Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zanskou είπε

την πρώτη εγώ όπως σου ειπα δεν θα τη κοιτούσα.

μεταξύ spirit και royal μικροδιαφορές βλέπω και η ισχύς τους πρακτικά όμοια με τη spirit να έχει το πλεονέκτημα ότι έχει ελαφρώς μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος και ειναι και φθηνότερη.

Αν οπωσδήποτε θέλεις και τον 4ο καυστήρα τότε η καλύτερη επιλογή είναι η 340 με το πλευρικο ματι για τηγάνι κλπ. Έχει λιγο μικρότερη ισχύ αλλά με την μικρή εμπειρία που έχω από την 320 μπορείς να είσαι στους 200+ βαθμούς σταθερά μονο με τους δύο πλαϊνούς καυστήρες και μάλιστα κάτω από τη μέση οπότε θέμα στο ψήσιμο δενθ α έχεις.

Για ποιο λόγο δεν θα επέλεγες την 1η? Βλέπω συγκριτικά με της υπόλοιπες έχει σαφώς μεγαλύτερη απόδοση σε kw κοντά στα 17. Βέβαια με ένα καυστήρα παραπάνω από της υπόλοιπες. Όταν οι άλλες είναι στα 8-9kw.

 Θέμα χώρου δεν έχω στο μπαλκόνι. Η τελική μου επιλογή θα έχει να κάνει θ

Καθαρά με την καλύτερη απόδοση της ψησταριάς στα λεφτά που θα διαθέσω.

 Δεν με ενοχλεί η κατανάλωση τοσο. Αν δηλαδή μου βγάλει 1 η 2 ψησίματα παραπάνω

 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

στα νούμερα σίγουρα η απόδοση εχει διαφορά αλλά κι προηγούμενη που είχα (majesty-s) ήταν υποτίθεται πιο δυνατή από αυτή που έχω τώρα. όμως τις θερμοκρασίες που πιάνει αυτή δεν τις είχα δει ποτέ με την προηγούμενη. Έχει να κάνει και με την κατασκευή και το πόσο καλά διαχειριζεται/διατηρεί η κάθε ψησταριά την θερμοτητα.

Εγώ όπως σου ειπα θα προτιμούσα ο τρίτος καυστήρας να είναι ματι. Είναι πολύ πρακτικό + το τηγάνισμα/μαγείρεμα που κάνει ειναι πολύ ανώτερο από την κουζίνα.

Η κατανάλωση ήταν και για εμένα κάτι στο οποίο δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Astronautis είπε

Την αγόρασα χωρίς να την έχω δει λόγω lockdown. Πίστεψα πολύ το όνομα και τη 10ετη εγγύηση σε ολόκληρη την ψησταριά. Δεν με έχει πείσει ούτε εμένα με την ποιότητα κατασκευής αλλά από την άλλη έως τώρα ήταν απροβληματιστη καθώς επίσης και πολύ εύκολα ξεπερνάει τους 350 βαθμούς (το αναφέρω για αυτό που είπες για το καπάκι). Ο κάδος καθαρίζεται εύκολα με μια ξύλινη σπάτουλα. Η σχάρα της είναι η ίδια ποιότητα με της αντίστοιχης της genesis όπως μου είπαν από γνωστό μεγάλο κατάστημα στο χώρο. 

Για ποιο λόγο θα φτιάξεις ανοξείδωτη; Σε σχέση με την (καλή) μεντεμένια της Weber, τι παραπάνω θα έχει;

Απλα σαν εναλλακτική λύση.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη κοιτάτε μόνο την "απόδοση" στα χαρτιά αλλα τη διάρκεια της σταθερής θερμοκρασίας κ το ύψος της κάτι το οποίο δε λέει καμία.

Δεν εχει κανένα νόημα να πιάνει μια ψησταριά 300 βαθμους αλλα να τους χάνει μέσα σε 1 λεπτό επειδή άνοιξες το καπάκι.. 

Είναι πάρα πολύ πιο χρηστικό να πιάνει 260 βαθμούς κ νανε πιο "σταθερή" η θερμοκρασία σε συνθήκες άνοιξε κλείσε η εξωτερικού κρύου γενικότερα το χειμώνα.

επίσης.. το ότι έχει πιο πολύ απόδοση κάτι με 4ς καυστήρες σε σχέση με τους 3ς είναι γτ καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια (που 8/10 φορές σου νε άχρηστη..) , στη πράξη όμως δε σημαίνει ότι επειδή έχει πιο πολύ απόδοση ο καυστήρας θα πιάσεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες, καθώς θα νε κ μεγαλύτερος ο χώρος ο οποίος συνχρονος θα παγώνει κ πιο εύκολα όταν ανοιγοκλεινεις  καθώς μεγαλύτερος.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alimentas είπε

Δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο.3 μικρες ραβδους θελει καθετα σαν βαση κ οι υπολοιπες μεγαλες οριζοντια για να πατανε στις μικρες κ να γινει η συγκολληση.Το θεμα ειναι οτι για καποιον που δεν εχει ιδεα ή τα εργαλεια ο σιδερας ειναι απαραιτητος για να γινει σωστη δουλεια.

Φιλε volioti ποσα χιλιοστα/εκατοστα κενο αφηνεις ωστε να μην υπαρχουν θεματα με της διαστολη που ειπες??? 

2-3 χιλιοστά είναι οκ

Για τη weber θα τη φτιαξω με λάμα με τα μετρα της μαντεμενιας δηλαδή το φάρδος της λάμας 10mm και το πάχος 5mm αλλά μπορεί να βαλω και τετράγωνο 10χ10 ανάλογα το κοστος

Επεξ/σία από voliotis_gr
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, voliotis_gr είπε

2-3 χιλιοστά είναι οκ

Για τη weber θα τη φτιαξω με λάμα με τα μετρα της μαντεμενιας δηλαδή το φάρδος της λάμας 10mm και το πάχος 5mm

Πολύ ωραία ιδέα το σκεφτόμουν και γω για μασίφ inox.

Μήπως είναι καλύτερα να είναι βέργα αντί για λάμα; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Morosana είπε

Πολύ ωραία ιδέα το σκεφτόμουν και γω για μασίφ inox.

Μήπως είναι καλύτερα να είναι βέργα αντί για λάμα; 

Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά μην κοιτάτε μόνο τα νούμερα. Το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται. Πχ μια Weber/Broil με 2 καυστήρες έχει διαφορετικά νούμερα από μία με 3, με 4 κλπ. Στην πράξη όμως τα μοντέλα αυτά θα πιάσουν ίδιες θερμοκρασίες.

Θα μου πεις γιατί όμως να μην πάρω πχ την outdoor chef με 3 καυστήρες που βγάζει πιο πολλά btu από την αντίστοιχη Weber? Γιατί ναι μεν μπορεί να βγάζει πιο πολλά, αλλά να μην πιάνει ίδιες θερμοκρασίες γιατί μπάζει/χάνει λόγω σχεδιασμού και υλικών. Όπως επίσης γιατί αλλού μπορεί να πιάνει η σχάρα 300 βαθμούς και λίγο πιο δίπλα 250. Και γιατί όταν την ανοίγεις να κάνεις ένα γύρισμα θέλει δέκα λεπτά να ξαναπιασει θερμοκρασία.

Σε ένα σωστό BBQ θα έχεις γενικά και λιγότερα από αυτά τα προβλήματα όσον αφορά θερμοκρασίες. Υπάρχουν και άλλα συν που τα έχουν πει πολλοί κατά καιρούς.

Σίγουρα δεν παίρνεις τέλειο BBQ με 600-700€ που έχουν τα spirit, gem, monarch κλπ, αλλά σίγουρα παίρνεις κάτι αξιόλογο που θα σου κρατήσει χρόνια και θα κάνει απόσβεση των χρημάτων του. Αν ανέβεις σε signet/genesis παίρνεις κάτι παραπάνω και πάει λέγοντας.

6 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε

Το καλυτερο για μένα είναι το τετράγωνο 10χ10 τόσο είναι και το φάρδος της μαντεμενιας αλλά είναι και το κοστος μεγαλυτερο

Τι κόστος υπολογίζεις τα υλικά περίπου? Απλά να ξέρουμε τι παίζει.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε

Δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο.3 μικρες ραβδους θελει καθετα σαν βαση κ οι υπολοιπες μεγαλες οριζοντια για να πατανε στις μικρες κ να γινει η συγκολληση.Το θεμα ειναι οτι για καποιον που δεν εχει ιδεα ή τα εργαλεια ο σιδερας ειναι απαραιτητος για να γινει σωστη δουλεια.

Καλυτερα ειναι να βαλεις 2 οριζοντια και μετα τα καθετα  που στη weber ειναι 26 με φαρδος 10mm και κενο μεταξυ τους 13mm

Προχειρα που μετρησα γυρω στα 50-60€ για τετραγωνο 10χ10 θα χρειαστει περιπου 13 μετρα inox x 4,40/μετρο

Επεξ/σία από voliotis_gr
Δημοσ.

Ναι εχεις δικιο.

Για μενα η πιο σωστη σχαρα ψησιματος.9mm παχος.Σιγουρα βγαινει πιο φτηνα να την φτιαξεις κ την εχεις για παντα

Weber-Genesis-II-9mm-Stainless-Steel-Coo

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Νομίζω είναι για τη spirit 1 αυτή.

Οποτε της spirit II μπορεί να είναι ακριβοτερη το μέγεθος νομιζω ταιριαζει

Επεξ/σία από voliotis_gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...