Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Ερώτηση:

Τι τηγάνι προτείνετε για το μάτι υπερύθρων της Napoleon ; (Με μαντεμένια σχάρα)

Τι θέλεις να ψήσεις?

Πατάτες τηγανιτές? Να φτιάξεις σάλτσα? Να τηγανισεις αυγά?

Εχεις διάφορες επιλογές 

Μαντεμι - ατσάλι - ανοξείδωτο...

Μακριά από αντικολλητικα με τεφλον. Επίσης μακριά από αλουμινένια 

  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dskoul είπε

Τι θέλεις να ψήσεις?

Πατάτες τηγανιτές? Να φτιάξεις σάλτσα? Να τηγανισεις αυγά?

Εχεις διάφορες επιλογές 

Μαντεμι - ατσάλι - ανοξείδωτο...

Μακριά από αντικολλητικα με τεφλον. Επίσης μακριά από αλουμινένια 

Βασικά πράματα που βρομάνε στο σπίτι, τίποτα Πακιστάν σάλτσες, σουτζούκια και τα ρέστα 😂

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια πικάνια 1.5kgr, συνήθως την ψήνω ολόκληρη με reverse searing, αλλά για αλλαγή απόψε λέω να την κόψω μισοφέγγαρα και να τη βάλω σούβλα.

Επειδή δεν έχω οπίσθιο καυστήρα, πως την ψήνουμε μόνο με τους κάτω; Άμεσα 'η έμμεσα και σε τί θερμοκρασίες;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια πικάνια 1.5kgr, συνήθως την ψήνω ολόκληρη με reverse searing, αλλά για αλλαγή απόψε λέω να την κόψω μισοφέγγαρα και να τη βάλω σούβλα.

Επειδή δεν έχω οπίσθιο καυστήρα, πως την ψήνουμε μόνο με τους κάτω; Άμεσα 'η έμμεσα και σε τί θερμοκρασίες;

Πες μου που μενεις να περάσω μια βόλτα να σε βοηθήσω με το φαί αν θες! :)

καλά ψησίματα και καλή σας όρεξη!!!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2024 στις 1:09 ΜΜ, AristidisZ είπε

Βασικά πράματα που βρομάνε στο σπίτι, τίποτα Πακιστάν σάλτσες, σουτζούκια και τα ρέστα 😂

Για σάλτσες και τέτοιες ιστορίες 

Πάρε καλό ανοξείδωτο 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ερωτηση μιας και ολοκληρωσα την ψησταρια, τον ρυθμιστη πως κανετε εγκατασταση?

ακυρο το βρηκα, τωρα μενει η μπουκαλα και να κανουμε δοκιμη

Επεξ/σία από doctor_pin
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Καλημερα σε ολους, ειναι καλη ιδεα οταν ψηνεις να βαλεις αλουμινοχαρτα πανω εδω για να μην πιανουν λιπος?

image.png.00e5a9f56fa8339674f79bf353a6f918.png

Δεν είναι καλή ιδέα. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνειά τους είναι πολύ μεγάλη.

  • Like 2
Δημοσ.

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Καλημερα σε ολους, ειναι καλη ιδεα οταν ψηνεις να βαλεις αλουμινοχαρτα πανω εδω για να μην πιανουν λιπος?

image.png.00e5a9f56fa8339674f79bf353a6f918.png

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

  • Like 3
Δημοσ.

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν θες να πεθανεις απο καρκινο γρηγορα, ειναι πολυ καλη ιδεα.

Το αλουμινοχαρτο απαγορευεται να μπαινει ακομα και στον φουρνο του σπιτιου που ψηνεις στους 180. Κακως το βαζουν οι νοικοκυρες. Τουλαχιστον όμως εκει βαζουν πρωτα λαδοχαρτο και μετα απο πανω αλουμινοχαρτο οποτε λογικα δεν ερχεται σε επαφη με το φαγητο.
Αλουμινοχαρτο στην φωτια θελεις να βαλεις εσυ ?
Ειναι ψησταρια! θα πιασει λιπος. Αν δεν θελεις λιπος και καθαρισμα, ταψακι, στον φουρνο, και μετα στο πλυντηριο πιατων.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :) 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 6/1/2024 στις 4:24 ΜΜ, katbo είπε

Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια πικάνια 1.5kgr, συνήθως την ψήνω ολόκληρη με reverse searing, αλλά για αλλαγή απόψε λέω να την κόψω μισοφέγγαρα και να τη βάλω σούβλα.

Επειδή δεν έχω οπίσθιο καυστήρα, πως την ψήνουμε μόνο με τους κάτω; Άμεσα 'η έμμεσα και σε τί θερμοκρασίες;

Καλημέρα,

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ο παρακάτω την κόβει σε φέτες. Τώρα για σούβλα δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια έμμεσα, μιας και πιάνει όλο το πλάτος. Οπότε θα έλεγα απλώς χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 180. 

 

 

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Μιας και γίνεται κουβέντα για το αλουμινόχαρτο, σε ηλεκτρική με την αντίσταση κάτω απ' τη σχάρα, βάζουμε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι που βρίσκεται από κάτω;

Καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, όπως έχουν ήδη αναφέρει κι άλλα μέλη.

5 ώρες πριν, Tsino είπε

Το έχω ξανακούσει αυτό. Οι πατάτες που τυλίγονται στο αλουμινόχαρτο και ψήνονται στη χόβολη ? Επικίνδυνες? 

Μπορείς να τις τυλίγεις πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...