Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, sndev said:

Βάλτο 75 οχι 74 για σίγουρα. 

74-76 δεν αλλαζει τπτ ουσιαστικο στο ποσο ζουμερο ειναι

Σύμφωνα με usda στους 165 Fahrenheit είσαι απολυτως οκ που είναι κάτι λιγότερο από 74 Celsius.

 

Just now, sndev said:

μα δε θες να καταλαβεις! 

@vins παρε θέση μάνα μου 

Χαχαχαχαχχααχ! Ναι το καθάρισμα στους seamless καδους είναι μερα με νύχτα σε σχέση με τις λαμαρίνες της Naterial μας δυστυχώς 😂

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 minutes ago, vins said:

Σύμφωνα με usda στους 165 Fahrenheit είσαι απολυτως οκ που είναι κάτι λιγότερο από 74 Celsius.

ναι αλλα δε ξερεις τι απόκλιση εχειτο θερμόμετρο κ δε θελω να σε χασω απο σαλμονελα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sndev είπε

Βάλτο 75 οχι 74 για σίγουρα. 

74-76 δεν αλλαζει τπτ ουσιαστικο στο ποσο ζουμερο ειναι

To inkbird δεν ειναι σαν το meater που σε ειδοποιει να το βγαλεις νωριτερα για να φτασει στην ξεκουραση στην επιθυμητη θερμοκρασια. Οποτε αν το inkbird εχει ρυθμιστει στους 74, θα σε ειδοποιησει μολις φτασεις 74, οποτε σε 5-10' που θα το αφησεις να ξεκουραστει μεχρι να στρωσεις να φας, θα ανεβει αλλους 2-3 βαθμους ευκολα.

6 λεπτά πριν, vins είπε

Σύμφωνα με usda στους 165 Fahrenheit είσαι απολυτως οκ που είναι κάτι λιγότερο από 74 Celsius.

Στην Αγγλια το food safe για κοτοπουλο το εχουν 82C!!

Και γω παντως εκει στα 74 βγαζω το στηθος και 77-78 το μπουτι.

  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, sndev said:

ναι αλλα δε ξερεις τι απόκλιση εχειτο θερμόμετρο κ δε θελω να σε χασω απο σαλμονελα

Πάντα τσεκάρω με το thermopro πριν το βγάλω βρε και το ξεκουράζω όποτε ανεβαίνει κι άλλο λίγο.

Γενικα πάντως οι απόλυτες θερμοκρασίες που βγαίνουν από τις υπηρεσιεσ είναι για να καλύψουν και τους τέρμα χαζούληδες. 

Μπορεις να πετύχεις παστερίωση και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες βλ. sous vide, αν έχεις το κρέας και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για συγκεκριμένη ώρα. 

  • Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, vins said:

Μπορεις να πετύχεις παστερίωση και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες βλ. sous vide, αν έχεις το κρέας και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για συγκεκριμένη ώρα. 

οποτε εχεις κ  sous vide?

3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

οποτε σε 5-10' που θα το αφησεις να ξεκουραστει μεχρι να στρωσεις να φας,

τι σε κανει να πιστευεις οτι ο συγκεκριμενος καθετε κ στρωνει κ δε τα αραδιάζει ολα καπάκι πανω απο τη σχαρα?

3 minutes ago, vins said:

thermopro

εμενα αυτο μου κανει νερα btw.. μπορει βεβαια να έτυχα σε ελαττωματικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, sndev said:

οποτε εχεις κ  sous vide?

τι σε κανει να πιστευεις οτι ο συγκεκριμενος καθετε κ στρωνει κ δε τα αραδιάζει ολα καπάκι πανω απο τη σχαρα?

Ναι έχω (παλαιού τύπου όμως με δοχείο δικό του, όχι τα καινουρια στικς)

Χαχαχαχαχαχαχ πάντα το ξεκουράζω το κρέας εκτός από τα λουκανικια που μπαίνουν για μεζέ και τρώγονται απευθειας 😂

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ventic139 είπε

το 1ο σκεφτομουν να κανω, να μην το εχω μαζεμενο μετα... να ψαξω να βρω καποιο βιντεο ή δε χρειαζεται;

Δεν ξερω τις ιδιαιτεροτητες της naterial, αφου δεν ειχα την ευτυχια (:P) να εχω μια τετοια. Αλλα αν καθαριζεις καθε φορα, λογικα με ενα σφουγγαρακι κουζινας και λιγο ξιδι ή νερο και σαπουνακι, θα εισαι κομπλε. Και μετα μαζεμα με βετεξ. Σαν να καθαριζεις τον παγκο της κουζινας δλδ. Και τη σχαρα με συρματοβουρτσα.

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Δεν ξερω τις ιδιαιτεροτητες της naterial, αφου δεν ειχα την ευτυχια (:P) να εχω μια τετοια. Αλλα αν καθαριζεις καθε φορα, λογικα με ενα σφουγγαρακι κουζινας και λιγο ξιδι ή νερο και σαπουνακι, θα εισαι κομπλε. Και μετα μαζεμα με βετεξ. Σαν να καθαριζεις τον παγκο της κουζινας δλδ. Και τη σχαρα με συρματοβουρτσα.

 

Εμφάνιση σκουριάς / διάβρωσης  σε 3.... 2.... 1... 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vins είπε

Ναι το καθάρισμα στους seamless καδους είναι μερα με νύχτα σε σχέση με τις λαμαρίνες της Naterial μας δυστυχώς 😂

Οι λαμαρινες εχω την εντυπωση οτι καθαριζουν πιο ευκολα. Το αφαιρουμενο ταψι στον πατο της Genesis που ειναι εμαγιε λαμαρινα καθαριζει για πλακα, οση βρωμια και να πιασει σε 2-3 μηνες. Με πλαστικη σπατουλα φευγουν τα παντα, και μενει απλα μια λιγδα.

Δημοσ.
Just now, sndev said:

Εμφάνιση σκουριάς σε 3.... 2.... 1... 

Εγώ την καθαρίζω κάθε φορά και μου παίρνει 5-10’. Αφου την καθαρίσω την ανάβω στο τέρμα για 5’ και στεγνώνουν όλα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

Εμφάνιση σκουριάς / διάβρωσης  σε 3.... 2.... 1... 

Τοσο χαλια ειναι ρε? Δεν αντεχει ουτε καθαρισμα δλδ? Αμα την αναψει κανα 10' να εξατμιστει η υγρασια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Οι λαμαρινες εχω την εντυπωση οτι καθαριζουν πιο ευκολα. Το αφαιρουμενο ταψι στον πατο της Genesis που ειναι εμαγιε λαμαρινα καθαριζει για πλακα, οση βρωμια και να πιασει σε 2-3 μηνες. Με πλαστικη σπατουλα φευγουν τα παντα, και μενει απλα μια λιγδα.

το προβλημα της ναπολεον  νατεριαλ ειναι στα πλαινα κ οχι στο καδο

12 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Τοσο χαλια ειναι ρε? Δεν αντεχει ουτε καθαρισμα δλδ? Αμα την αναψει κανα 10' να εξατμιστει η υγρασια?

χαλια δεν είναι αλλα δεν ειναι να της βάζεις νερό επισης αν τριψεις θα ξεβαψει κ μετα ξανα νερο την καθε  επομενη φορα θα γίνεται ολο κ χειροτερο  

οταν παω εξοχικό θα σου στειλω φωτο/ βιντεο να καταλάβεις τι παίζει, εχει γωνίες κ κοψίματα που κραταει εκτος απο λιγδες κ τα "νερακια" 

κ εντάξει εσυ ξερεις πως να τη κάψεις μετα μη νομίζεις οτι ξέρουν όλοι 

 

12 minutes ago, vins said:

Εγώ την καθαρίζω κάθε φορά και μου παίρνει 5-10’. Αφου την καθαρίσω την ανάβω στο τέρμα για 5’ και στεγνώνουν όλα.

εσυ εισαι ο @vins Κ εσυ θα τη πεταξεις συντομα οποτε δε σε πολύ νοιάζει 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
5 minutes ago, sndev said:

το προβλημα της ναπολεον ειναι στα πλαινα κ οχι στο καδο

χαλια δεν είναι αλλα δεν ειναι να της βάζεις νερό επισης αν τριψεις θα ξεβαψει κ μετα ξανα νερο την επομενη φορα γινεται ολο κ χειροτερο  

οταν παω εξοχικό θα σου στειλω φωτο/ βιντεο να καταλάβεις τι παίζει, εχει γωνίες κ κοψίματα που κραταει εκτος απο λιγδες κ τα "νερακια" 

κ εντάξει εσυ ξερεις πως να τη κάψεις μετα μη νομίζεις οτι ξέρουν όλοι 

 

Το ολο θέμα είναι αυτές οι γωνιές και τα κοψίματα που λες. Αν την καθαρίζεις εκει και μετα την μπουμπουνισεις να εξατμιστούν είσαι μπομπα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, vins said:

Αν την καθαρίζεις εκει και μετα την μπουμπουνισεις να εξατμιστούν είσαι μπομπα!

ε τοτε κατσε με αυτη την μπομπα να κανετε μαζι μπαμ !

με συγχισες παω να βρω ψωμακια burger

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VarDerSar86 είπε

Κανα καλό σετακι με κιτ κοπής παίζει;;;

Τι ακριβώς εννοείς; Ξύλα/επιφάνειες κοπής ή/και μαχαίρια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...