Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY. 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsiro7 είπε

Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY. 

Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό.

Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅

Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅

Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂

Συν το ότι θα βγάλει άνετα μια δεκαετία ο σκελετός. Στη Weber θα σκουριάσουν τα flavourised bars, αλλά όχι τα υπόλοιπα μέρη. Και αν χρειαστείς ανταλλακτικά θα βρεις. 

Όπως είπες, η spirit είναι το entry level μοντέλο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, voliotis_gr είπε

Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο

Εγώ έλεγα κάτι τέτοιο χωρίς τις κουρμπες

 

 

242F1A58-89CC-4310-B0C4-BEEA75FE6376.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.

Μια τέτοια σχάρα σαν αυτή που λέει ο Morosana νομίζω είναι ιδανική.

Δεν ξέρω το όποιο κόστος κατασκευής αλλά εύκολα τις έβαζα και στα χτιστά bbq που έχω και στις υγραερίου μου(σπίτι/εξοχικό).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zanskou είπε

 

 

Επιτέλους βρήκα άτομο με την outdoor sheff και θα πάω μεθαύριο να ψήσουμε να την δω από κοντά στη πράξη. Πάντως μου έστειλε φωτο σε 8 λεπτά από κρύα ανέβασε 320 βαθμούς

received_2495791747398351.jpeg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφού ριξετε τα κρεατα δοκιμασε να κανεις αρκετά ανοιγοκλεισίματα για να δεις εάν κρατάει ή όχι τη θερμοκρασία. εγω εκεί ειδα τεράστια διαφορά από την προηγούμενη στην οποία με το που άνοιγες το καπάκι για ένα γύρισμα 2 λεπτών έχανε άπειρα.

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 1
Δημοσ.

#zanskou αυτή ήταν η 1η μου σκέψη. 

Ο τύπος που θα πάω είναι δυνατός σεφ και ειδικεύεται σε primium cut stakes οπότε θα πάω για να μάθω όσο πιο πολλά μπορώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τι εμπειρία αρκετοί από εδώ μέσα που έχουν πάρει την weber ή την broil σαν ΠΡΩΤΗ ψησταριά υγραερίου, μπορούν να απορρίπτουν ή να προτείνουν σαν ανώτερη όλων την δικιά τους..

Το να ακούω όχι Outdoor sheff Australia ή ανταλλακτικά βρίσκεις μόνο στις weber/broil ή αφήνετε το καπάκι ανοικτό για 2 λεπτά(120 δευτερόλεπτα!!!) για ένα γύρισμα(και είμαι σίγουρος στην χαμηλότερη ένταση των καυστήρων) χάνοντας άπειρο temp, ή στην κινέζικη ψήνοντας στην χαμηλότερη ένταση στεγνώνουν τα κρέατα και στην επώνυμη απλά στην ΜΕΣΣΑΙΑ ένταση βγαίνουν τέλεια,  δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. 😄

 

Χαρείτε τις ψησταριές που επιλέξατε απλά κρατάτε μια πισινή για αυτές που δεν γνωρίζετε και μην απορρίπτεται κάτι που δεν το ξέρετε. 

Οι περισσότεροι τις πήρατε μέσα στο lockdown, δεν μπορούσατε να πάτε να τις δείτε από κοντά, δεν ήταν λάθος για την εποχή, τώρα όμως μπορούν αυτοί που ενδειαφέρονται να αγοράσουν, επιβάλετε κιόλας, να πανε να τις δουν από κοντά και να μην αρκούνται στα λόγια μας/σας.

Και κάτι που ξέχασα και ήθελα να το αναφέρω κάποιοι λένε ότι διαθέτουν για παράδειγμα 200-300 ευρώ max, δεν μπορούν ή απλά δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω για πρώτη ψησταριά, δεν μπορείτε να λέτε μην πάρεις τίποτα αν δεν είναι weber των 700 ευρώ και δες το σαν επένδυση για παράδειγμα. 

Μην τρελαθούμε κιόλας δεν είναι επένδυση η αγορά μιας παλιοψησταριάς.!!

Πάρε την φτηνή για πρώτη ψησταριά, των 200 ευρώ ναι αν δεν έχεις εμπειρία από υγραερίου, δες αν σου αρέσει, αν την βολεύεσαι, γιατί κάρβουνο δεν είναι μην παραμυθιάζεστε. 

Είναι τεράστια η ευκολία τις αλλά κάρβουνο δεν είναι.  

Μετά από 2-3-4 χρόνια αν σου αρέσει θα ξέρεις από μόνος σου τι ψησταριά να επιλέξεις..

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 15
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από ‘’αυτούς’’ δεν νομίζω να το κάνουν κακοπροαίρετα αν κρίνω εγώ τουλάχιστον από τον τρόπο που τα γράφουν. Κοράκια σίγουρα δεν είναι για να πάνε να πουλήσουν συγκεκριμένη μάρκα. Ο ενθουσιασμός για μια καλή αγορά που έκατσε χωρίς προβλήματα στον έναν ή η κακή ή λίγο χειρότερη προηγούμενη εμπειρία στον άλλο κάνει μάλλον να λένε αυτά που λένε με το πάθος που τα λένε. Δεν υπερασπίζομαι και δεν κατηγορώ κανέναν αλλοίμονο απλώς τα λέω από την δική μου οπτική. Φιλικά προς όλους καλό βράδυ.

Επεξ/σία από aspis
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, aspis είπε

Πάντως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από ‘’αυτούς’’ δεν νομίζω να το κάνουν κακοπροαίρετα αν κρίνω εγώ τουλάχιστον από τον τρόπο που τα γράφουν. Κοράκια σίγουρα δεν είναι για να πάνε να πουλήσουν συγκεκριμένη μάρκα. Ο ενθουσιασμός για μια καλή αγορά που έκατσε χωρίς προβλήματα στον έναν ή η κακή ή λίγο χειρότερη προηγούμενη εμπειρία στον άλλο κάνει μάλλον να λένε αυτά που λένε με το πάθος που τα λένε. Δεν υπερασπίζομαι και δεν κατηγορώ κανέναν αλλοίμονο απλώς τα λέω από την δική μου οπτική. Φιλικά προς όλους καλό βράδυ.

Εννοείτε πώς πιστεύω ακράδαντα πώς κανείς από τα παιδιά εδώ πέρα δεν το κάνουν κακοπροαίρετα. 

Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν απλά αναφέρω κάποια κείμενα που έχουν ειπωθεί εδώ για παράδειγμα λάθους και όχι εσκεμμένης παραπληροφόρησης.

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ChrisAce είπε

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τι εμπειρία αρκετοί από εδώ μέσα που έχουν πάρει την weber ή την broil σαν ΠΡΩΤΗ ψησταριά υγραερίου, μπορούν να απορρίπτουν ή να προτείνουν σαν ανώτερη όλων την δικιά τους..

Το να ακούω όχι Outdoor sheff Australia ή ανταλλακτικά βρίσκεις μόνο στις weber/broil ή αφήνετε το καπάκι ανοικτό για 2 λεπτά(120 δευτερόλεπτα!!!) για ένα γύρισμα(και είμαι σίγουρος στην χαμηλότερη ένταση των καυστήρων) χάνοντας άπειρο temp, ή στην κινέζικη ψήνοντας στην χαμηλότερη ένταση στεγνώνουν τα κρέατα και στην επώνυμη απλά στην ΜΕΣΣΑΙΑ ένταση βγαίνουν τέλεια,  δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. 😄

Θα σου πω για μένα, που όντως είναι η πρώτη μου γκαζιού, όχι για τους άλλους που έχουν αλλάξει 2-3 και λένε τα ίδια πράγματα. Έχω ψήσει 4 φορές και σε άλλη υγραερίου, δεν θυμάμαι καν μάρκα, σε πάρτυ που κάναμε στο γυμναστήριο. Καμία σχέση η εμπειρία ψησίματος. Έψαχνες να βρεις τρόπο να ψήσεις.

Σαφώς και δεν γίνεται να έχουμε 100% σωστή άποψη για όλες. Μόνο αν τις είχαμε σπίτι 5-6 χρόνια την κάθε μία που ρωτάει ο καθένας για να δούμε και την αντοχή στο χρόνο θα μπορούσαμε να πούμε με ακρίβεια τα συν και τα πλην. 

Είναι σαν να αγοράσεις αυτοκίνητο. Διαβάζεις review, Ρωτάς κατόχους, πας το βλέπεις από κοντά, το δοκιμάζεις αν γίνεται κλπ και αποφασίζεις. Εγώ έτσι έκανα, κατέληξα στη Weber spirit, αλλά πήρα τη genesis γιατί ήταν ακόμα καλύτερη ποιότητα. Ήμουν ανάμεσα σε spirit/monarch και genesis. Για αυτές έκανα την έρευνα μου και για αυτές λέω.

Δεν ισχύει ότι μια φθηνή θα σου βγάλει 3-4 χρόνια και μετά θα την πετάξεις? Όσα review διάβασα από το εξωτερικό όλοι λέγανε μου κράτησε ένα χρόνο, δύο χρόνια, τρία χρόνια.

Δεν ισχύει ότι αν χαλάσει κάτι δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά?  Εδώ μέσα κιόλας λέει παιδί ότι δεν βρίσκει σχάρα από campingas που πήρε πριν λίγους μήνες. Σε άλλο φόρουμ διάβαζα γι' αυτή που αναφέρθηκε με γκάζι και κάρβουνο ότι ρώτησε κάποιος τον πωλητή που θα μιλήσει για εγγύηση και του λέει δεν ξέρω, αφού δεν πωλείται πλέον επίσημα.

Δεν ισχύει ότι δεν ψήνουν όλες ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια? Αυτή που είχα δοκιμάσει δεν έψηνε και το έχω δει και σε review video.

Συγκρίνεις το πώς κρατάει θερμοκρασία μια φθηνή με μια καλή επώνυμη? Αν τις δεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις ότι δεν γίνεται να κρατάνε ίδιες θερμοκρασίες και ας μην έχεις δει κανένα σχετικό review.

Οπότε αν κάποιος ρωτήσει ανάμεσα σε Weber, broil, Napoleon και κάποια άλλη θα του πω γι' αυτές που ξέρω. Αν ρωτήσει συγκεκριμένα γι' αυτή του leroy που γράφουν πολλοί εδώ μέσα, δεν θα απαντήσω καν γιατί δεν ξέρω. Ομοίως αν ζητάει κάποιος μέχρι 250€.

Και δεν γράφω ότι είναι όλα τέλεια σε αυτή που πήρα. Έχω γράψει για το fail στο ύψος της σούβλας. Έχει γραφτεί για το fail στη σχάρα που δεν κάθεται ανάποδα. Προσωπικά θα ήθελα λίγο καλύτερο searing. Ίσως με βόλευε να έχει ντουλάπι κλειστό από κάτω. Πολλά από αυτά υπάρχουν σε πιο πολλά λεφτά βέβαια.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...