Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Ποιο μοντέλο πήρες τελικά; Αν σου είναι εύκολο γράψε μας και εντυπώσεις - είμαι περίεργος καθώς το σκεφτόμουν για τέτοιου τύπου αρκετό καιρό πριν καταλήξω στην spirit.

Την Chelsea 420 G και εκτως από την σχάρα με επίστρωση πορσελάνη, δώρο και μια μαντεμένια σχάρα στα 259 και  επίσης 30€ δώρο επιταγή για αναλώσιμα, τώρα έχει δέκα λεπτά που την καίω πρώτη φορά, με την μαντεμένια σχάρα, το μαντεμι το λαδωνω πρώτη φορά μόλις κρυώσει; 

IMG_20200509_185848_copy_1350x1800.jpg

IMG_20200509_185625_copy_1350x1800.jpg

IMG_20200509_185539_copy_1350x1800.jpg

Επεξ/σία από Violator1978
  • Like 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, fuz10n είπε

παμε ρε spirit ταισες 6 ατομα (4 ειμαστε αλλα οι 2 φαγανε για 2)

μπηκαν και τα ψωμια μετα αλλα δε μπορεσα να βγαλω χαμος γινοταν

F1D5963A-FF43-416E-A3DA-D34CD36C9E1F.jpeg

BA5B2DFF-E590-4F02-8461-C150E5F0E425.jpeg

2060EF2F-3177-41E8-BFB6-56FAB02C26D0.jpeg

Πάει το 500σαρικο ρε σατανάδες! 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2018 στις 8:39 ΜΜ, papoys1 είπε

Φίλε για μένα χαμένη αγορά.

Δεν την ήθελα με έφαγε η σύζυγος να την πάρουμε να την πάρουμε τι να κάνω της έκανα το χατήρι και την πήραμε.

Ψήσαμε δύο φορές και αυτές απλά γιατί την πήραμε.Χάλια μαύρα ούτε που τα φάγαμε.Το κάρβουνο δεν συγκρίνετε.Κοντά δύο χρόνια απλά μου πιάνει το χώρο στη βεράντα.

Μπορείς μία με κάρβουνο;;;; Πάρε.Δεν μπορείς;;; Χίλιες φορές  καλύτερα στον ηλεκτρικό φούρνο.

εχω την ιδια εμπειρια σε φιλου με υγραεριο, οταν ψηνω εγω στην δικια μου (καρβουνο) η γευση δεν παιζεται , στη δικια του Weber πρεπει να ειναι η πιο ακριβη, γευση μηδεν , στην δικια μου 150 ευρω απιστευτη η διαφορα, εχει βεβεαια περισσοτερο δουλεια αλλα αξιζει

βαζω λινκ εδω https://www.praktiker.gr/p/psistaria-karvounou-jamestown-107349 

Επεξ/σία από nageorg
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Πάει το 500σαρικο ρε σατανάδες! 

και καμπριο ψησιμο ανοιχτο καπακι yolo

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nageorg είπε

εχω την ιδια εμπειρια σε φιλου με υγραεριο, οταν ψηνω εγω στην δικια μου (καρβουνο) η γευση δεν παιζεται , στη δικια του Weber πρεπει να ειναι η πιο ακριβη, γευση μηδεν , στην δικια μου 150 ευρω απιστευτη η διαφορα, εχει βεβεαια περισσοτερο δουλεια αλλα αξιζει

βαζω λινκ εδω https://www.praktiker.gr/p/psistaria-karvounou-jamestown-107349 

Εγω απο την αλλη έψηνα χρόνια με Καρβουνα και τώρα που πηρα ψησταρια υγραεριου δεν βρήκα τεράστιες διάφορες. Βέβαια ουρανίσκος είναι και στομάχι οποίος θέλει αγοράζει οτι θέλει. 

  • Like 5
Δημοσ.

ειναι πολλοί παράγοντες παιδιά. δεν ειναι απλά άσπρο/μαύρο και οπωσδήποτε είναι και θέμα γούστου.

Διαφορά σίγουρα υπάρχει αλλά προσωπικά έχοντας για πολύ καιρό μια το πολύ μέτρια υγραερίου τρώγαμε μια χαρα πάντα. και στο κάρβουνο το ίδιο. Είναι διαφορετικό ο τρόπος ψησίματος στη μια και στην άλλη και αν στο υγραέριο πάς να ψήσεις σαν να έχει κάρβουνο από κάτω το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι καλό.

  • Like 1
Δημοσ.

Kαλα μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο σε καρβουνο, αλλα οχι και φουρνο ρε παιδια. Ειναι τελειως διαφορετικο μαγειρεμα, οποτε για μενα οποιος το λεει απλα δεν ξερει να μαγειρευει. Να μου ελεγε μαντεμενιο τηγανι σε ματι κουζινας να το καταλαβω, ειναι πιο σχετικο.

Για μενα προσωπικα που εψηνα χρονια σε καρβουνο γιατι ειχα κηπο, τωρα που πηρα το γκαζι το εχω ευχαριστηθει πολυ παραπανω. Δεν μαγειρευω πλεον μεσα στο σπιτι. Εχω την κουζινα μονο για μακαρονια. Οσον αφορα τη γευση, αν ξερεις τι κανεις φτιαχνεις τρομερα αποτελεσματα. Και στην πορεια το μαθαινεις και τα κανεις ακομα καλυτερα. Αλλωστε και τα καλα εστιατορια και steak house δεν ψηνουν σε καρβουνο.

  • Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fuz10n είπε

και καμπριο ψησιμο ανοιχτο καπακι yolo

Έχει δύναμη για ψήσιμο με ανοιχτό? Τα απλά, κάνα μπιφτέκι και καμμία λαιμού χοιρινή. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μια χαρα θα βγει το χοιρινο και μονο low and slow. Ουτως ή αλλως με τη σαλτσα και τα μπαχαρικα που θα εχεις βαλει δεν θα ειναι εντονος πολυ ο καπνος.

Μονο short ribs απο μοσχαρι δεν εχω πετυχει ακομα. Μαλλον λογω χαμηλης περιεκτικοτητας σε λιπος. Μου βγηκαν και τις δυο φορες κατω του μετριου.

2 φορές πήρα short ribs από μοσχάρι, κομμένα ένα ένα 2 κιλά το έκανα όπως το βίντεο, μου πήρε 13 ώρες. Δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, βγήκε ίδιο στην εμφάνιση, το τρύπησα στις 13 ώρες και πήγε μέσα σαν να είναι κούφιο, έλιωνε και έτρεχε το λίπος. Τα δεύτερα τα έκανα από έναν Αμερικανο σε λίγο ποιο μεγάλη θερμοκρασία στους 140 για 8 ώρες, πάλι άσχημο κρέας. Κατάλαβα ότι δεν φταίει το ψήσιμο αλλά το κρέας δεν είναι γευστικό.

 

 

IMG_20200412_133958.jpg

IMG_20200412_134000.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

Οι Αμερικάνοι κ οι Αυστραλοί έχουν άλλες ράτσες μοσχαριού κ γίνονται εξαιρετικά τα short ribs. Σε μας δε παίζει να κάνεις κάτι τέτοιο κ να έχει καλή γεύση. Είναι η ράτσα κ η διατροφή.

  • Like 3
Δημοσ.

Σήμερα δεύτερο ψήσιμο κοτόπουλου στο σκεύος της weber, διαφορετικό μαριναρισμα (seasoning mix for takos),και λαδολεμονο στο κουτάκι,διαφορετική γεύση,τρομερά τραγανή πέτσα,70 λεπτά στους 200 με 230 βαθμούς,ζουμερο, τέλειο,ούτε καθάρισμα ούτε τίποτα μετά,καθαρό σπίτι,στον φούρνο ντουμανιαζε ο τόπος,δεν παίζεται η ευκολία και το γευστικό αποτέλεσμα της ψησταριάς.

IMG_20200509_151523.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

Οι Αμερικάνοι κ οι Αυστραλοί έχουν άλλες ράτσες μοσχαριού κ γίνονται εξαιρετικά τα short ribs. Σε μας δε παίζει να κάνεις κάτι τέτοιο κ να έχει καλή γεύση. Είναι η ράτσα κ η διατροφή.

Όσες φορές είχα φτιάξει όταν ήμουν Σκωτία ήταν εξαιρετικά. Δύο φορές εδώ δοκίμασα και βγήκαν κάτω του μετρίου. Εκτός τη ράτσα του μαχαιριού νομίζω παίζει ρόλο και το κομμάτι. Τα short ribs νομίζω είναι από συγκεκριμένα πλευρά σε συγκεκριμένο ύψος. Εδώ κόβουν τον λεγόμενο σιδηρόδρομο ολόκληρο και είναι ότι σου κάτσει. Συν την έλλειψη ενδομυικου λίπους. 

Θα δοκιμάσω να πάρω κανένα black Angus απλά να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει το γκάζι για τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες. 

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πέρα από αυτό, ελάχιστοι κάνουν σίτεμα στην Ελλάδα.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαλα μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο σε καρβουνο, αλλα οχι και φουρνο ρε παιδια. Ειναι τελειως διαφορετικο μαγειρεμα, οποτε για μενα οποιος το λεει απλα δεν ξερει να μαγειρευει. Να μου ελεγε μαντεμενιο τηγανι σε ματι κουζινας να το καταλαβω, ειναι πιο σχετικο.

Για μενα προσωπικα που εψηνα χρονια σε καρβουνο γιατι ειχα κηπο, τωρα που πηρα το γκαζι το εχω ευχαριστηθει πολυ παραπανω. Δεν μαγειρευω πλεον μεσα στο σπιτι. Εχω την κουζινα μονο για μακαρονια. Οσον αφορα τη γευση, αν ξερεις τι κανεις φτιαχνεις τρομερα αποτελεσματα. Και στην πορεια το μαθαινεις και τα κανεις ακομα καλυτερα. Αλλωστε και τα καλα εστιατορια και steak house δεν ψηνουν σε καρβουνο.

Έχουν κάτι josper με κάρβουνα τα καλά steak house άλλο πράμα...

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχουν κάτι josper με κάρβουνα τα καλά steak house άλλο πράμα...

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλα. Λάθος διατύπωση. Αν αναφέρεις πχ στο Τέξας για γκάζι θα γελάνε δύο χρόνια. Btw είναι όνειρο μου να πάω εκεί να φάω Texas BBQ και να περιμένω 7 ώρες στην ουρά στου Franklin 😂

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...