Amaretos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, Tsino είπε το καθαρό ή το μπλε ? Το μπλε , αλλα και το αλλο που δοκιμασα την ιδια δουλεια κανει, ειτε καθαριζα στην αρχη με το https://homing.gr/bbq-3-in-1-500ml-napoleon-10234.html ειτε με το οινοπνευμα καμια διαφορα στην αρχη βεβαια εκανα λιγο ετσι στην ακρη μην τα κανουμε ολα κ@λος, αλλα ολα οκ 1 1
Varnavas89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Εχω κεφαλόπουλα 200gr τα ψήνω όπως την τσιπούρα κανα 6-7 λεπ το πολύ η πλευρά στους 200; Ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν. Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας. 1
est Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 58 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Καλημέρα σε όλους. Εχω κεφαλόπουλα 200gr τα ψήνω όπως την τσιπούρα κανα 6-7 λεπ το πολύ η πλευρά στους 200; Ευχαριστώ Από τα πιο νόστιμα ψάρια! Θα γυρίσεις μόνο όταν ξεκολλάει από τη σχάρα και θα ψήσεις τη δεύτερη πλευρά κάπως λιγότερο απο την πρώτη. Έτσι απλά . Καλή όρεξη... 3
Varnavas89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, phanispal είπε Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν. Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας. Αρα κανα 3-4 λεπτά;
protathlitis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250. Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 1
Varnavas89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, protathlitis είπε Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250. Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 @sndev δωσε τα φωτα σου για το ψαρι
sndev Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 7 minutes ago, SagoniasSlutRos said: @sndev δωσε τα φωτα σου για το ψαρι
energy52 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες Εγω πως ψηνω ψαρι και δεν κολλαει τσιπουρα συνηθως: Στεγνωμα με χαρτι κουζινας. Καλο αλατισμα απ εξω Πολυ καλο λαδωμα τις σχαρες Ψησιμο σε σχετικα υψηλη θερμοκρασια Ενα γυρισμα με σπατουλα γρηγορη κινηση μετα απο 8-9 λεπτα και το βαζω οριζοντια στη σχαρα γιατι ετσι γυρνα πιο ευκολα😄 1
plasTOST Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε @sndev δωσε τα φωτα σου για το ψαρι 18 λεπτά πριν, sndev είπε Μόνο για ψαρονέφρι θα μας λέει
ritualistic Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω : πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω για τα ψαρια απο 500γρ και κατω : πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ. σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα! 5
Amaretos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, ritualistic είπε παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω : πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω για τα ψαρια απο 500γρ και κατω : πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ. σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα! Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?
ritualistic Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, Amaretos είπε Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις? Εμπειρικα εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο στα μικροτερα ψαρια ο κανονας του 1λ/100γρ δεν λειτουργει. Ισως δεν προλαβαινουν να ανεβασουν την θερμοκρασια λογω μικροτερου χρονου ? Δεν ξερω... Προσθετω ενα λεπτο παντα και ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα