Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Τελικά η ψησταριά θα μπει σε λειτουργία σε έκτακτη ανάγκη. Επειδή είμαστε 2 μέρα χωρίς ρεύμα με τα χάλια που μας βρήκανε και το κρέας στο ψυγείο δεν νομίζω ότι έχει αντοχή για πολλές ώρες ακόμη, μπορεί να μπει ταψακι η πυρέξ πάνω στο μαντέμι για να μαγειρέψουμε; Πχ σε ένα πυρέξ αν μπουν πατάτες με κρέας θα γίνει με κλειστό το καπάκι η δεν θα αποδίδει; Jamestown knox 3.2 έχω.

Καλό κουράγιο! Με κλειστό το καπάκι και έμμεσο ψήσιμο, πχ τοποθέτησε το πυρέξ ανάμεσα από τους ακριανούς καυστήρες.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gtrap84 είπε

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι και οι δυο ειναι εξίσου καλες και καπου χανεις καπου κερδίζεις. Ομως σε αυτη την κατηγορια των χρηματων τα κοιτας ολα. Η rogue 525se εχει 1800 ευρω σημερα με 4 κύριους καυστηρες και η baron 590s με 5 καυστηρες έχει και αυτή την ιδια τιμη.

Επειδη δεν εχω εμπειρια απο αεριου , και δεν ειμαι ο πιο σχολαστικος στο καθαρισμα ανθρωπος, πιστευετε οτι ο καθαρισμος θα ειναι πολυ δυσκολος στην broil king?

υπαρχει περίπτωση να πέσει η τιμη τους στην Ελλάδα ή καλυτερα να κοιταξω προς εξωτερικό?

Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, καλό σαββατοκύριακο να έχουμε !

 

 

 

Για τον καθαρισμό του κάδου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλαστική σπάτουλα να πάρεις τα «χοντρά» και έπειτα ζεστό νερό, υγρό πιάτων κι ένα σφουγγάρι. Υπάρχει και η επιλογή με σόδα, ξύδι και νερό. Δες μία και το παρακάτω. 
https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Όπως και να χει η ψησταριά δεν πρόκειται να γίνει όπως ήταν καινούργια.

Ο αφαιρούμενος πάτος/ταψί στη Napoleon είναι μεγαλύτερος από της Broil King. Μπορείς να τοποθετήσεις το ειδικό αλουμινένιο «σκεύος» που διαθέτει και απλά να το πετάς μετά από κάποια ψησίματα. Οπότε ο καθαρισμός γίνεται ακόμα πιο εύκολα/γρήγορα.

https://www.skroutz.gr/s/33373207/Napoleon-62021-Skeyos-Syllogis-Lipous-3tmch.html

Για προσφορές, ενδεχομένως να υπάρξουν την Black Friday, εφόσον δεν βιάζεσαι. Για εξωτερικό, μπορείς να ψάξεις στο αντίστοιχο σκρουτζ της Γερμανίας, https://www.idealo.de Συνήθως δεν στέλνουν απευθείας, οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσεις με μια υπηρεσία forwarding, όπως πχ η https://www.eshopwedrop.gr  Απλά έχε υπόψη σου ότι για ενδεχόμενα θέματα εγγύησης, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το εξωτερικό, καθώς δεν θα σε καλύψουν οι εδώ αντιπροσωπείες.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Γάστρα τελικά έχει η σύζυγος όχι πυρεξ φαντάζομαι κάνει δεν θα έχει θέμα; Θα πάω σε λίγο να τοποθετήσω φιάλη και να την βάλω μπροστά. Να είστε εδώ τριγύρω μπορεί να σας χρειαστώ 🙂

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Ευχαριστώ. Γάστρα τελικά έχει η σύζυγος όχι πυρεξ φαντάζομαι κάνει δεν θα έχει θέμα; Θα πάω σε λίγο να τοποθετήσω φιάλη και να την βάλω μπροστά. Να είστε εδώ τριγύρω μπορεί να σας χρειαστώ 🙂

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Gtrap84 είπε

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι και οι δυο ειναι εξίσου καλες και καπου χανεις καπου κερδίζεις. Ομως σε αυτη την κατηγορια των χρηματων τα κοιτας ολα. Η rogue 525se εχει 1800 ευρω σημερα με 4 κύριους καυστηρες και η baron 590s με 5 καυστηρες έχει και αυτή την ιδια τιμη.

Επειδη δεν εχω εμπειρια απο αεριου , και δεν ειμαι ο πιο σχολαστικος στο καθαρισμα ανθρωπος, πιστευετε οτι ο καθαρισμος θα ειναι πολυ δυσκολος στην broil king?

υπαρχει περίπτωση να πέσει η τιμη τους στην Ελλάδα ή καλυτερα να κοιταξω προς εξωτερικό?

Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, καλό σαββατοκύριακο να έχουμε !

 

 

 

... σε ότι αφορά τους καυστήρες  εαν μιλάμε για την ίδια επιφάνεια   οι περισσότεροι καυστήρες  θα δώσουν καλύτερη κατανομή  και έλεγχο της θερμοκρασίας
για το καθάρισμα  δεν νομίζω   οτι έχουν μεγάλες διαφορές   σε οτι αφορά  την αφαίρεση σχάρας και φλογοκρύπτων 
σε οτι αφορά το κόστος   , κατα καιρούς γίνονται   προσφορές  εαν δεν καίγεσαι    μπορείς να περιμένεις 

 

2 ώρες πριν, thessalos_ είπε

Τελικά η ψησταριά θα μπει σε λειτουργία σε έκτακτη ανάγκη. Επειδή είμαστε 2 μέρα χωρίς ρεύμα με τα χάλια που μας βρήκανε και το κρέας στο ψυγείο δεν νομίζω ότι έχει αντοχή για πολλές ώρες ακόμη, μπορεί να μπει ταψακι η πυρέξ πάνω στο μαντέμι για να μαγειρέψουμε; Πχ σε ένα πυρέξ αν μπουν πατάτες με κρέας θα γίνει με κλειστό το καπάκι η δεν θα αποδίδει; Jamestown knox 3.2 έχω.

 υπομονή  και κουράγιο

για το ψήσιμο  θα βοηθούσε  να τοποθετήσεις   το ταψί , πυρέξ . γάστρα   πάνω σε μια πέτρα ψησίματος πίτσας  ή εναλλακτικά εαν δεν έχεις πέτρα  βάλε  δυο πέτρες έτσι ώστε  να μην ακουμπά στη σχάρα
καλή επιτυχία  στο ψήσιμο και  να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακό 

Εννοείται ότι θα ανάψεις όλους τους καυστήρες 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

https://www.generalgas.gr/shop/ψησταριές/ψησταριές-αερίου/broil-king-αερίου/τροχήλατες-broil-king/baron/psistaria-ygraerioy-baron-s-590-ir-broil-king/

Η broil king ειναι νομιζω σαν την napoleon 625 σε επιφάνεια νομιζω. 

Λενε οτι ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασια στο εσωτερικο της και αυτο ειναι και ο λογος που φοβαμαι για την αντοχη του καδου της σε βαθος χρόνου.

Αν ψήνουν με τον ιδιο τροπο ομως με την napoleon μαλλον καλυτερα να παω στην napoleon 525 που εχει ευκολότερη συντηρηση αν και μικροτερο χώρο.

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθυστέρησα λίγο αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Επειδή πέτρα πίτσας δεν έχω ούτε καν απλές πέτρες τη γάστρα να την βάλω ανάμεσα από τον μεσαίο και τον καυστήρα της άκρης; Υπάρχει περίπτωση να αρπάξει από κάτω και από πάνω να είναι αψητο; Αν αφήσω το μεσαίο κλειστό και ανάψω τους ακραίους δεν πρόκειται να ψηθεί ποτέ; Να ανοίγω τακτικά την πόρτα να ελέγχω το ψήσιμο η δεν κάνει γιατί θα χάνεται η θερμοκρασία; 

Screenshot_2023-09-09-17-05-14-33_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Επεξ/σία από thessalos_
Δημοσ.

Στην μέση θα έβαζα την γάστρα και θα άναβα τους 2 ακριανους καυστήρες σε μέτρια ένταση να διατηρείται μια θερμοκρασία γύρω στους 180

25 minutes ago, thessalos_ said:

Καθυστέρησα λίγο αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Επειδή πέτρα πίτσας δεν έχω ούτε καν απλές πέτρες τη γάστρα να την βάλω ανάμεσα από τον μεσαίο και τον καυστήρα της άκρης; Υπάρχει περίπτωση να αρπάξει από κάτω και από πάνω να είναι αψητο; Αν αφήσω το μεσαίο κλειστό και ανάψω τους ακραίους δεν πρόκειται να ψηθεί ποτέ; Να ανοίγω τακτικά την πόρτα να ελέγχω το ψήσιμο η δεν κάνει γιατί θα χάνεται η θερμοκρασία; 

Screenshot_2023-09-09-17-05-14-33_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

 

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Καθυστέρησα λίγο αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Επειδή πέτρα πίτσας δεν έχω ούτε καν απλές πέτρες τη γάστρα να την βάλω ανάμεσα από τον μεσαίο και τον καυστήρα της άκρης; Υπάρχει περίπτωση να αρπάξει από κάτω και από πάνω να είναι αψητο; Αν αφήσω το μεσαίο κλειστό και ανάψω τους ακραίους δεν πρόκειται να ψηθεί ποτέ; Να ανοίγω τακτικά την πόρτα να ελέγχω το ψήσιμο η δεν κάνει γιατί θα χάνεται η θερμοκρασία; 

Screenshot_2023-09-09-17-05-14-33_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, η γάστρα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην μέση, ανάμεσα στους ακριανούς καυστήρες. Τον μεσαίο θα τον έχεις κλειστό και τους 2 ακριανούς ανοιχτούς να έχεις μια θερμοκρασία 180-200 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να ανοίγεις συχνά το καπάκι για να βλέπεις το ψήσιμο. Μπορείς να το ανοίξεις την πρώτη φορά πχ μετά από 40 λεπτά για να δεις πως πάει το ψήσιμο

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thessalos_ είπε

Καθυστέρησα λίγο αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Επειδή πέτρα πίτσας δεν έχω ούτε καν απλές πέτρες τη γάστρα να την βάλω ανάμεσα από τον μεσαίο και τον καυστήρα της άκρης; Υπάρχει περίπτωση να αρπάξει από κάτω και από πάνω να είναι αψητο; Αν αφήσω το μεσαίο κλειστό και ανάψω τους ακραίους δεν πρόκειται να ψηθεί ποτέ; Να ανοίγω τακτικά την πόρτα να ελέγχω το ψήσιμο η δεν κάνει γιατί θα χάνεται η θερμοκρασία; 

Screenshot_2023-09-09-17-05-14-33_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Τότε αναγκαστικά θο το βάλεις στο κέντρο και θα ανάψεις μόνο τους  ακριανους καυστήρες  , για το πόσο συχνά θα το ελέγχεις εξαρτάται από το την θερμοκρασία του θαλάμου και το πόσο νερό έχει ,  αυτό θα το μάθεις με τις επαναλήψεις , και αν σου αρέσει αυτό το είδος ψησίματος να πάρεις πέτρα θα με θυμηθείς 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλά τα πήγα για πρώτη φορά σε υγραέριο. Τις επόμενες θα είμαι πιο οργανωμένος. Παρεμπιπτόντως με 2 καυστήρες στο φουλ έφτασε 175 σταθερά προφανώς σε άλλη μάρκα θα είχε μεγαλύτερη απόδοση. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. 

  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Το έχουν αυτό τα αλουμίνια , το έχω διαβάσει και παλιότερα , εάν για κάποιο λόγο ανέβει αρκετά η θερμοκρασία λιώνουν 

Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν?

Σε τι θερμοκρασία λιώνει το αλουμίνιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...