tutuyo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 κοιτα πεφτει στην κατηγορια "καθαρισμα σχαρας απο κατω"😀 δεν ειναι απαραιτητο, ειναι nice to have, δεν ειναι οτι εχει καποια επιπτωση στα ψησιματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 όλες οι σχάρες πρέπει να καθαρίζονται και απο την κάτω πλευρά ίσως όχι με την ίδια συχνότητα , και αυτό γιατί τα υπολείμματα λειτουργούν σαν μόνωση και δεν αφήνουν να ζεσταθεί η σχάρα το ίδιο γρήγορα και σωστά , το μαντέμι σαν υλικό δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα λίπη το αντίθετο θα έλεγα αφού αυτό το προστατεύει απο το να οξειδωθεί ο λόγο όμως που χρειάζεται να την καθαρίζουμε και να την λαδώνουμε μετά απο κάθε ψήσιμο είναι διότι το 90% των ψησταριών δεν ψήνουν σε όλη την επιφάνεια , στα σημεία αυτά λοιπόν και επειδή δεν τοποθετούνται κρέατα και για αυτό το λόγο είναι τα πρώτα σημεία που θα εμφανίσουν σκουριά , και αυτό δεν είναι και τόσο καλό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
est Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, protathlitis είπε Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας. Συμφωνώ απολύτως. Όσο για την πιθανότητα σκουριάς στη μαντεμένια σχάρα, είναι κάτι που έχω συναντήσει μόνο στις οδηγίες χρήσης σαν προειδοποίηση. Δεν την έχω αντιμετωπίσει ούτε καν σε ψησταριά με πέτρες λάβας, ηλικίας 30+ ετών που η μαντεμένια σχάρα της δε λιπάνθηκε ποτέ και ο καθαρισμός της γινόταν πάντα με απλή συρματόβουρτσα του χρωματοπωλείου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αχρηστευτεί καυστήρες που αναγκαστικά αντικαθίσταντο με πατέντες και προσαρμογές, αλλά η σχάρα της ποτέ δεν εμφάνισε το παραμικρό ίχνος σκουριάς. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2023 από est Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Λογικά για να το λένε, όλο και κάποιος θα το έχει πάθει. Κοίτα, στην κουζίνα στο σπίτι χρησιμοποιούμε μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας, Lodge. Εκεί υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Lodge για το πως να καθαρίζεται και πως να λιπαίνεται στο τέλος με λάδι. Επειδή τα τηγάνια πλένονται με νερό, θέλει μετά καλό στέγνωμα και ελαφρύ πέρασμα με λάδι σε όλη την επιφάνεια. Αν παραλείψουμε αυτά τα βήματα θα εμφανιστεί σκουριά στο τηγάνι και θα χρειαστεί seasoning εκ νέου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
est Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, protathlitis είπε Λογικά για να το λένε, όλο και κάποιος θα το έχει πάθει. Κοίτα, στην κουζίνα στο σπίτι χρησιμοποιούμε μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας, Lodge. Εκεί υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Lodge για το πως να καθαρίζεται και πως να λιπαίνεται στο τέλος με λάδι. Επειδή τα τηγάνια πλένονται με νερό, θέλει μετά καλό στέγνωμα και ελαφρύ πέρασμα με λάδι σε όλη την επιφάνεια. Αν παραλείψουμε αυτά τα βήματα θα εμφανιστεί σκουριά στο τηγάνι και θα χρειαστεί seasoning εκ νέου. Το είπες: Τα τηγάνια πλένονται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, protathlitis είπε Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας. Αυτό το ότι η συρματοβουρτσα απλώνει τα λίπη σε όλη τη σχάρα πρώτη φορά το ακούω - διαβαζω, αλλά οκ ο καθένας μας καταθέτει τις εμπειρίες - απόψεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 καλά μην φανταστείς ότι κάνει επάλειψη, δεν εννοώ κάτι τέτοιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Και γω αν ψεκασω παραπάνω λάδι καταλάθος σε κάποιο σημείο, βάζω τη συρματοβουρτσα και το απλώνω κατά κάποιο τρόπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Αυτό πραγματικά θα ήθελα να το δω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν ειπα οτι λαδωνω τη σχαρα χρησιμοποιοντας τη συρματοβουρτσα ρε συ. Ειπα οτι αν κατα το ψεκασμα δω σε καποιο σημειο να εχει πεσει περισσοτερο λαδι, παιρνω τη συρματοβουρτσα και την περναω 2-3 φορες και ΚΑΠΩΣ το απλωνει και πιο διπλα. Αυτο το κανω γιατι αν μεινει πολυ λαδι πανω στη σχαρα κολλαει μετα. Μην εχεις στο μυαλο σου τη μικρη επιφανεια μιας ανοξειδωτης στρογγυλης βεργας. Στο μαντεμι που εχω εχει επιπεδες λωριδες, οποτε καθεται πανω το λαδι και δεν τρεχει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 11 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Δεν ειπα οτι λαδωνω τη σχαρα χρησιμοποιοντας τη συρματοβουρτσα ρε συ. Ειπα οτι αν κατα το ψεκασμα δω σε καποιο σημειο να εχει πεσει περισσοτερο λαδι, παιρνω τη συρματοβουρτσα και την περναω 2-3 φορες και ΚΑΠΩΣ το απλωνει και πιο διπλα. Αυτο το κανω γιατι αν μεινει πολυ λαδι πανω στη σχαρα κολλαει μετα. Μην εχεις στο μυαλο σου τη μικρη επιφανεια μιας ανοξειδωτης στρογγυλης βεργας. Στο μαντεμι που εχω εχει επιπεδες λωριδες, οποτε καθεται πανω το λαδι και δεν τρεχει. Εγώ πάντως και στις ανοξείδωτες μικρής επιφάνειας, αν ειχε λιπος και το ετριβα (παλιότερα) με τη βούρτσα, μια χαρά απλωνόταν γύρω γύρω από τη βέργα. Δε μιλάμε για πλήρη επικάλυψη, αλλά από εκεί που ήταν κάτι μαζεμένο, το πασάλειφε κατά μήκος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, vins είπε Εγώ πάντως και στις ανοξείδωτες μικρής επιφάνειας, αν ειχε λιπος και το ετριβα (παλιότερα) με τη βούρτσα, μια χαρά απλωνόταν γύρω γύρω από τη βέργα. Δε μιλάμε για πλήρη επικάλυψη, αλλά από εκεί που ήταν κάτι μαζεμένο, το πασάλειφε κατά μήκος. Nαι μωρε αυτο, οχι οτι βουταω πχ τη βουρτσα σε λαδι και μετα περναω τη σχαρα να το απλωσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 35 minutes ago, kostaskontis said: λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα? Έχω την 3Β με διαιρούμενη σχάρα από GMD. Η ποιότητα και η εξυπηρέτησή τους ήταν άψογη. Τωρα, αν ψήνεις συχνά (δλδ πάνω από 3 φορές τη βδομάδα), το ανοξειδωτο είναι μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα σε διαιρούμενη, σε μονοκόμματη δεν ξέρω αν σε βολέψει στο πλύσιμο. Αν δεν ψήνεις τόσο συχνά, δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις τα μισά χρήματα της ψησταριάς σε σχάρα. Εκτός κι αν τη χρησιμοποιείς και σε κάρβουνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα