Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Παίδες μπορεί κάποιος να μετρήσει την Spirit e 210 να μου πει βάθος? Με ανοιχτό καπάκι και με κλειστό να δω το πιο μεγάλο της σημείο. Εξωτερικές διαστάσεις, να δω αν χωράει στα στενά σημεία του μπαλκονιού. Ευχαριστώ. 

60 εκατοστά είναι το μέγιστο βαθος και με ανοιχτό και με κλειστό καπάκι. Η επιφάνεια ψησίματος είναι 52χ45

Επεξ/σία από Blacky4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2317

  • ilpapacha

    2065

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Morosana είπε

Τώρα δεν ξαναβαινω απ το σπίτι ποσο μάλλον να πάω Σκλαβενίτη Σάββατο  😛 

Θα βάλω κουμαριά που γενικα κάνει ωραίο κάρβουνο για ψήσιμο και λίγο πεύκο και αν δω ότι με χαλάει το άρωμα πριν τα βάλω στο rack θα ψήσω απλά low and slow για κανένα 4ωρο 

Μια χαρα θα βγει το χοιρινο και μονο low and slow. Ουτως ή αλλως με τη σαλτσα και τα μπαχαρικα που θα εχεις βαλει δεν θα ειναι εντονος πολυ ο καπνος.

Μονο short ribs απο μοσχαρι δεν εχω πετυχει ακομα. Μαλλον λογω χαμηλης περιεκτικοτητας σε λιπος. Μου βγηκαν και τις δυο φορες κατω του μετριου.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

60 εκατοστά είναι το μέγιστο βαθος και με ανοιχτό και με κλειστό καπάκι. Η επιφάνεια ψησίματος είναι 52χ45

Αν είναι μόνο τόσο τέλεια. Γιατί στην περιγραφή λένε 69 και θα είναι οριακά εκεί που θέλω να τη βάλω, θα πρέπει να ρουφαω την κοιλιά μου 😂

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

Ηρθε το εργαλειο (Weber Spirit II E-310 GBS) συναρμολογηθηκε λαδωθηκε και ειναι ετοιμο για χρηση... Αυριο θα γινει το πρωτο ψησιμο με απλο μπιφτεκι μοσχαρισιο μην εχουμε τιποτα κολληματα στην σχαρα και κλαιμε! Καποια συμβουλη στους ποσους βαθμους να τα βαλω κ ποσο να τα αφησω πανω στην σχαρα ?

Για οσους ενδιαφερονται για καλυμμα και δεν ψηνονται να δωσουν τα τρελα λεφτα για οριτζιναλ Weber η να περιμενουν 2 εβδομαδες το delivery του Αmazon, εγω πηρα το παρακατω το οποιο φαινεται πολυ ποιοτικο και οπως θα δειτε απο την φωτο εχει ταιριαξει γαντι.

https://bbq.gr/kalumma-monarch-royal-grillpro

thumbnail_Image.jpg.63465d6681c185f9d7e145e0c7294ccd.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους τους ψηστες και καλοφαγαδες. Εδω και παρα πολυ καιρο σκεφτομαι να προχωρήσω στην αγορα μιας τετοιας ψησταριάς αλλα ολο κατι συμβαίνει και αναβάλλεται. Εχω αποθήκευση καποιες που μου αρεσαν στο skroutz αλλα μιας και βρηκα σχετική ενοτητα σκεφτηκα να παρω και μια δευτερη γνωμη. Ποια ψησταρια προτείνεται εσεις μεχρι 350€ με πλαϊνό ματι κάλυμμα και σουβλα; Ανέφερα και τα πρόσθετα γιατι αυτα τα λεφτά που προανέφερα ειναι ταβάνι.

Δημοσ.

Εγώ με πεύκο ψήνω σε απλή ψησταριά κάρβουνου (όταν λέμε απλή εννοούμε του 50άρικου) στο εξοχικό. Τα χρησιμοποιώ και για το ψήσιμο, όχι μονο για μυρωδιά. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι εκπληκτικο και σε γεύση και σε ψήσιμο. Θέλει προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα χρησιμοποιήσεις αλλά πάντα με ανταμείβει.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

Δημοσ.

  

20 λεπτά πριν, ThodorisFel είπε

Καλησπερα σε όλους τους ψηστες και καλοφαγαδες. Εδω και παρα πολυ καιρο σκεφτομαι να προχωρήσω στην αγορα μιας τετοιας ψησταριάς αλλα ολο κατι συμβαίνει και αναβάλλεται. Εχω αποθήκευση καποιες που μου αρεσαν στο skroutz αλλα μιας και βρηκα σχετική ενοτητα σκεφτηκα να παρω και μια δευτερη γνωμη. Ποια ψησταρια προτείνεται εσεις μεχρι 350€ με πλαϊνό ματι κάλυμμα και σουβλα; Ανέφερα και τα πρόσθετα γιατι αυτα τα λεφτά που προανέφερα ειναι ταβάνι.

γενικά ζητάς πολλά σε αυτά τα χρήματα και στο λέω από προσωπική εμπερία (αν δεις τις προηγούμενες σελίδες μολις άλλαξα την δική μου με μια broil king).

Νομιζω πως μόνο η majesty-s και 1-2 blackbull παίζουν σε αυτά τα δεδομένα και με αυτά τα λεφτά. Αξιοπρεπείς είναι, ειδικά η majesty που την ειχα πολύ καιρό αλλά θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Η majesty με τους τρεις καυστήρες (που ήταν και πιο ισχυροί υποτίθεται από την BK) δεν μπορούσε να ξεπεράσει σχεδόν ποτέ τους 250 βαθμούς.

Η ΒΚ από την άλλη χθες που τη δοκιμασα 300αρισε για πλάκα και πήγε και παραπάνω ενώ σήμερα που έκανα ένα γρήγορο ψήσιμο έπιασε 200+ με τους δύο ακριανούς καυστήρες στη μέση.

Η ποιοτική τους διαφορά, παρότι ειλικρινά θεωρούσα υπερβολές τα όσα γράφονται εδώ, είναι οντως χαοτική.

4 λεπτά πριν, Violator1978 είπε

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

κανενα 20λεπτο καλύτερα

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zanskou είπε

Εγώ με πεύκο ψήνω σε απλή ψησταριά κάρβουνου (όταν λέμε απλή εννοούμε του 50άρικου) στο εξοχικό. Τα χρησιμοποιώ και για το ψήσιμο, όχι μονο για μυρωδιά. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι εκπληκτικο και σε γεύση και σε ψήσιμο. Θέλει προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα χρησιμοποιήσεις αλλά πάντα με ανταμείβει.

Eδω παντως λεει να αποφευγεις τα κωνοφόρα οπως το πευκο για καπνισμα, Δεν ξερω αν εχει διαφορα στο ψήσιμο.

https://wisconsinfirewood.com/blog/what-wood-not-to-use-for-smoking/

και εδω το ιδιο

https://www.smokingmeatforums.com/threads/using-pine-spruce-or-fir.119142/

  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Violator1978 είπε

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

Ποιο μοντέλο πήρες τελικά; Αν σου είναι εύκολο γράψε μας και εντυπώσεις - είμαι περίεργος καθώς το σκεφτόμουν για τέτοιου τύπου αρκετό καιρό πριν καταλήξω στην spirit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eδω παντως λεει να αποφευγεις τα κωνοφόρα οπως το πευκο για καπνισμα, Δεν ξερω αν εχει διαφορα στο ψήσιμο.

https://wisconsinfirewood.com/blog/what-wood-not-to-use-for-smoking/

και εδω το ιδιο

https://www.smokingmeatforums.com/threads/using-pine-spruce-or-fir.119142/

το πεύκο ειναι πράγματι πολύ περιεργο ξύλο. όπως έγραψα και παραπάνω θέλει πολύ προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα βάλεις, και για να μην ντουμανιάσεις και για τη γεύση και για το πότε θα είναι έτοιμη η φωτιά κλπ κλπ. Επειδή εκεί έχω δικά μου πεύκα και κόβω ξύλα από αυτά κάθε τόσο φροντίζω πάντα να χρησιμοποιώ ξύλα χωρίς ρετσίνι, τα οποία έχουν κοπεί τουλάχιστον πριν δυο χρόνια και έχουν ξεραθεί επαρκώς.

 

Επίσης για καλή θράκα, στη βάση της φωτιάς μπορεί να μπει κουκουνάρι το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά

Επεξ/σία από zanskou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zanskou είπε

το πεύκο ειναι πράγματι πολύ περιεργο ξύλο. όπως έγραψα και παραπάνω θέλει πολύ προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα βάλεις, και για να μην ντουμανιάσεις και για τη γεύση και για το πότε θα είναι έτοιμη η φωτιά κλπ κλπ. Επειδή εκεί έχω δικά μου πεύκα και κόβω ξύλα από αυτά κάθε τόσο φροντίζω πάντα να χρησιμοποιώ ξύλα χωρίς ρετσίνι, τα οποία έχουν κοπεί τουλάχιστον πριν δυο χρόνια και έχουν ξεραθεί επαρκώς.

Ναι αυτο φανταστηκα, οτι ισως πρεπει να εχουν ξεραθει πολυ καλα για να τα χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Ναι αυτο φανταστηκα, οτι ισως πρεπει να εχουν ξεραθει πολυ καλα για να τα χρησιμοποιησεις.

έτσι ακριβώς. διαφορετικά δεν παίρνει εύκολα φωτιά και αν ανάψει ντουμανιάζει ο κόσμος. και τότε πράγματι η μυρωδιά που δίνει στο φαγητό και το ψήσιμο ειναι τουλάχιστον κακο

  • Like 1
Δημοσ.

παμε ρε spirit ταισες 6 ατομα (4 ειμαστε αλλα οι 2 φαγανε για 2)

μπηκαν και τα ψωμια μετα αλλα δε μπορεσα να βγαλω χαμος γινοταν

F1D5963A-FF43-416E-A3DA-D34CD36C9E1F.jpeg

BA5B2DFF-E590-4F02-8461-C150E5F0E425.jpeg

2060EF2F-3177-41E8-BFB6-56FAB02C26D0.jpeg

  • Like 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...