Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να επανέλθω λίγο στο θέμα του ήλιου και της μπουκάλας γιατί τρομάζει αρκετούς απ΄ ότι βλέπω.

Το οικιακό υγραέριο είναι μείγμα βουτανίου προπανίου 80%-20%.

Η τάση πλήρωσης της φιάλης είναι 3 - 5 ατμόσφαιρες περίπου (ή 3 - 5 bar αν θέλετε).

Στους 20 βαθμούς κελσίου η πίεση των ατμών μέσα στην μπουκάλα είναι 2 bar για το βουτάνιο και 7 bar για το προπάνιο. Στην πράξη αν κάνετε υπολογισμούς είναι περίπου 4 - 4,5 bar κι αυτό σε ακραία ζέστη, κατακαλόκαιρο. Ανάλογη είναι η πίεση του αέρα στα λάστιχα του αυτοκινήτου σας. Για σκεφτείτε το λίγο, Αύγουστο στην εθνική με 120 μεσημέρι με θερμοκρασία ασφάλτου στους 50 βαθμούς. Ανησυχείτε μήπως σκάσουν τα λάστιχα;

Αυτανάφλεξη για τα αέρια αυτά έχουμε στους 365 και 470 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Οι φιάλες αντέχουν σε σφαίρα πυροβόλου όπλου.

Αυτό που απαγορεύεται αυστηρά και θα πρέπει να μην το κάνετε ποτέ είναι ξαναγέμισμα σε πρατήριο. (η μέγιστη ασφαλής ποσότητα είναι 80% κατ΄ όγκο (αντιστοιχεί στα 10 κιλά). Κανένας δεν το κάνει σωστά.

(11.05.2020) Εδώ να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα να γράψω στο αρχικό ποστάρισμα: Επειδή το υγραέριο σε αέρια μορφή είναι βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση διαρροής κάθεται χαμηλά και μπορεί να γεμίσει έναν κλειστό χώρο πχ ένα υπόγειο. Σε αναλογία ακόμη και από 2% και πάνω στον αέρα είναι εκρηκτικό. Κάνει "μπαμ" ακόμη και με την σπιθίτσα από το κλικ στον διακόπτη όταν ανάβουμε το φως αν ο διακόπτης δεν είναι αντιεκρηκτικός. Γι  αυτό απαγορεύεται επίσης η αποθήκευση των φιαλών σε κλειστούς χώρους. Για υπόγεια βέβαια ούτε συζήτηση.

 

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 4
  • Thanks 3
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Γνώμη για αυτή;;

 

Δεν θέλει ακριβη τύπου weber αλλά κάτι για αρχη

Να πάει σε Leroy 

Αυτή αξίζει;; 

 

IMG-f3fb71b37dce1e5dcafd85eddb92d0d7-V.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Καλά αν υπήρχε πρόβλημα, δεν θα ήσουν εδώ για να μας γράφεις :P

Έκλαψα! Να σαι καλά ρε φίλε!

Δημοσ.

Χοιρινά spare ribs μαζί με με bbq sauce extra spicy, μαζί με μια πανσέτα χωρίς κόκκαλο για συμπλήρωμα γιατί έπρεπε να ενημέρωνα νωρίτερα το χασάπη να μου κρατούσε περισσότερα. Μαριναρισμένα 20 ώρες με dry rub αλάτι, πιπέρι τζίντζερ μπουκοβο πάπρικα καπνιστή και γλυκιά, μουστάρδα σκόνη, σκόρδο κρεμμύδι σκόνη και Θυμάρι ρίγανη 

Το αρχικό σχέδιο για πολύωρο κάπνισμα πήγε περίπατο γιατί ξύπνησα 6 το πρωί και έπλυνα 5 αμάξια. Μετά να βρω 5 ελεύθερες ώρες για έμενα με δίδυμα 10 μηνών είναι σαν να ζητάω 5 jack pot σερί 😛 

Για να γλιτώσω λίγο χρόνο ώστε να προλάβω και τις άλλες υποχρεώσεις στο σπίτι μπήκαν αρχικά 2 ώρες στο φούρνο στους 140 και τις υπόλοιπες 2μιση ώρες indirect στους 120 με αρκετά γλασαρίσματα την τελευταία ώρα. Επειδή δεν είχα chips φοβήθηκα να πειραματιστώ με άλλη ξυλεία και η sauce ήταν αρκετά δυνατή αποφάσισα να μην το κάνω αυτή τη φορά. 

Το αποτέλεσμα καταπληκτικό! Τρυφερά ζουμερά και καραμελωμένα 😋 

Το κόκκαλο έφευγε για πλάκα και δεν χρειάστηκε καν μαχαίρι για να ξεχωρίσουν και η πανσέτα που ήταν το πιο χοντρό κομμάτι ζουμερή και πεντανόστιμη. Θα έβγαζα φωτό πως ξεκόλλαγε το κόκκαλο αλλά η σάλτσα είχε φτάσει μέχρι τους αγκώνες 😛 

Έβαλα και λίγα mini καρότα και καλαμπόκια για το food styling  🤣

Η γυναίκα μου ξετρελάθηκε και μου ζητησε να μείνει ξανά έγκυος για να μου ζητάει τέτοια όλη την ώρα χωρίς ενοχές 😂

9432429C-9E99-4CCF-A92D-6AF8D71AF2C3.jpeg

052E129D-E059-41EC-A6DD-E1E1611C7ADF.jpeg

Και δυο close up μιας και δεν μπορούσα να ανεβάσω περισσότερο από 2mb 

D383410A-CC77-455D-B274-855131B0A88E.jpeg

A4EC30F3-7456-42AD-AF25-3D9263DF406C.jpeg

  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ισως φανει αστειο σε καποιους αλλα θεωρειτε πως υπαρχει περιπτωση κλοπης απο μπαλκονι 1ου οροφου που ειναι προσβασιμο μονο με σκαλα ;

Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 12:46 ΜΜ, sargus είπε

Πες το ψέματα!

Με τόση ανάλυση, στο τέλος θα (έχουμε τις γνώσεις να) κατασκευασουμε την τέλεια ψησταριά! 

Θα κατακτησουμε τις αγορές!!

Χαχαχα πλάκα πλάκα θα είχε ενδιαφέρον να συγκεντρωναμε με κάποιο τρόπο τα χαρακτηριστικά της ιδανικής ψησταριάς υγραερίου , εντάξει  ίσως να μην ξέρουμε πολλά από τεχνικά χαρακτηριστικά , ξέρουμε όμως τις ανάγκες μας και μέσα από την ενασχόληση σίγουρα  έχουμε εντοπίσει αυτό - ά που θα βελτίωναν  το ψήσιμο και τη συντήρηση ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων 

Ξεκινώντας αυτό που θα ήθελα πρώτα από όλα είναι η ψησταριά να είναι προέκταση μιας οικιακής  κουζίνας , εύκολη στη χρήση με αντοχή στο χρόνο .

  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Morosana είπε

 

Η γυναίκα μου ξετρελάθηκε και μου ζητησε να μείνει ξανά έγκυος για να μου ζητάει τέτοια όλη την ώρα χωρίς ενοχές 😂

χαχαχαχαχ πεθανα !!!

12 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

Ισως φανει αστειο σε καποιους αλλα θεωρειτε πως υπαρχει περιπτωση κλοπης απο μπαλκονι 1ου οροφου που ειναι προσβασιμο μονο με σκαλα ;

βάλε μια μικρή αλυσίδα με ένα λουκέτο στο κάγκελο του μπαλκονιού για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν φοβάσαι. αλλά αν σου κάνει ρεσάλτο κανείς, δεν νομιζω πως θα ενδιαφέρεται για την ψησταριά σου

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Μου έχει μπει το μικρόβιο ανά επενδύσω σε μια σωστή ψησταριά επιτέλους μιας και είμαι στην 3η που θα πετάξω. Όσες είχα μέχρι τώρα ήταν αγωρα από lidl της τάξης 50-70€. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την outdoorshef Australia 415.  Μέχρι 600€ υπάρχει κάποια άλλη επιλογή συγκεκριμένα? Ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει ποια και για πιο λόγο να επιλέξω? Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, assasertzis είπε

Καλησπέρα. Μου έχει μπει το μικρόβιο ανά επενδύσω σε μια σωστή ψησταριά επιτέλους μιας και είμαι στην 3η που θα πετάξω. Όσες είχα μέχρι τώρα ήταν αγωρα από lidl της τάξης 50-70€. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την outdoorshef Australia 415.  Μέχρι 600€ υπάρχει κάποια άλλη επιλογή συγκεκριμένα? Ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει ποια και για πιο λόγο να επιλέξω? Ευχαριστώ πολύ

για πόσα άτομα σκοπεύεις να τη χρησιμοποιείς ; θα είστε τόσοι πολλοί που να χρειάζεσαι 4 καυστήρες ;

Δημοσ.

4 άτομα σταθερά και με προοπτική για τραπεζωματα! Βλέπω και κάτι πολύ ποιο οικονομικές τύπου leroy και κάποιες bormann που είναι με μαντεμια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αξιόπιστες και θα πιάνουν θερμοκρασίες μεγάλες και σταθερες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zanskou είπε

χαχαχαχαχ πεθανα !!!

βάλε μια μικρή αλυσίδα με ένα λουκέτο στο κάγκελο του μπαλκονιού για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν φοβάσαι. αλλά αν σου κάνει ρεσάλτο κανείς, δεν νομιζω πως θα ενδιαφέρεται για την ψησταριά σου

Δεν φαντάζεσαι ποσο με είχε τεντώσει στην εγκυμοσύνη και ποσά χλμ έκανα. Εγώ είμαι νότιος η γυναίκα μου μεγάλωσε βόρεια όποτε ότι λιγούρα είχε ήταν βορεια. Από Βουλιαγμένη για να φάει στο Πέτρινο στην Πεντέλη, από Βουλιαγμένη δροσιά για πεϊνιρλί, από Βουλιαγμένη  Χαλάνδρι στο βραστό, από Βουλιαγμένη Καλοφαγά στα μελίσσια 😛 . Το αποκορύφωμα  επειδή μένουμε παρά πολλά χρόνια μαζί όταν τα έτρωγε δεν της άρεσαν και δεν ήταν όπως τα θυμόταν. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αγορασε κανεις καλλυμα για την Weber Spirit II E310 GBS ???? Ειχα παραγγείλει απο Ali και μου την ακυρωσε ο πωλητης (δεν ξερω γιατι)

Κατι οικονομικο...Παρακαλω στειλτε link...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Astronautis είπε

Τελικά έκανες δοκιμή στην ψησταριά για πίτσα με το slab του mypizzaproject;

, Σχετικά με το κάλυμμα sotor από το Amazon: 

Καλύπτει όλη την ψησταριά σε μήκος και βάθος. Στο ύψος φτάνει έως τις ροδες. Τον υλικό του είναι χοντρό πλαστικοποιημένο ύφασμα σαν αυτό που έχουν οι καλοί ορειβατικοί σάκοι. Από μέσα έχει πλαστική επένδυση για βροχή. Οι ραφές του φαίνονται πολύ καλές αλλά αυτό θα δείξει με το χρόνο... 

Γενικά νομίζω ότι είναι καλής ποιότητας για τα λεφτά του σίγουρα αξίζει.

Ωραία ευχαριστώ! Ελπίζω να έχει διαπνοή και να μην κρατάει μεσα υγρασίες. Ο μουσαμάς πάντως φαίνεται χαλια.

Έκανα μια πολύ πρόχειρη δοκιμή με το μαντέμι της lodge στην ψησταριά , γιατί παράλληλα έψηνα και στον φουρνο με αυτο του mypizzaproject επειδή είχαμε μουσαφίρηδες. Οπότε δεν μετράει γιατι το έκανα πολύ βιαστικά. Δεν ικανοποιήθηκα οποτε θα ασχοληθώ με το προτζεκτ πιο σοβαρά την επομενη φορά και θα σας στειλω παλι.

Όντως τη βανα στην αρχη την ανοιξα πολυ λιγο, τύπου μισή στροφή, απο δω και περα θα την ανοιγω στο φουλ, ευχαριστω για τη συμβουλη.

Για συνταγή πάντως , προτείνω μια  σχετικά εύκολη, τη ζυμη ρουστικ με 3-5 μέρες ωρίμανση https://mypizzaproject.com/recipes/zymi-gia-rustic-pizza.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, assasertzis είπε

4 άτομα σταθερά και με προοπτική για τραπεζωματα! Βλέπω και κάτι πολύ ποιο οικονομικές τύπου leroy και κάποιες bormann που είναι με μαντεμια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αξιόπιστες και θα πιάνουν θερμοκρασίες μεγάλες και σταθερες

και με μια τριών καυστήρων δεν νομιζω οτι θα εχεις πρόβλημα τους 4 τους θεωρώ υπερβολή.

ΜΕ αυτά τα δεδομένα εγώ θα κοιτούσα μεταξύ των παρακάτω :
https://www.skroutz.gr/s/14442577/Broil-King-Royal-320-Black-824-253.html

https://www.skroutz.gr/s/14530713/Broil-King-Gem-340-Black-814-163.html

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html

 

Προσωπικά χθες βράδυ έκανα το πρώτο γερό ψήσιμο στην GEM 320.

Έβαλα  2 κιλά παϊδάκια, 2 μπούτια κοτόπουλο, 2 μπριζόλες και δύο λουκάνικα. Χώρεσαν σχεδόν όλα με τη μια. Το αποτέλεσμα σε σχέση με τη vanward που ειχα πριν καμια σχέση όπως και οι θερμοκρασιες κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

 

Επεξ/σία από zanskou
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, voliotis_gr είπε

Αγορασε κανεις καλλυμα για την Weber Spirit II E310 GBS ???? Ειχα παραγγείλει απο Ali και μου την ακυρωσε ο πωλητης (δεν ξερω γιατι)

Κατι οικονομικο...Παρακαλω στειλτε link...

 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...