Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους, 

Επειδή θελω και εγώ να μπω στο "κοσμο" της ψησταριάς υγραερίου, βλέπετε εχω παει σε σπίτια φιλων που διαθέτουν και βλέπω τις "δυνατότητες" τους. 

Επειδή εχω χτιστό μπάρμπεκιου στο σπίτι, θα ήθελα αν γίνεται η ψησταριά να "ακουμπήσει" επάνω στο μπάρμπεκιου. Γίνεται πχ  Napoleon, freestyle να στηθεί χωρίς τη βάση της; 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
4 ώρες πριν, taspalt είπε

Καλημέρα σε ολους, 

Επειδή θελω και εγώ να μπω στο "κοσμο" της ψησταριάς υγραερίου, βλέπετε εχω παει σε σπίτια φιλων που διαθέτουν και βλέπω τις "δυνατότητες" τους. 

Επειδή εχω χτιστό μπάρμπεκιου στο σπίτι, θα ήθελα αν γίνεται η ψησταριά να "ακουμπήσει" επάνω στο μπάρμπεκιου. Γίνεται πχ  Napoleon, freestyle να στηθεί χωρίς τη βάση της; 

Ο κάδος μαζί με το καπάκι, ουσιαστικά «κάθονται» στην βάση, σε τέτοιου είδους ψησταριές. Θα πρέπει όμως να φτιάξεις μία βάση ώστε να μπορέσει να «κάτσει» σωστά και να μπορείς να βγάζεις/βάζεις το αφαιρούμενο ταψί/πάτο, που διαθέτει η συγκεκριμένη.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι οι διαστάσεις, κυρίως πλάτος και ύψος, όταν το καπάκι είναι ανοικτό.

Καλό θα ήταν να  δεις και τις φορητές, όπου έχουν μικρότερη μάζα και μπορείς απλά να τις τοποθετήσεις μέσα στην χτιστή ψησταριά. Έχουμε αναφερθεί σε τέτοιου είδους ψησταριές, σε προηγούμενο ποστ

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, taspalt είπε

 

 

5 ώρες πριν, taspalt είπε

Καλημέρα σε ολους, 

Επειδή θελω και εγώ να μπω στο "κοσμο" της ψησταριάς υγραερίου, βλέπετε εχω παει σε σπίτια φιλων που διαθέτουν και βλέπω τις "δυνατότητες" τους. 

Επειδή εχω χτιστό μπάρμπεκιου στο σπίτι, θα ήθελα αν γίνεται η ψησταριά να "ακουμπήσει" επάνω στο μπάρμπεκιου. Γίνεται πχ  Napoleon, freestyle να στηθεί χωρίς τη βάση της; 

Μια χαρά μπαίνουν , αλλά πιθανότατα υπάρχουν λιγότερες επιλογές  , το βασικό πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ύψος - άνοιγμα του μπάρμπεκιου , πέρα από το αν μπορεί να στηθεί χωρίς την  βάση ,  θα πρέπει να υπολογιστεί έτσι ώστε να μπορεί να ανοίγει το καπάκι , 

Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν οι  επιτραπέζιες ψησταριές  όπου απλά  τις ακουμπάς  , και εάν ο χώρος δεν επαρκεί για κλειστή μπορείς να πάρεις μια ανοιχτή σαν αυτές που έχουν τα εστιατόρια 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
7 ώρες πριν, taspalt είπε

Καλημέρα σε ολους, 

Επειδή θελω και εγώ να μπω στο "κοσμο" της ψησταριάς υγραερίου, βλέπετε εχω παει σε σπίτια φιλων που διαθέτουν και βλέπω τις "δυνατότητες" τους. 

Επειδή εχω χτιστό μπάρμπεκιου στο σπίτι, θα ήθελα αν γίνεται η ψησταριά να "ακουμπήσει" επάνω στο μπάρμπεκιου. Γίνεται πχ  Napoleon, freestyle να στηθεί χωρίς τη βάση της; 

Πες μας μέγεθος, μπάτζετ κλπ

Δημοσ.
18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πες μας μέγεθος, μπάτζετ κλπ

Το πλάτος είναι στα 65 εκ ενώ το ύψος στα 60εκ. Τα χρήματα μέχρι 800 ευρώ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, taspalt είπε

Το πλάτος είναι στα 65 εκ ενώ το ύψος στα 60εκ. Τα χρήματα μέχρι 800 ευρώ.

Θέλεις μέσα στο χτιστο να βάλεις ένα αερίου δλδ? 

Δημοσ.

Δες καμία φορητή τυπου Weber Q, Napoleon travel Q κλπ. Υπάρχουν και οι ανοιχτές επαγγελματικές όπως Vrettos, Sergas, Panaritis, αλλά εκεί χάνεις σε φορητότητα και το καπάκι. Κερδίζεις όμως σε επιφάνεια. 

  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δες καμία φορητή τυπου Weber Q, Napoleon travel Q κλπ. Υπάρχουν και οι ανοιχτές επαγγελματικές όπως Vrettos, Sergas, Panaritis, αλλά εκεί χάνεις σε φορητότητα και το καπάκι. Κερδίζεις όμως σε επιφάνεια. 

Ευχαριστώ πολύ 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, taspalt είπε

Ευχαριστώ πολύ 

Ότι πάρεις κοίτα να έχει υποστήριξη από πίσω του, να έχει πιστοποίηση CE και να είναι δοκιμασμένη λύση...

Αν δεν πας λοιπόν σε κάποια επώνυμη λυση βλέπε Weber, Napoleon κτλ τότε με τοπικες κατασκευές βλέπε vtettos, sergas & panaritis θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τις πιστοποιήσεις τους...

γιατί υπάρχουν άλλοι που διαφημίζουν ότι είναι επαγγελματικές οι ψησταριές τους αλλά πιστοποίηση ούτε για δείγμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@taspalt  εγώ θα πρότεινα τις επαγγελματικές ψησταριές για ευνόητους λόγους  , μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα για έμμεσο ψήσιμο η ποιότητα ψησίματος όμως είναι τέτοια που πολύ πιθανόν να αναθεωρήσεις ακόμη και για το κάρβουνο 

 

Σ.σ ακόμη δεν υπάρχει grill  bretos ή vtettos  λέγεται Bertos και είναι Ιταλική  σε περίπτωση που θα ήθελες να μάθεις για αυτή 

Καλά ψησίματα  !!

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, παρακολουθώ εδώ και χρόνια το forum αλλά δεν υπήρξε φορά που να μπορώ να βοηθήσω κάποιον ή να ανταποδώσω έστω και στο ελάχιστο τα όσα έμαθα / μαθαίνω εδώ!   Επί του θέματος της χρήσης ψησταριάς υγραερίου σε κτισμένο barbeque (με έχει απασχολήσει αρκετά) έχω να παραθέσω τα συμπεράσματα μου, που ίσως βοηθήσουν.

- τα κτισμένα barbeque έχουν περιορισμό ως προς στο ύψος, To ύψος της ψησταριάς πρέπει να είναι μέχρι 60 cm αλλά με το καπάκι ανοιχτό! Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα!

- Έχω στην κατοχή μου μια Weber Ε320 original και δεν υπάρχει τρόπος να χωρίσει το κάτω μέρος της weber και να χωρέσει στο χτιστό.Το χτισμένο Barbeque είναι στην ταρατσα οπότε και να χωρούσε θα έπρεπε να ανεβαίνω στην ταράστα όποτε θέλω ψήσω (4-5 φορές την εβδομάδα).  Έτσι έμεινε στο μπαλκόνι και χρησιμοποιείται συχνά πυκνά.

- Αγόρασα μια broil king porta chef για να την βάλω στο κτιστό! Τελικά δεν βολεύει καθόλου οπότε την χρησιμοποιώ δίπλα στο κτιστό και όταν τελειώσω την μαζεύω και την βάζω στον χώρο από κάτω ! Η porta chef έχει πόδια που βγαίνουν εντελώς. Την porta chef την πήρα για να την μεταφέρω κάποιες φορές στο εξοχικό αλλά δεν μεταφέρθηκε ποτέ ούτε θα μεταφερθεί!  Είναι μπελάς παρά την "φορητότητα" της. (Είναι μεγάλη για φορητή).

- Είδα και ανοξείδωτες επαγγελματικές ψησταριές αλλά πιστεύω ότι είναι για ψήσιμο σουβλακίων και άλλων σχετικών οπότε τις απέριψα.  Είδα και άλλες ψησταριές επικαθήμενες αλλά με άβολο καπάκι ή καθόλου καπάκι έτσι τις απέρριψα και αυτές.

Φλυάρησα αρκετά, αλλά κλείνω με την σκέψη μου να απευθυνθώ στους αδελφούς Μαλλιώρη ή κάποιον αντίστοιχο τους για να βάλω μηχανισμό για κάρβουνα στο κτιστό, για όταν και εάν χρειαστεί και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την porta chef (δίπλα)!  

Τελικά, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο να μετατραπεί κτιστο barbeque σε υγραερίου! Αν κάποιος έχει άλλη άποψη ευχαρίστως να την "ακούσω/ασπαστώ"

 

  • Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Chanap είπε

Καλησπέρα σε όλους, παρακολουθώ εδώ και χρόνια το forum αλλά δεν υπήρξε φορά που να μπορώ να βοηθήσω κάποιον ή να ανταποδώσω έστω και στο ελάχιστο τα όσα έμαθα / μαθαίνω εδώ!   Επί του θέματος της χρήσης ψησταριάς υγραερίου σε κτισμένο barbeque (με έχει απασχολήσει αρκετά) έχω να παραθέσω τα συμπεράσματα μου, που ίσως βοηθήσουν.

- τα κτισμένα barbeque έχουν περιορισμό ως προς στο ύψος, To ύψος της ψησταριάς πρέπει να είναι μέχρι 60 cm αλλά με το καπάκι ανοιχτό! Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα!

- Έχω στην κατοχή μου μια Weber Ε320 original και δεν υπάρχει τρόπος να χωρίσει το κάτω μέρος της weber και να χωρέσει στο χτιστό.Το χτισμένο Barbeque είναι στην ταρατσα οπότε και να χωρούσε θα έπρεπε να ανεβαίνω στην ταράστα όποτε θέλω ψήσω (4-5 φορές την εβδομάδα).  Έτσι έμεινε στο μπαλκόνι και χρησιμοποιείται συχνά πυκνά.

- Αγόρασα μια broil king porta chef για να την βάλω στο κτιστό! Τελικά δεν βολεύει καθόλου οπότε την χρησιμοποιώ δίπλα στο κτιστό και όταν τελειώσω την μαζεύω και την βάζω στον χώρο από κάτω ! Η porta chef έχει πόδια που βγαίνουν εντελώς. Την porta chef την πήρα για να την μεταφέρω κάποιες φορές στο εξοχικό αλλά δεν μεταφέρθηκε ποτέ ούτε θα μεταφερθεί!  Είναι μπελάς παρά την "φορητότητα" της. (Είναι μεγάλη για φορητή).

- Είδα και ανοξείδωτες επαγγελματικές ψησταριές αλλά πιστεύω ότι είναι για ψήσιμο σουβλακίων και άλλων σχετικών οπότε τις απέριψα.  Είδα και άλλες ψησταριές επικαθήμενες αλλά με άβολο καπάκι ή καθόλου καπάκι έτσι τις απέρριψα και αυτές.

Φλυάρησα αρκετά, αλλά κλείνω με την σκέψη μου να απευθυνθώ στους αδελφούς Μαλλιώρη ή κάποιον αντίστοιχο τους για να βάλω μηχανισμό για κάρβουνα στο κτιστό, για όταν και εάν χρειαστεί και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την porta chef (δίπλα)!  

Τελικά, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο να μετατραπεί κτιστο barbeque σε υγραερίου! Αν κάποιος έχει άλλη άποψη ευχαρίστως να την "ακούσω/ασπαστώ"

 

Οι αερίου ίσως μπορούν να μπούν εντιχοισμένες σε πάγκο (εννοειται όχι μελαμίνι κλπ) και από κάτω να είναι κούφιο ή απλά να την εντοιχίσεις με κάποιο πυρίμαχο υλικό.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

 

προσπαθώ να συνδέσω τα MEATER μου και ενώ συνδέεται κανονικά στο WiFi για κάποιο λόγο μου πετάει το σφάλμα στη φωτό. Καμία ιδέα τι γίνετε ;;IMG_4395.png.ccb89e5eb67896dbc1753db95fa00449.png

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Καλησπέρα σε όλους 

 

προσπαθώ να συνδέσω τα MEATER μου και ενώ συνδέεται κανονικά στο WiFi για κάποιο λόγο μου πετάει το σφάλμα στη φωτό. Καμία ιδέα τι γίνετε ;;IMG_4395.png.ccb89e5eb67896dbc1753db95fa00449.png

Άστο να φορτίσει η βάση του με την mikro usb  για 8 ώρες και μετά θα συνδεθεί!!! Το ίδιο συνέβει και σε μένα!

  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...