SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, kostaskontis είπε εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbakiasss Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 31 minutes ago, kostaskontis said: εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, turbakiasss είπε Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Πρεπει να ειναι χοντρο και μασιφ το ανοξειδωτο για να κραταει θερμοκρασια. Οσο μεγαλυτερη μαζα εχει, τοσο καλυτερα θα ανταποκρινεται. Και γω παντως αν χρειαστει να αλλαξω σχαρα καποια στιγμη, ανοξειδωτη θα φτιαξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kostaskontis said: εχω τν Naterial Kenton με 3 καυστηρες και ψαχνομαι για ινοξ σχαρα ....Εχει δει καποιος κατι ετοιμο ή παμε σε κατασκευη?Εχει φτιαξει καποιος και αν ναι ποσο κοστισε?Αν παω να μου την φτιαξουν τι πρεπει να ζητησω(παχος βεργας ,ειδος ινοξ)? 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Ψαξε στο fb για GB Inox και Αλεξανδρος Βαλμας. Αυτους θυμαμαι τωρα προχειρα οτι φτιαχνουν σχαρες. 40 minutes ago, turbakiasss said: Δεν έχω ακούσει καλά λόγια από όλους που άλλαξαν σε inox σχάρα. Αρκετοί παραπονιούνται ότι δεν κρατάει καθόλου θερμότητα. Το μαντέμι αν ζεσταθεί είναι πολύ πιο αργό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Πήρα από GBG Inox στην Καστοριά. Δε θα βρεις έτοιμες, πρέπει να γίνουν custom. Εγώ πήρα διαιρούμενη για ακόμα πιο εύκολο πλύσιμο. Αν δεν ψήνεις αρκετά συχνά και δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις και σε κάρβουνο, δεν αξίζει η κίνηση. Οχι γιατί δεν είναι καλή, απλώς δεν θα απολαύσεις στο έπακρο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν, το οποίο είναι η πολύ γρήγορη καθαριότητα και η μηδενική ανάγκη για συντήρηση. Οντως δεν κρατάει θερμοκρασία όπως το μαντεμι (ανάλογα και με το πάχος της βέργας), ωστόσο θερμαίνεται πιο γρήγορα και ακούει σχετικά άμεσα τις αλλαγές στη θερμοκρασία. Ωστόσο η ομοιομορφία ψησίματος στις Kenton δεν είναι και η καλύτερη, και το μαντεμι βοηθάει στην κατανομή θερμότητας. Με το ινοξ τα hot spots θα είναι πιο έντονα και αν κανεις παραδοσιακά ψησιματα τύπου καλύπτω όλη την επιφάνεια της ψησταριάς, θα πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά θέσεις. Εγώ τα έμαθα και τα αξιοποιώ στο searing βέβαια. Το κόστος θα είναι λογικά το μισό ή και 2/3 από την ψησταριά σου (ανάλογα ποσο την πήρες). Αν ψήνεις συνέχεια όπως εγώ, «αξίζει». Αν ψήνεις μια φορά την εβδομάδα κράτα το εμαγιε μαντεμι που έχει και είσαι μια χαρά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από vins 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, vins είπε Εγώ πήρα διαιρούμενη για ακόμα πιο εύκολο πλύσιμο Θυμασαι ποσο ειχαν παει περιπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnniek13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Το ανοξειδωτο εδω στην επαρχια κυμαινεται στα 8 ευρω το κιλο. Για την rogue 525 με σχαρα 75Χ45 χοντρικα βγαινει περιπου 13 μετρα βεργα. Κατα την αποψη μου θα πρέπει να μπει καρεδακι 8χ8 στην περιμετρο και φ8 στα ενδιαμεσα. Το 8Χ8 βγαινει περιπου μισο κιλο στο μετρο και αν θεωρησουμε ολο το μηκος 8Χ8 (το φ8 ειναι λιγο ελαφρυτερο) τοτε με 4 ευρω το μετρο το κοστος δεν ξεπερνα τα 52 ευρω. Σε περιπτωση που παμε σε 10χ10 και φ10 υπολογιστε *1,5 στο κοστος. Αυτα ειναι το κοστος υλικων. Προσωπικα πάνω απο 25 ευρω για το μονταζ δεν θα τα εδινα. Η κοπη απο βεργες γινεται μεσα σε 10-15 λεπτα και το κολλημα με ποντες αντε 1 ωρα το πολυ. Δηλαδη 80 max 85 ευρω για σχαρα 45χ75 cm. Σκοπευω να φτιαξω μια οταν το μαντεμι στην 525 φθαρεί. Αλλα θα τα κανω ολα μονος μου. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, SagoniasSlutRos said: Θυμασαι ποσο ειχαν παει περιπου; Είχα πάρει κι άλλα πράγματα (διαφορα) και δε θυμάμαι καλά (και είχε γίνει και καλύτερη τιμή λόγω αυτού). Νομίζω έχει καποιεσ τιμές στο γκρουπάκι στο fb (το έκαναν gmd inox). Φ6 ή Φ7 61x45 διαιρούμενη νομίζω βγαίνει γύρω στα 75-80€ με απόδειξη. Αλλά αυτοί δεν τις κάνουν μόνο με βέργα, περιμετρικά έχει ινοξ σαν στρατζαριστο και οι βέργες περιστρέφονται. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2023 από vins 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, vins είπε οι βέργες περιστρέφονται Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnniek13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν Κανουν την περιμετρο με στραντζαριστο με τρυπες και περνανε μεσα τις βεργες. Ετσι δεν θελουν κολλημα με ανοξειδ. ηλεκτροδιο παρα μονο στις 4 γωνιες και συνεπως ουτε τροχισμα που προκαλει σκουρια. Και πιο φτηνο και ευκολο στην κατασκευη. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 7 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Εχει καποια χρηση αυτο? Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχει λιγα μποσικα σε περιπτωση διαστολης να μην στραβωνουν Είναι αυτό και το θέμα των λιγότερων κολλησεων. Ωστόσο ανακαλυψα στην πορεία ότι μπορείς να τις καθαρίσεις πολύ πιο εύκολα γιατί ακριβώς περιστρέφονται. Επομένως δε χρειάζεται να ζοριστείς με την μπίχλα ανάμεσα στις βέργες. Μείωσε ακόμη περισσότερο το χρόνο καθαριότητας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ηνίοχος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Ανοξείδωτο ψηφίζω και εγώ , σε αντίθεση με το μαντέμι δεν χρειάζεται καμία συντήρηση και έχει πολύ καλή συμπεριφορά στη θερμική αγωγιμότητα ( δεν αποβάλλει τη θερμότητα) Είτε κολλητή είτε σε πλαίσιο δεν έχει διαφορά στην απόδοση , αυτό που καθορίζει την απόδοση είναι η μάζα το συνολικό βάρος της δλδ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. ένα γρήγορα καθάρισμα με μια καλή βούρτσα χρειάζεται το μαντέμι. Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι το κάτω μέρος των σχαρών.. Το προτιμώ πάντως, καθώς και τα τηγάνια στο σπίτι από μαντέμι είναι. εδώ είναι ένα συγκριτικό από την Napoleon. Νομίζω η weber χρησιμοποιεί ως επί το πλείστων μαντέμι. Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ σημεία σκουριάς στις σχάρες της Weber μου. https://www.napoleon.com/en/at/barbecues/blog/what-difference-between-cast-iron-stainless-steel-cooking-grids Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από protathlitis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 και μια και αναφέρει για sear marks, ορίστε ένα Τ-Bone που έψησα πρόσφατα. Το καλώδιο που φαίνεται είναι από το θερμόμετρο της ψησταριάς. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, protathlitis είπε και μια και αναφέρει για sear marks, ορίστε ένα Τ-Bone που έψησα πρόσφατα. Το καλώδιο που φαίνεται είναι από το θερμόμετρο της ψησταριάς. Ποια weber ειναι αυτη; τι βιδες ειναι αυτες πισω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
protathlitis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Είναι η Spirit EPX-325S PREMIUM GBS. Είναι το πρώτο μοντέλο που βγήκε με weber connect και μετά βγήκε αυτό που η μόνη διαφορά είναι το πλαϊνό μάτι. https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit/46813729.html?cgid=391#start=1 Αυτές οι βίδες συγκρατούν τον αισθητήρα θερμοκρασίας του χώρου της ψησταριάς. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από protathlitis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα