Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι και αρκετά πιο ελαφριά και θεωρητικά, τουλάχιστον συμφωνα με το μαγαζί, είναι και λίγο πιο ασφαλής στην έκθεση στον ήλιο. Αν και το τελευταίο δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά. Αλλά ναι,  το βασικό ειναι αυτό που έγραψε ο sargus - οπότε θέλεις παίρνεις τα λεφτά και το γυρίζεις στην παλιού τύπου.

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, aspis είπε

Αφού έκατσα και διάβασα από την αρχή όλη την ενότητα και αφού σας χαιρετίσω όλους να σας ευχαριστήσω κιόλας για τις συμβουλές σας. Εκεί που πήγαινα για ψησταριά 250 έως 300 € έκανα το άλμα και παρήγγειλα με δόσεις βέβαια από Κωτσόβολο την Weber Spirit II E-310 GBS αφού και ο φίλος voliotis_gr έμεινε ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη. Η μάχη με την κυρά ήταν άνιση από την αρχή αλλά κατάφερα να την πείσω λέγοντας για την λιγότερη λειτουργία του ηλεκτρικού φούρνου και εξοικονόμηση χρημάτων από το ρεύμα. Όμως ένα πράγμα που με τρώει είναι οι αναφλέξεις. Συγκεκριμένα λογικό όταν κάθομαι να ψήσω εγώ κάτι να είμαι πάνω από την ψησταριά. Αν όμως βάλουμε μια γάστρα ή ένα κοτόπουλο ολόκληρο όπως το είδα εδώ που το κάνετε με μπολ και κουτί μπύρας για παράδειγμα με κλειστό καπάκι τι γίνετε; Πρέπει να της πω να πηγαίνει κάθε 2 λεπτά να ανοίγει το καπάκι και να βλέπει αν έχουμε πάρει φωτιά; Επίσης αν κάποιος έχει κάνει DIY σούβλα για την συγκεκριμένη ας μας πει και την διαδικασία και τα υλικά ακριβώς που θα χρειαστούμε. Από Κύπρο νομίζω που έγραψε κάποιος γενικώς για τα υλικά αλλά θα βοηθούσε κάτι πιο συγκεκριμένο ή κάποια συγκεκριμένη έτοιμη σε μη επώνυμη φτηνή λύση. Ευχαριστώ και πάλι όλους και καλά ψησίματα – φουρνίσματα.

Φιλέ μου πραγματικα δε θα το μετανιώσεις....Αξίζει τα παραπανω χρηματα και θα το δεις στην πράξη.Αναφλεξεις έχει μονο σε λιπαρά κρέατα αλλά στιγμιαία εξάλλου χρειάζονται και λιγες αυτό είναι το bbq...Οταν ψηνεις σε γάστρα η ταψακι δεν εχεις καθόλου και σίγουρα είναι πολύ οικονομικη με πιο νοστιμα σε σχεση με το φουρνο αποτελεσματα....Καλά ψησιματα!!!

Επεξ/σία από voliotis_gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες όλες οι 10κιλες γράφουν επάνω το απόβαρο με τυπωμένα μαύρα γράμματα και με ένα καντάρι (25 κιλών, όχι παραπάνω)  που κάνει 5€ ,  ζυγίζεις ανά πάσα στιγμή και ξέρεις πόσο έχει μέσα. Έχω ένα τέτοιο χρόνια τώρα για αυτό ακριβώς, έχει σφάλμα κάτω από 3% και κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Μην πανικοβάλλεστε με τον ήλιο. Δεν ανεβάζουν θερμοκρασία οι μπουκάλες.

Καντάρι.jpg

Επεξ/σία από PJK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθέσω επίσης ότι πριν με την "οικονομική" ψησταριά που είχα εψηνα τα κρεατικα σε χαμηλή φωτιά με αποτέλεσμα να "στεγνώνουν" γιατί με δυνατή τα έκαιγε απ' έξω και μέσα ήταν άψητα και έκανα το ίδιο με τη weber λόγου φόβου. Ευτυχώς ο φίλος  SagoniasSlutRos  με διόρθωσε και πραγματικά με μέση - δυνατή φωτιά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.....Ωραίο χρώμα εξωτερικά και ζουμερά χωρίς να καίγονται....

Επεξ/σία από voliotis_gr
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, sndev είπε

,η διάφανη μήπως είναι κ πιο ελαφριά; Η όχι;

πολύ πιο ελαφριά.

Επεξ/σία από nikpar00
  • Like 1
Δημοσ.

Οι σιδερένιες είναι 11-12 κιλά άδειες, η πλαστική περίπου τα μισά δηλ 5-6 κιλά άδεια.

  • Like 1
Δημοσ.

Αύριο σκοπεύω να κάνω μια απόπειρα για καπνιστά spare ribs. Επειδή ήταν σημερινή απόφαση και δεν προλαβαίνω να βρω chips καπνίσματος μπορώ να κάνω ένα mix από την ξυλεία που έχουμε για το τζάκι που είναι κουμαριά πεύκο δρυς και ελιά; 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αύριο σκοπεύω να κάνω μια απόπειρα για καπνιστά spare ribs. Επειδή ήταν σημερινή απόφαση και δεν προλαβαίνω να βρω chips καπνίσματος μπορώ να κάνω ένα mix από την ξυλεία που έχουμε για το τζάκι που είναι κουμαριά πεύκο δρυς και ελιά; 

Χοιρινα;

Σε ποια περιοχη εισαι;

Δημοσ.

Παίδες μπορεί κάποιος να μετρήσει την Spirit e 210 να μου πει βάθος? Με ανοιχτό καπάκι και με κλειστό να δω το πιο μεγάλο της σημείο. Εξωτερικές διαστάσεις, να δω αν χωράει στα στενά σημεία του μπαλκονιού. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aspis είπε

voliotis_gr - SagoniasSlutRos - ηνίοχος - Μπράβο και συνεχίστε έτσι με τις συμβουλές και την βοήθεια σας. Κοίτα να δεις τι με αναγκάσατε να κάνω. Από το 2013 μέλος και πρώτη φορά λαμβάνω μέρος σε συζήτηση.

ασε, όσο γράφουν εδώ μέσα (ειδικά ο @SagoniasSlutRos )θα φοβόμαστε να ανέβουμε στη ζυγαριά :D:D:D

  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Χοιρινα;

Σε ποια περιοχη εισαι;

Ναι κορτεζίνα και στο τέλος γλασαρισμα με bbq sauce επειδή διάβασα κάπου για jack daniels και με έπιασε λιγούρα. 

Βουλιαγμένη μένουμε. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ναι κορτεζίνα και στο τέλος γλασαρισμα με bbq sauce επειδή διάβασα κάπου για jack daniels και με έπιασε λιγούρα. 

Βουλιαγμένη μένουμε. 

Ειχα δει σε μεγαλο Σκλαβενιτη wood chips. Αλλιως ψαξε ποια ειδη ξυλου δεν ειναι κατάλληλα για καπνισμα και ποια ειναι. Νομιζω ειχα διαβασει για ελια οτι δεν κανει.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τώρα δεν ξαναβαινω απ το σπίτι ποσο μάλλον να πάω Σκλαβενίτη Σάββατο  😛 

Θα βάλω κουμαριά που γενικα κάνει ωραίο κάρβουνο για ψήσιμο και λίγο πεύκο και αν δω ότι με χαλάει το άρωμα πριν τα βάλω στο rack θα ψήσω απλά low and slow για κανένα 4ωρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...