλάτα δεν θα αναβες ποτέ φωτιά για να ψήσεις δυο πιπεριές και μια μελιτζάνα. Το κάρβουνο το χρησιμοποιούμε πλέον μόνο για ψάρια που θεωρώ ότι δίνει το κάτι παραπάνω και δεν θέλω η ψησταριά να μυρίζει ψαρίλα ή αν έχουμε έξτρα κόσμο και θελουμε περισσότερη ποσότητα τότε λειτουργεί επικουρικά. 1
THG Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 58 λεπτά πριν, kostasbm είπε απο που την πηρες??? Την αγόρασα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης, που έχει Weber, Broil King και Outdoorchef και έτσι μπόρεσα να συγκρίνω τις διαφορές (οπτικά) στα μοντέλα που με ενδιέφεραν. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει την αντιπροσωπεία της outdoorchef στην Ελλάδα..και αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια της επιλογής ως προς το κομμάτι της υποστήριξης και της μελλοντικής ανεύρεσης ανταλλακτικών..(π.χ. μέσα στους όρους της συμφωνίας ήταν η συναρμολόγηση της ψησταριάς). Βέβαια ο πωλητής προωθούσε έμμεσα την outdoorchef..αλλά στο κομμάτι της dualchef που επέλεξα και είναι η ακριβή σειρά της εταιρείας, η διαφορά με τις υπόλοιπες που κοιτούσα ήταν ορατή.
surf80 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 παρηγγειλα και εγω την weber spirit 310 και αυριο παραλαμβανω. ρυθμιστη εχει μεσα για τη φιαλη η παει εχτρα? οσο οαφορα την φιαλη να προτειμησω την διαφανη 10kg της πετρογκαζ η την 5kg της gogas.θα κανω δουλεια με την 5kg η θα ειμαι ολο στη αλλαγη.θελω κατι σε φιαλη να ειναι και λιγο ωραιο αισθητικα. Για την πετρογκαζ 60 ευρω γεματη μου ειπαν
arxontas2323 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 16 ώρες πριν, assasertzis είπε Που λέτε παιδιά νοιώθω σαν τον εξαρτημένο που περνάει στερητικά...... Πήγα και είδα από κοντά weber . Outdoorshef και broil king. Στο budget που διαθέτω (600)€ +/ - η outdoorshef στο οπτικό αρχικά δείχνει ανώτερη ποιοτικά, ποιο στιβαρή κατασκευη, άλλωστε είναι και κοντά στα 60κιλα μουσκαρι. Ο πωλητής από της 3 μου προτείνει την outdoor sheff σαν καλύτερη. Εγώ από την άλλη δεν έχω βρει κάποιον που την έχει να ακούσω κρητική και εδώ μέσα βλέπω την weber πως εγγυημένα θα πάρω εργαλείο σωστό ( μου αρέσει πολύ και η σχάρα που κάνει το κυκλικό κενό) Βοήθεια παιδιά να κατασταλάξει το κολλημένο μου μυαλό Ps ευχαριστώ όλους για την ενημέρωση μιας και έκατσα και διάβασα το topic και κατάλαβα καλά θα έκανα πάλι λάθος αν κατέληγα πάλι σε κάποια μη επώνυμη καθαρά για λόγους οικονομίας αφού μπορώ να κάνω την υπέρβαση. εχω την outdoorchef 425 εδω και 1,5 μηνα και εχω ψησει 14 φορες...εψησα και σε μια no name ψησταρια φιλου και ειδα διαφορες...στην no name δεν ειχε πχ σε ολους τους καυστηρες την ιδια θερμοκρασια οπως και ψευτικα υλικα σε σχεση με την outdoorchef... 1
aenaos15 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, surf80 είπε παρηγγειλα και εγω την weber spirit 310 και αυριο παραλαμβανω. ρυθμιστη εχει μεσα για τη φιαλη η παει εχτρα? οσο οαφορα την φιαλη να προτειμησω την διαφανη 10kg της πετρογκαζ η την 5kg της gogas.θα κανω δουλεια με την 5kg η θα ειμαι ολο στη αλλαγη.θελω κατι σε φιαλη να ειναι και λιγο ωραιο αισθητικα. Για την πετρογκαζ 60 ευρω γεματη μου ειπαν Για τον ρυθμιστη δεν ξερω αν εχει η weber μαζι. Λογικα θα εχει , οπως αλλωστε και η Broil. Φιαλη να παρεις τη 10αρα διαφανη της πετρογκαζ , ειναι πιο ευκολη στη μεταφορα και επιπλεον βλεπεις και την ποσοτητα που εχεις μεσα.
ritualistic Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 35 λεπτά πριν, surf80 είπε παρηγγειλα και εγω την weber spirit 310 και αυριο παραλαμβανω. ρυθμιστη εχει μεσα για τη φιαλη η παει εχτρα? οσο οαφορα την φιαλη να προτειμησω την διαφανη 10kg της πετρογκαζ η την 5kg της gogas.θα κανω δουλεια με την 5kg η θα ειμαι ολο στη αλλαγη.θελω κατι σε φιαλη να ειναι και λιγο ωραιο αισθητικα. Για την πετρογκαζ 60 ευρω γεματη μου ειπαν εχει ρυθμιστη η διαφανη εχει τα πλεονεκτηματα που ανεφερε ο @aenaos15 και σιγουρα θα σου κραταει πολυ παραπανω, για 20ε διαφορα που αναφερεις μεταξυ τους δεν τιθεται θεμα.
Violator1978 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, kostasbm είπε καλη επιλογη σε μικρη ψησταρια σχετικα με τη κουκουλα νομισα οτι το εγραψα αλλα μαλλον το ξεχασα...τις καλυτερες κουκουλες τις κανουν οι τενταδες με υλικο μουσαμαδων για τρειλερ και καροτσες μπορεις να παρεις το κοκκινο λαστιχο υψηλης και να βαλεις τη φιαλη στην ακρη στο μπαλκονι για να μην τη εχεις διπλα και σε διπλωνει Καλησπέρα, εννοείς ότι το συγκεκριμένο λάστιχο είναι και ποιο μακρύ;
Astronautis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Μικρά παιδιά (μικρότερα των 4 ετών) έχει κανείς; Όποιος έχει βρει κάποια πατέντα για την ασφάλεια τους ας γράψει. Έχω καταλήξει να γίνομαι υστερικός γιατί φοβάμαι ειδικά για τον μικρό που είναι ενάμισι χρονών και περπατάει έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου. Στο πρώτο κάψιμο της ψησταριάς κόντεψε να ακουμπήσει τα χέρια του στον κάδο. Βάζω οδοφράγματα όταν ανάβω την ψησταριά αλλά βρίσκει τρόπους να τρυπώσει. Ο μεγάλος που είναι τριάμισι καταλαβαίνει αλλά φοβάμαι τη στιγμή που θα ξεχαστεί γιατί είναι ακόμη ανώριμος. Σκέφτομαι να τοποθετήσω κάποιο μονωτικό γύρω από τον κάδο αλλά δεν θα είναι εύκολο να το προσαρμόσω ούτε να το δέσω. Εναλλακτικά φράχτη κήπου από λερου ή ΙΚΕΑ. Κάτι άλλο που έχει επινοήσει κάποιος; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Astronautis
assasertzis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, THG είπε Την αγόρασα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης, που έχει Weber, Broil King και Outdoorchef και έτσι μπόρεσα να συγκρίνω τις διαφορές (οπτικά) στα μοντέλα που με ενδιέφεραν. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει την αντιπροσωπεία της outdoorchef στην Ελλάδα..και αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια της επιλογής ως προς το κομμάτι της υποστήριξης και της μελλοντικής ανεύρεσης ανταλλακτικών..(π.χ. μέσα στους όρους της συμφωνίας ήταν η συναρμολόγηση της ψησταριάς). Βέβαια ο πωλητής προωθούσε έμμεσα την outdoorchef..αλλά στο κομμάτι της dualchef που επέλεξα και είναι η ακριβή σειρά της εταιρείας, η διαφορά με τις υπόλοιπες που κοιτούσα ήταν ορατή. Και εγώ από αυτό ακριβώς το κατάστημα θέλω να την πάρω. Και όπως είπες της έχει δίπλα δίπλα και μπορείς να δεις και να συγκρίνεις. Γι'αυτό και έχω σκαλωσει στην outdoorshef. Όταν της δεις τη μία δίπλα στην άλλη (οπτικά) είναι πολύ μεγάλη διαφορά η μια από την άλλη.
bibikleio Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Violator1978 είπε Καλημέρα παιδιά, θα σας πω και εγώ την μικρή μου εμπειρία από την μικρή στρογγυλή outdoorchef Chelsea 420 G που αγόρασα πρόσφατα, αγοράστηκε από κατάστημα της Θεσσαλονίκης στα 256€, εκτως από την σχάρα με επισμαλτωση πορσελάνης που είχε η συσκευασία μου έδωσαν πάντα μέσα στην τιμή και μια έξτρα σχαρα από μαντεμι, επίσης 30€ δώροεπιταγή, οπότε έβαλα +10€ και πήρα και την δεκακιλη coral gas από το ίδιο κατάστημα, το πρώτο ψήσιμο το έκανα την Κυριακή μετά το πρώτο κάψιμο που την είχα κάνει το Σάββατο, την άφησα περίπου μισή ώρα, τα μέταλλα και η κατασκευή της φενονται ποιοτικά και στιβαρά, αυτό που με ξένισε λιγο αν και είναι λεπτομέρεια, αλλά πάραυτα με ξένισε ήταν μια μικρή αστοχία στο βάψιμο από το χερούλι στο καπάκι,έχει ένα πολύ μικρό σκάσιμο, η ψησταριά σε κάτι λιγότερο από δεκάλεπτο έπιασε 350 βαθμούς, έβαλα δύο μεγάλες σπαλομπριζολα χοιρινες και έκλεισα αμέσως το καπάκι, μετά από πέντε λεπτά τις γύρισα με κλειστό καπάκι ξανά, βγήκαν φανταστικές με ωραίο χρώμα και ζουμερές, την Δευτέρα έψησα και δύο φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με το ίδιο αποτέλεσμα, αυτό που φενεται πολύ πρακτικό είναι ότι έχει μια χοάνη, οπότε αναφλεξεις δεν παρατήρησα, βέβαια θα δούμε και στη συνέχεια με ποιο λιπαρά κρέατα, κάπνα ελάχιστη, η χοάνη αποτελείται από δύο μέρη βγαίνει και πλενεται άνετα, ενώ έχω παρά πολύ μεγάλο μπαλκόνι ρετιρέ, οι λόγοι που προτίμησα μια μικρη είναι οι εξής, πρώτον ήθελα να πάρω κάτι σχετικά οικονομικό και ποιοτικό για να κάνω την πρώτη μου επαφή με μια ψησταριά υγραερίου, δεύτερος λόγος και ίσως ο σημαντικότερος ειναι οτι νοικιάζω, οπότε απέφυγα κάτι μεγαλύτερο γιατί αν τύχει και μετακομίσω κάποτε, δεν ξέρω αν μια μεγάλυτερη(ήμουν μια ανάσα στο να πάρω την Spirit e-210 original) θα ταίριαζε στο μπαλκονι,η συναρμολογιση είναι αστεία,πέντε λεπτά υπόθεση, κουκούλα μου έφτιαξε ένας φίλος μου τέντας από υλικό που έχουν τα φορτηγά στις καρότσες, την έχω σε σκιά κουκουλομενη μαζί με την φιάλη η οποία κάθεται πάνω σε μια βάση γλάστρας με ροδακια, είμαι τελείως καινούριος στο σχετικό άθλημα οπότε αυτή είναι η αρχική μου επαφή με την συγκεκριμένη ψησταριά, θα επανέλθω με απόψεις όσο την δουλεύω περισσότερο, καλά ψησιματα σε όλους Φίλε μου καλησπέρα. Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για το κατάστημα,οδό,περιοχή, και εάν έχουμε κάποιο site. Ευχαριστώ
kostasbm Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, surf80 είπε παρηγγειλα και εγω την weber spirit 310 και αυριο παραλαμβανω. ρυθμιστη εχει μεσα για τη φιαλη η παει εχτρα? οσο οαφορα την φιαλη να προτειμησω την διαφανη 10kg της πετρογκαζ η την 5kg της gogas.θα κανω δουλεια με την 5kg η θα ειμαι ολο στη αλλαγη.θελω κατι σε φιαλη να ειναι και λιγο ωραιο αισθητικα. Για την πετρογκαζ 60 ευρω γεματη μου ειπαν άσε τη διαφανή και πάρε μια κανονική με 16 με 18 ευρώ. Μπορεί να σου κρατήσει κάνα 20 -30 ευρώ για το κενό μια φορά σαν εγγύηση ........
Violator1978 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, bibikleio είπε Φίλε μου καλησπέρα. Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες για το κατάστημα,οδό,περιοχή, και εάν έχουμε κάποιο site. Ευχαριστώ Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, οπότε θα σου στείλω τις πληροφορίες με το site σε προσωπικό μήνυμα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από Violator1978
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα