Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2225

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Αυτο που βλεπεις εδω ειναι, 2 λεπτα υποθεση, βγαζεις τον υπαρχον ρυθμιστη βαζεις τον καινουριο της coral gaz, ελεγχεις για διαροη και εισαι ετοιμος

 

Σε ευχαριστώ, ναι δεν φαίνεται κάτι δύσκολο. Αξίζει όμως τα έξτρα χρήματα; Θα πρέπει να αγοράσω και ρυθμιστή (+15 ευρω περίπου) και από ότι έχω καταλάβει η prime ειναι πιο ακριβή.

Ξέρει κάποιος τιμή αγοράς νέας φιάλης και πόσο κοστίζει το κάθε "γέμισμα" σε prime και πόσο τα ίδια στην coral gas την απλη πχ; για 10kg κόκκινη.

Επεξ/σία από epir21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, epir21 είπε

Σίγουρα είναι πιο εύκολο το να κουμπώνεις τον ρυθμιστή σε κάθε μπουκάλα απλά το σκέφτομαι επειδή ο άλλος είναι ηδη έτοιμος πάνω στην ψησταριά, οπότε δεν θα χρειαστεί να τον ξεσφίξω και να σφίξω τον νεο στον σωλήνα, αλλα θα πρέπει να σφίγγω κάθε φορά στην νεα μπουκάλα.

Ο ρυθμιστής που έχει τώρα είναι max37mbar (δηλαδή κάνει και για Βουυάνιο και για Προπάνιο αν καταλαβαίνω καλα) και το κουτί γράφει 5kg/11kg Propan/Butan.

Επίσης για το αέριο γράφει:
Ι3 + (28-30/37mbar)
Πίεση 28-30 Βουτάνιο. 37 Προπάνιο.
Μέγιστη τιμή σύνδεσης αερίου συνολικά: 1492g/h

Είναι οκ αυτά για την prime και τον ρυθμιστή της.

Σχετικά με την στάθμη, ετσι το διαφημίζουν (να φανταστώ ειναι παπάτζα?)

Ένδειξη στάθμης του υγραερίου μέσω του νέου ρυθμιστή πίεσης που μας επιτρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αλλαγή της πριν αυτή αδειάσει! 

H αλλαγη του ρυθμιστη θα γινει μια φορα μονο και ειναι πολυ απλη, σαν να βαζεις λαστιχο στο βρυση χωρις τα κλικ-κλακ εξαρτηματα. 

Αν χρησιμοποιησεις αεριο μειγμα θα πρεπει ο ρυθμιστης σου να ειναι στα 28-30Mbar.
Aν χρησιμοποιησεις προπανιο (εχει καλυτερη συμπεριφορα σε μεγαλης διαρκειας ψησιματα αλλα κυριως το χειμωνα δεν χανει αποδοση) θα πρεπει ο ρυθμιστης σου να ειναι 37Mbar.
Μπορεις να χρησιμοποισεις τον ιδιο και στις δυο περιπτωσεις, αλλα οπως καταλαβαινεις ειτε θα υπολειτουργει, ειτε θα δινει περισσοτερη πιεση απ οσο χρειαζεται.

Οσον αφορα την παροχη, θα πρεπει ο ρυθμιστης να μπορει να δινει μεχρι 1.5κιλο/ωρα. Εχω την εντυπωση οτι μπορουν να σε βοηθησουν οι @sndev και @ilpapacha σε αυτο. Νομιζω ειχαν αυτη την πληροφορια κατα ποσο της coral prime δινει τοσο.

Η ενδειξη σταθμης ειναι παπατζα. Θα σου δειξει οτι ειναι αδεια η μπουκαλα, αλλα θα το κανει ξαφνικα και δεν θα εχεις χρονο να αντιδρασεις. Η μονη σιγουρη λυση ειναι να εχεις δευτερη μπουκαλα παντα stand by και μολις τελειωσει η πρωτη την κουμπωνεις και συνεχιζεις το ψησιμο μεσα σε λιγα λεπτα.

 

10 λεπτά πριν, doctor_pin είπε

Σε αυτη την κατηγορια τιμης παιζει αυτη και η napoleon freestyle. Αν τις δεις διπλα διπλα θα δεις οτι ειναι πανομοιοτυπες στην ποιοτητα. Κοιτα για προσφορες αυτη την περιοδο και μολις βρεις κατι καλο χτυπα το.

Στη freestyle ισως βρεις καμια προσφορα με εξτρα ματι στο πλαι, κανενα ντουλαπακι απο κατω κλπ.

Πιστευω στα 600€ θα πανε περιπου λογω black friday, δυσκολα πιο κατω.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SagoniasSlutRos

Ναι νομιζω σε αυτη την προσφορα αξιζει περισσοτερο, ελπιζω να καθαριζει ευκολα :P

https://grillme.gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/napoleon-freestyle-425-graphite-psistaria-ugraeriou-f425pgt-gr?lang=gr&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIndiKve-xggMVktF3Ch3PuQbQEAYYASABEgKFXfD_BwE

Επεξ/σία από doctor_pin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόκκινος ρυθμιστής coral prime 1kg /h  1,3kg /h 

γκρι ρυθμιστης coral prime 1.5 kg/h 

25 minutes ago, doctor_pin said:

@SagoniasSlutRos

Ναι νομιζω σε αυτη την προσφορα αξιζει περισσοτερο, ελπιζω να καθαριζει ευκολα :P

https://grillme.gr/psistaries/ana-typo/psistaries-ygraeriou/napoleon-freestyle-425-graphite-psistaria-ugraeriou-f425pgt-gr?lang=gr&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIndiKve-xggMVktF3Ch3PuQbQEAYYASABEgKFXfD_BwE

παρε τα ταψακια της κ δε θα ασχοληθείς περισσότερο απο 1 φορα το χρονο

Ψάξε δε ξερω αν ειναι αυτα

https://grillme.gr/aksesouar/aksesouar-psisimatos/doxeia-syllogis-lipous/napoleon-drip-pan-liner-for-rogue-425-62020?lang=gr&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA3aeqBhBzEiwAxFiOBpzDO1C9VGGK3JX7I8tsD8vxAnTj3KjlXDpwjVlB6T7KPZpE_ci0rRoCh7AQAvD_BwE

 

και οχι για 15 ε τα 3 μη σκευτεις να βάλεις αλουμινόχαρτο δε κανει την ιδια δουλεια. επισης τα χω λαμπαδιασει 2 3ς φορες κ δε καταλαβαίνουν τπτ , το κανονικο αλουμινόχαρτο θα χε μαστουρώσει τα περιστερια της γειτονιας κ τη γατα του vins

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

H αλλαγη του ρυθμιστη θα γινει μια φορα μονο και ειναι πολυ απλη, σαν να βαζεις λαστιχο στο βρυση χωρις τα κλικ-κλακ εξαρτηματα. 

Αν χρησιμοποιησεις αεριο μειγμα θα πρεπει ο ρυθμιστης σου να ειναι στα 28-30Mbar.
Aν χρησιμοποιησεις προπανιο (εχει καλυτερη συμπεριφορα σε μεγαλης διαρκειας ψησιματα αλλα κυριως το χειμωνα δεν χανει αποδοση) θα πρεπει ο ρυθμιστης σου να ειναι 37Mbar.
Μπορεις να χρησιμοποισεις τον ιδιο και στις δυο περιπτωσεις, αλλα οπως καταλαβαινεις ειτε θα υπολειτουργει, ειτε θα δινει περισσοτερη πιεση απ οσο χρειαζεται.

Οσον αφορα την παροχη, θα πρεπει ο ρυθμιστης να μπορει να δινει μεχρι 1.5κιλο/ωρα. Εχω την εντυπωση οτι μπορουν να σε βοηθησουν οι @sndev και @ilpapacha σε αυτο. Νομιζω ειχαν αυτη την πληροφορια κατα ποσο της coral prime δινει τοσο.

Η ενδειξη σταθμης ειναι παπατζα. Θα σου δειξει οτι ειναι αδεια η μπουκαλα, αλλα θα το κανει ξαφνικα και δεν θα εχεις χρονο να αντιδρασεις. Η μονη σιγουρη λυση ειναι να εχεις δευτερη μπουκαλα παντα stand by και μολις τελειωσει η πρωτη την κουμπωνεις και συνεχιζεις το ψησιμο μεσα σε λιγα λεπτα.

 

1 λεπτό πριν, sndev είπε

Κόκκινος ρυθμιστής coral prime 1kg /h

γκρι ρυθμιστης coral prime 1.5 kg/h 

Σας ευχαριστώ. Για τον κόκκινο βλέπω το διαφημίζουν με 1.3kg/ h. Είναι λάθος;

Εαν δίνει 1kg ή 1.3kg, υπάρχεί πρόβλημα που η ψησταριά αναφέρει μέγιστο 1492k/h. Φαντάζομαι όχι, αλλα τι σημαίνει πρακτικά λίγοτερη ροή απο την υποστηριζόμενη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, epir21 said:

 

Σας ευχαριστώ. Για τον κόκκινο βλέπω το διαφημίζουν με 1.3kg/ h. Είναι λάθος;

Εαν δίνει 1kg ή 1.3kg, υπάρχεί πρόβλημα που η ψησταριά αναφέρει μέγιστο 1492k/h. Φαντάζομαι όχι, αλλα τι σημαίνει πρακτικά λίγοτερη ροή απο την υποστηριζόμενη ?

 

μπορει εγω να κανω λαθος πανε 2 χρονια που τα χα ψάξει

με ολες θα κανεις δουλεία κ ας είναι με 1kg /h

Πάρε γκρι φιάλη prime γκρι ρυθμιστή κ ας λέει 1.5 κ μην ασχολείσαι περαιτέρω το θέμα είναι να μπορείς να βρεις γκρι στη περιοχη σου σχετικά ευκολα για αλλαγή 

Spoiler

image.png.0a644d00f0f92d8b3493e24fef5ccce3.png 1.3 ειναι

 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, epir21 είπε

Εαν δίνει 1kg ή 1.3kg, υπάρχεί πρόβλημα που η ψησταριά αναφέρει μέγιστο 1492k/h. Φαντάζομαι όχι, αλλα τι σημαίνει πρακτικά λίγοτερη ροή απο την υποστηριζόμενη ?

σημαινει οτι αν ανοιξεις ολους τους καυστηρες και τα ματια της ψησταριας στο τερμα, θα χρειαζεται ροη αεριου 1.5κιλο ανα ωρα. Αν ο ρυθμιστης σου δινει λιγοτερο, δεν θα δουλευουν στη μεγιστη ενταση τους. Με τον 1.5κιλο εισαι υπερκομπλε δλδ.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μοσχαρίσια μπριζόλα για σήμερα

IMG_3673.jpeg.08978e29490b03147e1a9272ea1ac077.jpeg

Φαινεται να εχει ψηθει πολυ απ εξω και απο μεσα να ειναι ωμη, κανω λαθος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Φαινεται να εχει ψηθει πολυ απ εξω και απο μεσα να ειναι ωμη, κανω λαθος?

Αναλόγως το πως την προτιμά ο καθένας. Γενικά το μοσχάρι, μπορείς να το καταναλώσεις από χαμηλές θερμοκρασίες.

Δες μία έναν σχετικό πίνακα θερμοκρασιών

image.jpeg.622327173d04640b386717f6a69abed3.jpeg
κι ένα σχετικό βιντεάκι

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για καποιον που θελει μπριζολα medium rare κλπ η πιο safe επιλογη ειναι να την κανει sous vide και μετα sear.

Eτσι ακομα και κοτοπουλο μπορει να καταναλωθει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

Και για να μην παραπονιεται και ο @vins:

 

Disclaimer:

The information I provide on this forum is offered to the best of my knowledge and intentions, but I strongly advise all users to exercise due diligence and independently verify any statements, facts, or advice I share. I cannot guarantee the accuracy, timeliness, or applicability of the information in all circumstances, and it may be subject to change or updates. Therefore, I recommend double-checking any information I offer, especially before making significant decisions or taking action based on it. Remember that this forum is a platform for discussion and sharing, and individual circumstances may vary. Always consult with relevant experts or conduct further research when necessary.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...