Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 λεπτά πριν, Tsino είπε

το καθαρό ή το μπλε ?

 

Το μπλε , αλλα και το αλλο που δοκιμασα την ιδια δουλεια κανει, ειτε καθαριζα στην αρχη με το 

https://homing.gr/bbq-3-in-1-500ml-napoleon-10234.html

ειτε με το οινοπνευμα καμια διαφορα :) στην αρχη βεβαια εκανα λιγο ετσι στην ακρη μην τα κανουμε ολα κ@λος, αλλα ολα οκ

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2225

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σε όλους. Εχω κεφαλόπουλα 200gr τα ψήνω όπως την τσιπούρα κανα 6-7 λεπ το πολύ η πλευρά στους 200; Ευχαριστώ

Από τα πιο νόστιμα ψάρια! Θα γυρίσεις μόνο όταν ξεκολλάει από τη σχάρα και θα ψήσεις τη δεύτερη πλευρά κάπως λιγότερο απο την πρώτη. Έτσι απλά . Καλή όρεξη...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

Αρα κανα 3-4 λεπτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Εγω πως ψηνω ψαρι και δεν κολλαει τσιπουρα συνηθως:

Στεγνωμα με χαρτι κουζινας.

Καλο αλατισμα απ εξω

Πολυ καλο λαδωμα τις σχαρες

Ψησιμο σε σχετικα υψηλη θερμοκρασια

Ενα γυρισμα με σπατουλα γρηγορη κινηση μετα απο 8-9 λεπτα και το βαζω οριζοντια στη σχαρα γιατι ετσι γυρνα πιο ευκολα😄

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, ritualistic είπε

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Εμπειρικα εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο στα μικροτερα ψαρια ο κανονας του 1λ/100γρ δεν λειτουργει.

Ισως δεν προλαβαινουν να ανεβασουν την θερμοκρασια λογω μικροτερου χρονου ? Δεν ξερω...

Προσθετω ενα λεπτο παντα και ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...