Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2225

  • ilpapacha

    2013

  • sndev

    1098

  • ηνίοχος

    585

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

Επεξ/σία από magictoboggan
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ομάδα 

έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B

 

σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, plasTOST said:

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, magictoboggan είπε

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

Όσο πιο πολύ/συχνά την χρησιμοποιήσεις τόσο πιο εύκολα/γρήγορα θα την μάθεις. Φαίνεται λίγο παράξενο να αναφέρει κάτι τέτοιο το εγχειρίδιο. Συνήθως πριν το πρώτο άναμμα, αναφέρουν να «κάψεις» για 25-30 λεπτά την ψησταριά με τους καυστήρες στο μέγιστο, ώστε να καούν τα εργοστασιακά έλαια/υπολείμματα. Με την χρήση θα δεις σε ποια σημεία ψήνει λιγότερο ή περισσότερο και αντίστοιχα θα προσαρμόσεις το ψήσιμο που θα κάνεις. 
Εάν θέλεις μπορείς να πας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου για διάφορες συμβουλές. Αν βλέπεις το θέμα από κινητό, ίσως να μην στο εμφανίζει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, magictoboggan είπε

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

για να το γράφει αυτό  στο εγχειρίδιο  σίγουρα θα υπάρχει  κάποιος λόγος , οπότε καλό είναι  στη φάση του ζεστάματος  ρύθμισε τους διακόπτες κάπου στη μέση  και δώσε λίγο περισσότερο χρόνο  για να ζεσταθεί , και με το καιρό θα την μάθεις καλύτερα  , αλήθεια προέρχεσαι απο κάρβουνο ;  τι διαφορές  βρήκες σε σχέση μ αυτό ;

8 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλημέρα ομάδα 

έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B

 

σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..

 

εαν υπάρχει αναπτήρας  σε κάθε διακόπτης  τότε πιθανότατα  αυτός στον τρίτο καυστήρα  δεν λειτουργεί  ,  για να δεις εαν λειτουργεί   βγάλε τον φλογοκρύπτη  και με πάντα κλειστή τη φιάλη  δοκίμασε να  ανάψεις τον  καυστήρα  που έχει πρόβλημα  και σύγκρινε τον με  αυτούς που λειτουργούν σωστά  , είναι πολύ πιθανό απλά να θέλει λίγο ξύσιμο  η ακίδα του

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 

εαν υπάρχει αναπτήρας  σε κάθε διακόπτης  τότε πιθανότατα  αυτός στον τρίτο καυστήρα  δεν λειτουργεί  ,  για να δεις εαν λειτουργεί   βγάλε τον φλογοκρύπτη  και με πάντα κλειστή τη φιάλη  δοκίμασε να  ανάψεις τον  καυστήρα  που έχει πρόβλημα  και σύγκρινε τον με  αυτούς που λειτουργούν σωστά  , είναι πολύ πιθανό απλά να θέλει λίγο ξύσιμο  η ακίδα του

Έχει διαφορετικό αναπτήρα ναι καθώς κάνει αυτό το κλακ όταν το γυρνάς… πως θα καταλάβω ότι είναι οκ με κλειστή φιάλη ανοίγοντας το;;

 

σε ευχαριστώ πολύ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, ilpapacha said:

Όσο πιο πολύ/συχνά την χρησιμοποιήσεις τόσο πιο εύκολα/γρήγορα θα την μάθεις. Φαίνεται λίγο παράξενο να αναφέρει κάτι τέτοιο το εγχειρίδιο. Συνήθως πριν το πρώτο άναμμα, αναφέρουν να «κάψεις» για 25-30 λεπτά την ψησταριά με τους καυστήρες στο μέγιστο, ώστε να καούν τα εργοστασιακά έλαια/υπολείμματα. Με την χρήση θα δεις σε ποια σημεία ψήνει λιγότερο ή περισσότερο και αντίστοιχα θα προσαρμόσεις το ψήσιμο που θα κάνεις. 
Εάν θέλεις μπορείς να πας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου για διάφορες συμβουλές. Αν βλέπεις το θέμα από κινητό, ίσως να μην στο εμφανίζει.

Ναι, στο πρώτο άναμμα την άφησα για 30 - 40 λεπτά να καούν τα υπολείμματα. Δε θυμάμαι ακριβώς πως το έγραφε αλλά έλεγε ότι πρέπει να έχεις μόνο τον ένα καυστήρα τέρμα και τον άλλο στο μισό γιατί αναπτύσσει πολύ θερμοκρασία. Κάπως έτσι. Πρέπει να το ξαναδιαβάσω. Την πρώτη φορά πάντως που τους είχα στο τέρμα και τους δύο με κλειστό καπάκι δεν πήγε πάνω από 220 η θερμοκρασία. Ωραία, θα μπω να το δω!

49 minutes ago, ηνίοχος said:

για να το γράφει αυτό  στο εγχειρίδιο  σίγουρα θα υπάρχει  κάποιος λόγος , οπότε καλό είναι  στη φάση του ζεστάματος  ρύθμισε τους διακόπτες κάπου στη μέση  και δώσε λίγο περισσότερο χρόνο  για να ζεσταθεί , και με το καιρό θα την μάθεις καλύτερα  , αλήθεια προέρχεσαι απο κάρβουνο ;  τι διαφορές  βρήκες σε σχέση μ αυτό ;

Ναι, από κάρβουνο. Καταρχήν μπορείς πολύ γρήγορα να κάνεις το ψησιματάκι σου και να φας ακόμη και μέρες που δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Σε 15 - 20 λεπτά έχεις ψήσει και έχεις φάει τα τρόφιμα που δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Το κάρβουνο είναι ιεροτελεστία μέχρι να ανάψει σωστά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ανάματος του κάρβουνου και έπειτα στο ψήσιμο, τσικνίζεις απίστευτα ενώ με του υγραερίου φεύγει όλος ο καπνός πίσω από την ψησταριά.

Στο κάρβουνο μπορούσα να ρυθμίσω λίγο καλύτερα τα σημεία ψησίματος και τη θερμοκρασία μετακινώντας τα κάρβουνα στα σημεία που ήθελα. Στου υγραερίου είναι standard τα σημεία που υπάρχει περισσότερο και λιγότερο φωτιά οπότε πρέπει να μάθεις τις περιοχές της.

Σαν γεύση, το κάρβουνο δίνει μια διαφορετική νότα στο φαγητό από το άρωμα του κάρβουνου ενώ η υγραερίου σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα τη γεύση του ίδιου του φαγητού αφού δεν του προσθέτει κάποιο άρωμα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ventic139 είπε

Έχει διαφορετικό αναπτήρα ναι καθώς κάνει αυτό το κλακ όταν το γυρνάς… πως θα καταλάβω ότι είναι οκ με κλειστή φιάλη ανοίγοντας το;;

 

σε ευχαριστώ πολύ 

Γυρνώντας τον διακόπτη θα δεις εάν βγαίνει σπινθήρας και  πόσο δυνατός είναι , ακόμη μπορείς να κάνεις σύγκριση με αυτούς που δουλεύουν σωστά 

Το αέριο δεν παίζει κανένα σε αυτή τη διαδικασία 

1 ώρα πριν, magictoboggan είπε

Ναι, στο πρώτο άναμμα την άφησα για 30 - 40 λεπτά να καούν τα υπολείμματα. Δε θυμάμαι ακριβώς πως το έγραφε αλλά έλεγε ότι πρέπει να έχεις μόνο τον ένα καυστήρα τέρμα και τον άλλο στο μισό γιατί αναπτύσσει πολύ θερμοκρασία. Κάπως έτσι. Πρέπει να το ξαναδιαβάσω. Την πρώτη φορά πάντως που τους είχα στο τέρμα και τους δύο με κλειστό καπάκι δεν πήγε πάνω από 220 η θερμοκρασία. Ωραία, θα μπω να το δω!

Ναι, από κάρβουνο. Καταρχήν μπορείς πολύ γρήγορα να κάνεις το ψησιματάκι σου και να φας ακόμη και μέρες που δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Σε 15 - 20 λεπτά έχεις ψήσει και έχεις φάει τα τρόφιμα που δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Το κάρβουνο είναι ιεροτελεστία μέχρι να ανάψει σωστά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ανάματος του κάρβουνου και έπειτα στο ψήσιμο, τσικνίζεις απίστευτα ενώ με του υγραερίου φεύγει όλος ο καπνός πίσω από την ψησταριά.

Στο κάρβουνο μπορούσα να ρυθμίσω λίγο καλύτερα τα σημεία ψησίματος και τη θερμοκρασία μετακινώντας τα κάρβουνα στα σημεία που ήθελα. Στου υγραερίου είναι standard τα σημεία που υπάρχει περισσότερο και λιγότερο φωτιά οπότε πρέπει να μάθεις τις περιοχές της.

Σαν γεύση, το κάρβουνο δίνει μια διαφορετική νότα στο φαγητό από το άρωμα του κάρβουνου ενώ η υγραερίου σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα τη γεύση του ίδιου του φαγητού αφού δεν του προσθέτει κάποιο άρωμα.

Σίγουρα η ευκολία  που υπάρχει με το υγραέριο δεν συγκρίνεται σε σχέση με το κάρβουνο ,  σε ότι αφορά τις ζώνες ψησίματος  είναι ανάλογες με τον σωστό σχεδιασμό της ψησταριάς , σε μια  σωστά σχεδιασμένη δεν υπάρχουν νεκρές ζώνες , και μπορείς να ψήνεις σε όλη την επιφάνεια

Σίγουρα το άρωμα από το κάρβουνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση - προσωπικά ενώ μου αρέσει σε πρώτη φάση νιώθω ότι είναι λίγο πιο "βαρύ" σαν φαγητό, προσωπική εκτίμηση όμως χωρίς καμία σημασία.

Αλήθεια σε σχέση πάντα με το κάρβουνο σου φαίνονται πιο ζουμερά;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, ηνίοχος said:

Σίγουρα η ευκολία  που υπάρχει με το υγραέριο δεν συγκρίνεται σε σχέση με το κάρβουνο ,  σε ότι αφορά τις ζώνες ψησίματος  είναι ανάλογες με τον σωστό σχεδιασμό της ψησταριάς , σε μια  σωστά σχεδιασμένη δεν υπάρχουν νεκρές ζώνες , και μπορείς να ψήνεις σε όλη την επιφάνεια

Σίγουρα το άρωμα από το κάρβουνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση - προσωπικά ενώ μου αρέσει σε πρώτη φάση νιώθω ότι είναι λίγο πιο "βαρύ" σαν φαγητό, προσωπική εκτίμηση όμως χωρίς καμία σημασία.

Αλήθεια σε σχέση πάντα με το κάρβουνο σου φαίνονται πιο ζουμερά;

Η ψησταριά που πήρα είναι σχετικά φθηνή και ενδεχομένως η θερμοκρασία να διαφέρει λίγο σε κάποια σημεία της σχάρας. Θα δείξει μελλοντικά βέβαια γιατί είμαι στα πρώτα ψησίματα. Δεν έχω ακόμη την εμπειρία για να τη χειρίζομαι σωστά και μάλλον γι αυτό έχω ένα ελαφρά ανομοιόμορφο ψήσιμο. Το φαγητό με το κάρβουνο γίνεται πιο "βαρύ" και πιο "βρώμικο" το καταλαβαίνω και εγώ. Ναι, είναι πιο ζουμερά με του υγραερίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Η ψησταριά που πήρα είναι σχετικά φθηνή και ενδεχομένως η θερμοκρασία να διαφέρει λίγο σε κάποια σημεία της σχάρας. Θα δείξει μελλοντικά βέβαια γιατί είμαι στα πρώτα ψησίματα. Δεν έχω ακόμη την εμπειρία για να τη χειρίζομαι σωστά και μάλλον γι αυτό έχω ένα ελαφρά ανομοιόμορφο ψήσιμο. Το φαγητό με το κάρβουνο γίνεται πιο "βαρύ" και πιο "βρώμικο" το καταλαβαίνω και εγώ. Ναι, είναι πιο ζουμερά με του υγραερίου.

Σε κάθε περίπτωση με τον καιρό θα ψήνεις καλύτερα!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Γυρνώντας τον διακόπτη θα δεις εάν βγαίνει σπινθήρας και  πόσο δυνατός είναι , ακόμη μπορείς να κάνεις σύγκριση με αυτούς που δουλεύουν σωστά 

Το αέριο δεν παίζει κανένα σε αυτή τη διαδικασία 

 

Θα το δοκιμάσω τη επόμενη δε το ήξερα σε ευχαριστώ 

 

σημερα άναψα το τρίτο καυστήρα με τη μια χωρίς να έχω κάποιο άλλο ανοιχτό. Τι να πω ίσως εγώ δε το ανέβα καλά. Θα το παρατηρήσω 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...