Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, surf80 είπε

επειδη με ενδιαφερει και το στρογγυλο μαντεμενιο σκευος και η βαση για πιτσα στις φωτογραφιες βλεπω δεν εχει το στογγυλο κοψιμο στη μεση της σχαρας.

Ας μας πει καποιος που αγορασε προσφατα weber spirit ii e-310 gbs απο κοτσωβολο αν εχει το  στρογγυλο κοψιμο η σχαρα στη μεση.`Ευχαριστω 

Επιβεβαιωνω. 

Την πήρα από Κωτσόβολο πριν το Πάσχα όταν την είχε προσφορά (ίσως την έχει ακόμη). Η μαντεμενια σχάρα αποτελείται από 3 κομμάτια, με το στρογγυλό στη μέση να αφαιρείται. Προσωπικά επειδή δεν ενδιαφέρομαι για την δυνατότητα να το αφαιρέσω για να βάλω άλλο gbs σκεύος, το βρίσκω μειονέκτημα επειδή το μεσαίο κομμάτι δεν κάθεται σωστά πάνω στα πλαϊνά όταν είναι τοποθετημένο με τη λεπτή γραμμή προς τα πάνω. 

Πάντως αν σε ενδιαφέρει το gbs είσαι εκεί που πρέπει!

 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Εγώ έχω την 3 και μου φαίνονται πολύ λίγοι όντως οι βαθμοί σου. Καλύτερα μιλά με την εταιρεία.

Φταίει το ενσωματωμένο θερμόμετρο τελικά... Έπιασε σχεδόν 300 βαθμούς σε 5.5 λεπτά ...

IMG_20200510_185217.jpg

Επεξ/σία από kabamaru2372
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Οι κάτοχοι  weber ας μας πουν πως τα πάνε οι σχάρες με εμαγιέ επίστρωση, με τον καθαρισμό με βούρτσα. Πιστεύετε ότι αν φύγει η επίστρωση είναι επικίνδυνο για την υγεία ή δεν είναι όπως τα αντικολλητικα τηγανιά. 

Η εμαγιέ επικάλυψη δεν έχει σχέση με τα αντικολλητικό τηγάνι. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Μια χαρά καις, τρίβεις, λαδωνεις και ξαναψηνεις. Αναφέρομαι στην μαντεμενια σχάρα της spirit 310 GBS.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Οι κάτοχοι  weber ας μας πουν πως τα πάνε οι σχάρες με εμαγιέ επίστρωση, με τον καθαρισμό με βούρτσα. Πιστεύετε ότι αν φύγει η επίστρωση είναι επικίνδυνο για την υγεία ή δεν είναι όπως τα αντικολλητικα τηγανιά. 

Καρφί πάει το ξύσιμο φίλε!! Δε καταλαβαίνει Χριστό!! Έχω από τσικνοπέμπτη μέχρι τώρα αλλάξει 3 μπουκάλες. Η σχάρα είναι εντελώς αντικολλητική.

  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, telis είπε

Έχεις την ψησταριά κάρβουνου του link? Θέλω εντυπώσεις και λεπτομέρειες αν μπορείς 

nai 2 χρονια 3 λεξεις ( στα αγγλικα ) VALUE FOR MONEY,  απλα θελει καθαρισμα και λιγο φροντιδα μου πηρε μια ωρα συναρμολογησης , εχω φαει και απο γκαζι και απλα αδιαφορο, 

2 Πολυ σημαντικα πραγματα μην αναβεται με οινοπνευμα η αλλα εφλεκτα την αρχικη φωτια, Επειδη φιλος σε αλλη περιπτωση μου εψησε απο Αμερικανικη ψησταρια γκαζιου αλλα και απο βαρελι αλλα με καρβουνο το καρβουνο δινει γευση αρκετη, 

2 επιφανειες ψησηματος μια για συντηρηση, οταν μου χαλασει Παλι την ιδια θα παρω , την εχω αφησει ξεσκεπαστη στον κηπο και ακομα ζει

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Εγώ έχω την 3 και μου φαίνονται πολύ λίγοι όντως οι βαθμοί σου. Καλύτερα μιλά με την εταιρεία.

Αν φύγει η επίστρωση χάνεται η αντικολλητική ιδιότητα και δεν θέλει πολλά πλυσίματα μετά μην σου σκουριάσει. Δεν έχεις αλλά θέματα. 

Έπαθα αυτό το πράγμα με την Campingaz που έχει εμαγιέ (έφταιγα) κ πήρα στα κεντρικά κ μου το είπαν αυτό που γράφω. 

Το μαντεμι δεν είναι αντικολλητικο. Γίνεται με το seasoning. Το εργοστασιακό seasoning για αυτές τις σχάρες είναι το εμαγιε. Άμα φύγει με το τρίψιμο κάνουμε εμείς seasoning με λάδι και κάψιμο. Γενικά αν ψήνεις λιπαρά κρέατα θα γίνεται από μόνο του. Btw το εμαγιε στη δική μου παίζει να έχει φύγει τελείως στην πάνω μεριά, γιατί τη γύρισα προχτές ανάποδα και γυάλιζε από κάτω, ενώ πάνω  είναι σαν τα τηγανιά τα μαντεμενια που εχω με το seasoning που τους κάνω εγώ.

Όσες φορές και να τις πλύνεις, αν μετά τις βάλεις πίσω και τις κάψεις να φύγει η υγρασία, δεν θα σκουριασουν. Ακόμα και σαπούνι μπορείς να βάλεις αν θες, αλλά θα χαλάσεις ένα μέρος του seasoning αφού το σαπούνι έχει λιποδιαλυτικες ιδιότητες.

Και να σκουριασουν όμως υπάρχει τρόπος να τις επαναφέρεις. Γενικά πολύ δύσκολα να κάνεις κάτι και να το καταστρέψεις τελείως (βλέπε καυτό μαντεμι σε πολύ παγωμένο νερό).

Όσα αναφέρω παραπάνω είναι ότι έχω καταλάβει με όσα ξέρω για το μαντεμι και από το πως διαχειρίζομαι τα δικά μου. Μπορεί να κάνω και λάθος σε κάποια.

Επειδή είδα αναφέρθηκε η ξύλινη σπάτουλα, τελικά σε δύσκολα κατάλοιπα δεν κάνει δουλειά, θέλει συρματοβουρτσα ή πράσινο σφουγγάρι. Οπότε θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη βούρτσα στα δύσκολα και θα προσέχω μην αφήσει τπτ πίσω. 

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.

Θεωρητικά το μαντέμι είναι ευαίσθητο στην κρούση, επομένως προσοχή να μην χτυπηθεί από πτώση ή από κάτι βαρύ που θα προσγειωθεί πάνω του με δύναμη και όπως σωστά ανέφερες από απότομη συστολή ή διαστολή. Είναι μασιφ κατασκευή επομένως δεν χαλάει η επίστρωση του και προφανώς δεν του αρέσει η υγρασία γιατί σκουριάζει. Βέβαια αν σκουριάσει μόνο επιφανειακά μπορεί να διορθωθεί. Εις βάθος οξείδωση θέλει πολλή προσπάθεια όταν μιλάμε για ψησταριά...

Στις 9/5/2020 στις 1:18 ΜΜ, PJK είπε

 

Μην πανικοβάλλεστε με τον ήλιο. Δεν ανεβάζουν θερμοκρασία οι μπουκάλες.

 

Έχεις αφήσει καλοκαίρι μπουκάλα σε άμεσο ηλιακό φως και δεν ζεστάθηκε;

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ώπα απλά να διευκρινίσω ότι δεν έχω μαντέμι κ δεν μιλούσα για μαντέμι. Μην μπερδέψω κάποιον. Εμαγιέ ατσάλι έχει η δικιά μου.

Να ρωτήσω κάτι; εγώ την έχω στο μπροστινό μπαλκόνι που είναι βορινό ανατολικό. Δηλαδή την βλέπει ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ο ήλιος μόνο το πρωι από τις 7 μέχρι τις 10 με 11 περίπου που γυρίζει. Τώρα που άνοιξε ο καιρός λέω να την έχω χωρίς κουκούλα την ψησταριά κ με προβληματίζει η μπουκάλα. Την έχω πιάσει κ βλέπω ότι έχει ζεσταθεί ελαφρά όχι κάτι σπουδαίο. Το έχω τώρα μερικές βδομάδες έτσι.

Νομίζω ότι δεν έχω θέμα. Πχ στο πίσω μπαλκόνι με την καμία δεν θα το έκανα, το βλεπει όλη μέρα ο ήλιος πιάνει τρελές θερμοκρασίες.

Εμπειρικά τι λέτε να την αφήνω έτσι ή να βάζω κουκούλα;

 Κάνεις για το κοτόπουλο που είπα πριν; 

Επεξ/σία από Skatzivas
Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 12:09 ΜΜ, kostasiour είπε

Την παρέλαβες; ταιριάζει σωστα;

Ωραία και εγώ μουσαμά θα βάλω προσωρινά και θα περιμένω να μου πεις ευχαριστώ πολυ! Για το slab δες παρακάτω.

Δες και την αλλη μου απάντηση παραπάνω για το θέμα της ψησταριάς

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω για το επίπεδο μαντέμι. Βάζεις το φούρνο πάνω-κάτω αντίσταση και το μαντέμι τέρμα πάνω να κάψει για σχεδόν 45'. Το μαντέμι πρέπει να ζεσταθεί με ακτινοβολία από την αντίσταση και όχι με τον αέρα ο οποίος δεν ξεπερνά τους 250/300 (ανάλογα τον φούρνο).  Όταν το μαντέμι εχει φτάσει/περάσει τους 300 βαθμούς (ο αέρας έχει πολύ πιο χαμηλή) ετοιμάζεις την πίτσα σου και με ενα πιτσα peel την βάζεις στο μαντέμι που είναι στην πιο πάνω θέση και καίει, και σε 4' με το πιτσα peel την βγάζεις απο το μαντέμι. Ετοιμάζεις την επόμενη μεχρι να ζεσταθεί πάλι το μαντέμι και κάνεις την ίδια διαδικασία.

Αν το μαντέμι δεν είναι επίπεδο θα σε δυσκολέψει αρκετά το βάλε βγάλε της πίτσας με το peel, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι και στην τέρμα πάνω θέση. Δεν λεω οτι με το αλλο δεν γίνεται αλλα όταν το έκανα με την μαντεμένια πλακα (gridle) της Lodge εβριζα.. 

Τώρα να ψήσεις κατι λιπαρό/με ζουμιά δεν γίνεται γιατί επειδή είναι επίπεδο θα πέσουν απο κάτω. Το εχω χρησιμοποιήσει στην εστια της κουζίνας ωστόσο για να κάνω κρέπες, οπου και πάλι βόλεψε λιγο που είναι επίπεδο, για να σηκώνω με τη σπάτουλα την κρέπα χωρίς να διαλυθεί. Επίσης είναι στρογγυλό μεγάλο , αλλά αυτό είναι πολύ μικρότερης σημασίας.

Μπείτε στην σελίδα του να δείτε πληροφορίες.

Στην δευτερη μου απάντηση θα δεις για πιο λογο. Ο αερας στον φουρνο σου μπορεί να μην σηκωνει πανω απο 250 αλλα το μαντέμι στην πανω θέση με αναμένες αντιστάσεις ξεπερναει τους 300 γιατί ζεσταίνεται και με άλλο μηχανισμό πλην του αέρα. Οπότε το μαντέμι μπορεί να φτάσει τους 330 (ανα περίπτωση)

Το βασικό πρόβλημα της ψησταριάς είναι ότι δεν την ψήνει απο πάνω καλά, δηλαδή καίγεται το απο κάτω μέρος της πίτσας μέχρι να ψηθούν τα απο πάνω, για αυτο και πωλούνται τα κουτιά για πίτσα ειδικα για grills, για να διοχετεύσουν θερμότητα στο πάνω μέρος της πιτσας . Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στον φούρνο όταν η απόσταση είναι μερικα εκατοστά απο την πανω αντίσταση και ψήνονται ολα μαζί με την κατω ζύμη σε 4'

Ωστόσο θέλω να δοκιμάσω στην ψησταριά κάνοντας πατέντα με ταψακι σανιτας για καπάκι που εξομοιώνει αυτό το σύστημα,

"KettlePizza Gas Grill Pizza Oven Kit – Gas Pro Deluxe (Aluminum Peel)"

αν και δεν εχω πολλές ελπίδες

Τελικά έκανες δοκιμή στην ψησταριά για πίτσα με το slab του mypizzaproject;

, Σχετικά με το κάλυμμα sotor από το Amazon: 

Καλύπτει όλη την ψησταριά σε μήκος και βάθος. Στο ύψος φτάνει έως τις ροδες. Τον υλικό του είναι χοντρό πλαστικοποιημένο ύφασμα σαν αυτό που έχουν οι καλοί ορειβατικοί σάκοι. Από μέσα έχει πλαστική επένδυση για βροχή. Οι ραφές του φαίνονται πολύ καλές αλλά αυτό θα δείξει με το χρόνο... 

Γενικά νομίζω ότι είναι καλής ποιότητας για τα λεφτά του σίγουρα αξίζει.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Να ρωτήσω κάτι; εγώ την έχω στο μπροστινό μπαλκόνι που είναι βορινό ανατολικό. Δηλαδή την βλέπει ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ο ήλιος μόνο το πρωι από τις 7 μέχρι τις 10 με 11 περίπου που γυρίζει. Τώρα που άνοιξε ο καιρός λέω να την έχω χωρίς κουκούλα την ψησταριά κ με προβληματίζει η μπουκάλα. Την έχω πιάσει κ βλέπω ότι έχει ζεσταθεί ελαφρά όχι κάτι σπουδαίο. Το έχω τώρα μερικές βδομάδες έτσι.

Νομίζω ότι δεν έχω θέμα. Πχ στο πίσω μπαλκόνι με την καμία δεν θα το έκανα, το βλεπει όλη μέρα ο ήλιος πιάνει τρελές θερμοκρασίες.

 

Σε ερωτηση που εκανα στην εταιρεια που φερνει τη μπουκαλα για παρομοιο θεμα μου ειπαν πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε τωρα ουτε σε ακραιες καλοκαιρινες θερμοκρασιες.

Εχω την διαφανη φιαλη

Επεξ/σία από spyros_vas
Δημοσ.

επειδη μεχρι πριν 2 χρονια ειχα μονιμα 10 φιαλες των 10κιλ στο μαγαζι....ποτε δεν ηταν σκεπασμενες και παντα τις εβλεπε ηλιος χειμωνα καλοκαιρι..κανενα προβλημα

 

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostasbm είπε

επειδη μεχρι πριν 2 χρονια ειχα μονιμα 10 φιαλες των 10κιλ στο μαγαζι....ποτε δεν ηταν σκεπασμενες και παντα τις εβλεπε ηλιος χειμωνα καλοκαιρι..κανενα προβλημα

Καλά αν υπήρχε πρόβλημα, δεν θα ήσουν εδώ για να μας γράφεις :P

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την μπουκάλα στον ήλιο:Ναι. Ζεσταίνεται ελάχιστα. Μάλιστα όταν δουλεύει (βγάζει αέριο δηλαδή, ψύχεται αισθητά στο πάνω μέρος, εκεί που δεν έχει υγρό).

Για το τρίψιμο της σχάρας:

Τρίβω την σχάρα μετά το ψήσιμο με την συρματόβουρτσα κανονικότατα και μόλις κρυώσει λίγο, την τρίβω και από την κάτω πλευρά και την περνάω με ένα (λίγο) λαδωμένο πανί. Γυαλίζει σαν καινούργια, δεν κολλάει στο ψήσιμο και δεν φαίνεται να έχει φθαρεί στο ελάχιστο. Προσοχή όμως, λίγο λάδι στο πανί γιατί αν μείνει πολύ επάνω στην σχάρα, μετά το επόμενο κάψιμο θα την αισθάνεσαι να κολλάει ελαφρά στο άγγιγμα. Σ'  αυτήν την περίπτωση το επί πλέον καμμένο λάδι φεύγει με μπόλικο τρίψιμο. Θα βγάζει μια καφε-κίτρινη σκόνη στο τρίψιμο, αλλά μην το φοβάστε, είναι το λάδι (ειδικά τα σπορέλαια).

Με νερό δεν χρειάστηκε ποτέ καθάρισμα.

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Κανείς για το κοτόπουλο που είπα πριν; 

Ταψάκι φούρνου και κουτάκι μπύρας. Φέρνεις τα μπούτια μπροστά και σχηματίζει σαν τρίποδο. Η μπύρα να μην είναι παγωμένη. Επίσης μην ανεβάσεις πολύ θερμοκρασίες γιατί δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται το κουτάκι της μπύρας. Το έχω κάνει μια φορά στο παρελθόν έτσι, αλλά σε βιντεάκια το κάνουν πολλοί.

  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...