tsiro7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsiro7 είπε Οι σχαρες με λίγη φροντίδα δεν παθαίνουν τπτ για πολλά πολλά χρόνια, εκεί που θα χρειαστεί αλλαγή σίγουρα είναι στις flavorized bars, τα οποία στην Spirit, σορρυ κιόλας αλλά είναι για τα μπάζα η ποιότητα. Για αυτό και 2 μόνο χρόνια εγγύηση. Εκεί σίγουρα μετά θα θέλουν αλλαγή με inox DIY. Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό.
tsiro7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Συμφωνώ και στα δύο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι λέει η Weber ότι δεν πειράζει αν έχουν σκουριάσει τα flavourised bars, αρκεί να μην έχουν τρυπήσει. Δεν ξέρω δλδ κατά πόσο είναι υγιεινό, παρόλο που δεν έρχεται σε επαφή με φαγητό. Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅 Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂 Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από tsiro7 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Στα entry level bbq των μεγάλων εταιριών πληρώνεις κυρίως όνομα και καλή κατανομή θερμότητας που οφείλεται κυρίως στα υλικά του κάδου και το σχεδιασμό νομίζω. Κατά τα άλλα η ποιότητα κατασκευής δεν είναι πολύ ανώτερη από bbq φασον με 5-6 καυστήρες. Εκεί όμως που υπερτερούν χαοτικά είναι στον κάδο. Τώρα αυτό που λέει η weber για τη σκουριά είναι ότι αν σου σκουριασουν στα 2 χρόνια δεν θα σε καλύψουμε, δεν τρυπησανε δα ρε αδερφέ😅 Κράζω κράζω αλλά αύριο θα την παραγγείλω 😂 Συν το ότι θα βγάλει άνετα μια δεκαετία ο σκελετός. Στη Weber θα σκουριάσουν τα flavourised bars, αλλά όχι τα υπόλοιπα μέρη. Και αν χρειαστείς ανταλλακτικά θα βρεις. Όπως είπες, η spirit είναι το entry level μοντέλο.
Morosana Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, voliotis_gr είπε Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο Εγώ έλεγα κάτι τέτοιο χωρίς τις κουρμπες 1
ChrisAce Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Μια τέτοια σχάρα σαν αυτή που λέει ο Morosana νομίζω είναι ιδανική. Δεν ξέρω το όποιο κόστος κατασκευής αλλά εύκολα τις έβαζα και στα χτιστά bbq που έχω και στις υγραερίου μου(σπίτι/εξοχικό).
assasertzis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, zanskou είπε Επιτέλους βρήκα άτομο με την outdoor sheff και θα πάω μεθαύριο να ψήσουμε να την δω από κοντά στη πράξη. Πάντως μου έστειλε φωτο σε 8 λεπτά από κρύα ανέβασε 320 βαθμούς 1
zanskou Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) αφού ριξετε τα κρεατα δοκιμασε να κανεις αρκετά ανοιγοκλεισίματα για να δεις εάν κρατάει ή όχι τη θερμοκρασία. εγω εκεί ειδα τεράστια διαφορά από την προηγούμενη στην οποία με το που άνοιγες το καπάκι για ένα γύρισμα 2 λεπτών έχανε άπειρα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από zanskou 1
aspis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Μπορεί η Weber να μου έρθει την άλλη εβδομάδα αλλά την σούβλα την παρήγγειλα και συγκεκριμένα αυτήν η οποία διαμορφώνεται κιόλας. https://www.amazon.de/dp/B07F8Z16NN/ref=pe_3044161_185740101_TE_item Ελλάδα δεν βρήκα κάτι άξιο λόγου. Βλέπουμε. 1
assasertzis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 #zanskou αυτή ήταν η 1η μου σκέψη. Ο τύπος που θα πάω είναι δυνατός σεφ και ειδικεύεται σε primium cut stakes οπότε θα πάω για να μάθω όσο πιο πολλά μπορώ
ChrisAce Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τι εμπειρία αρκετοί από εδώ μέσα που έχουν πάρει την weber ή την broil σαν ΠΡΩΤΗ ψησταριά υγραερίου, μπορούν να απορρίπτουν ή να προτείνουν σαν ανώτερη όλων την δικιά τους.. Το να ακούω όχι Outdoor sheff Australia ή ανταλλακτικά βρίσκεις μόνο στις weber/broil ή αφήνετε το καπάκι ανοικτό για 2 λεπτά(120 δευτερόλεπτα!!!) για ένα γύρισμα(και είμαι σίγουρος στην χαμηλότερη ένταση των καυστήρων) χάνοντας άπειρο temp, ή στην κινέζικη ψήνοντας στην χαμηλότερη ένταση στεγνώνουν τα κρέατα και στην επώνυμη απλά στην ΜΕΣΣΑΙΑ ένταση βγαίνουν τέλεια, δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. 😄 Χαρείτε τις ψησταριές που επιλέξατε απλά κρατάτε μια πισινή για αυτές που δεν γνωρίζετε και μην απορρίπτεται κάτι που δεν το ξέρετε. Οι περισσότεροι τις πήρατε μέσα στο lockdown, δεν μπορούσατε να πάτε να τις δείτε από κοντά, δεν ήταν λάθος για την εποχή, τώρα όμως μπορούν αυτοί που ενδειαφέρονται να αγοράσουν, επιβάλετε κιόλας, να πανε να τις δουν από κοντά και να μην αρκούνται στα λόγια μας/σας. Και κάτι που ξέχασα και ήθελα να το αναφέρω κάποιοι λένε ότι διαθέτουν για παράδειγμα 200-300 ευρώ max, δεν μπορούν ή απλά δεν θέλουν να δώσουν παραπάνω για πρώτη ψησταριά, δεν μπορείτε να λέτε μην πάρεις τίποτα αν δεν είναι weber των 700 ευρώ και δες το σαν επένδυση για παράδειγμα. Μην τρελαθούμε κιόλας δεν είναι επένδυση η αγορά μιας παλιοψησταριάς.!! Πάρε την φτηνή για πρώτη ψησταριά, των 200 ευρώ ναι αν δεν έχεις εμπειρία από υγραερίου, δες αν σου αρέσει, αν την βολεύεσαι, γιατί κάρβουνο δεν είναι μην παραμυθιάζεστε. Είναι τεράστια η ευκολία τις αλλά κάρβουνο δεν είναι. Μετά από 2-3-4 χρόνια αν σου αρέσει θα ξέρεις από μόνος σου τι ψησταριά να επιλέξεις.. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από ChrisAce 15 3
aspis Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από ‘’αυτούς’’ δεν νομίζω να το κάνουν κακοπροαίρετα αν κρίνω εγώ τουλάχιστον από τον τρόπο που τα γράφουν. Κοράκια σίγουρα δεν είναι για να πάνε να πουλήσουν συγκεκριμένη μάρκα. Ο ενθουσιασμός για μια καλή αγορά που έκατσε χωρίς προβλήματα στον έναν ή η κακή ή λίγο χειρότερη προηγούμενη εμπειρία στον άλλο κάνει μάλλον να λένε αυτά που λένε με το πάθος που τα λένε. Δεν υπερασπίζομαι και δεν κατηγορώ κανέναν αλλοίμονο απλώς τα λέω από την δική μου οπτική. Φιλικά προς όλους καλό βράδυ. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από aspis 3
ChrisAce Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, aspis είπε Πάντως πιστεύω ότι οι περισσότεροι από ‘’αυτούς’’ δεν νομίζω να το κάνουν κακοπροαίρετα αν κρίνω εγώ τουλάχιστον από τον τρόπο που τα γράφουν. Κοράκια σίγουρα δεν είναι για να πάνε να πουλήσουν συγκεκριμένη μάρκα. Ο ενθουσιασμός για μια καλή αγορά που έκατσε χωρίς προβλήματα στον έναν ή η κακή ή λίγο χειρότερη προηγούμενη εμπειρία στον άλλο κάνει μάλλον να λένε αυτά που λένε με το πάθος που τα λένε. Δεν υπερασπίζομαι και δεν κατηγορώ κανέναν αλλοίμονο απλώς τα λέω από την δική μου οπτική. Φιλικά προς όλους καλό βράδυ. Εννοείτε πώς πιστεύω ακράδαντα πώς κανείς από τα παιδιά εδώ πέρα δεν το κάνουν κακοπροαίρετα. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν απλά αναφέρω κάποια κείμενα που έχουν ειπωθεί εδώ για παράδειγμα λάθους και όχι εσκεμμένης παραπληροφόρησης. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από ChrisAce
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, ChrisAce είπε Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τι εμπειρία αρκετοί από εδώ μέσα που έχουν πάρει την weber ή την broil σαν ΠΡΩΤΗ ψησταριά υγραερίου, μπορούν να απορρίπτουν ή να προτείνουν σαν ανώτερη όλων την δικιά τους.. Το να ακούω όχι Outdoor sheff Australia ή ανταλλακτικά βρίσκεις μόνο στις weber/broil ή αφήνετε το καπάκι ανοικτό για 2 λεπτά(120 δευτερόλεπτα!!!) για ένα γύρισμα(και είμαι σίγουρος στην χαμηλότερη ένταση των καυστήρων) χάνοντας άπειρο temp, ή στην κινέζικη ψήνοντας στην χαμηλότερη ένταση στεγνώνουν τα κρέατα και στην επώνυμη απλά στην ΜΕΣΣΑΙΑ ένταση βγαίνουν τέλεια, δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. 😄 Θα σου πω για μένα, που όντως είναι η πρώτη μου γκαζιού, όχι για τους άλλους που έχουν αλλάξει 2-3 και λένε τα ίδια πράγματα. Έχω ψήσει 4 φορές και σε άλλη υγραερίου, δεν θυμάμαι καν μάρκα, σε πάρτυ που κάναμε στο γυμναστήριο. Καμία σχέση η εμπειρία ψησίματος. Έψαχνες να βρεις τρόπο να ψήσεις. Σαφώς και δεν γίνεται να έχουμε 100% σωστή άποψη για όλες. Μόνο αν τις είχαμε σπίτι 5-6 χρόνια την κάθε μία που ρωτάει ο καθένας για να δούμε και την αντοχή στο χρόνο θα μπορούσαμε να πούμε με ακρίβεια τα συν και τα πλην. Είναι σαν να αγοράσεις αυτοκίνητο. Διαβάζεις review, Ρωτάς κατόχους, πας το βλέπεις από κοντά, το δοκιμάζεις αν γίνεται κλπ και αποφασίζεις. Εγώ έτσι έκανα, κατέληξα στη Weber spirit, αλλά πήρα τη genesis γιατί ήταν ακόμα καλύτερη ποιότητα. Ήμουν ανάμεσα σε spirit/monarch και genesis. Για αυτές έκανα την έρευνα μου και για αυτές λέω. Δεν ισχύει ότι μια φθηνή θα σου βγάλει 3-4 χρόνια και μετά θα την πετάξεις? Όσα review διάβασα από το εξωτερικό όλοι λέγανε μου κράτησε ένα χρόνο, δύο χρόνια, τρία χρόνια. Δεν ισχύει ότι αν χαλάσει κάτι δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά? Εδώ μέσα κιόλας λέει παιδί ότι δεν βρίσκει σχάρα από campingas που πήρε πριν λίγους μήνες. Σε άλλο φόρουμ διάβαζα γι' αυτή που αναφέρθηκε με γκάζι και κάρβουνο ότι ρώτησε κάποιος τον πωλητή που θα μιλήσει για εγγύηση και του λέει δεν ξέρω, αφού δεν πωλείται πλέον επίσημα. Δεν ισχύει ότι δεν ψήνουν όλες ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια? Αυτή που είχα δοκιμάσει δεν έψηνε και το έχω δει και σε review video. Συγκρίνεις το πώς κρατάει θερμοκρασία μια φθηνή με μια καλή επώνυμη? Αν τις δεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις ότι δεν γίνεται να κρατάνε ίδιες θερμοκρασίες και ας μην έχεις δει κανένα σχετικό review. Οπότε αν κάποιος ρωτήσει ανάμεσα σε Weber, broil, Napoleon και κάποια άλλη θα του πω γι' αυτές που ξέρω. Αν ρωτήσει συγκεκριμένα γι' αυτή του leroy που γράφουν πολλοί εδώ μέσα, δεν θα απαντήσω καν γιατί δεν ξέρω. Ομοίως αν ζητάει κάποιος μέχρι 250€. Και δεν γράφω ότι είναι όλα τέλεια σε αυτή που πήρα. Έχω γράψει για το fail στο ύψος της σούβλας. Έχει γραφτεί για το fail στη σχάρα που δεν κάθεται ανάποδα. Προσωπικά θα ήθελα λίγο καλύτερο searing. Ίσως με βόλευε να έχει ντουλάπι κλειστό από κάτω. Πολλά από αυτά υπάρχουν σε πιο πολλά λεφτά βέβαια. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από SagoniasSlutRos 3
Xorxhs! Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Τελικά αγόρασα την weber genesis ii e-310 από εδώ https://www.ebay.co.uk/itm/184282644106 Εν αναμονή λοιπον! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα