Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.

Πως τα κάνω εγώ, καλό κρέας(ελια) , λίγο σταρενιο ψωμί, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο τπλ άλλο. Αν θες για burger φάση ξεχνάς ψωμια κτλ μόνο κρέας από κομμάτι με λίπος αλάτι πιπέρι. 

  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Morosana είπε

Τώρα δεν ξαναβαινω απ το σπίτι ποσο μάλλον να πάω Σκλαβενίτη Σάββατο  😛 

Θα βάλω κουμαριά που γενικα κάνει ωραίο κάρβουνο για ψήσιμο και λίγο πεύκο και αν δω ότι με χαλάει το άρωμα πριν τα βάλω στο rack θα ψήσω απλά low and slow για κανένα 4ωρο 

Μάλλον δεν σε πρόλαβα , η γνώμη μου είναι να μην βάλεις πεύκο και ελιά , καλύτερα τη βελανιδιά που έχεις δοκιμασμένο , 

 

Α τώρα που το θυμήθηκα πολύ καλό άρωμα έχουν τα τσόφλια καρυδιού 

  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Maktheo είπε

Καμία καλη συνταγη για μπιφτεκια εχετε; 

1 κ. κιμάς από Ελιά Μοσχαριού – ένα πέρασμα
200 γρ. ψίχα από σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί (ζυγισμένη ξερό)
300 γρ. κρεμμύδι πολτοποιημένο (περίπου 2 μεσαία κρεμμύδια)
25 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι

Δοκιμασμένη συνταγή, βγάζει γύρω στα 12 μπιφτέκια 

  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

Μάλλον δεν σε πρόλαβα , η γνώμη μου είναι να μην βάλεις πεύκο και ελιά , καλύτερα τη βελανιδιά που έχεις δοκιμασμένο , 

Α τώρα που το θυμήθηκα πολύ καλό άρωμα έχουν τα τσόφλια καρυδιού 

Με πρόλαβες, αύριο θα το έκανα. Σήμερα μπήκε το dry rub και αύριο θα πέσουν στη φωτιά. Θα το δοκιμάσω αυτό με τα καρύδια thanks ! 

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλα. Λάθος διατύπωση. Αν αναφέρεις πχ στο Τέξας για γκάζι θα γελάνε δύο χρόνια. Btw είναι όνειρο μου να πάω εκεί να φάω Texas BBQ και να περιμένω 7 ώρες στην ουρά στου Franklin 😂

Ο αδερφός μου που έχει πάει δεν ενθουσιάστηκε αλλά σκεφτομαι πάντως να κάνω τη συνδρομή στο master class του.  

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Spirit II 310 ή 210 ? 

Ψήνω συνήθως για 4 με 5 άτομα. Πιστεύεται ότι θα βολέψει η μεγάλη ? Δλδ...καθαρά από θέμα κόστους ....Δεν θα βολευτώ λέτε με την 210? 

Ψησιμο κυρίως σουβλάκια, πανσετούλες, μπριζόλες, μοσχαράκι μαρινάδα και τσιπούρα. Εμπειρία μόνο από κάρβουνο έχω. 

 

Επεξ/σία από Zipcode80
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Zipcode80 είπε

Spirit II 310 ή 210 ? 

Ψήνω συνήθως για 4 με 5 άτομα. Πιστεύεται ότι θα βολέψει η μεγάλη ? Δλδ...καθαρά από θέμα κόστους ....Δεν θα βολευτώ λέτε με την 210? 

Ψησιμο κυρίως σουβλάκια, πανσετούλες, μπριζόλες, μοσχαράκι μαρινάδα και τσιπούρα. Εμπειρία μόνο από κάρβουνο έχω. 

310 χωρις πολλα πολλα

Μεγαλυτερη επιφανεια ψησιματος, ευκολια στο εμμεσο ψησιμο και νομιζω μικρη η διαφορα στην τιμη τους

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πριν από αρκετές σελίδας κάποιος φίλος είχε γράψει για σιτεμα στο σπίτι στο ψυγείο σε συσκευασία vacuum. Αν δεν του κάνει κόπο ας μου πει πόσες ημέρες έγινε το σιτεμα και γευστικά πως ήταν μετά στο ψήσιμο ;;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zipcode80 είπε

Spirit II 310 ή 210 ? 

Ψήνω συνήθως για 4 με 5 άτομα. Πιστεύεται ότι θα βολέψει η μεγάλη ? Δλδ...καθαρά από θέμα κόστους ....Δεν θα βολευτώ λέτε με την 210? 

Ψησιμο κυρίως σουβλάκια, πανσετούλες, μπριζόλες, μοσχαράκι μαρινάδα και τσιπούρα. Εμπειρία μόνο από κάρβουνο έχω. 

Αφού θα την πάρεις με το καλό. Οσο πιο μεγάλη τόσο καλύτερα. Μόλις την πάρεις θα το καταλάβεις

  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Πριν από αρκετές σελίδας κάποιος φίλος είχε γράψει για σιτεμα στο σπίτι στο ψυγείο σε συσκευασία vacuum. Αν δεν του κάνει κόπο ας μου πει πόσες ημέρες έγινε το σιτεμα και γευστικά πως ήταν μετά στο ψήσιμο ;;;

Εγώ το είχα γράψει. Τα αφήνω 3 βδομάδες μαξ γιατί μπορεί να είναι ήδη κάποιων ημερών όταν τα αγοράζω. Όσα έχω κάνει έχουν βγει πολύ μαλακά και νόστιμα. Μιλάω πάντα για wet aged μέθοδο με απλές vacuum σακούλες. Για dry age θες άλλες ειδικές και δύο μήνες αναμονή και μόνο μεγάλα κομμάτια.

Το wet age το κάνω σε μοσχάρι ελληνικό που ναι μεν έχει κάποιο ενδομυικο λίπος, αλλά όχι πολύ. Αν δεν έχει καθόλου πως τα περισσότερα που βρίσκω δεν το παίρνω καν. Το πιο ωραίο που έχω κάνει ήταν μια ράτσα λιμουζιν και το είχα πάρει από Μασούτη που έχουμε γίνει φίλοι με τον κρεοπωλη που δουλεύει εκεί και μου κρατάει καλά κομμάτια. Ήταν ένα κιλό μπριζόλα χωρίς κόκκαλο.

Και προσοχή αν είναι με κόκκαλο η μπριζόλα ενδέχεται να σκίσει τη σακούλα και να πάρει αέρα. Οπότε πρέπει να βάλεις στο κόκκαλο λίγο λαδοχαρτο να το καλύψεις μην είναι αιχμηρό.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγώ το είχα γράψει. Τα αφήνω 3 βδομάδες μαξ γιατί μπορεί να είναι ήδη κάποιων ημερών όταν τα αγοράζω. Όσα έχω κάνει έχουν βγει πολύ μαλακά και νόστιμα. Μιλάω πάντα για wet aged μέθοδο με απλές vacuum σακούλες. Για dry age θες άλλες ειδικές και δύο μήνες αναμονή και μόνο μεγάλα κομμάτια.

Το wet age το κάνω σε μοσχάρι ελληνικό που ναι μεν έχει κάποιο ενδομυικο λίπος, αλλά όχι πολύ. Αν δεν έχει καθόλου πως τα περισσότερα που βρίσκω δεν το παίρνω καν. Το πιο ωραίο που έχω κάνει ήταν μια ράτσα λιμουζιν και το είχα πάρει από Μασούτη που έχουμε γίνει φίλοι με τον κρεοπωλη που δουλεύει εκεί και μου κρατάει καλά κομμάτια. Ήταν ένα κιλό μπριζόλα χωρίς κόκκαλο.

Και προσοχή αν είναι με κόκκαλο η μπριζόλα ενδέχεται να σκίσει τη σακούλα και να πάρει αέρα. Οπότε πρέπει να βάλεις στο κόκκαλο λίγο λαδοχαρτο να το καλύψεις μην είναι αιχμηρό.

Εβαλα δοκιμαστικα  rib eye με το wet aged τροπο. Το εχω ηδη 5 ημερες και θελω να ξερω περιπου ποσο μπορω να το αφησω για να μην εχω προβλημα αφενος στη γευση και  αφετερου να μη μου χαλασει. 

Οπως λες 3 εβδομαδες μπορω να το αφησω.

Οι φιλιες με χασαπη ειναι  ανεκτιμητες!!!

Δημοσ.

καλημερα

η weber spirit ii e-310 gbs εχει μαντεμενια σχαρα που αποτελειτε απο 2 κομματια?

Η στρογγυλη σχαρα στο κεντρο ειναι εχτρα?

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Εβαλα δοκιμαστικα  rib eye με το wet aged τροπο. Το εχω ηδη 5 ημερες και θελω να ξερω περιπου ποσο μπορω να το αφησω για να μην εχω προβλημα αφενος στη γευση και  αφετερου να μη μου χαλασει. 

Οπως λες 3 εβδομαδες μπορω να το αφησω.

Οι φιλιες με χασαπη ειναι  ανεκτιμητες!!!

Aν το ribeye ειναι black angus μην το αφησεις πολυ γιατι θα εχει γινει ηδη αυτη η διαδικασια. Αν ειναι ντοπιο τοτε προχωρα αφοβα.

Εμπειρικα θα σου πω οτι οταν ειναι στις 3 βδομαδες περιπου θα δεις τα ζουμια που εχει μεσα η σακουλα να αρχισουν να παιρνουν ενα πιο σκουρο χρωμα. Για μενα ειναι ενδειξη οτι ηρθε ωρα να το βγαλω. Καποιες φορες ισως η μυρωδια οταν ανοιξεις τη σακουλα να σου φανει περιεργη. Βγαλε τη μρπιζολα απο μεσα, σκουπισε ολα τα υγρα και μεχρι να ετοιμαστει για ψησιμο θα ειναι κομπλε. Παντως αν ειναι φρεσκο 7-10 ημερων δεν θα εχεις θεμα με 3 βδομαδες.

17 λεπτά πριν, surf80 είπε

καλημερα

η weber spirit ii e-310 gbs εχει μαντεμενια σχαρα που αποτελειτε απο 2 κομματια?

Η στρογγυλη σχαρα στο κεντρο ειναι εχτρα?

Νομιζω οτι τα μοντελο που ειναι στην ελληνικη αγορα αυτη την περιοδο ειναι με το στρογγυλο κοψιμο στη μεση. Το κοψιμο αυτο αφαιρειται και εκει μεσα καθονται διαφορα σκευη που εχει βγαλει η weber (βαση πιτσας, γουοκ, γαστρα κλπ). Εννοειται οτι μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε σκευος χωραει να κατσε μεσα. Και επισης εννοειται οτι μπορεις να βαλεις και διαφορα σκευη πανω στη σχαρα και οχι στην τρυπα.

Οι παλιοτερες εκδοσεις του μοντελου ισως εβγαιναν χωρις το στρογγυλο και μονο με τα δυο ισια κομματια.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...