ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Με αφορμή την ανάρτηση του @estκαι τη προτροπή μου για ψητά λαχανικά Ψητές πατάτες αλλά και μελιτζάνες για σήμερα (συνοδευτικά ψητής πέστροφας) κομμένα σε φέτες μια μικρή επάλειψη λάδι ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν , ίσως να μην πετύχει στην πρώτη προσπάθεια αξίζει όμως να το προσπαθήσετε 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 2/9/2023 στις 4:59 ΜΜ, johnniek13 είπε θα το βαζω μαζι με την πετρα πιτσας για περιπου 10 λεπτα προθερμασνη με 4 καυστηρες. Οταν βαζω την πιτσα θα σβηνω τους μεσαιους. Για τον φιλο που ρωτησε πιο πανω... Αν προθερμανω την πετρα σωστα και με θερμοκρασια περιπου 320 και βαλω την πιτσα, τοτε σε 4-5 λεπτα ψηνεται απο κατω και απο πανω απλα λιωνει το τυρι. αυτο γιατι οι πλαινοι καυστηρες στελνουν πανω την φωτια αλλα η πετρα δρα σαν ασπιδα. με το καπακι θα οδηγησω την θερμοτητα ακριβως πανω απο την πιτσα. Στοχος να καφετιαζει και απο πανω σε κατω απο 5 λεπτα. Αν εχεις και δευτερη πετρα βαλτη πανω απο την κατασκευη που εκανες για να κρατησει περισσοτερη θερμοκρασια. Ισως βοηθησει κι αυτο, αλλα καλυτερα κανε δοκιμες και θα το βρεις. Οπως ειπε και ο @ηνίοχος μπορεις να βγαλεις τους πλαινους φλογοκρυπτες για να εχεις πιο αμεση φλογα στα πλαγια.
Evgenios_V Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ...Τέλη...Τέλη είσαι εδώ...??? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από Evgenios_V
johnniek13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από johnniek13 8
thessalos_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν. Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση; Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από thessalos_ 2
ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. 49 λεπτά πριν, thessalos_ είπε Συναρμολόγησα και εγώ σήμερα μετά από 5 μήνες περίπου που ήταν στο κουτί της την Jamestown knox 3.2. Καλά ψησίματα να έχουμε. Σαν εντελώς αρχάριος έχω μερικές απορίες. Καταρχάς πως σβήνουν τα λεντ στα κουμπιά; Μόλις έβαλα μπαταρίες άναψαν αλλά δεν βρήκα κάποιο κουμπί για να κλείσουν. Έπειτα επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φιάλες υγραερίου και τις ψιλοφοβαμαι είναι η αλήθεια θέλω να βάλω εξ' αρχής την πλαστική coral gas prime για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από τη φιάλη και πως θα κάνω τη σύνδεση; Τα υπόλοιπα καλώδια κτλ νομίζω ότι τα έβαλα όπως έπρεπε. Αν έχω κάνει βλακεία στη σύνδεση υπάρχει περίπτωση να κάνει κάνα μπουμ;😁 Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Για τον φωτισμό, δες μία το παρακάτω βιντεάκι, στο 1 λεπτό. Νομίζω πως είναι από ένα παιδί που συμμετέχει στο θέμα αυτό. Εάν η ψησταριά έχει δικό της λάστιχο και ρυθμιστή, τότε απλά θα αλλάξεις τον ρυθμιστή που έχει με τον αντίστοιχο της coral, γκρι στα 37mbar για προπάνιο και κόκκινος στα 30mbar για μείγμα. Καλύτερα να προτιμήσεις προπάνιο, γκρι μπουκάλα, με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. 1 2
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, ilpapacha said: Δοκίμασε να προθερμάνεις την πέτρα για 30 λεπτά. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να μην βάλεις στο ελάχιστο τους μεσαίους καυστήρες, αλλά στην μέση ή λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές για να δεις πως θα λειτουργήσει καλύτερα. Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»;
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, johnniek13 είπε Το πειραμα ολοκληρωθηκε... Δειτε φωτος. πιτσα 37cm ισα ισα για την στρογγυλη πετρα του lidl. Προθερμανα περιπου 12-13 λεπτα με 4 καυστηρες στο 1/4 και το θερμoμετρο εδειχνε περιπου 260. Ανοιξα καπακι και με το ενα χερι σηκωσα λιγο το ανοξειδωτο και αφησα την πιτσα, επειδη το εμπρος ζυμαρι εξειχε βρηκε με το αγγιγμα και το τραβηξα και ξαναεβαλα. ετσι εγινε το εξογκωμα στο σχημα. γυρισα τους ακριανους στο max και αφησα μεσσαιους στο 1/4 (καθετα κατω το σημαδι του κουμπιου). Το αποτελεσμα που βλεπετε ειναι σε 4 λεπτα. Εκει εσβησα ακριανους και εβγαλα λαμαρινα και αφησα αλλο ενα λεπτο να παρει απο κατω. Συμπερασμα: το συστημα δουλευει και θεωρω οτι θελει περι τα 20 λεπτα προθερμανση να ανεβασει η πετρα περισσοτερη θερμοκρασια ωστε σε 4 λεπτα να εχει γινει πανω κατω ιδια. Ωραίος !! Βρήκες τον τρόπο που λειτουργεί και την επόμενη φορά θα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο (όχι ότι δεν είναι καλό αυτή που ανέβασες)
ilpapacha Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, vins είπε Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»; Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή. 2
ηνίοχος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, vins είπε Αυτή η κατασκευή σε συνδυασμό με μαντεμενια βάση για πίτσα δε θα λειτουργούσε «καλύτερα»; Δεν νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από ηνίοχος 1
johnniek13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη. 1
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 54 minutes ago, ilpapacha said: Έχω και την μαντεμένια πλάκα από το mypizza project. Το μαντέμι θέλει περισσότερο προσοχή, καθώς όντως «απορροφά» πολύ θερμότητα, όμως επίσης την «διοχετεύει» βίαια. Η πέτρα από την άλλη την «διοχετεύει» πιο ήπια και ψήνεται καλύτερα το ζυμάρι. Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά με την μαντεμένια, απλά θέλει περισσότερη προσοχή. 53 minutes ago, ηνίοχος said: Δεν νομίζω η πέτρα έχει μια ποιο ήπια κατανομή θερμότητας που βοηθά να μην καίγονται οι ζύμες 29 minutes ago, johnniek13 said: εχω και μαντεμι 50χ50 παχους 8 mm. ψηνει πιο γρηγορα απο την πετρα. Προς το παρον ομως νομιζω πως η πετρα δινει καλυτερα αποτελεσματα μιας και λογω μεγεθους και υλικων (ζαμπον + μπεικον + πιπερια) ειναι καλυτερο να μενει 4-5 λεπτα για να ψηθουν. Θεωρω το μαντεμι θα ειναι καλυτερο σε ναπολιτανικη πιτσα με λεπτο ζυμαρι λιγο τυρι και μονο ντοματα χωρις αλλαντικα. Ναπολιταμικη με μαντεμι και το καπακι σε 2 λεπτα θα ειναι ετοιμη. Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁
est Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, vins είπε Το είπα λόγω του ότι χρειάστηκε να σηκωθεί το καπάκι και να ψηθεί καλύτερα από κάτω η ζύμη. Προσωπικά μόνο Νεαπολεως τρώω 😁 Νικαίας; 😂
vins Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, est said: Νικαίας; 😂 Καμπανίας βρε 😂😂😂 2
kostaskontis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα